selam hanımlar bende özer beyin hastasıyım 33+4 günlük hamileğim cumartesi muaynanesindeydik beni 15gün sonra tekrar çağırdı tesadüfen bu topiği gördüm amerika falan deyince nezaman geleceğide belli değil deniyor öyle olsa beni 15 gün sonra çağırmazdı birde benim erken doğum riskim var bir sılkıntı olursa beni mutlaka gece günndüz aradedi siz öyle deyince korktum naparım diye ama zübeyde hanım online randevuda ocak 4 hastanede görünüyor neyse inşallah özer bey gelmeden bir sorun yaşamam
Arkadaşlar zhd.gov.tr adresinden online randevudan ( sanırım sadece ptesi günleri ) özer beyden randevu alabilirsiniz. Ben aldım :lepi: ptesi 10:40 da. Allah ım inş hamileyimdir ve en önemlisi sağlıklı ve uzun ömürlü olurrr
inş sorunsuz bi doğum olur canm. ya ben özer bey e daha önce hiç gitmedim eşim ve ben bayan olması yönünde düşünüyoduk ama artık ben ööle düşünmüyorum yeterki iyi bi doktor olsun sağlıklı bi hamilelik geçireyim. yani ilk bunları düşünüorum. nasıl biri biraz anlatırmısın ??
saol cnm ya en azından içim rahat bi şekilde gidicem hastaneden gün aldım ilgilenirmi acaba?? hani halk arasında hep denirya özele gidersen ilgilenir yoksa yüzüne bile bakmaz filan die... Yani önce özel muaynanesine gitmeme gerek varmı ??
Ya çok soru soruyorum galiba ama napiyim yine düşükmü olur die çok endişeleniyorum senağlama
canım hastane inanılmaz yoğun mutlaka ilgilenir ama dediğim gibi zaman çok kısıtlı senden sonrada bekleyen bir çok hastası olacak sırada ama en azından tahlillerini yaptırmış olursun gebelik kesinmi test yaptınmı
selam canım, hoşgeldin aramıza,
inşallah sağlıkla bebeğini kucağına almak nasip olur.
özer beyin hastası olmak çok güzel dimi.
ben de onun hastasıydım ve doğumumu çok şükür ki özer bey yaptırdı.
canım dr ahmet yılmaza gidenler topiğinde sevinç diye bir arkadaş var. özer beyin hanımını tanıyormuş ablası da bana da o söyledi amerikaya gittiğini ve dönüş tarihi belli değilmiş falan dedi. ya da o bilmiyor olabilir.
tabi canım ya, çok uzun süre kalmaz zaten bir sürü hastası var.
bırakamaz onları. ama demekki gitmesi gerekiyordu. yeni yıl tatili ile falan birleştirdi herhalde. neyse 4 ocağa kadar gelecekmiş. inşallah senin de hiçbir sorunun olmaz o tarihe kadar. bebeğin de uslu uslu yatsın yerinde, çıkmasın daha süprizzzzz
canım sen bir git tanış. durumunu anlat.
özer bey ilgili bir doktordur, hastasına sahip çıkar, sonuna kadar da yanında olur
bundan hiç şüphen olmasın.
ama zarayın dediği gibi, hastane çok kalabalık ve doktorların poliklinik yaptığı odalarda malesef ultrason cihazı yok ve ultrason için farklı bir bölüme gidiyorsun. tabi oradan da sıra falan alman gerekiyor, çünkü epey yoğun oluyor. o şekilde gebelik takiplerini yaptırman zor olur. o yüzden bizler hep özeline gittik. hem daha fazla zaman ayırıyor, hem ultrasonla bebeğini iyice inceliyor hem de derdini daha rahat anlatabiliyorsun. hastane çok kalabalık ve herkes birbirini ezecek adeta. ben mecbur kalmadıkça gitmezdim mesela. ama tahlil, test ya da acil durumlarda da gittim. doğumumu da orada yapmıştım. özer bey sağolsun hep ilgilendi. hakkını yiyemem bu konuda ve o hastanede doğum yapmayı düşünen kişilere de kesinlikle özer beyi tavsiye ederim.
sen bir git canım, bir tanış. derdini anlat. gerekirse yani inşallah hamileysen. özelinize gelicem, kartınızı alabilirmiyim falan dersin. ya da adres tel falan istersin.
kan ve idrar tahlili falan yaptırır belki. bilmiyorum şimdi onun adına konuşmıyayım. bir git de bakalım ne olacak. memnun kalmazsan da başka doktor bulursun yani zor bişey değil.
bakalım ptesi ye gün aldım inş hamileyimdir ya uyku tutmuyo :) hamilemiyim acaba die düşünmekten, eşim gitti fosur fosur uyuyo :) kaydirigubbakcemile3
sabah idrar testi yapıcam neyse sabah size de aber veririm. uyuyayım da çabuk geçsin zaman.
bu arada anlattıklarınızla içim rahatladı. çok saolun arkadaşlar.:enbuyukkk:
canım test yaptınmı hadi bakalım hayırlı haberler inşllah,
canlarım bişey daha akşam kasıklarımda ve belimde ağrı oldu. yine bi sorun olmas dimi ?? yaaa çok korkuyorum yine bişey olcak die
canım bel ve kasık ağrısı ilk zamanlarda benim çok olmuştu sona yaklaştıkça yine olmaya başladı senin günün nekadar geçti idrarda çıkmazsa hastaneye gidince kanda bakılır kan testi kesin sonuç veriyor hakkında hayırlısı olsun.
hoşbulduk canım inşallah benim bebek acele etmez bakalım benim doğumuma girecekmi sezeryan demişdi ama ani birşey olursa nöbetçi doktor kimse o girer heralde neyse hayırlısı bakalım
:1no2: test yaptım ama negatif çıktı senağlama
ama regl im de gelmedi hep erken gelirdi
2 gün sonra gelmesse yine alıp deniycem.
