bursa yı bilen arkadaşlar bir bakabilir mi..dert edindiğim bir konu var ...

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
437
arkadaşlar osmangazi yıldırım ya da nilüferden bir ev alma niyetimiz(gayretimiz)var epeydir kendi çapımızda.
1-2 ay içinde
emeğimizin zayi olmaması için ince eleyip sık dokuyoruz. özel ya da buradan fikirlerinize ihtiyacım var..
kızlar 2 seçeneğimiz var:

1. genç-0-5 yaş arası bir ev alacağız ( max 200.000 bütçe) merkezden biraz uzak oluyor haliyle bu bütçeyle..bursa ile alakası olmayan kuytu diye tabir edebilecek yerleri de tercih etmiyoruz.

2. daha yaşlı bir ev alacağız (max 150.000)merkezde ulaşım araçlarına yakın bulunabiliyor..

kıymetli fikirlerinizi bekliyorum..

Canim selam
Oncelikle hakkinizda hayirlisi olsun bursada dogdum buyudum yasiyorum da ama sana tavsiyem asla eski ev alma bursada. Hem deprem bolgesi hem de eski eviyle basa cikilmaz bursanin yikik dokuk olur, yeni semtler nilufer civarinda belki 200 bine bulunur biz gecen sene balattan aldik 155bine denk geldi,cok saglam arastirin gerekirse sokak sokak gezin ev cok cunku balat civarinda

teşekkür ederim canım cevabın için.ayy inşallah bize de denk gelir...
biz şehir dışında yız . o nedenle tetikte de olamiyoruz. anca 15 tatil ya da yaz tatili ya da aradaki uzun tatillerde bursatya gidip birkeç ev bakabiliyoruz
...
balat ta muhit nasıl. ya da muhitini önerebileceğin yerler var mı ya da kesinlikle tercih etme diyebileceğin. fikrin ne?

Ben bursa adliyesinde çalıştım evim nilüfer beşevler mahallesindeydi bu kadar mı nezih güzel bi yer olur ya şuan ankaradayım ailem burda olduğu için taşındım ama aklım hep bursada mesela geve 12 dede çıksan tek başına hiç bişey olmaz, çocuk yetştirme açısından çok kaliteli insanlar var görgü açısından yeğenimi parka götürürdüm çok güzel vakit geçirirdi hep çalışan anneler falan kültürlü deyim kimse yanlış anlamasında onlarda ankaraya bi taşında parka gidemez oldu burda küçük çocukların ağzı hep küfür, son olarakda biz bursayı bilmeden tuttuk evi hatta heykelde merkeze yakın bi yerden tutacaktık artık bıkmıştık ama evler o kadar eski o kadar kötüydüki içimize sinmedi hem ulaşımıda o kadar zor değil bursanın bence merkezw uzak bile alabilirsin nilüfere falan metro vardı

Canim balatta cok pahali olan bir bolge var bizim ev orada degil o kisma guc yetmez , onerebilecegim belli bir yer yok balat icinde ama fiyati ekonomik olabilecek tektas evleri var mutlaka bakin derim, bir de renault fabrikasinin ust taraflari uygun fiyatli nezih bir semt, yildirim ilcesine asla bulasmayin etraf suriyeli kayniyor
Niluferde balat disinda onerebilecegim birkac semt daha var canim onlari da yazayim
Besevler kultur mah
Ucevler (annem oturuyor cok memnun yeni yapilan uygun fiyatli apartmanlarda daire bulabilirsin)
Demirci
Ataevlerde pedmer poliklinik civari ve baris mahallesi
Gazi caddesi

1 bucuk sene oldu bursaya geleli nilüfer de yaşadığım için mi bilmiyorum ama en çok burayı seviyorum ama yeni binalar pahali.
Eski bina almamanizi şiddetle öneririm.

