Büyük bir derdim var, çaresiz kaldım. Özellikle büyüklerimden rica ediyorum. Bir yol gösterin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Çok teşekkürler. Onu ben de söyledim. Bayram sonrası ben işe başlıcam da. Annem abimle beraber gitcek. Abimi gaza getirdim. Bak senle ben hocaya geldim sende benle doktora gelcen de senin doktoruna götür annemi de. Onun da sıkıntıları var tedavi olması lazım. Tamam dedi götürecem beraber dedi

Bide şunu söyleyeyim ,antidepresanlar intihar meylini arttırıyor .muhakkak birinin gözetimi altında olmalı .ben de kullanıyorum ,doktorum sürekli yakınlarımı uyarıyor bu konuda .sakın durumdan kurtulmak için üretilen bir bahane olarak görmeyin intihar söylemini .abinin hayatı bi anda son bulabilir .

karti iptal etdirin. veya kayip oldu...calindi diyin. yeni karti göndermek icin kendi adresinizi verirsiniz. gercekden cok üzücü bir durum ama güclü olmaniz gerek.
cok cok üzüldüm adiniza.

Sürekli aklımda o düşüncd beliriyor gözümü kapatınca intihar ediyorum her şey bitiyor oh kurtuluyorum tarzı görüntüler beliriyor dedi. Daha o zaman bu konuları paylaşmamıştı benle. Beni aradı bunu söyledi ben hiç iyi değilim dedi. Niye böyle oldun dedim. Anlattı yediği haltları. Dedim derhal psikiyatra gidiyorsun. İnternetten doktor bulduk gitti de ilaca başladı. Bana demese belki yönlendirmesem battıkca batacak en sonunda intihar edecekti bilemeyiz. Bizim ailede psikolojik sorunlar da biraz genetik. Geçen yıl teyzem intihar etti. Basite almak istemiyorum öenemsemez davranıp sonradan pişman olmak istemiyorum yapabilir yani bu ihtimal var dikkat etmek lazım. Anneme de dedim dikkat et yalnız bırakmayalım sırayla gidelim. Annem de normal değil ki. Şimdi el birliğiyle benim arkadaşlarıma sardılar ben safmışım bitlisliler le görüşme sana zarar verirler terörist kızım bunlar, işte eve erken gir erkeklerle birebir dışarda görünme giyimine dikkat et millet ne der. Sanki her doğulu terörist. He tamam görüşmem he tamam öyle yaparım dedim bende napayım. Anlayacak kafada değşller çünkü.

karti iptal etdirin. veya kayip oldu...calindi diyin. yeni karti göndermek icin kendi adresinizi verirsiniz. gercekden cok üzücü bir durum ama güclü olmaniz gerek.
cok cok üzüldüm adiniza.

Öyle bi şansım yok abimde şu an kart nasıl kayboldu çalındı deyim. Saf değil anlar daha beter sarar bana

cok cok üzüldüm adiniza.

Bir de şu var. 3 ayda bir yatan bu para da olmazsa adam acından ölecek. 3.300 sırf kredi borcu ödüyor. 4000 civarı oluyor kredi kartlarıyla beraber.5.500 maaş alıyor. Kalıyor eline 1500 800 lira kirası. 700 lira kalıyor eline. Faturası aidatı yemesi içmesi yol parası. E kliniğe de gidiyor ara ara ilaç vs. 3 ayda bir gelen parayı da elinden alırsam hepten zorlanacak. Ben resti çektim direkt bana bulaşamaz. Benden kuruş isteyemiyor. Kendine ek iş bulcaksın dedim. Ama 3 ayda bir yatan parayı da almasına engel olursam iyice bunalıma girecek. O 100 bini çekemesin bana yeter. Gerekirse 3 ayda bir yatanı o alsın

Kinamiyorum fakat ailen çok sorunlu .teyzem intihar etti diyorsun ,abim ,annem normal değil diyorsun ,sen nasıl sağlıklı kalabildin aralarında ,allah yardımcın olsun .

Abinin söylediklerini ben de yaşadım .babamın kaybından sonra uzman yardımı almak zorunda kaldım ,yalnız başa çıkamadım . Şimdi ölsem babamla birlikte olurum ,çocuklarıma eşim bakar çünkü o iyi bir baba ,benim bu dünyadaki sürem doldu ,babam ölümden korkar ,onunla olmaliyim, hem başka sevdiklerim de var orda .bu kadar yıl burda çok şey gördüm yaşadım ,vakit tamamdır artık gibi şeyler düşünüyordum .tamamen sağlıksız olduğunun farkındayım .birgün sesli düşünürken eşim şahit oldu düşüncelerime .soklarin en büyüğünü yaşadı ,bayagi bir zaman ise bile gidemedi .annesine kardeşine emanet edemedi beni .sizin gücünüz yetmez ,o kafasına koyduğunu yapar ,çocukları alın bize en büyük iyiliğiniz bu olur demiş ikisine de ..okula ara verdim ,bir süre evden uzak kaldık ,döndük biraz evde kaldık ,uzun doktor görüşmeleri, hastaneye yatmama inadı ,öyle böyle derken bir şekilde atlattım ve şuan normal hayata döndüm sayılır .ilaçların yan etkisine de alıştım .umarım abin de bir an önce alışır ve doğru yaşamayı öğrenir .

