- 7 Eylül 2007
- 3.734
- 94
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aydasuuuu cnmm selammm senin problemlerini okumuştum şuan aranız sanırım iyi nişanlınla. peki kayınvalide tarafı ile nasıl aramıyorlrdı galiba hala devam ediyormu bu davranışları yoksa çeki düzen verdilermi...:26:
Sevocan merhaba canım...
Hoşgeldin...
Evet canım...
Rabbime çok şükür o 1 haftalık kötü dönemi atlattık, her zaman olduğumuz gibiyiz...
Kenetlendik, evlenmek için gün sayıyoruz...
Ne günlerdi Rabbim tekrarını göstermesin, etimden et kopmuştu sanki
Kayınvaldemlerle resmiyiz, ama sorun yok, beklentı yok...
Ben aştım artık bazı şeyleri...
Her şerde hayır olduğunu gördüm, kendi içimde kurdum düzenimi...
Hakkınızda hayırlısı olsun...bendende sana bir arkadaş tavsiyesi mesafe herzaman daha iyidir. evlendiğindede çok yakında değil mümkünse biraz daha uzaklarında otur. sakın dizginleri ellerine verme ağırlığın olsun söz söylediğinde dinlensin yüzgöz olma... bu yazdıklarımı yanlış anlamazsan sevirim..
ay canım prensess perimmmm sende ne var? (
Hayırlısı olsun prensesperı...
Dışardan bilmeden birşey söylemek zor...
peri canım senin işin de zormuş.
dün karar aldım yol gösterme babında yorum yapmıcam.
ama Allah yardımcın olsun canım.
Kaç senelik evlisin?
selam kızlar
puncshe yi ararken buldum konuyu..bir boşama arifesinde olan daha kabul edermisiniz
Evet bu ilgisizlik hepsinde var ama ben de "nasılsa hepsi böyle" diyerek kabullenmeye karşıyım. Nasıl biz onlar için fedakarlık yapıyorsak onlar da değiştirecekler huylarını
:)) Hoşgeldin Prensesim
eeeee kızlar nasılsınız
hadi bugün havalar açık soğukta olsa güneş var ohh herşey güzelce olsun bitsin inşallah..
:)) Hoşgeldin Prensesim
eeeee kızlar nasılsınız
hadi bugün havalar açık soğukta olsa güneş var ohh herşey güzelce olsun bitsin inşallah..
ne demek yapmıcam
ben de başımızda bi ablamız var diye seviniyordum...
ayrıca kocan eve gelmiş bak azıcık düşünce göstermiş belki değişebilri o da durumun ciddiyetinin farkındadır? hm olamaz mı?
canım şimdi sana yazarken nerden başlayacagımı bilemedim..eşimin en büyük problemi ailesini görünce 360 derece dönmesi.mesela annesigile gittiğimizde değil yüzüme bakmak konusmaz bile benimle.iki yabancı oluruz.sarılalım oturalım kalkalım bende istemem ama bu kadarıda abartı.akrabalarından biriyle oturmalarımızda konustuklarıma çok dikkat ederim.çünkü yanlış anlaşılmaya meyilli en küçük seyde evde kıyametleri kopartır.kız çocugunun çok olmadıgı bir aile erkek ağırlıklı.gelen gelinleri ezmişler pusturmuşlar.kızın ailesi işin içine girdinmi laf ederler surat yaparlar..20 yllık gelinleri hala ahh ediyo bunlara.mesela ramazan bayramında annemler yalnızdı kardeşlerimin hiçbiri gelemedi.bizde de ilk sabah çok önemli bu bayramın ilk sabahını annemlerde geçirelim yanlızlar 60 yaşındalar dedim (teyzem yeni vefat etmişti o zamandan sonra anneme daha da düştüm) tamam dedi.babasını aramış söylemiş hayır buraya gelinecek demiş..bizimki döndü.olmaz dedi ben babamı ezip geçemem dedi.çekti gitti annesigile arife günü bende kendi annemlere gitti.bayramın 1. günü geldi benide aldı annesigile gitti.ikisindede bir surat..ben hep ailem diye tutturuyormusum her bayram problem çıkartıyormusum(annemlere gitmek istiyorum bu sebepten benim ailemden bişey anlamamışlar zaten..