Bursa Op. Dr. Özer Kutlu 'ya Gidenler......

canım hastane inanılmaz yoğun mutlaka ilgilenir ama dediğim gibi zaman çok kısıtlı senden sonrada bekleyen bir çok hastası olacak sırada ama en azından tahlillerini yaptırmış olursun gebelik kesinmi test yaptınmı

selam canım, hoşgeldin aramıza,
inşallah sağlıkla bebeğini kucağına almak nasip olur.
özer beyin hastası olmak çok güzel dimi.
ben de onun hastasıydım ve doğumumu çok şükür ki özer bey yaptırdı.

canım dr ahmet yılmaza gidenler topiğinde sevinç diye bir arkadaş var. özer beyin hanımını tanıyormuş ablası da bana da o söyledi amerikaya gittiğini ve dönüş tarihi belli değilmiş falan dedi. ya da o bilmiyor olabilir.

tabi canım ya, çok uzun süre kalmaz zaten bir sürü hastası var.
bırakamaz onları. ama demekki gitmesi gerekiyordu. yeni yıl tatili ile falan birleştirdi herhalde. neyse 4 ocağa kadar gelecekmiş. inşallah senin de hiçbir sorunun olmaz o tarihe kadar. bebeğin de uslu uslu yatsın yerinde, çıkmasın daha süprizzzzz

tamam canım sağol bilgi verdiğin için.
inşallah hamilesindir, git bakalım bir tanış özer beyle. anlat derdini.

canım bence de kesinlikle bayan erkek diye ayırma.
bilmiyorum ben özer beyden çok memnun kalmıştım.
özer bey, ilk etapta biraz soğuk gibi durur. yani görünüşü öyledir.
ama kesinlikle burnu havada, karşısındakine değer vermiyor anlamında değil bu.
sadece duruşu öyle. ama zamanla alışıyor insan ve doğru tercih yapmışım diyor.
zarayın dediği gibi riskli gebeliklerde, infertilite konusunda falan epey tecrübeli bir doktor. benim de senin gibi daha önce bir düşüğüm olmuştu ve o nedenle özer beyi tercih etmiştim. umarım sen de memnun kalırsın.

canım sen bir git tanış. durumunu anlat.
özer bey ilgili bir doktordur, hastasına sahip çıkar, sonuna kadar da yanında olur
bundan hiç şüphen olmasın.
ama zarayın dediği gibi, hastane çok kalabalık ve doktorların poliklinik yaptığı odalarda malesef ultrason cihazı yok ve ultrason için farklı bir bölüme gidiyorsun. tabi oradan da sıra falan alman gerekiyor, çünkü epey yoğun oluyor. o şekilde gebelik takiplerini yaptırman zor olur. o yüzden bizler hep özeline gittik. hem daha fazla zaman ayırıyor, hem ultrasonla bebeğini iyice inceliyor hem de derdini daha rahat anlatabiliyorsun. hastane çok kalabalık ve herkes birbirini ezecek adeta. ben mecbur kalmadıkça gitmezdim mesela. ama tahlil, test ya da acil durumlarda da gittim. doğumumu da orada yapmıştım. özer bey sağolsun hep ilgilendi. hakkını yiyemem bu konuda ve o hastanede doğum yapmayı düşünen kişilere de kesinlikle özer beyi tavsiye ederim.
sen bir git canım, bir tanış. derdini anlat. gerekirse yani inşallah hamileysen. özelinize gelicem, kartınızı alabilirmiyim falan dersin. ya da adres tel falan istersin.
kan ve idrar tahlili falan yaptırır belki. bilmiyorum şimdi onun adına konuşmıyayım. bir git de bakalım ne olacak. memnun kalmazsan da başka doktor bulursun yani zor bişey değil.

hoşbulduk canım inşallah benim bebek acele etmez bakalım benim doğumuma girecekmi sezeryan demişdi ama ani birşey olursa nöbetçi doktor kimse o girer heralde neyse hayırlısı bakalım

bakalım ptesi ye gün aldım inş hamileyimdir ya uyku tutmuyo :) hamilemiyim acaba die düşünmekten, eşim gitti fosur fosur uyuyo :) kaydirigubbakcemile3
sabah idrar testi yapıcam neyse sabah size de aber veririm. uyuyayım da çabuk geçsin zaman.
bu arada anlattıklarınızla içim rahatladı. çok saolun arkadaşlar.:enbuyukkk:

canım test yaptınmı hadi bakalım hayırlı haberler inşllah,

canım test yaptınmı hadi bakalım hayırlı haberler inşllah,

:1no2: test yaptım ama negatif çıktı senağlama
ama regl im de gelmedi hep erken gelirdi
2 gün sonra gelmesse yine alıp deniycem.
:Saruboceq: bu sefer pozitif çıkar inş.

