Bütün kızlar toplandık, can dostlarımızla paylaştık.

12 yıllık evliyiz canım 2 çocuk oldu bu arada şimdi iyi allaha şükür
daha mantıklı anlayışlı

Punshche merhaba ozellikle sana yazmak istedim..
ani cikislari olan tepkili yorum yazdigim icin banlanan ceza alanan biriyim ama
cok guzel dostluklar edindim o ayri.. dunden beri her kk'ye gelisimde sana yazmayi dusundum
ama vazgectim cunku ilk olarak sen uzun uzun ama bos yorumlar yapan birisi degilsin..
anlatmak istediklerini anlatabilen bir insansin ve mantiksiz biri olmadigin icin herhalde en yakin zamanda care bulur diye dusundum..
ikincisi sana bu sayfada Ala, hytdnz, biosciences ve diger arkadaslar yorumlar yazdilar.. o kadar yazilar yazildiki bana kelime kalmamis gibi..taaki bosanacagim diyene kadar! musade edersen bende sana nacizane yorumumu takdim etmek istiyorum: bastan beri okuyorum durumunu. gercekten herkesin sabredecegi turden bir durum degil seninkisi.. esin ailenin kucugu olarak cok fazla ciddiye alinmiyor izlenimi var.. cunku hep buyukler konusuyor-karisiyor.. sende ses cikartan bir gelin degilsin yani bir nevi evin kucuklerisiniz ve siz bu kucuguz onlar buyuk karismayalim modundasiniz.. ozellikle esin
ve suistimal ediliyorsunuz!.. Ama o evde yetiskin olarak yasiyorsaniz soz hakkina sahipsiniz. ve kararli bir dille konusulursa ciddiye alinacaktir.. yaptiginiz yanlis nedir sizin? senden baslarsak sikayetini her daim esini odalara cekip dile getiriyorsun.. sessiz kavgalarinizi duyan yok duyan olsada kari-koca surtusmesi olarak es gecilir..
esin o evin kucugu oldugu icin ve 40 yasindaki abisine her ne kadar korkmasada "hergun neden geliyorsun" diyemez.. gerci sende diyemezsin.. tatsizlik olur! kayinvalidenin karsisina gecip
bunaldiginizi hayal kirikligi yasadiginizi mahcup bir uslupla dile getir.. her gun odada kalmaktan usaniyorum abide her gun geldigi icin rahat davranamiyorum bu yuzden bunaldim ve ben bosanma kararini alacak duruma geldim! demelisin
oyle ya tavsan daga kusmus, dagin haberi olmamis.. abi ya ciddiye almiyor seni yada gercekten rahatsizlik verdigini dusunemiyor!
bioscience dedigine kesinlikle katiliyorum: BOSANACAGIM. Bu evlilik icin herseyi yaptinmi? tum mucadeleri verdinmi hani verdinde olmadidami bosanacaksin? hayir vermedin canim
gidip sikayetini dile getirmedin!
kaynanana guzel bir ikramda bulunup onu biraz yagladiktan sonra sikayetini dile getirmeyi denesen?
Sonra esin sana bir kac ay daha sabret dedi.. biraz daha sabretsen? yada bir haftaligina ailene gitmek istedigini cok bunaldigini rahat etmedigini dile getirsen. Esine kaynanana ve ozellikkle abisinin yaninda. boyle seyler iste
esin iki arada bir derede kaldi diye dusunuyorum bak sinirlerinden vazgecti senide cok seviyor
bosanmayi bile dusunemiyor..degmezmi onun icin? bosanmayi dusunmekten cok baska careler aramaya..
bu benim en yapici dusuncem.. sinsi dusuncelerimi dile getirecek olursam ne yapardim ben biliyormusun.. alisverise gittiginizde hesap kitap demeden canim ne isterse alirim.. abisi geldiginde hic yuz vermem.. kitapmi acti okudu tv karsisinda sesini fazla acarim izlemeye calisirim e oda okuz degil anlar herhalde.. yada baski yaparim odama tv aldirmak icin.. her daim hasta olur ev islerine yardimci olmazdim ama tum bunlari yaparkende esimle yag bal olurdum.. sikayet geldigi zaman acilarin cocugu emrah gibi kaslarimi egip bunladigimi dile getirirdim.. dogrumu degil ama.. sanki hak ediyorlar.. haddimi asmak istemem ama sana bunlari demek istedim..
ve kesin bosanacam dedin ya gercekten kizdim cunku kimse rahatindan odun vermiyor sen sessizce ayrilma karari aliyorsun..
haa bu arada hakime gore bosanma sebebi olabiliyormus kayinvaliledelerle ayni evde yasamak.. heleki her gun sabah aksam kalan bir abi varsa..
polyanacilik oyna demek istemiyorum ama esin seni sevmezse ailesine karsi seni ezse
kalman hata olurdu.. ama seni seven bir kocacigin var'ki sende seviyorsun cokta guzel belli ediyorsun canim..