Millet Mahallesi varmış yeni binalar fiyati da çok değil ama nasıl bir mahalle pek bilmiyorum

Allah razi olsun canim :)) burlari onemsicem

="Limonsarisi, post: 44411018, member: 517578"]1 bucuk sene oldu bursaya geleli nilüfer de yaşadığım için mi bilmiyorum ama en çok burayı seviyorum ama yeni binalar pahali.
Eski bina almamanizi şiddetle öneririm.

Millet Mahallesi varmış yeni binalar fiyati da çok değil ama nasıl bir mahalle pek bilmiyorum[/QUOTE]
Miller mahallesinde sitelerde 3/ 4 yillik binaya 180.000 dediler. Yeri iyi çevre yolunda ama metroya yürüme mesafesinde degil sanirim.

Okulumuzun nereye çıkacağı belli değil. Ulaşım olmasi onemli.
ha şu var okulu elbet degistirirsin ama evi çok daha zor. :S

Miller mahallesinde sitelerde 3/ 4 yillik binaya 180.000 dediler. Yeri iyi çevre yolunda ama metroya yürüme mesafesinde degil sanirim.[/QUOTE]
Çok bilmiyorum o tarafları hatta benim bursa bilgim nilüfer özellikle Beşevler ucevler kültür ozluce ve geçit Mahallesi tarafları.
Mesela çekirge de oturan arkadaşlarım var sırf merkezi diye fiyatlar uçmuş evler dökülüyor.
Bizim burda yan apartmanın ilk katı 106 bin e satılmış sıfır bina ama denk gelme meselesi karşımda var satılık bina mesela 260 bin istiyor.

bursaya yeni geldim sayılır bende..az çok bir fikir edindik..bizde ev almak için sürekli ilanlara bakıyoruz.bence nilüfer gerçekten diğer kesimlere göre çok farklı..iş yerinize uzak kalmayacaksa nilüferi tercih edin mutlaka..sürekli ilanlara baktığım için fiyatları da biliyorum biraz pahalı ama evler..200bin civarına beş evlerde arkadaşım aldı dubleks 4+1..ama çevresi pek güzel değil..ama üçevler demirci tarafında bulabilirsiniz sanrım..ama oradanda metro geçmiyor..bence şartlarınızı biraz zorlayıp beşevlere yönelin..

Canım yorumları okumadan yazıyorum..

Üçevler'e bakabilirsin kimi yeri uygun yeni binalar mevcut.
Ataevlere bakabilirsin ,ora da uygun ve her yere ulaşımı var.
Ama beşevlere konak cad yada alt caddesine bakarsan oralar çok pahalı eski evler olmasına rağmen çok gelişti çünkü. Ama araştırırken bulmuştum uygun yerlerde var.ama beşevlerde uygun bulursan bina yaşına hiç bakma derim. Sürekli değerlenen yer kesinlikle zarar etmezsin.

ihsaniye'den arkadşım 160a aldı gayet güzel evi... kesinlikle nilüferi tercih edin 2 buçuk sene oturdum süper bir semt... araştırırsanız nilüferde istediğiniz fiyata ev kesinlikle bulursunuz.İnşAllah gönlünüze göre olur

Miller mahallesinde sitelerde 3/ 4 yillik binaya 180.000 dediler. Yeri iyi çevre yolunda ama metroya yürüme mesafesinde degil sanirim.
Çok bilmiyorum o tarafları hatta benim bursa bilgim nilüfer özellikle Beşevler ucevler kültür ozluce ve geçit Mahallesi tarafları.
Mesela çekirge de oturan arkadaşlarım var sırf merkezi diye fiyatlar uçmuş evler dökülüyor.
Bizim burda yan apartmanın ilk katı 106 bin e satılmış sıfır bina ama denk gelme meselesi karşımda var satılık bina mesela 260 bin istiyor.[/QUOTE]
canım geçitte birkaç tane gözümüze kestirmişitik aslında. mudanya yolundaydı. ama eşim merkezden uzak diye caymak üzere.. linkini de vereyim..
http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-gecitte-satilik-3-plus1-daire-256121525/detay/

amin canım hayırlısıyla Allah herkesin gönlüne göre versin.
ahh 160-000 ihsaniye denk gelmesi gerek ...nasibi çevirmeye çalışıyoruz biz de:)

