Bütün hamileler böyle mi ?

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
Merhaba . Is yerinde yim şu an en sonunda size yazmaya karar verdim çıkamadım işin içinden
10 gündür yanıma yeni bi kız verdiler onunla çalışıyorum .
Daha doğrusu calismaya çalışıyorum.
Kısaça durumu anlatayım
kız 23 yaşında 7 haftalik hamile.
Sabah işe geliyor en az yarım saat lavaboya gidiyor. sürekli bir yakınma hali. Ama sürekli. Ay öf çok kötü oldum aman yok rüzgar esti bi tuhaf oldum yok kapı çarptı yok söyle yok böyle
bi evrak yazılacak mesela yazamiyor bi evrak alınacak karşı binadan ben 2 kere gidiyorum mesela o 1 kere gitse hemen diyor ki yolda gelirken eşim aradı seni hamile halinle evrak almaya mi gönderdiler dedi diyor .
Bu sefer de ben vicdan yapıp tüm işleri üzerime alıyorum haşatim çıkıyor aksama kadar.
merak ediyorum hamilelik bu derece mi ağır ben mu günah ini alıyorum kızın
gerçekten öyle ise bi şekilde hallederim yani
çok Yoruluyorum anam ağlıyor ama sürekli onun yakinarak sizlanarak aglayarak is yapmasi beni daha da yoruyor
az önce sigara içiyorDu
uyardim suçlu ben oldum yine :/

Son düzenleme:
valla biraz nazlanıyor gibime geldi. tmm bazı şeylerde anlayıs gösterilir de çok agırsa ozaman izne ayrılır... taş taşıtmıyorlar sonuçta.
kaldı ki 7 haftalık hamilelikte yorgunluk faan olmaz son aylar olsa haklı

Hamileliği ağır geçiren insanlar var. Sabah bulantıları çok kötü yarım saat lavaboda kalmasını anlıyorum.
Biraz evhamlı bir kız sanırım. Ben de çalışıyorum 10 haftalık oldum hamileyim diye kimseye iş yüklemedim.
Düşük tehlikesi falan varsa rapor alabilir.

ilk 3 ayımı hatırlamak istemiyorum çok kötüydüm.yarım saat lavabo olayını anlıyorum bende yaşadım. yakınma hali ise tabiki abartılı orası iş yeri sonuçta. çok kötüysen izin alırsın rapor alırsın. kimse kimseyi çekmek zorunda değil tabi ama birazda anlayışlı olmak lazım.

ben hamileyken sağolsun iş arkadaşlarım yere kağıt bile düşürsem aldırmazlardı eğilme diye. karşı binaya falan yollamayı geçtim yani. çok çok özenli davranıyorlardı pek iş vermiyorlardı açıkçası. hala aklımdadır.

bende yanımda hamile birisiyle çalıştım nekadar zor olduğunu bilirim..aman ona bişey olmasın yorulmasın falan diye kendini parçalıyorsun..her hamilelik farklıdır şimdi boşuna günahını almaya gerek yok...ama sende oturduğu yerden yapacağı işleri ver onun istemesi bekleme..

Ben de hamile diye işini yapmayan insanlara sinir oluyorum. Hamileliğin engel olmadığı işlerden bahsediyorum tabii. Hamile insan yürüyemiyor muymuş ki evrak götürüp getirmeye yakınıyor? Sanki taş taşıttırıyorlar. Bir tanıdığım vardı, çaycıydı bir bankada. Hamileydi ve çalışıyordu. Çalışıyordu da sosyal medyadan yakınıyordu habire. Bir ara biriyle " bunlar insan mı, bana hamile halimle iş soruyorlar, çalıştırıyorlar" diyordu. "Çalışamayacaksan çıksana işten, iş yerine gelince sana 'ooo sen hamilesin, uzan, ayaklarını uzat, çalışma, biz senin işlerini yaparız' mı diyeceklerdi?" dememek için kendimi zor tutmuştum. Dediğim gibi, belli başlı gebeliğe zararlı işler dışında hamileliği öne sürerek çalışmayan insanların kapris yaptığını ve hak yediğini düşünüyorum. Hamileyken çalışmayı kaldıramayacaksan evde oturacaksın. İşe gidip çalışmamayı, bedavadan maaş almayı beklemeyeceksin. Kimileri de var ki annesine, kocasına yaptığı hamilelik nazını kaprisini, iş yerindekilere yapan, onlar zaten felaket.
Ben senin yerinde olsam dediklerini duymazdan gelirdim o kişinin. Öyle laf sokma çabalarına da " canım işten çıkmayı düşünüyor musun? Hamilesin ya, çalışmamak senin için daha iyi olur, sinirleriniz de bozulmaz eşinizle" vs derdim. Hiç çekemem hamilelik bahanesiyle insanları boğan, iş yükleyen insanları.

ona biraz hareket etmenin sigara içmekten daha faydalı olduğunu anlat bence.. ben de 15 haftalığım her işimi baştan beri kendim görüyorum bu kadar nazlanmaya gerek yok kimse babasının kızı değil.