Bir kadın canım;
şimdi bazı katıldığım haklısın dediğim yerler var sana bazdı da işin içinde olmadığınız için bilemediğiniz yerler var..
benim kayınvalidem konuşulası bir insan değil nasıl değil biliyormusunuz..
söylediğim her cümleyi saptırıyor ve ilk fırsatta saptırarak eşime yapıştırıyor..
mesela atmasyon bir örnek vererek ona durumu izah etmeye çalışıyorsunuz verdiğiniz örneği ben öyle bişey yapmadım diyerek sinir geriyor..
kayınvalidemle ben konuşamıyorum ve konuşmama kararıda aldım.. onunla konuşabileceğim sadece birkaç küçük şey oda mecburiyetten..

gelelim patavatsızlık kısmına;
keşke diyorum hani bugün bi ilaç falan içsemde pervasız davransam pat pat söylesem içimden geçenleri ben ne utancam laf ağzımdan çıkacak onlar utansın durumu.. allah cezamı versinki bırakın birisine kızmayı hiç öyle aklıma gelen ilk cümleyi söyleyebilen birisi değilim..
aklımndan geçeni düşünür tartarım sonra söylerim bir derdimi eşime açabiliyorum..

evet haklısın tartışmalarımızı hep gizli kapaklı yapıyoruz .. ondan da boyutu anlaşılmıyor..
ama ilk 1 yılımızda tartışmalarımızı annesinin yanında yapmıştık birrkaç kez.. üstelik saçma sebeplerden ciddi olmayan şeyler
annesi maşallah sağa sola yetiştirmişti.. herkesten duyduk evin içindeki durumu...
zaten eşimle küs olduğumuz falan çok net anlaşılıyor..
sabah sabah biz bi muhabbetli oluruz görmeniz lazım eşim bana yardım eder.. gazete deki haberleri tartışırız vs.. ama eğer tartışmızsak ikimizinde suratından düşen bin parça olur.. ha şu olsa belki konuşurdum tutup bana birisi yahu ne sürekli somurtuyorsun ne oldu gene dese.. çok bunaldım bilmem ne derdim..

ankaraya bundan 1 yıl öncesinde birkez ayrılma kararı alarak gittim üstelik eşim git demişti.. ozaman kendimi kovulmuş gibi hissetmiştim.. eşim yalvara yakara dönderdi beni geri ve bir çok huyunu değiştirdi benim değerimi anladı.. onun üzerine de dedim ki burası benim evim birdaha bana git demiyceksin diye.. oda boşanma fikrini birdaha benden duymayacaksın dedi.. ve son zamanlarda da bu fikir benden çıktı çünkü artık son noktaya geldim derdime çözüm olmayınca kendimi yiyiorum hasta oluyorum..
her gün yediklerimi çıkartır oldum..

dediğim gibi problemim sadece kayınvalideyle birlikte yaşamak olsaydı 4-5 ay sabrederdim ama abisi beni okadar bunalttı ki.. zaten evliliğimizde görmediğimiz bir çok olumsuz yön vardı onları göz ardı ediyorduk..
bugün onlarda çıktı ortaya..