Ailenin dogulular hakkındaki söylemi çok yanlış ,dinleyip canını sıkma .benim bir sürü arkadaşım var o kesimden ,çok candan ,iyi niyetli ,sevgi dolu insanlar .genelleme yapmak çok yanlış ve kırıcı ..örgütten olan zaten kendini belli ediyor ,masum insanları yaftalamak hic hoş değil

Konuya ne yazsam yardımcı olurum diye düşündüm ama birşey bulamadım tek söyleyebileceğim psikolojik ilaçlar ilk 20 gün şikayetleri 2 3 katına çıkartıyor bir aydan sonra tam etkisini gösterir.

Sevdiklerimiz söz konusu olduğunda iyilik edelim derken kötülük ediyoruz tavrınız tutumunuz çok yerinde ayaklarınin üstünde durmayı öğrenmeli abiniz bi şekilde bunu atlatıp yenmeli

3 ayda bir yatani alsin ama 100.000 cekme ihtimali var. ben aslinda bankayi arayip kart kayip denilir sandim. siz abinize yine o 3 bin TLyi gönderirsiniz- sorun yok ama bir buhranla cekebilir parayi

Bir tek bana mı tuhaf geldi tavrı çok garip.
Ben dünyanın duracağını bilsem ,tüm malımın gideceğini,namerde muhtaç olacağımı bilsem.
İntihar eşiğine gelmiş,hata yapmış canını kaybedeceğinden korktuğum canımdan bir parça ağabeyimi asla ''başının çaresine bak diye teselli etmezdim.!!
Elimden ne gelirse,sağlığım neye yeterse,gerekirse ek işi beraber yapıp altından kalkardık.
Onun canı yeter ki sağ olsun.
Kendiniz diyorsunuz çocukluktan beri yaşadığı travmayı,asla elini bırakmazdım.
Size babanız hep zulm etmiş,ona inat düğüm olurdum nefes olurdum bağlanırdım kenetlenip.
İnsan ailesine kardeşine sığınmazsa kime sığınsın.
Ölsün o halde.
Siz bir de öfkeyle kapı dışarı etmekten bahsediyorsunuz...Sizinde psikolojiniz iyi değil bence...

3 ayda bir yatani alsin ama 100.000 cekme ihtimali var. ben aslinda bankayi arayip kart kayip denilir sandim. siz abinize yine o 3 bin TLyi gönderirsiniz- sorun yok ama bir buhranla cekebilir parayi

Çekemiyor işte onu çekebilmesi için imzam lazım bildiğim kadarıyla. Miras sayılıyor çünkü. Babamın olduğu için hem annem hem abim hem de ben imza atarak alabiliyoruz

İntiharın eşiğine gelmiş hata yapmış insan bana bunu başından söyleseydi böyle davranmazdım. Bunca zaman bitlis gibi bir şehirde kadın başına yaşamaya çalışan kardeşiyle anasını arayıp sormayan ne haldesiniz demeyen 3 saatlik yere 6 ayda bir dahi gitmeyen adam, borcu 160 bini bulup zorda kalınca bi anası kardeşi olduğunu hatırladı ne hikmetse. Bazı tavırlar bazı davranışlar kalp kırar. Onarımı da yoktur. Ben burda haftalarca hastane de yattım da arkadaşlarım baktı da haberi dahi olmadı. Haftalarca hastanede yatan kardeşinden nasıl haberi olmaz bir abinin? O derece arayıp sormuyordu. Düşünün. Şimdi onu da sorguluyor nasıl kardeşiz biz ben seni arayıp nasılsın bile demiyorum. Tek başına böyle bi yerdesin. Yakınındayım gelip gitmem lazımken falan. Diyor. Bunlar borca girince aklına geldi. Ben bitlise atandığımda her haltı tek başıma atlattım. Bilmediğim şehre tek başıma geldim. Tek başıma eşya topladım tek başıma ev tuttum tek başıma kamyon tuttum. Arayıp ne haldesin bile demedi bana. Şuan anlayışla karşıladığıma hadi canım benim senle alakam yok demediğime, maddi destek olmasam da manevi olarak yanında olduğuma şükretsin. Zerre hak etmiyor çünkü. Annemin psikolojik rahatsızlıklarıyla hastalıklarıyla hep ben uğraştım. Hep tek başıma. Gecenin köründe bitlis gibi yerde taksicilerle hastanelere ben gittim. Haberi bile olmadı bunlardan o derece arayıp sormuyordu siz hesap edin. Şimdi bana işi düştüydü büyülenmişim ben bana bişey yapmışlar bunca zaman ben sizle hiç ilgilenmedim babamız yok size onun yokluğunu aratmamam gerekirken böyle yaptım diyor. Ama geç fark etti biraz. Bunları ben bunca çileyi tek başıma omuzlayıp zora düştüğünde hatırlaması koyuyor insana. 5.500 maaş alırken altında araba gezerken demiyordu ne haldesiniz. Kusura bakmayın ama unutamıyor insan bunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…