Bende suan 7 haftalik hamileyim,elimi kipirtadatacak halim yok.gecen senede bi hamilelik yasamistim o zamanda boyleydim. bu sene tekrar bebek düşününce ofisim vardi kapattim.iyikide kapatmisim Allah calisan hamilelere kolaylik versin.İlk zamanlar son zamanlar gibi zor geciyor illa karin büyüyünce olmuyor zorluk.12.-13 haftaya kadar böyle suruyor genelde. o zamana kadar arkadasiniza yardimci olabilirsiniz

Esi, hamile halinle seni evrak almaya mi gonderiyorlar diyorsa madem,karisini hamile haliyle calisip para kazanmaya yollamayacak !! Alt tarafi 7 haftalik hamile, evrak almaya neden gidemesin, fildir fildir gezebilir de...hamileler spor bile yapiyor. bebegi daha uc bes gram yani.ben de hamile oldum , evrak alamayacak bir durum yok 7 haftalikken..ama mide bulantisi oluyordur, lavaboya gitmesi normal olabilir.

İlk haftalarda benimde çok yakınmam oldu ilk 3 ayı hatırlamak dahi istemiyorum. Bulantı üstüne feci bir yorgunluk oluyor bunlar normal şeyler. AMA bu kadar yakınması olan bir hamilenin aklına sigara asla gelmez.
Hamileliğini biraz kullanıyor gibi geldi bana.

bende zor bir hamilelik geçiriyorum lavabo olayı doğrudur benimde çok bulantılarım oluyor
ama bir evrak götürmeyecek kadar değil
işlerimi kendim yaparım
kimseye bırakmam
siz yine Allah rızası için yapın yardımınızı
ama sigara olayı neyse

Ben hamilelik surecimde 7.haftada basladi bulantı kusmalar taki dogumdan cikana kadar..degil disari cikmak evde bile oturmuyordm surekli uzanis halinde gecti ..herkes kilo alirken ben 13 kilo verdim bu surecte..
Annem seni boyle gormesem naz yapiyorsun sanirim derdi..
34 haftalik hamilelik surecimde camasirlari bile esim astı..34 haftalik diyorum bu kdr kusmayla kızım beslenememisti gelisimi durdugu icin erken dogum oldu..Abartmiyorum biri anlatsa uff iyiki bi hamile derdim taki yasayana kadar..Degisik bi ruh halinde oluyorsunuz basiniz agriyabiliyor hic bise olmasa icinden yapacak bisey gelmiyor ama sigara icebiliyorsa onun ne bulantisi vardir abartilacak sekilde ne de baska biseyi..sahii deseydiniz ya esin demedi mi sigara icme diye

Evet bazı hamileliklerin ilk ayları zor geçebilir. Bulantı ve kusmalar çok yoğun olabilir onu anlıyorum. Ama bu arkadaşınız hamileliği ağır bir hastalıkla karıştırıyor galiba. Ayrıca arkadaşınıza sorsaydınız, ona seni bu halinle evrak almaya mı gönderiyorlar diyen eşi, hamilelikte sigara içmenin bebeğe evrak alıp vermek için birkaç adım yürümekten daha çok zarar verdiğini de hatırlatıyor mu eşine?

Kişiye göre değişir

Tedavi ile hamile kaldım 8 haftalıkjen şehir dışına gönderildim

Ben giderim diyen olmasına rağmen alışmasınlar mantığı ike otobüs ile 3 saat gidip 3 saat geldim

Onun dışında da doğumdan 2 hafta öncesine kadar çalıştım

Klasörler ile uzaktaki binalara gidip koşturdum gık da demedim

Benim üstündeki kişi benim hamileliğinin başlarında doğum izninde idi kendi işimi bir de onunkilerini yaptım ki bazılarını daha önce hiç görmemiştim

Akşam 10 a kadar fazla mesai de yaptım şirket yemeğine de gittim

Kilisen kişiye değişir

Ama normal çıkış saatimiz 18.30 idi 19.00 kadar mesai yapacağız dediler 10 kala ben çıksam olmaz mı kötü oldum dedim çık ana senin hamileliğin de zor geçecek bizi zorlayacak galiba dediler

Bu bana çok koydu açıkçası hamile hakimler şehir dışına bile itiraz etmezken masamda boş oturacağım 10 dk mın hesabını yaptılar

Bir daha da kimseden izin mizin istemedim ben hamileydim demedim her yere de gittim

Aynı iş yerinde sekreter hamile idi telefona bakacak konumda çay falan yok yani o zor geçirdim dedi ahladı bağladı

Siz de takmayın bir şey derse de yaaaa ekmek parası bu kadınların işi zor gibi genelleme yapın zira daha 7 haftalıkken böyle ise 7 aylık nasıl olur bilemedim

iste şu an tam da o dediğin şeyi yaşıyorum sevDe
iki lafindan biri " hamile halimle"
7 haftalik hamile .
Hamile halimle şu evrakı da yapayım bari
Yada oturuyor pc başına hiç bi şey yapmıyor öyle ekrana bakıyor
ta diyorim evrakı mudur bekliyor
anlamadım ki
yapamadım ki
midem bulandı
öf ya kötü oldum
aman

Yemin ediyorum ben bunaldim ya
sürekli ya Hiç kırıyor
ya kötüyüm
git rapor al dIyice gim artık en azından tek başıma yaparım
çünkü şu an 2 kişi gibi görünüyor Uz
ve mudur 2 kışilık is veriyor elimize
e o yapmayın ca ben tek başıma 2 kişinin işini yapmak zorunda kalıyorum haliyle
bak şimdi de izin aldı hastaneye gitti
aksama kadar gelmez artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…