- 24 Nisan 2015
- 6.904
- 7.107
- 198
- Konu Sahibi Sudbanazenin
-
Normalde konu ilk sayfada artik gorunmesin diye yorum yapmiyordum ama babam sabah aksam netten cikmadigi icin evde internet var ve bu bizim degil kendi icinBenim anlamadigim eve bisey alamiycak konumdasiniz ve internet baglantiniz var yanlis anlamayin insanlar cok sahtekar sorgulamak zorundayim babanizin ise gitmemenizi istiyor demissiniz su halinizi goren komsu da yardim eder dayin amcanda calistirmayan baba eve internt dahi almz bu bir celiski smdi belki dersiniz komsunin wifi si bilemiyorum ben inanmadim
Arkadasim eski konularina baktim stajla ilgili yazi gordum staj yapmana izin vermis inan dogruysa yazdiklarin cok cok uzuldumm elimden dua gelir sadece ozmn babaniz sadece kendine musluman diyecegim okudugum mesajlarda yengenizden bahsetmissiniz babanizin getirdigi bi cuval patatesten bunlar iyice kafami karistirdi olabilirde dedikleriniz ama vicdan muhasebesi yapamiyormu ve baska bir konuda kardesleriniz oldugu da yaziyor yaslarini bilemem ama incelemek zorunda kaldim boyle bir duruma kimse kayitsiz kalmamali konu komsu aile gibiNormalde konu ilk sayfada artik gorunmesin diye yorum yapmiyordum ama babam sabah aksam netten cikmadigi icin evde internet var ve bu bizim degil kendi icin
Durumumuza gelecek olursakta disardan hic kimse yasadigimiz sıkıntıları bilmiyor herkesin nazarinda güllük gülistanlik yasayan insanlariz
Arkadasim eski konularina baktim stajla ilgili yazi gordum staj yapmana izin vermis inan dogruysa yazdiklarin cok cok uzuldumm elimden dua gelir sadece ozmn babaniz sadece kendine musluman diyecegim okudugum mesajlarda yengenizden bahsetmissiniz babanizin getirdigi bi cuval patatesten bunlar iyice kafami karistirdi olabilirde dedikleriniz ama vicdan muhasebesi yapamiyormu ve baska bir konuda kardesleriniz oldugu da yaziyor yaslarini bilemem ama incelemek zorunda kaldim boyle bir duruma kimse kayitsiz kalmamali konu komsu aile gibi
Tabi uzulursun yazdigina sonuc itibari baban o senin dayin felan yok mu ailede durumu iyi olan yada babana soz geciricek bir kardesi annesi veya babasi boyle cok zor bencillik yapiyor insALLAH duzelirYa soyle diyeyim cok sukur acliktan olmuyoruz sorunumuzda su alisverisi kendi yapiyor isine gelwni alip isine geleni almiyor birseyin bitmesi bagirip cagirmasi problem oluyor daha anlatilamayacak bir suru sorun bazi seylerimiz eski durumumuza gore cok iyiyken bazilari cok kotu
Yani kendisinin dolaplar dolu kiyafeti varken size bir gomlek dahi almayi cok goren bi insan
Bazen burda yazdigim icinde sucluluk duyuyorum
Calisma konusuna gelecek olursakta ona gore herkes memur olmali onun disindaki isler kucuk gorulecek isler ona o yuzden herhangi bi iste calismsm onun icim kucuk gorulecek bi mevzu
Ha derseniz memurluk icin destegi ne oldu tabikide hic ilkokulu bitirir bitirmez beni okuldan aldi kendi cabalarimla ortaokulu liseyi bitirebildim aciktan okumus bir insan kpss de ne kadar basarili olur bilmiyorum ama ona gore herkes girebilir herkes kazanir ben tembellim ediyorum
Buarada kendisi okuldan aldiginida kabul etmiyor
Benim babamda çok despotturBen sizi çok iyi anlıyorum. Size yapılan "yaşınız 28 olmuş" ile başlayan önerilerin babanıza fayda etmeyeceğini de çok iyi biliyorum. Benim babam beni evlenip evden ayrılana kadar baskı altında tuttu, ne iki üniversite bitirmiş ve psikolog olan annem ne de benim isyanlarım onu değiştirmedi. Aksi gibi annemi de sindirdi, o güçlü kadın sinir hastası oldu tirajikomik!