(3 yıllık nişanlılıkta yediler bitirdiler beni..hiçbirşeylerini istemedm ailemle muhattap etmedim hep soguktular)saydılar döktüler..eşim hiç korumadı beni tabi.kayınvalidem ogullarına ve kardeşlerine laf ettirmez.dünyanın lafına eder bakar kalırsın..zaten öle hazır cevap biride değilim..neyse ogünden sonra annemleri ne aradılar ne geldiler gittiler.babam ameliyat oldu..o keza.dedim düğün döneminde biraz tuttursaymısım demekki bunlar o zamandan yüzümüze bakmayacaklarmış.en çok bu ağırıma gidiyor.işyerindeki arkadaşım geçen hafta evlendi gelin alıcıda laf yetiştirmiş kaynanasına.illa öle mi olmak gerekiyor?neyse son 2 güne geleyim..salı günü akşam konustuk çarşamba gün akşam merkezde buluşup gezelim film bakalım diye..sabah kalktım süslendim püslendim akşam dışarı çıkacagız ya..akşama kadar bekledim aramadı bildim unuttu bende aramadım..akşam eve gidince üste çıktı bagırdı çağırdı arkadaşına gitti..pazar günü yine arkadaşlarıyla çıktı dedim bugun evde kalsanda film izlesek bir pazarımız var.evet benimde bir pazarım var bıraksanda kafamı dagıtsam dedi.salı günü arkadaşı eşini biize bıraktı gezmeye gitti onlar.yani anlayacagınız kocamı evde bulursam şükrediyorum..bu unutma meselesini niye uzattım çünkü ilk değil.benim kocam titiz adamdır herşeyinde..hiçbirşeyi unutmaz benim haricimde..birşey isterim olmaz unuttum der her defasında..biyere gidilecektir unutur..yani benim herşeyim unutulur..özen ilgi sıfır.bana gelince 4 ay önce maddi acıdan rahatlasın diye çalışmaya başladım..sabah daha erken kalkıp sofra hazırlarım öğlen gelsin yesin dışarda aparatif yemesin diye..hasta olur ayagında döndürür hiçç oturtmaz..yani kendimce ilgimlenirim ama fazlada sıkmam..dün küstüm ben buna unuttu diye akşam eve gidince direkt gittim yattım..eve daha kapıdan girerken teli çaldı arayan dayısı..ee biz diğer dayınlara gidiyoruz sizide alalım dedi.eşimde geldi baktı ben yatıyorum.dayı peri hasta yatıyor biz gelemeyiz siz gidin dedi.aa olmaz o zaman biz size dolanıyoruz demişler 5 dk sonrada çıkıp geldiler.kalktım mecbur.ben çalışıyorum saat 19,00 da eve geliyorum müsaitmiyim bakalım bide demişim yatıyorum diye ne diye kalkıp geliyorsun..ya gerçekten hasta olsam ben sana hizmet etmek zorundamıyım..bunlar pek ayrı gayrı deil.pek haber etmezler birbirilerine gelip giderken ee ben sevmem öyle şeyleri alışamamda size öle..yani kısaca ben eşim için ideal eş olamadım..evlendikten sonra ailem demeyecek susacak nereye çekerse oraya gidecek yemeğini yapacak eşlik görevini yapacak ve yine susacak ilgi beklemeyecek ailesine geldin mi deli gibi hizmet edecek (ki çok sık gelip giderler) kocam sen ne dersen dogrudur haklısın diyecek aksini düşünüyorsa o dakika değiştirip kocasının fikrini benimseyecek veee yine susacakk..kızlar yapamıyorum benim bir aklım var bana dogru geleni söylemeden yapamıyorum onunkilerde bana yanlış geliyor değişemiyorum.sürekli fikirlerimiz çatışmasından çok yoruldum..
biraz dagınık ve uzun anlattım kusura bakmayın ne olur artık birileriyle paylaşmazsam çatlayacağım
hoşgeldin canım. bir hafta daha bitti. yeni hafta iyilikleriyle gelsin...
ablanız yok mu dedik alla aalllaaaa
burdayız işte
e o eve zaten hep geliyordu
he tabi süpriz yapıp gelmesi ayrı olay da
bu sefer yelkenleri hemen indirmicem suya valla
ahah akşam gece rüyamda seni gördüm. ailene gidemedin diye bize kalmaya gelmişin ben spora gidiyorum seni de misafir diye aldırmışım birikte spor yapıyo sonra geziyorduk...
oh be rahat varmış diyorsun den dee
hoşgeldin canım. bir hafta daha bitti. yeni hafta iyilikleriyle gelsin...
ablanız yok mu dedik alla aalllaaaa
burdayız işte
e o eve zaten hep geliyordu
he tabi süpriz yapıp gelmesi ayrı olay da
bu sefer yelkenleri hemen indirmicem suya valla
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA bağırıcam artık arkadaşlar ama ne bu yaaa
her birinin bir yönünde törpülenmemiş odunluk var..
benimki çok ilgili peşimde fır dönyor her dakka arıyor ediyor.. her farklı konuyu tartışmaya açabiliyor kimin fikri mantıklıysa o kabul ediliyor.. kabul edilmesede herkesin fikrine saygı duyuyor..
