Büyük bir derdim var, çaresiz kaldım. Özellikle büyüklerimden rica ediyorum. Bir yol gösterin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Meslegi de yuksek ihtimallr polis diye dusunuyirum o kadar cok bu bataga batan var ki iclerinde

Allah yardımcınız olsun inşallah nişanlınızla çok mutlu olursunuz. Mutluluğu fazlasıyla hakediyorsunuz. Kendi hayatınıza bakın artık. Destek olun aileniz tabi ama yeterince üzülmüşsünüz mutlu olmak sizin hakkınız ve yaşadıklarından ders çıkarması gereken abiniz kumar bağımlısı olmuş. Çocukluğu kötü geçenler kumar bağımlısı olurlar, aldatırlar, şiddete meyilli olurlar vb. İyide birazda iradeli olsun. Hobileri olsun kafa dağıtacak Benim eşimde zor bir çocukluk geçirmiş ama erkek kardeşi de evli ve eşimin tam tersi. Sizde bir sürü kötü şey yaşamışsınız ama gayet zeki, akıllı birisiniz. Bundan sonra umarım herşey gönlünüzce olur, dualarım sizinle

Hatasi bence hala kabuk etmiyor dikkatli ol haci hoca buyi varsa eger icinden diyorki ben yapmadim onlar yaptirdilar. Benim kaynanam olacak kadin da heo oglunun onu sira benim oglum boyle cocuk degildi nasil oldu bir yil icinde boyle demisti tam biz yillik evliyken ogrenmistik kumari pes dedim kafasina silah dayayip da ben oynatmafim ya akli fikri var sonucta. Sonra daarkdaslari yaptirdi oldu hadi bes on derain tmm da mal mi 200000 lira yi arkadas akliyla iddia ya basacak.

devamlı olarak takip edin annenizi de abinizi de anneniz illa ki çıkarıp para verir ama bunun iyilik değil kötülük olacağını anlaması lazım gerekirse her görüştüğünüzde belirtin bunu ona. yapılabilecek en mantıklı şeyi yapmışsınız umarım aklı başına gelir abinizin toparlar kendini kimseye zararı olmadan.

Bir tanıdığım karısını , çocuklarını başka bir kadın için terk edip tatil yörelerinde gezip tozup parası bitince eve dönerek büyü yaptılar bana demişti. İşin garibi affedildi de.
Abinizinki de aynı kafa, büyüyle kumar oynamak ne alakaymış.
Size sabır ve güç diliyorum, duruşunuz çok güzel, inşallah zarar görmeden bu süreci atlatırsınız

bu net tavrınızı sürdürün.
tebrik ediyorum, helal olsun demek istiyorum.
akıl yaşta değil başta işte. 24 yaşındasınız ve ayaklarınız yere sağlam basıyor.
onların hasta olduğunu kabulle işe başlayın.
kesinlikle sizi sömürmelerine müsaade etmeyin.
bir hayatı kurtarmaya çalışırken birkaç hayat daha gidiyor çok yanlış buluyorum.

büyü yapıldı vs gibi kendilerini kandırıyorlarsa huzuru bulmak için dine yönelip tövbe etsinler.

Kafayı yemesinler anneni al karşına konuş gerekirse bi imam ile diyanetten birileriyle görüştür büyüyle falan ilgisi olmadığını söylesin annene.
Sana inanmıyolar belli ki.
Din kültürü öğretmeni arkadaşın falan varsa o anlatsın.
Sen bu çizginde devam et. O 100000 lik kartı da iptal mi ettirirsin alır saklar mısın bilemem de abinde kalmasın

Çok mantıklı davranmissiniz. Tebrik ederim sizi.

Kumar bağımlılığı olan birinde içinde 100 bin olsan bir kart varken nasıl çekmemiş hayret.

1. babadan kalan karti yok et. bankaya git ve abinin durumunu acikla. TRde durum nasil bilemem ama benim yasadigim yerde kimlik karti ile vezneden para cekiliyor. bankayla konus ve asla ona kredi vermesinler- eksiye düsme mümkünlügünü kapatdir. umarim TRde mümkündür.
2. sakin sakin sakin para vermeyin ve zor olsa bile acimayin. kumar oynamak bilincli yapilan bir eylemdir. sigara icmek gibi. bagimlilik. ama sigara icen nasil biliyorsa yaptiginin zararli bir haraket oldugunu kumar oynayanda bunu biliyor. sakin acimayin ve intihar palavralarina inanmayin. canina kiymaz- belki göz boyamak icin show amacli 5 hap icer- ama asla kendine zarar vermez.
3. annenizin haciya hocaya sarmasi "normal". kendini suclu hissediyor ve sucu bir dis güce atmak icini ferahlatiyor. bu tür bir yaklasim normal sayilir- genelde hep dis gücler sucludur. birakin gezsin haci hoca. Placebo efekt yaratabilir.

arkadasim kumarhane isletiyor ve gercekdende daha intihar eden bir kisi bile yok. 17 senedir isletiyor ve müsterileri batip batip- icralik olup olup geri geliyorlar. ailesini, isini, malini , mülkünü yiterenler bile hala son gaz devam. igrenc bir bagimlilik.