Ama durumunuz hiç sağlıklı değil ve tahminimce birisine aşık olup evlenmek isteseniz babanız yine sorun çıkartacaktır. Gizli gizli birikim yapsanız ve ailenize söylemeden evden ayrılıp başka bir şehre yerleşseniz ? Babanız sizi tacize devam ederse polise şikayetçi olursunuz. Yerleştiğiniz şehirde de işe başlarsınız olmaz mı ? Hiç cici bir öneri olmadığının farkındayım ama babanızın da %1 bile değişmeyeceğinin ve sizin de ona karşı çıkamayacağınızın da farkındayım.Bizim babalarımızın karşısında iki kelam etme lüksümüz asla olmadı, böcek gibi ezildik. Bence bir an evvel radikal bir kararla dahi olsa o aileden kurtulun. Anneniz de masum değil çünkü bunu da kendi annemden biliyorum.
Benim babamda çok despottur
Askeri eğitimle büyüdük desem yeridir
Her yer toplu olacak, kendi komutan ya sözünden çıkılmayacak filan
Annem zaten sessiz bi kadındır
Borusu abime de ablamlara da geçti
Ben en küçüğüm ilk büyük tartışmamız 16 yaşımda başladı, yaz tatilinde arkadaşım bi işe giriyo 3 aylığına bende gireyim dememle..
Okul bitmeden olmazmış, hatta memur olacakmışım
Gittim ertesi gün işe başladım orada
Babam akşam duydu tabi, kızdı
Dedim sen memur musun ? Çalışıyosun. Bende çalışacam
Bak ablanlar öyle işlerde çalışmadı sana da izin vermiyorum dedi
Ben yarın memur olamazsam yine çalıştırmayacak mısın ? E o zaman niye okutuyosun dedim
İşe de çektim gittim
Bu küçük bi örnek
Hani ben 16 yaşımdayken baş kaldırınca devamı da geldi
Şu an 28 yaşındayım hala babamın borusu bi bana ötmez
Annem ablam abim hala kem kümcüler çünkü
Bu hayat sizin, nasıl isterseniz öyle yaşarsınız. İster baş rol, ister seyirci olun kendi hayatınızda diyorum ben.
İşte konu sahibine de diyorumÇok doğru söylüyorsunuz. Ama yine de babanız despot olsa da çok da zor bir insan değilmiş, yola gelen bir adammış. Benim her başkaldırışım evde büyük bir kaosla sonuçlandı, küslükler, evde kapı çarpmalar, annemin ah vahları derken geri adım attım hep çünkü devamı bana zarardı. En son nişanlımın yanında saygısızca davranınca resti çektim nikahıma gelemedi mahrum kaldı. Şimdi nasılsınız derseniz iyiyiz eşim de seviyor babamı gayet iyiyiz yani. Ama ben affetmeye mecburdum çünkü kendime çok zarar verdi bu geçmişdeki pişmanlıklarım. Aklımı yitirme noktasına geldim geçen sene. Çünkü annem ben evlenirken halaların, kuzenlerin yaptığı dedikoduları taşıdı bana. Şimdi aslında babamdan çok anneme kızgınım, içten içe soğuduğumu hissediyorum ondan çünkü annem öyle görünse de aslında hiç arkamda durmadı. Aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey modundaydı. Ya yoksa aklınız alıyor mu kariyeri ve hatırı sayılır bir işi olan bir kadın neden ezilsin ?
Evden çalışsan canım?Ne yazik ki calismama izin vermiyor yoksa her ne olursa olsun bi sekilde calisir bu sıkıntilari yasatmasina izin vermezdim
Aaa Cute hayırlı olsun 2.bebeğe karar verdin demek kisiz neden calısmıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?