ama bir abisi ile konuşmuyor işte.. odun kafalı nolcak
sabah sabah abisi geliyomuş gene
bana demezmi seninki geliyor (baş belan anlamında) zzaten moralim sıfır zaten o adam yüzünden bitirme noktasındayız evliliği..
dedim niye benimki oluyomuş ya.. yaptığın söylediğin güzel bişeymi ben dedim rahatsız oluyorum dedim.. ben ne 1. derece ailemden böyle saygısızlık görmedim nede uzak akrabalarımdan görmedim duymadım dedim.. haklısın dedi..
zaten haksızsın diyemezsin abinin yaptığı düpedüz anlayışsızlık dedim.. sende sürekli onlara git her akşam oturmaya bakalım rahatsız olmayacak mı valla utanmaz söyler gelme diye dedim.. ben gitmem ki düşünceliyim yengem çalışıyor zaten üstelik kapalı neden rahatsız edeyim ki dedi...
neyse boşver kurtuluyorum dedim..
sofrada benimki abisine bir surat yaptı bir surat yaptı..
sürekli eşimi kendisine hizmet ettirmeye çalışıyor.. eşim masadan hiçbirşey yemeden kalktı..
ohooo benimki tavır koyacakta çok geç olacak çooook...
neyse son durum buydu;
Prensesim okudumda senin durumu evet insan içini boşaltmayınca sanki biriktirip biriktirip şişiyor gibi oluyor...
atma içine anlat,
valla ne diyeyim seninkininde ilgi yönü törpülenmemiş yontulmamış...
birde aile yönü...
ama işte biz bilmiyoduk
bidaha evlenrsem söz daha evlenmeden herkesi yola getircem
böyle sonradan ezdirmeyecem kimseye kendimi
peri canım senin işin de zormuş.
dün karar aldım yol gösterme babında yorum yapmıcam.
ama Allah yardımcın olsun canım.
Kaç senelik evlisin?
aman ne diyeyim..
senin ailen saygısızlığı haketmiş de onun ailesi etmeyecek!
of. ne diyeyim... rabim iyi insanlarla karşılaştırsın. annem hep böyle der(di) ben de kızardım anne belirli dualar et araba ev istee derdim.(bu işin şakası)
sonra yurtdışına gittim ve türk diye tanıştığım insanlar ok adar iğrençti ki orda anladım bu duanın kıymetini... ilk yuvadan çıkışımda...
RABBİM BİZİ İYİ İNSANLARLA KARŞILAŞTIRSIN AMİN.
merhaba canım valla ne yalan söyleyim aşağı yukarı benim eşimin evliliğimizin ilk yıllarındaki halini anlatıyosun
yanlız benimki seninkinin 1-2 gömlek üstüydü
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA bağırıcam artık arkadaşlar ama ne bu yaaa
her birinin bir yönünde törpülenmemiş odunluk var..
benimki çok ilgili peşimde fır dönyor her dakka arıyor ediyor.. her farklı konuyu tartışmaya açabiliyor kimin fikri mantıklıysa o kabul ediliyor.. kabul edilmesede herkesin fikrine saygı duyuyor..
ama bir abisi ile konuşmuyor işte.. odun kafalı nolcak
sabah sabah abisi geliyomuş gene
bana demezmi seninki geliyor (baş belan anlamında) zzaten moralim sıfır zaten o adam yüzünden bitirme noktasındayız evliliği..
dedim niye benimki oluyomuş ya.. yaptığın söylediğin güzel bişeymi ben dedim rahatsız oluyorum dedim.. ben ne 1. derece ailemden böyle saygısızlık görmedim nede uzak akrabalarımdan görmedim duymadım dedim.. haklısın dedi..
zaten haksızsın diyemezsin abinin yaptığı düpedüz anlayışsızlık dedim.. sende sürekli onlara git her akşam oturmaya bakalım rahatsız olmayacak mı valla utanmaz söyler gelme diye dedim.. ben gitmem ki düşünceliyim yengem çalışıyor zaten üstelik kapalı neden rahatsız edeyim ki dedi...
neyse boşver kurtuluyorum dedim..
sofrada benimki abisine bir surat yaptı bir surat yaptı..
sürekli eşimi kendisine hizmet ettirmeye çalışıyor.. eşim masadan hiçbirşey yemeden kalktı..
ohooo benimki tavır koyacakta çok geç olacak çooook...
neyse son durum buydu;
Prensesim okudumda senin durumu evet insan içini boşaltmayınca sanki biriktirip biriktirip şişiyor gibi oluyor...
atma içine anlat,
valla ne diyeyim seninkininde ilgi yönü törpülenmemiş yontulmamış...
birde aile yönü...
ama işte biz bilmiyoduk
bidaha evlenrsem söz daha evlenmeden herkesi yola getircem
böyle sonradan ezdirmeyecem kimseye kendimi