yanlız bırakmadığınız için saolun arkadaşlar...opuyorumnanaktan

canlarım bişey daha akşam kasıklarımda ve belimde ağrı oldu. yine bi sorun olmas dimi ?? yaaa çok korkuyorum yine bişey olcak die

canlarım bişey daha akşam kasıklarımda ve belimde ağrı oldu. yine bi sorun olmas dimi ?? yaaa çok korkuyorum yine bişey olcak die

canım bel ve kasık ağrısı ilk zamanlarda benim çok olmuştu sona yaklaştıkça yine olmaya başladı senin günün nekadar geçti idrarda çıkmazsa hastaneye gidince kanda bakılır kan testi kesin sonuç veriyor hakkında hayırlısı olsun.

hesabıma göre26 sında olmam gerekiyodu yani 3 gün geçti kasıklarım hala ağrıyo ve gazım çok var miğdem bulanıo daha kahvaltı bile yapmadım yataktan kalkasım yok offf ve sonuç negatifff çıktı senağlama
Artık ptesi gidince kan testi yaptırırımeğer yine gelmesse tabi
ya gelirse senağlama

hoşbulduk canım inşallah benim bebek acele etmez bakalım benim doğumuma girecekmi sezeryan demişdi ama ani birşey olursa nöbetçi doktor kimse o girer heralde neyse hayırlısı bakalım

inşallah planlanan tarihte olur doğumun.
ben o konuda şanslıydım, özer beyin verdiği tarihte oldu.
ve çok yardımcı oldu sağolsun. çok ilgili davrandı.
hakkını asla ödeyemem.
ama evet canım acil olarak doğuma gitmen gerekirse
nöbetçi doktor kimse o yaptırıyormuş doğumu.
bu topikte de Tuba'm arkadaşımızın öyle olmuş mesela.
özer beyin hastası olmasına rağmen, acil sancılanınca
hemen hastaneye gitmişler ve Ali Satır diye bir doktor yaptırmış sanırım doğumunu.
ama öyle bir durumda da özer bey telefonla falan yardımcı olur, ilgili doktorla görüşür yani merak etme.

canım daha önce hiç böyle düzensizliğin ya da gecikmelerin oluyormuydu,
yoksa ilk defa mı oldu.
sanırım idrar testi yaptın, çok güvenilir olmamakla birlikte
genelde doğru çıkıyor, peki hiç silik falan da birşey yokmuydu?
bazen çok silik de olsa bir çizgi çıkıyor, bu da genelde pozitif sonuç veriyor.
bir iki güne kadar olmazsan kan testi yaptırırsın birde. o daha kesin sonuç verir.
eğer hamile değilsen ve adet gecikmen varsa bu durumda da doktora danışmanda fayda var tabi.
yani sebebi ne, sıkıntı, stres, rahimde kist vs. gibi sebeplerde bazen böyle gecikmeler yapabilir. bekle bakalım. pzt ye kadar ne olacak.
özer beye de sorarsın, bir düşüğün olduğundan falan bahset, gebelik öncesi yaptırman gereken testler, tahliller falan varsa onları yaptırırsın.
eğer durumun müsaitse hamile kaldığında özeline gidersin, hastanede zor olur gerçekten.
inşallah hamilesindir ya,
belki progesteron seviyesine bakıp ilaç falan verir, ben bebek aspirini kullanmıştım mesela
kan sulandırmak amaçlı. ilk düşük olduğu için ikincide bir problem olmasın diye. bunları falan danışırsın.

biliyorum canım ondan şüphem yok ama tabiyki bende sezeryan olursam özer bey doğumu yaptırsın istiyorum ama nasip ne ise o olacak.

biliyorum canım ondan şüphem yok ama tabiyki bende sezeryan olursam özer bey doğumu yaptırsın istiyorum ama nasip ne ise o olacak.

inşallah öyle olur canım. ben de çok korkuyordum senin gibi,
ya acil olursa doğumum, ya özer bey giremezse doğuma diye.
neyse şükür öyle olmadı, özer beyle çok güzel bir doğum gerçekleşti.
bi de benim spinal sezeryandı, ameliyat esnasında kendimdeydim,
ama çok korktum, çok panik yaptım, çok heyecanlandım.
o yüzden anestezi uzmanı sakinleştirici yapmak zorunda kaldı
ve birara içim geçmiş dalmışım, tam da o sırada bebeğim doğmuş.
en önemli anı, en çok görmek hatırlamak istediğim anı hatırlamıyorum ya.
aslında konuşmuşum da yani, uykuda değilmişim ama ben hatırlamıyorum.
sonradan çok pişman oldum keşke o kadar panik halinde olmasaydım da
o sakinleştirici yapılmasaydı bebeğimin ilk doğum anını görebilseydim
neyse nasip kısmet,çok şükür sağlıklı olarak kavuştum ya önemli olan o.