Balatın çok pahalı olduğu söylenmiş.Ben katılmıyorum bence mutlaka balata bakmalısınız. (Nilüfer oluyor) Çünkü evet Balatta çok lüks yeni yapım çok fazla site var.Ama zaten onlar dışarıdan bakıldığında bile Lüks hayat diye bağıran evler. Halbuki balatta gayet güzel geniş ferah ve normal fiyatlı standart sitelerde mevcut. Standart dediğim aman işte nohut oda bakla sofa filan değil.Gayet güzel evler var.O yüzden ben balata mutlaka bakmanızı tavsiye ederim. Genel olarak zaten Osmangazi'den ziyade önceliğinizi Nilüfer'e vermenizi tavsiye ederim çünkü Nilüferde ki en kötü yer bile kolay kolay osmangazi gibi bölgeleri olan yerler değil.Çünkü Osmangazi yani işte heykel kent meydanı tarafları hep ilk yapılan evler ilk yerleşim alanlarıdır.Bu sebeple evler mutlaka eskidir. Ayrıca Nilüferde yaşayan insanlar biraz daha eğitimli filan insanlardır.Yani gece sokağa çıkarken tek başınızada olsanız rahatsız olmicağınız çocuğunuzla rahat rahat vakit geçirebiliceğiniz daha elit bir kesimdir. Maddi açıdan söylemiyorum bunu elitten kastım daha bilinçli kültürlü eğitimli insanlar mevcut. Bu yüzden Nilüfer öncelik olmalı diyorum.Bunun yanı sıra Nilüfer'de Görükle'yi bilirsiniz sanırım öğrenci bölgesidir. Görükleye yakın ama görüklede olmayan o çevreyede bakarsanız en son yurt müdürümüz görüklenin içinde olmayan ama yakınlarında olan havuzlu bir siteden 3+1 ev aldı yalan olmasın 150-185 bin TL arası. Yeni yapılı Dubleks apartman daireleri var yine mesela ankastreli filan satılık fiyatı 189'du ki dubleks istemeseniz dahi o binalardan 3+1 daireler bulabilirsiniz. Bunun dışında Altınşehir'e bakabilirsiniz. Demirci'ye bakabilirsiniz. Demirci'de çokkk güzel evler var fiyatlarıda gayet uygun fakat bölge olarak Demirci'ye bir kaç kere gittim çok net bilgiler veremicem bilen varsa size söylesin. Beşevleri tavsiye ederim. Fatih Sultan Mehmet Bulvarına yaklaştıkça fiyatlar biraz daha artıcaktır yalnız onuda belirtiyim. Lüks olmadığı halde FSM'de evler pahalıdır çünkü semt hem çok merkezi hem çok üst düzeydir. En iyi cafeler mağazalar kolejler orada olduğu için. Şimdilik aklıma bunlar geliyor.Benim bahsettiğim yerlerin hepsi Nilüferde. Osmangaziyi sevmem. Kent Meydanı Alışveriş merkezi bile etrafında olan bazı kesimlerden dolayı alışveriş yaparken yada cafesinde otururken bir anda yanınızda yasal olmayan maddeler kullandığı için ne yaptığını bilmeyen birini bulabilirsiniz. Fakat Korupark'a gittiğinizde mesela bunu yaşamazsınız. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

mükemmel bir açıklama idi.. Parmaklarınıza sağlık.çok teşekkür ederim gerçekten....15 tatilde şansımızı bir daha deneyeceğiz belki kış mevsimi satmak isteyen biri çıkar inşaAllah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…