Butik açmak

Mavisuperisi_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
38
15
3
33
Arkadaşlar butik açmayı istiyorum ama kararsızım. Olurmu olmaz mı tecrübemizde yok. Açmadan internet satısıylamı başlasak diyorum satabilirmiyiz ordandA magaza sart mı çok kararsızım .varsa önerileriniz, bu işle uğraşan arkadaşlar yardımlarını bekliyorum.

Valla zevkli bir iş..şahsen bende isterdim..ama çevrende sana yardımcı olabilecek, sen olmadığında işyerinde duracak bir yakının olmalı.. yabancı elemanları.. yalnız bırakmak olmaz..

Arkadaşlar butik açmayı istiyorum ama kararsızım. Olurmu olmaz mı tecrübemizde yok. Açmadan internet satısıylamı başlasak diyorum satabilirmiyiz ordandA magaza sart mı çok kararsızım .varsa önerileriniz, bu işle uğraşan arkadaşlar yardımlarını bekliyorum.
Hem etrafta hem de internette bu tarz birçok site ve mağaza var. Hatta çok bilindik siteler bile battı. Ben olsam cesaret edemezdim. Bence satış yapabilmeniz için farkli bi tarzınız olmalı ki iş yapabilesiniz.

İşte ben de ondan çok korkuyorum. Çok fazla var ama giyime ve yemeyede ihtiyac hiç bitmiyor kaliteli ve farklı olursak olur mu? Yer cok onemli bilemiyorum eşimle birlikte yapıca eger olursa ama cok büyük risk

Sermaye önemli eğer yeterli sermaye olursa olur ve açacağınız dükkanın çok işlek bir yerde olması önemli tanıncaya kadar yeterli bir sermaye gerekli bazen 6 ay bazen de bu süre 1 seneyi bile bulabilir sizi idare etmesi.

İnternetten üzerinden satış yaparsanız onunda belirli maliyetleri olur dükkan kirası hariç,maliyeye gidip kayıt olursunuz yine vergi lehvası çıkarırsınız,sahış şirketi,sattığınız her ürün için irsaliyeli fatura şart,muhasebeci tutarsınız,anlaşmalı kargo vs ve internetten satış için reklam şart tanınmak için,facebook,google vs .

C
Sermaye önemli eğer yeterli sermaye olursa olur ve açacağınız dükkanın çok işlek bir yerde olması önemli tanıncaya kadar yeterli bir sermaye gerekli bazen 6 ay bazen de bu süre 1 seneyi bile bulabilir sizi idare etmesi.

İnternetten üzerinden satış yaparsanız onunda belirli maliyetleri olur dükkan kirası hariç,maliyeye gidip kayıt olursunuz yine vergi lehvası çıkarırsınız,sahış şirketi,sattığınız her ürün için irsaliyeli fatura şart,muhasebeci tutarsınız,anlaşmalı kargo vs ve internetten satış için reklam şart tanınmak için,facebook,google vs .
Canım sen biliyorsun galiba bu işleri peki her instgramdan satış yapan bunları yapıyor mu sence vergi levhadı fatura felan

C

Canım sen biliyorsun galiba bu işleri peki her instgramdan satış yapan bunları yapıyor mu sence vergi levhadı fatura felan
Normal de yapmaları gerek oradan satış yapanlarında eğer vergi lehvasız ve faturasız satış yapıldığı tespit edilirse cezası yüksek oluyor geriye dönük bile cezaları oluyor hatta yanılmıyorsam haberlerde görmüştüm bu tür sosyal medyalar takipte diye.Mesela şimdiye kadar bin ürün sattın diyelim faturasız maliye tespit ederse o sattığın ürünler için bile ceza çıkıyor.

burbuk burbuk sanırım siz maliyede çalışıyordunuz öyle hatırlıyorum yine bir e-ticaret için bir mesajınız vardı sizi etiketliyeyim dedim belki müsait olunca bakarsınız.

Merhaba bende butik açmayı düşünüyorum ama önce iyice pazarını ve müşterini tanıman lazım uzaktan satış yapacaksan vergi kargo vs gibi sorunlar olduğu gibi uzaktan satış sözleşmesi yapmakta gerekiyor hakkını savunabilmek için ve butik açmak isteyenlerin daha çok bayan olduklarını görüyorum her zaman bayanların erkekler kadar malesef finans bilgisi olmuyor yada yetmiyor ben halk eğitimin verdiği finansal okur yazarlık kurslarına gitmelerini sonra bir iş planı oluşturmalarını tavsiye ediyorum çünkü iş yeri açıp ayakta tutabilmek zor bişey herşeye hakim olmak planını düzgün yapmak gerekiyor

Merhaba bende ek gelir olarak internetten satış düşünüyorum eşimin vergi levhası var sadece e ticaret ekletmemiz gerekiyor sanırım dükkan açmayı şimdilik düşünmüyorum sadece internet satışı bunun için çok fazla sermaye olmasına gerek var mı ki tecrübeli olanlarınız varsa biraz tecrübelerini paylaşabilirler mi acaba biraz araştırdım güngören ve merter de toptancılar varmış

Merhaba bende ek gelir olarak internetten satış düşünüyorum eşimin vergi levhası var sadece e ticaret ekletmemiz gerekiyor sanırım dükkan açmayı şimdilik düşünmüyorum sadece internet satışı bunun için çok fazla sermaye olmasına gerek var mı ki tecrübeli olanlarınız varsa biraz tecrübelerini paylaşabilirler mi acaba biraz araştırdım güngören ve merter de toptancılar varmış
Eşinizin vergi lehvasi var ise muhasebeci si vardir şu aşamada size cok faydasi olur yeni fatura vs basimi felan olabilir yada olmayabilir en iyisi muhasebeciyede danismak.Ama aninda satis olmayabilir reklam vs verirsiniz iyi arastirmak gerek.

Back
X