bende sana soracaktım sezeyanı genelmi spinalmi oldun diye spinal sezeryanı özer beymi önerdi yoksa senin tercihinmiydi ya böyle durumlarda herkez başımıza doktor kesiliyor korkutuyorlar insanı yok spinalin bir çok riski var diye bende kararsızım spinal sezaryan olmuş birinden duymak bana iyi gelecek bana bu konuda ne dersin

canım bebişin çok tatlı maşallah Allah bağışlaşın sağlıkla büyüsün inşallah

Saol cnm iyi dilelerin için. dediğim gibi arada düzensiz oluyodu ama erken geliyodu mesela düşükten önce 25 günde 1 gelirdi arada 27 olurdu filan düşükten sonra 2 hafta sonra geldi yani 15 gün sonra. oda 29 kasımdı ve bidaha gelmedi. bakalım ptesiye kadar bekliyim. Of kadınların işi ne kadar zor. olsa bi dert olmasa bi dert :) aman Allah kimseye aratmasın.
düşükten sonra bi sürü test yaptılar bi sorun var mı die hepsi temiz çıktı bi sorun yokmuş ööle dediler bakalım hayırlısı daha ilk denediğimiz ay inş Allah nasip eder en kısa zamanda.neyse canlarım yarın görüşürüss kendinize iyi bakınn by :enbuyukkk:

özer beyle birlikte karar verdik.
ben daha önce düşük yaptığımda başka bir hastaneden bir bayan doktora gidiyordum.
o zaman beni muayne ettiğinde çatı darlığın var, sezeryan yaparız sana demişti.
sonra bidaha ben normal doğum düşünmedim zaten. genel anestezi de almak istemedim.
annem, babam, eşim daha önce genel anestezi ile ameliyat olduklarında ayılırken kötü oldular ve ben buna şahit oldum, o dönemden beri genel anesteziye karşı bir korku oluştu bende. Allah hiçbir zaman da gerektirmesin inşallah.
işte bu yüzden özer beye spinal ya da epidural olabilir mi demiştim, olabilir demişti o da ve o şekilde oldu. ama normal doğuma uygunsa vücut yapısı ve aşırı bir korku yoksa benim gibi, normal doğum tercih edilebilir tabi. ama o durumda zübeydede doktorlar girmiyor, sadece arada kontrole geliyorlar sanırım. ebeler yaptırıyor doğumu.
spinal sezeryanda doğum esnasında bişey hissetmedim, kolay oldu diyebilirim. sonrasında birkaç saat bacaklarım uyuşuk kaldı ama sonra açıldı tabi. ilk gün özellikle çok ağrım sancım oldu. ağrı kesici yaptılar. giderek ağrım da azaldı. yatarken, kalkarken, otururken falan dikiş yerleri acıyordu. ama hiç yatmadım diyebilirim. ya oturdum ya da ayakta dolaştım. kızım sarılık olmuştu zaten. eşimle birlikte onu hastaneye götürüp getirdik hep kontrol amaçlı. gelen giden oldu, onlarla falan ilgilendim. hatta gelenler şaşırıyordu aaa ayaktasın, gayet de iyi görünüyorsun falan diye. korkma yani geçiyor bir şekilde. doktorluk taslayan bilmiş insanlara da çok kulak asma. her operasyonun riski vardır. genel anestezi ile olmuş olsan da risk olmayacağı garanti değil ki, normal doğumda bile birsürü problemler yaşayanları izlemiyormuyuz tv de ya da gazatelerde okumuyormuyuz. çok öyle bir rski olsa benim eşim doktor başta o kabul etmezdi zaten, özer beyde tercih etme falan derdi. tabi ben seni yönlendirmek istemem sen bu konuyu özer beyle konuş en doğru kararı birlikte verirsiniz yine. hakkında hayırlısı olsun canım.

canım bebişin çok tatlı maşallah Allah bağışlaşın sağlıkla büyüsün inşallah

teşekkürler canım, darısı başına inşallah.
sen de yakında kendi tatlı bebişini alacaksın kollarına inşallah.
Allah onlara sağlık sıhhat versin, uzun ömürlü olsunlar, hayırlı evlatlar olsunlar, analı babalı büyüsünler inşallah. :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…