Bankadaki parayı imzam olmadan çekemiyor diye biliyorum. Babam vefay ettiğinde maaş hesabında kalan 10 lirayı bile imzam olmadan vermemişlerdi. 100 bin tl yi hiç vermezler diye düşünüyorum. Sadece banka kartı onda. 3 ayda bir bu parayı çekmediğimiz sürece para yatıyor onu o alıyor. Onu da almazsa aç kalacak zaten eşya borcu falan da vardı kumar borcundan önce biz de borclarını kapasın diye ona vermiştik kartı bana da yollardı o paradan ben sıkışınca isteyip de yollamamışlığı yoktu yani senin de paran bu bacım derdi bazen yarısını bazen hepsini yollardı 3 ayda bir yatan o paranın

Bankaya gidip durumu açıklamayı ben de düşündüm. Elinden kartı almay gücüm yetmez. Bunu ancak zorla yapabilirim. Şu an kontrol gücü akli dengesi düzgün değil diye raporla herşeyin takibi benim üzerime geçebilir. Ancak bu durumda herşey meydana çıkar memuriyeti yanar. Adam kumar bağımlılığını iş yerindekiler öğrenmesin diye devlet hastanesine gidemiyo ilaçlar kayda gircek ortaya çıkcak diye. Zaten hazırda bekliyorlar biliyorsunuz ortamı ne kadar memur atıldı direkt atarlar bu sefer borcunu ödeyecek maaşı da olmaz. Hastane olayını özel doktorla çözdü. İnternetten iyi bir doktor bulduk da öyle çözdü

Çok mantıklı davranmissiniz. Tebrik ederim sizi.

Kumar bağımlılığı olan birinde içinde 100 bin olsan bir kart varken nasıl çekmemiş hayret.

O parayı biz olmadan çekemiyor sanırım. Olay şimdi şu babam asker emeklisi. Oyak banktan emekli olmuş. 100 bin lira civarı para var parayı çekmediğimiz sürece paranın miktarı artıyor. 3 ayda bir de maaş gibi 2 bin 3 bin civarı para getiriyor. O 3 ayda bir yatan para için çekmiyoruz o parayı. Ben hep anneme ev al çekelim de o parayı dedim ama o neye yetecek biriksin biraz diyip durdu. Ben tahmin ettim biraz korktum bi iş gelir başına diye. Ama bildiğim kadarıyla karta 3 ayda bir yatanı çekebiliyor ama 100 bin lira hesap kartını takınca görünen bi pra değil o ayrı. Onu çekmek için 3 ümüzün imzası gerekir diye umuyorum. Miras çünkü bu sonuçta ben vekalet vermeden ya da imza atmadan çekemezler öyle değil mi

Umarım teşekkür ederim. Evliliği kurtuluş görüp kaçmak için evlenmeyi de istemiyorum. İyice tanıyayım diye düşünüyorum daha. Daha iki aylık bir ilişki. Biraz hızlı gittik. Ben ordayken aile de geldi bi ortam oldu mecburen tanışmış olduk falan. Şuan tutunabildiğim tek şey o. Çok destek oluyor bana psikolojikmen. İyi anlaşıyoruz hiç sorun yaşamıyoruz onla. Umarım güzel ilerler herşey böyle de evlenir mutlu olurum bari

Abiniz doktorla ilaçla dığru yöne doğru gidiyor gibi görünüyor. Onun aklını karıştıran anneniz olabilir. Benim oğlum asla yapmaz havasındaysa, etrafta suçu atacak biride yoksa büyü gibi tuhaf düşüncelere kapılmıştır. Annenizinde bu gerçekle yüzleşmesini sağlayabilirseniz işiniz kolaylaşır bence. Abinin doktoruna hep birlikte gidebilirsiniz, aile terapisine ihtiyacımız var diye annenizde gelebilir. Takındığınız tavır bana çok mantıklı, doğru geldi.

Hiç bir fikrim yok. Arastirmaniz lazım. Hatta o para orada mi bakmanız lazım.

Şuan çalışmaya devam edemiyor. Yıllık izinde. Hiç çalışmak istemiyorum kafam almıyor sürekli kumar düşünüyorum işte bile diyor. Herkes fark etmiş neyin var iyi değilsin demişler bu da izne ayrılmış direkt. Bayrama kadar burdalar bayramdan sonra abimle beraber annemi de yollayacağım onla kalsın dursun başında. İlaçları ağır çünkü bi kere alerji yaptı hastanelik oldu tüö vücudu şişti.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum abime dedim kendini avutma hacı hocayla mı 160 bin lirayı kumara verdirdiler. Sonra dedi direkt onlar yaptırdı demiyorum ama psikolojimiz bozuldu işte çocukluktan beri nereye saracağımızı şaştık. Dedim sen nereye saracağını şaştın. Benim çyle bi sıkıntım yok gayet normalim. Bana diyor senin de hastalığın var işte sen de ayılıp bayıldın senelerce hala da var rahatsızlığın bi ara değişik bi kadın gelmişti bize o yaptı naptıysa hepimize tamam dedim gidelim hocaya rahatlasın. Para almadan bakan hocalar varmış okusun üflesin de paikolojikmen rahatlasınlar bari. Olmadı bi tane hoca bulup hocayla da konuşacam iyisiniz bitti büyünüz de gaz ver diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…