Ben de hamile diye işini yapmayan insanlara sinir oluyorum. Hamileliğin engel olmadığı işlerden bahsediyorum tabii. Hamile insan yürüyemiyor muymuş ki evrak götürüp getirmeye yakınıyor? Sanki taş taşıttırıyorlar. Bir tanıdığım vardı, çaycıydı bir bankada. Hamileydi ve çalışıyordu. Çalışıyordu da sosyal medyadan yakınıyordu habire. Bir ara biriyle " bunlar insan mı, bana hamile halimle iş soruyorlar, çalıştırıyorlar" diyordu. "Çalışamayacaksan çıksana işten, iş yerine gelince sana 'ooo sen hamilesin, uzan, ayaklarını uzat, çalışma, biz senin işlerini yaparız' mı diyeceklerdi?" dememek için kendimi zor tutmuştum. Dediğim gibi, belli başlı gebeliğe zararlı işler dışında hamileliği öne sürerek çalışmayan insanların kapris yaptığını ve hak yediğini düşünüyorum. Hamileyken çalışmayı kaldıramayacaksan evde oturacaksın. İşe gidip çalışmamayı, bedavadan maaş almayı beklemeyeceksin. Kimileri de var ki annesine, kocasına yaptığı hamilelik nazını kaprisini, iş yerindekilere yapan, onlar zaten felaket.
Ben senin yerinde olsam dediklerini duymazdan gelirdim o kişinin. Öyle laf sokma çabalarına da " canım işten çıkmayı düşünüyor musun? Hamilesin ya, çalışmamak senin için daha iyi olur, sinirleriniz de bozulmaz eşinizle" vs derdim. Hiç çekemem hamilelik bahanesiyle insanları boğan, iş yükleyen insanları.