neyse boşanma olayını ben ciddi düşündüm ve üzerimdeki baskı birden kalktı okadar rahatladım ki..
hani yanlış anlamayın üzülmüyormusun diye soruyorsanız sanki ölüyor gibiyim öyle acı çekiyorum..
ama biz eşimle dünyaya iki farklı pencereden bakıyoruz bunu bilmemiz lazım
birimiz solsa diğeri sağ...
bugün olaki çocuğumuz oldu ben şöyle yetiştirmek isterdim diyor ben öyle asla yetiştirmem diyorum.. okadar farklıyız.. ama birçok zıtlığımızı çok seviyorduk ciddi mevzularda olmuyor..
ben onun için askılı tişört giymekten vazgeçtim evlenrken rica etti diye..
o sigarayı bıraktı..
maddi olumsuzluklar bizi zaten yıpratmıştı
hani onlar olsa diyorum ki hergün bir yere gezmeye giderim 3-5 parça tutacağımız eve birşeyler alırım deşarj olurum diyorum ama oda olmuyor.. paramızı savuramayız zaten kısıtlı..
birde bunların üstüne abisi..
abisinden nefret etmiyorum ki ben onlara görüşmesin demiyorum..
ama benim eşim nasıl düşünceliyse oda azcık düşünsün diyorum...

ankaraya kafamı dinlemeye gidemem
çünkü kurban bayramında yine böyle bunaldım gittim 15 gün kaldım.. eşim aradı gelmiyomusun gelsene diye diye getrdi ben daha uzun kalmayı düşünüyordum.. okadar bunalmıştım abisinden..
annesinden demiyorum bile annesiyle nasıl baş edeceğimi öğrenmiştim...
odamda tv var
laptop ve internet var..
ama neden ben bir odaya kendimi kapatayım ki
insan arada müzik açıp oynamak istiyor eğlenmek istiyor bazen dağınık olmak bazen gecenin bir yarısında temizlik yapmak istiyor bunları yapamıyorum hadi sabrediyim diyorum abisii paaaaaat hergün evde bitiyor..
hadi evde bitmesi yetmiyor bu herşeye karışmacı huyları bıktırdı beni..
eşime para yatıyor bi çay içmeye gideriz değilmi diyorum..
benden önce abisi parayı alıyor evin ekonomisini yapıyor..

neyse bu mevzulara daha girmeyeceğim..

eşim ikide bir gelip böylesi ikimiz içinde en iyisi diyor
o bile böyle rahat edeceğine inanıyor ozaman bana laf kalmıyor..
arada evliliğimizi hala kurtarabiliriz biliyorsun değil mi diyor.. bunun üzerine anneme biraz daha iyi davransan diyor..
annesiyle bağlarımız resmen koptu daha nasıl iyi davranıyım..

neyse eşim ben dışarı kafamı dinlemeye gittiğimde abisiyle konuşmuş..
absi sormuş daha doğrusu neyi var diye.. herhalde suratımdan nasıl bir çıkmazda olduğumu anladı ki.. oda boşanmaya karar verdik demiş..işte neyse baya konuşmuşlar bilmem ne.. yarın benimle konuşmak istiyormuş beni alıcakmış yarın başbaşa bi konuşalım demiş.. bende konuşmak istemiyorum artık dedim herşey için geç dedim... evliliğimi onunla sorgulayacak değilim onun yüzünden bitti zaten dedim..
abisi istemiyorsa ev tutalım demiş güyaa ( belki demiştir) ama şimdi ev tutamayacağımızı biliyor ya der tabi neden demesin
yiyorsa tutun diyecek çıkın diyecek ama paramız yok ki.. maddi durumumuz yok ki nasıl çıkalım
sonra ne olacak siz kendiniz çıkmadınız şikayet etmeyin olacak..
sonrada ikinci defa gündeme gelmeyecek...

bazen eşime diyorum ki içim öyle bir acıyorki seninkinide acıtmak istiyorum diyorum..
oda benimkinin acımadığını mı zannediyorsun benim üzülmediğimimi zannediyorsun diyor..

ALA nın dediği gibi üstümden kamyon geçmiş gibi hissediyorum ama hala baskıdan kurtulduğum için mutluyum..
ben evde canım istemediğnde iş yapmıyorum
protesto ediyorum zaten annesi zaten benden şikayet edemezki yaşlı kadın tek işimi yapsın sesim çıkmasın moduna geçti zaten...allah için yardım etmiyor da diyemem yemek falan yapıyor hani elide lezzetli..
ama boğuluyorum burda özgür olamadığım için boğuluyorum..

punchase'cim derdini hislerini çok güzel anlatmışsın.

