Bütün kızlar toplandık, okumaya başladık.

kgokce

En güzel an yaşadığın an!
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
5.709
3.272
Okumak, insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Gelişmiş ülke toplumları, sahip oldukları bilgilerin % 60’ını bu yolu kullanarak edinmişlerdir. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır. Geri kalmış toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanı çoğunlukla yararsız işlerle harcamaktadırlar. Okumanın önemini kavrayamamış toplumlar dünyanın en az gelişmiş toplumlarıdır. Ülkelerin gelişmişlik düzeyi okuma oranıyla doğru orantılıdır.

Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi yetişmiş olacaktır.

evet kızlar gün gün liste tutarak okuma alışkanlığımızı geliştirip pekiştirmek hedefimiz...
farklı tür eserlerin önemli kesitlerinin paylaşılacağı ,kitap değişimlerinin yapılabileceği güzel bir sayfa olması ümidiyle...
okuyan anne,evladına en hayırlı işi öğretmiş olur...

"Yasalar ölür, kitaplar ölmez."

güzel paylaşımlar için haydi hanımlar okumaya...

hayırlı olsun canım yeni topiğin

hoş geldin bacım.... yoğun istek üzerine açmanın zamanı gelmişti diye açayım dedim... artık herkes kipat okuyacak ve paylaşacazz.... vaji egzersizleri gibi kitap ödevi verecezzz.. e malum bazı şeyleri yendikden sonraaa egzersiz ve yapılması gerekn işlerin boşluğuna düşen bizleri kurtarmak adına açtım... hepberaber hayırlı olur inşallah....

dileyen isteyen okuyacağı kitabı sayfa sayısını yazarını yazarak belirtirse listeye yazıp bitiş gününü belirticez....:)

hoşgeldinnnnnnn

güzel olmuş canım fırsatım olursa bende katılmak isterim

bu sekilde birbirimizi gazlariz.yeniden okumaya baslamak iyi olucak.sagol.bize kitaplar onerirsende iyi olur.

bu sekilde birbirimizi gazlariz.yeniden okumaya baslamak iyi olucak.sagol.bize kitaplar onerirsende iyi olur.

kesinlikle hoşgeldin bacım... haydi al kipatını başla paylaşımlarını bekliyoruzz..
kitap adı yazarı sayfası yaz liste yapacammm

Hayırlı olsun topiğiniz:))Benim takıldığım başka bir kitap topiği vardı ama kitap nerde ben orda buradada takipte olucam :))

Hayırlı olsun topiğiniz:))Benim takıldığım başka bir kitap topiği vardı ama kitap nerde ben orda buradada takipte olucam :))
harikaaaa benimde takip ettiğim var burayı arkdşlrla iyice yarı şamaçlı açtık...yoksa mesnevi derslerinde de varım dieğr topicde de görüşürüz bacım

elif şafak firarperest
harikaaaa benim kitaplığımda da var ama okumadım firarperesti...

elif şafak aşk , baba ve piç, iskender.... okuduklarım diğerleride var kitaplığımdaaa okuyacak çok kitap birikti...

sayfası azdı firarperestin ne zaman başlayacan bacım yoksa okuyor muydun

İbnü’l-Cevzî, okuduğu kitapların sayısının 20 bin cildi geçtiğini ifade eder. Bu zat tedrîs, telif ve fetvayla geçirdiği ömrünün bir ânını bile boşa harcamamıştır. Eser vermedik hiçbir ilim dalı bırakmamıştır. Bazısı 20 cildi bulan 340’tan fazla eseri vardır. Günde 4 defter doldurmaktaydı. Bir yılda yazdıkları 50-60 cildi bulmaktaydı. Bediüzzaman, onun için “dehşetli dahilerden, acib dehaları taşıyanlardan, meşhur allâmelerden, büyük bir muhaddis ve muhakkik” gibi sıfatları kullanmıştır.İbnü’l-Cevzîİmâm-I Vekî yemek yer, ekmek yemezdi. Sebebi sorulunca “Ekmeği çiğneme zamanlarında günde 50 tane âyet ve hadis öğrenirim” der, hep okurdu.İmâm-ı Vekî (746-812)Eserlerİ Avrupa’da asırlarca okutulan Endülüslü büyük filozof ve bilgindir. Devamlı kitap okurdu. Kitap okumadan geçen yalnız iki gecesi vardır: Biri evlendiği, diğeri de babasının vefat ettiği gece.İbn-i Rüşd (1126-1198)Meşhur bir müfessirdir. Yemek yerken de birşey okumak ve öğrenmek isterdi, çare bulamayınca da üzülürdü. Çok defa sofraya oturduğunda bir yandan yemeğini yer, diğer yandan kitap okurdu. Evinden mescide giderken binek sırtında toplamda 300 bin talebesine ders verdiği anlatılır. Yazdığı kitapları yığsak, boyumuzu çok aşar. Sadece tefsire dair yazdığı eser (Tefsir-i Kebîr) 20 bin sayfadır. Hayatının her gününde 15-20 sayfa yazdığı kayıtlarda geçer.Fahreddin-i Râzî (1149-1209)Eğitim Bilim dergisi, Ekim-1998
[h=3]Share this:[/h]

yok canım bugün başlayacağım

bu güzel örneklerden sonra derhal okumaya dönüyorummm ama ben yemeğimi yedikten sonraaa geçicemm:):):)

yok canım bugün başlayacağım
listede sen ve ben varızzzz... şimdilik o yüzden dieğr bacıalrdanda dönütler alayım toplu liste yapıcam.... bakayım kim katılıyorrr:) jesmin çok diyordu hayırdır bugun gelmedi eşiyle galibaaaa hopefor zaten başka işleri var....yahu bizim evrimden kaçgündür ses seda da yokkk merak ediyorumiyice...süper haberlerle gelirde inşlh buraya kaydırırız onuda

peki canım.evrim gelin gelcek heralde insallah.ben gider iş güç beni bekler.gelirim sonra.

bugun itibariyle zülfü livaneli- mutluluk adlı eserine başlamış bulunuyorum toplam 380 sayfa... hedef 1marta dek bitirip yeni esere geçmek....
Eki Görüntüle 640919

elif safak "firarperest" toplam sayfa 232 hedef 5 mart.
duruma gore bitis tarihi bi iki gun degisebilir.