:Saruboceq: bu sefer pozitif çıkar inş.
yanlız bırakmadığınız için saolun arkadaşlar...opuyorumnanaktan
canlarım bişey daha akşam kasıklarımda ve belimde ağrı oldu. yine bi sorun olmas dimi ?? yaaa çok korkuyorum yine bişey olcak die
hesabıma göre26 sında olmam gerekiyodu yani 3 gün geçti kasıklarım hala ağrıyo ve gazım çok var miğdem bulanıo daha kahvaltı bile yapmadım yataktan kalkasım yok offf ve sonuç negatifff çıktı senağlama
Artık ptesi gidince kan testi yaptırırımeğer yine gelmesse tabi
ya gelirse senağlama
inşallah planlanan tarihte olur doğumun.
ben o konuda şanslıydım, özer beyin verdiği tarihte oldu.
ve çok yardımcı oldu sağolsun. çok ilgili davrandı.
hakkını asla ödeyemem.
ama evet canım acil olarak doğuma gitmen gerekirse
nöbetçi doktor kimse o yaptırıyormuş doğumu.
bu topikte de Tuba'm arkadaşımızın öyle olmuş mesela.
özer beyin hastası olmasına rağmen, acil sancılanınca
hemen hastaneye gitmişler ve Ali Satır diye bir doktor yaptırmış sanırım doğumunu.
ama öyle bir durumda da özer bey telefonla falan yardımcı olur, ilgili doktorla görüşür yani merak etme.
biliyorum canım ondan şüphem yok ama tabiyki bende sezeryan olursam özer bey doğumu yaptırsın istiyorum ama nasip ne ise o olacak.
inşallah öyle olur canım. ben de çok korkuyordum senin gibi,
ya acil olursa doğumum, ya özer bey giremezse doğuma diye.
neyse şükür öyle olmadı, özer beyle çok güzel bir doğum gerçekleşti.
bi de benim spinal sezeryandı, ameliyat esnasında kendimdeydim,
ama çok korktum, çok panik yaptım, çok heyecanlandım.
o yüzden anestezi uzmanı sakinleştirici yapmak zorunda kaldı
ve birara içim geçmiş dalmışım, tam da o sırada bebeğim doğmuş.
en önemli anı, en çok görmek hatırlamak istediğim anı hatırlamıyorum ya.
aslında konuşmuşum da yani, uykuda değilmişim ama ben hatırlamıyorum.
sonradan çok pişman oldum keşke o kadar panik halinde olmasaydım da
o sakinleştirici yapılmasaydı bebeğimin ilk doğum anını görebilseydim
neyse nasip kısmet,çok şükür sağlıklı olarak kavuştum ya önemli olan o.
inşallah öyle olur canım. ben de çok korkuyordum senin gibi,
ya acil olursa doğumum, ya özer bey giremezse doğuma diye.
neyse şükür öyle olmadı, özer beyle çok güzel bir doğum gerçekleşti.
bi de benim spinal sezeryandı, ameliyat esnasında kendimdeydim,
ama çok korktum, çok panik yaptım, çok heyecanlandım.
o yüzden anestezi uzmanı sakinleştirici yapmak zorunda kaldı
ve birara içim geçmiş dalmışım, tam da o sırada bebeğim doğmuş.
en önemli anı, en çok görmek hatırlamak istediğim anı hatırlamıyorum ya.
aslında konuşmuşum da yani, uykuda değilmişim ama ben hatırlamıyorum.
sonradan çok pişman oldum keşke o kadar panik halinde olmasaydım da
o sakinleştirici yapılmasaydı bebeğimin ilk doğum anını görebilseydim
neyse nasip kısmet,çok şükür sağlıklı olarak kavuştum ya önemli olan o.
canım daha önce hiç böyle düzensizliğin ya da gecikmelerin oluyormuydu,
yoksa ilk defa mı oldu.
sanırım idrar testi yaptın, çok güvenilir olmamakla birlikte
genelde doğru çıkıyor, peki hiç silik falan da birşey yokmuydu?
bazen çok silik de olsa bir çizgi çıkıyor, bu da genelde pozitif sonuç veriyor.
bir iki güne kadar olmazsan kan testi yaptırırsın birde. o daha kesin sonuç verir.
eğer hamile değilsen ve adet gecikmen varsa bu durumda da doktora danışmanda fayda var tabi.
yani sebebi ne, sıkıntı, stres, rahimde kist vs. gibi sebeplerde bazen böyle gecikmeler yapabilir. bekle bakalım. pzt ye kadar ne olacak.
özer beye de sorarsın, bir düşüğün olduğundan falan bahset, gebelik öncesi yaptırman gereken testler, tahliller falan varsa onları yaptırırsın.
eğer durumun müsaitse hamile kaldığında özeline gidersin, hastanede zor olur gerçekten.
inşallah hamilesindir ya,
belki progesteron seviyesine bakıp ilaç falan verir, ben bebek aspirini kullanmıştım mesela
kan sulandırmak amaçlı. ilk düşük olduğu için ikincide bir problem olmasın diye. bunları falan danışırsın.
bende sana soracaktım sezeyanı genelmi spinalmi oldun diye spinal sezeryanı özer beymi önerdi yoksa senin tercihinmiydi ya böyle durumlarda herkez başımıza doktor kesiliyor korkutuyorlar insanı yok spinalin bir çok riski var diye bende kararsızım spinal sezaryan olmuş birinden duymak bana iyi gelecek bana bu konuda ne dersin
canım bebişin çok tatlı maşallah Allah bağışlaşın sağlıkla büyüsün inşallah