1. ist'da kimsem yok demişsin. biz varız diye burda bas bas bağırıyoruz. bana kalmaya bile gelebilirsin ya da olmadı sana yemek ve kahve ısmarlarım, buluşur sohbet eder tanışırız vs. ciddiyim bu konuda
2. canım bu abinin seninle konuşmasında maksat ne? bu olay gerçekleşmeden bilemeyiz. belki de adam hödüktür ve sıkıntı olduğunu anlamamıştır gerçekten de. seninle konuşunca kendisine çekidüzen verir. öte yandan abisi ile eşin konuşurken aslında eşinin eline inanılmaz güzel bi fırsat geçmiş, abisi problemin ne olduğunu sormuş ama eşin ağzını açmamış direkt boşanma kararı aldık demiş. boşanma sebebinin abisi olduğunu söyleyememiş. bu adam hiç ağzını açmayacak mı? bu sebep demek ki onu rahatsız etmiyor mu? çok güzel bi fırsatı tepmiş!!!
3. valla boşıcam boşıcam diyip durma... koca bulmak kolay mı sanıyosun???? ama sorunu halletmeye bak. akşamları ibb'de spora yazıl, evden kaçmış olursun hem de sağlıklı bir şey...

Ne olursa olsun kendini harap etme. ne karar alırsan al sen üstesinden gelirsin ama güzel kararlar al, başkalarına yenilme.

katiliyorum.. gordugumuz kadar hayal ettigimiz kadar kolay degilmis bu yuzden cogu yorumlar yavan kaliyor.. ama hala umut var gercekten var.. hani dunyanin sonu degil bosanirsaniz ama zor surecler bekleyecek seni bu karari verirsen.. Allah yardimcin olsun.. ayrica yarin abisiyle konus acikca dile getir duygularini.. kaybedecek ne var?

Dün geceden beri bikadının mesajlarını okuyorum. Ben de aynen böyle düşünüyorum hatta defalarca da benzer şeyler söyledim. Puncshe canım sen bu evlilik için cidden gerçekten çabalamış sayılmazsın canım çünkü hak edene hak ettiği şekilde tepkini koyamadın. Nus ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir demiş Ziya Paşa. Sen kibarlıkla çeşitli şekillerde tepki vermeye çalıştın belki ama bir de açık ve net bir şekilde fikrini söyle. İnşallah hakkında hayırlısı olur.

12 yıllık evliyiz canım 2 çocuk oldu bu arada şimdi iyi allaha şükür
daha mantıklı anlayışlı

12 yılın sonunda iyileşmiş.benimde öle olacak o kadar beklemek mi gerek :44: çatlarım sanırım o zamanda

ve benden son durum.dün akşam tartışmaya bir başladık gece 2 ye kadar.önce ikimizde bagırdık çagırdık öfkemizi kustuk..sonra yorulduk ikimizde konusmaya başladık..benimki punc un eşi gibi susmazda ben bir söylersem o 3 söyler..bir sürü söz verdi.tutarmı değişirmi bilmiyorum.daha önce ne annemlere gitti nede boşanalım demiştim..ve böylece ilk boşanma denemem başarız oldu..üstümden kamyon geçmiş gibi bugun..dün akşam çok ağladım bide 2 de yattık berbat durumdayım.ne düşüneceğimide bilmiyorum hayırlısı..

günaydınnn hanımmlar:)))) hava burdaa çok güzell:))) ayrıcaa hyptianın söylediklerinee canı gönülden katılorum ne zaman istersen görüşebilirizz...

sağolun kızlar eğer olurda boşanmazsak ben istanbulda kalmaya devam edersem istanbulda olanlarla en azından bir görüşme yapalım

dün geceden beri bir çok ara konuşma yani kısa soluklu öyle bir an boğazıımıza dizilenleri konuştuğumuz konuşmalar yaptık..
eşim; biz ayrı eve çıksakta senle anlaşamayız zaten dedi sence anlaşabilirmiyiz dedi..
ben; evet ayrı eve çıksak herşey düzelecek diyorum
eşim; yanılıyorsun ayrı evdede olsa biz seninle hep tartışıcaz hep fikir ayrılığına düşücez diyor..

