- 7 Nisan 2010
- 8.402
- 455
- 163
- Konu Sahibi llllpocahontasllll
-
evin en kücüğüsün muhtemelen bunlar normal şeyler kardeşi olan bilr bnm 6 yaşında kardeşm var evet bzn bni çıldırtıyor ama olaya senin baktğın gibi bakmıyorum ama onun bir büyüğü kardeşim senin gibi düşünüyor kişiselleştiriyor durumu buna gerek yok çocuk o bunlar gelişimi acısından önemli tabiii bu herşeyine evet denileceği anlamına gelmiyor burda sınır konmalı
sanırım anne ve babasının yetiştirmesiyle ilgili.
çünkü onda gördüğüm birçok özellik annesinde de var genelde, kendinden başkasını umursamaz tavırları
bencilliği, kendini beğenmişliği falan.. bir de sürekli annesinin şımartmaları da eklenince ortaya böyle bir sonuç çıkıyor demek ki.
düzelir umarım.
[SUB][/SUB]
öncelikle konu sahibi kişi, yorum yapanlara nasıl agresif cevaplar vermişsiniz.
bahsettiğiniz kişi daha çocuk.herşeyi biliyor yada yapması bişey ifade etmiyor.
bu yaşta çocuklar benmerkezci olur.gıcık olunacak bişey yok yani.
yaptıklarıda gayet normal geldi bana.
ayrıca yukardaki mesajınızda bir hayli ilginç...
yengenizin bir hayli olumsuz davranışlarının ondada bulunduğundan bahsetmişsiniz.
ama sadece yengenizin...
tabi özellikle ve özellikle yengenizin de şımartmaları eklenmiş.
dediğim gibi küçücük çocuktan ne bekliyorsunuz anlamadım
sanırım anne ve babasının yetiştirmesiyle ilgili.
çünkü onda gördüğüm birçok özellik annesinde de var genelde, kendinden başkasını umursamaz tavırları
bencilliği, kendini beğenmişliği falan.. bir de sürekli annesinin şımartmaları da eklenince ortaya böyle bir sonuç çıkıyor demek ki.
düzelir umarım.
Bunun neresi garip ki? Çocuk annesinin kişilik özelliklerini alamaz mı?
alabilir tabi..
ama bütün kötü özelliklerini anneden almaz
Arkadaşlar arkadaşımız bence kuzeniyle yarışmakdan ziyade onun şimdiden kapris yapışını anlatıyor.
19 yaşındayım.....
şükür anlayan biri çıkmış. herkes tutturmuş bi kıskanıyosun, çocukla yarışıyosun vs.. herkes bi itham etme, suçlama peşinde. sanki kız benim ruh halimi çözümleyin demiş gibi.
konu sahibi devamlı şımarık ve kaprisli bi kıza bakıcılık etmekten, ve annesinin de bu duruma göz yummasından yakınıyor. insanlar zaman zaman kendi çocuklarına bile tahammül edemezken, onun bu durumdan şikayetçi olmasının bu kadar elşetirilecek neyi var anlamadım.
konu bu durumdan şikayet etmesi değil,ifade ediş biçimi..aldığı çantayı,yaptığı resmi 5 yaşındaki bir çocukla kıyaslaması bana normal gelmedi.eğer "bir kuzenim var,ailesi şımarık yetiştiriyor,her dediğini yapıyor,çocuğun garip davranışları var" gibi cümleler kursaydı kimse aa niye böyle diyorsun demezdi..bazen olayı aktarma biçimi çok önemlidir ve bu konuda da o sıkıntı yaşanıyor bence.ayrıca sizin bu yorumu yapma hakkınız varsa bizlerin de okuduğumuzu kendimize göre yorumlama hakkımız da olmalı.
zaten bu konudaki temel sorun çocuğun yetiştiriliş biçimi.tepki çocuğa değil onu yetiştiren aileye olmalı.
evet birçok demiş ama dediğim gibi sadece, annesinden aldığı kötü şeyleri yazmışZaten konu sahibi "birçok" demiş, en azından burada "kötü" diye bahsettiği özelliklerini annesinden almış olabilir, başka kötü özelliği var mıdır bilemeyiz tabi.
bende bunu anlamıyorum.Sen onun yetişkin biri gibi davranmasını,objektif olmasını bekliyorsun.....Adı üzerinde çocuk çocuk..Tabiiki ukala,bencil olacak...Tüm çocuklar gibi............
Resimleri kıyaslamana ben de çok güldüm,hatta inanamadım..... Sen ergenliğinin sonlarındasın o da 6 yaş sendromunda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?