Bütün kızlar toplandık, okumaya başladık.

ayşe kulin... gizli anların yolcusu... konusuyla çok güzel bir kitap... tavsiye edilir... devamıda çıktı... boranın kitabı...

vakit buldukca gelmeye çalışıyo teyzoşu :))) bugün nöbetçiyim ama parka gelemem

sana ihtiyacım var bitti, bayıldım tek kelimeyle...
şimdi biraz kişisel gelişim zamanı ufak şeyleri dert etmeyine başladım bu ayki 3. kitabım

ufak şeyleri dert etmeyin bitti inşallah dert etmem artık ufak şeyleri bakalım
şimdiki kitabım jane porterdan ikinci bahar

önerebileceğiniz kişisel gelişim kitapları varmı ?

dale carnegie kişisel gerişim serileri etkileyici...
arkadaşların dediği ufak şeyleri dert etme ve bunun üstün dökmen versiyonu küçük şeyler versiyonu olabilir
ama daha çok hayatıma yön versin gaz versin düzen versin azim versin diyorsanız eğer

oğuz saygın -negatif limanalrdan pozitif sulara adlı eserini öneririm...
ayrıca oğuz saygının -mevlana ışığında düşünce yöntemi
beyin gücü
insanları etkileme sanatları
başarı öyküleri
bunlar favorilerim önereceklerimden
ayrıca doğan cüceloğlunun dilide azcık daha sade olsaaa (herkes sevmez de) ondanda 2 kipat önerebilirm....
sonraaa
mina bacımın dediği gibi mümin sekman da iyi olabilirrrr

ki ben kişisel gelişime yönelik bir dergi takip etmekteyim:) kitapdan ziyade aylık onuda önerebilirim:):):)
neyse çok yazdım görüşürz

yeni kitaplarım;

*elif şafak aşk

*halit ertuğrul kendini arayan adam

*eflatun devlet

pazartesi aşka başlıyorum.sayfa 415 hedef 20 nisan

çok teşekkür ederim önerilerin için. takip ettiğin derginin adını söyleyebilirmisin?

gençbeyin(kişisel gelişim adına dediğim)
beyingücü(daha çok matematiksel oyunlar için)
matematica ddergisi birde:)

genç beyin dergisini internette araştırdım. takip eden ve yararını gören birçok insanın yorumunu okudum. süper bi dergi olduğunu düşünüyorum senin açından ne gibi değişimler yaşadın yararını gördünmü? en kısa zamanda alıp okucam.

hayata dair kısa örneklerlerle denemelerler ve bazende kısaslarla hikayelerle gayet güzel kesitleri içerisinde barındıran bir dergi....
çok dini bir dergi olmamakla beraber yinede gayet güzel dinle bilimi yorumlamış bir dergi.... ayrıcaaa her ay farklı konular olabilir...
benim en çok aile iletişim iş hayatına dair motive edici yönde gelişim sağlamakta.... ama 3 ay üst üste alınca sanki hep aynı şeyleri okuyr gibi oluyorsun:) ben 3 yıl önce her ay alırdım artık şimdilerde içeriğe göre alıyorum çünkü eskileride okuyorum bazen:) tavsiye ederim ciddden güzel bir dergi:)

Sende Kendimi Buldum'u bitirdim. İlk kitaptan çok daha iyiydi beğendim bunu. Yeni kitabım Canan Tan'ın Issız Erkekler Korosu. :)

KİTAP OKUMAK NEDEN ÖNEMLİ?
Ülkemizde ekonomik, sosyal ve siyasal alanda önemli gelişmeler olmasına rağmen kitap, dergi, gazete okuma ve önemi konusunda hala problemlerimiz devam etmektedir. Bu sorunu çözecek olan kişiler ise sadece ve sadece kitap okuma alışkanlığını kazanan gençler olacaktır.

Ünlü alman dergisi Bild Der Wissenschaft dergisindeki geleceğin dünyası konusunda tahminler oldukça ilginç ve önemlidir;

• Yıl 2009 Şeker hastalığının nedeni bulunacak.

• Yıl 2010 ABD. Semalarında Uçan otomobiller görünecek.

• Yıl 2012 Elektronik tercümanlar anında bire bir çeviri yapacak.

• Yıl 2015 Kan tahlilleri damarların içinde yüzen küçük aletlerle yapılacak.

• Yıl 2016 Mars Gezegenine ilk insan ayakları basacak.

• Yıl 2019 Alzheimer Hastalığının tedavisi bulunacak.

• Yıl 2025 Ayrıntılı protez el-ayak yapılacak.