artık ben isyan ettim..
boşanmayı isteyen benim ve sebebimde abinin sürekli gelişinden boğulmam dedim.. sen durduk yere sanki boşanmayı sen istiyormuşsun gibi bana boşanma sebepleri olarak farklı sebepler sunup duruyorsun aklıma başka fikirler empoze ediyorsun dedim..
benim sorunum annenle aynı ev içinde olmak değil ona yarılana kadar sabrederim dedim bu güne kadar tutupta söylemedinde ben boşanmak isteyince mi aklına geldi dedim..
meğer benden fazla istiyormuşsun boşanmayı senin benden daha çok nedenin varmış dedim.. keşke başka nedenler sunmak yerine benim boşanmayı isteme sebebimi ortadan kaldırmaya çalışsaydın dedim..

ve hala diyorki görüceksin bana teşekkür ediceksin birlikte yapamıyoruz bunu sende biliyorsun uyum sağlayamadık ne ailelerimizle yakınlaşabildik ne fikirlerimizle.. ben ilerde çocuk konusunda fkir ayrılığına düştüğümüzde senin çocuğumla birlikte ayrılmana nasıl dayanıyım diyor..

bende en son kızdım kendi egonu tatmin etmek için ve vicdanını rahatlatmak için buna başka sebepler bulup durma dedim. boşanmayı ben istedim sebebimde bu dedim..
seven adam boşanma sebebini ortadan kaldırır boşanmayalım nolur.. ben bu durumu çözüyüm sende benim için azcık şöyle ol der dedim..
sense dedim resmen leş kargası gibi fırsattan istifade edip tepeme çullandın
şuda sebep buda sebep.. evliliğimizi kurtarabiliriz ama anneme iyi davrana dönüştürdün sanki bundan rahatsız olupta ayrılmak isteyen sensin dedim...

neyse abisi ile yapılan konuşmadan ağzından aldıklarım;
abisi demişki burda annem huzursuz azcık huzurlu olduğunu biliyim bukadar gelmem ki aklım burda kalıyor demiş..
ben kızımızın (benim) bu şekilde yapamadığını anladım zaten zorlada yaptıramayız ki büyüklerle kalmak gönül işidir oğlum gönülden gelmeyince zorla güzel olmaz.. annemde mutsuz olur eşinde demiş.. size yakınlardan ev bakalım tutalım bütün eşyasını falan ben alacağım demiş..
ama bizim andaval bakalım abi eşimle konuşalım sorunu çözelim demek yerine ne demiş buyrun;
ben annemi bırakmam demiş..
daha ne deyim ki ben
ama ayrılsamda abisiyle konuşucam..

Arkadasım demek tek sorun eşin abisi değil bizzat eşin..
Senin bosanma kararın karsısındaki tepkileri beni düşündürdü..
eğer ki bu durumda bile kolları sıvayıp care arama yoluna girmiyorsa; gercekten ortada bosanacak derece de durumlar var demektir..
cok üzülüyorum adına umarım hersey yoluna girer canım..

Bu arada bizde de ani gelişmeler oldu..
Bana elti geliyor..
dün istemeye gittik..
Umarım hersey cok daha güzel olur bundan sonra..
ben cok mutluyum elimden geleni de yaparım onlar için..
haftaya nişan var, güzel duygular hissediyorum..

Ala geçmişi okuyamadım kızım basımda:)
umarım iyi gelişmeler olmustur bunu gönülden diliyorum..
Cok öpüyorum hepinizi

punc o eşini alıp burkuveresim geldi bak ne güzel demiş adam büyüklerle kalmak gönül işidir diye..yardım da edeyim demiş sağolsun ben annemi bırakmam ne demek uyuz yaaaaa

ah be Punchshe yaaaa senin bu eşinde bi garip

Adamı tam bir yıl yola getircem diye uğraştım
kötü huylarını bir bir yonttum
ev işine yardım etmez erkek yaparmı diyordu yardım etmeye başladı.. sigara içiyordu bıraktı..
bir online oyuna bağımlıydı resmen ondan vazgeçti.. sinirliydi acayip sinirini kestim aldım..
ama bir huyunu çıkartamadım..

hami gene yanlış anlaşılmasın.. ben ailesi ile görüşmesin annesini sokağa atsın annesini görmesin gibi şeyler söylemiyorum..
annesinin huuylarınıda bal gbi biliyor..
hatta kendisi benden daha az tahammül edebiliyor...
tahammül et demiyorum diyor..
ben kendi düzenimi istiyorum diyorum burda da kurabilirdik diyor..
ben annenle anlaşamıyorum diyorum.. neyse bunuda kabul etmişti.. evet haklısın bende ayrı evimiz olsun istiyorum demişti.. üstelik olabileceği zamanı bile belirlemiştik..
eşimin benden istediği şuymuş anneme iyi davran
diyorum ki annene kötü mü davranıyorum da bunu söylüyorsun.. varya diyorum siz gelin görmemişsiniz başkası nasıl davranırdı annene.. az yırtık bişey olsaydı ne annenin fikrine saygı gösterirdi ne birşey annene anne derdi ama burnundan getirirdi seninde haberin olmazdı dedim.. siz beni sessiz buldunuz hele annen güya kaynanalık yapmıyor ama sessizim diye herşeyi resmen kabul ettirdi dedim.. benim daha ona saygısızlığım olmadı dedim.. annenin hep ben dili yüzünden ayrı ev istedim.. konuşmaları saptırması yzünden konuşmaktan vazgeçtim.. şimdi sen diyorsinki annemle iyi geçin ben herşeyi yaparım diyosun dedim..
sen benim için hiçbirşey yapmayacaksın ki kendin için yapacaksın..
üstelik bana resmen yalaka ve ikiyüzlü olmamı teklif ediyorsun dedim..
bizim annenle eskisi gibi olmamız imkansız dedim.. bunuda kabul etmişti haklısın demişti..
ben eğer ikimizide seviyorsan ikimizinde üzülmemesi için ikimizi ayrı yerlere yerleştirmelisin ben gidip gelmeyelim demiyorum ki..
ozaman gelsemde annenin zevkleri düzeni yaptıkları bana batmazki karışmam görüşmem nasıl derse öyle yaparım kendi evimde de kendi istediğim gibi yaparım dedim..
evet haklısın en iyisi dedi..
ama bu seferki boşanma mevzusu olunca ne oldu bilmiyorum..
sanırım annesi acıtasyon yaptı.. annesinin haberi varsa kesin benim yüzümden mi ben ne istedim güler yüz bilmem ne diye girmiştir kanına yoksa neden çark etsin üstelik kendisininde haklı bulup kabul ettiği sebeplere..

hayırlısı olsun canım:)

punc o eşini alıp burkuveresim geldi bak ne güzel demiş adam büyüklerle kalmak gönül işidir diye..yardım da edeyim demiş sağolsun ben annemi bırakmam ne demek uyuz yaaaaa

benimde arada diyorum seni öyle bir pataklamak istiyorum ki sinirim geçsin diye diyorum.. arada izin veriyor vurmama indiriyorum zımzığı ama nafile geçmiyo ona sinirim

ya bu arada hani gören bizi boşanmayı düşünüyo falan zannetmez.. geliyo arada diyor bizi boşamaz hakim görürsün diyor.. boşanamayız biz diyor dalga geçiyor sankiiii :84::84::84:
diyom git hele çarpacam bitane..
dışarı çıkarıymmı seni diyor kahvaltı edelim mi
dedim anladım ben seni sen beni katil etmek istiyorsun böylece ben hapse girerim sende ölür kurtulursun :84::84::90::90::90:

12 beklemiyceksin canım tabi
12 yıllık evliyim dedim sadece ilk 3-5 yıl zor geçiyo

punch ben kaçırmışım galiba 1 yıllık mı evlisin
eğer bir yıllık evliysen bir yıl evliliğim için herşeyi yaptım demek için az bir zaman değilmi

punch ben kaçırmışım galiba 1 yıllık mı evlisin
eğer bir yıllık evliysen bir yıl evliliğim için herşeyi yaptım demek için az bir zaman değilmi

2 yıl 2 aylık evliyim ama ilk bir yılını evlilikten saymıyorum.. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…