• Yıl 2040 Robotların aklı ve şuuru olacak.

• Yıl 2050 Atom çekirdeğini eriten ilk santral kurulacak.

Dünyada hızla meydana gelen bu değişmeler ve gelişmelere ulaşmanın ve bu yarışta ülkemizin geri kalmamasının en önemli yolu hiç kuşkusuz okumaktır.

James Hawel; “Dünyayı yöneten, kalem, mürekkep ve kâğıttır” sözüyle okumanın önemini çok iyi anlatmaktadır. İnsanın doğasında bir meslek seçip bu mesleğin gerektiği şekilde çalışmak vardır. Hızlı değişen ve gelişen toplumumuzda meslek sahibi olmak yetmemekte, o meslekte bir numara olmak önem kazanmaktadır. Hayatta olduğu gibi meslekte de bir numara olmanın, arayan değil aranan kişi olmanın en önemli yolu mesleki bilgileri, günlük bilgileri ve pratik bilgileri edinmektir. Bunları edinmenin tek yolu da okumaktır.

Başarılı olmanın, daha önce yapılan hataların tekrar yapılmamasının ve bir çalışmanın sürdürülebilmesi için onun geçmişini bilmek çok önemlidir. O araştırmaları yapmış kişilerin tecrübelerinden yararlanmak, eğitim ve bilim açısından sürekliliğin sağlanması çok önemlidir. Bu tecrübeleri edinmenin tek yolu da okumaktır.

İnsanlar bir toplum yani sosyal çevre içerisinde yaşamaktadır. Bizler yaşamımızı, meslek hayatımızı, öğretim hayatımızı sürdüreceğiz, iletişimde bulunacağız. Bizim başarımızın ölçüsü toplumun onu beğenmesiyle ölçülecektir. Bu nedenle sosyal çevrenin tanınması ve beklentilerinin bilinmesi başarılı olmamızı etkileyecektir. Sosyal çevreyi ve insanları tanımanın en kısa yolu okumaktır.

Okuma alışkanlığı sizi mezara kadar bırakmayacaktır. Siz çok zengin olabilirisiniz, çok güzel bir işiniz ve aileniz olabilir. Bunlar elinizden uçup gidebilir. Okumanın size kazandırdığı itibar, bilgi ise sizi hiçbir zaman size bırakmayacaktır.

Kitap okumanın en önemli faydası hiç kuşkusuz insanın kendini tanımasını sağlamasıdır. Okuyan insan hangi alanda başarılı olacağını, hangi alanın onun kişilik yapısına uygun olduğunu tespit edebilir. Dünyanın en zeki insanı olarak kabul edilen ve Nobel Ödülü sahibi olan Einstein, üniversite mezunu değildi. Onu başarılı yapan okuma alışkanlığıydı. Kendimizi tanıyarak hayatta başarılı olabilmenin en önemli yolu okumaktır.

Bilgiye ulaşmanın birçok yolu vardır. Konferans, seminer, televizyon gibi. Beyni yorumlamaya ve analiz etmeye sevk eden tek yol okumaktır. İnternetin çok yaygınlaştığı toplumlarda kitap okuma alışkanlığında bir azalmanın meydana gelmesi bunu göstermektedir. . Çiçero’nun dediği gibi : “Kitapsız bir ev, ruhsuz cesede benzer”

Her kötülüğün başı cahilliktir. Cahillikten kurtulup düşünen insan olmanın yolu da hiç kuşkusuz okumaktan geçmektedir.

Kitap okuma alışkanlığı olan kişilerin boş zamanı olmaz. Çünkü onlar kitap okuma alışkanlığını kazanmış kişilerdir. Bu nedenle “boş zamanında ne yaparsın ?” sorusuna cevap vermekten kurtulmuş olurlar.

Hangi Kitaplar Okunmalı

Hangi kitabın okunacağı, hangi kitabın kaç yaşında okunacağı çok önemlidir. Seçtiğiniz kitaplar size okumayı sevdireceği gibi okumaktan da nefret ettirebilir. İnsanlar da okuyacağı kitapları mutlaka seçmelidir. Okuma alışkanlığı olmayan bir kişinin okumaya romanla başlaması çok önemlidir. Roman insanı okumaya zorlar. Televizyona bağımlı olmanın ilk yolunun pembe dizler olduğu gibi. Okuduğunuz kitaplar maddi manevi yönden sizi tatmin etmeli. İlgi alanınıza yönelik kitaplar okumaya çalışın. Sizi başarıya götürecek, karamsarlık değil motivasyon, kişisel gelişim sağlayan kitaplar okumaya çalışın.ab

Son düzenleme: