Bursa Op. Dr. Özer Kutlu 'ya Gidenler......

sana takıldım yaprakcım... (fanatik derken)
ben de ilk gebeliğimde başka hastanenin başka dr na gidiyordum.. şikayetlerim olmasına rağmen dr um ilgilenmiyordu.. ben de kızdım.. 6.ay da özer beye gittim.. iyi ki de gitmişim.. ölümden döndüm diyebilirim.. 7.ayda yani özer beye ikinci gidişimde yüksek tansiyon çıktı.. 2 hafta hastanede yattım.. preeklampsi sebebiyle ölü doğum yaptım çok çok zor günler geçirdim.. Allah Özer beyden razı olsun bana aileme çok iyi davrandı.. o yüzden onun hakkında kötü bişey demem mümkün değil..

ben de ege yle görüştüm.. işyerinde çok fazla internete girme imkanı olmuyormuş.. buraya yazı yazdığını ancak o esnada pc de kesinti oldugunu söyledi.. olsun arada kısa da olsa yazmak yeter...

yaprakcım bu arada benim bebiş biraz daha uslu sayılır.. uyanıkken yerinde yarım saat kadar ağlamadan duruyor.. genelde geceleri gaz sancısı oldugu zaman ağlıyor bu kadarı da artık normal.. verdiğin linkten salıncağa baktım.. çok güzele benziyor.. henüz karar veremedik.. kucak konusunda artık daha sabırlıyım.. çok küçük kıyamıyorum..

uzn süreden beri özer beyle görüşmedim derken size göre ukızmı uzun mu bilemem ama 3 ay oldu

en son görüştüğümüzde ben artık yoruldum son dediğimde geç kalma hemen başlayalım tedaviye demişti yaşın ilerliyor

yaaaaaaaaaaa bilemiyorum şu anda hiçmi hiç düşünmüyorum

kendimi çok seviyorum kıyamıyorum çektiğim acılara

ahhhh annem rahmetli olmasaydı bana çok kızardı çocuğum olsun diye bu kadar kendimi yıpratmama

ama o duyguyuda yaşamak güzeldir eminim

RABBİMDEN hayırlısını nasip etmesi için dualar ediyorum demekki benim için en hayırlı durum bu
görüşmek üzere kızlar bugün öğretmenlik haytım için güzel bir teklif aldım seye müdür olabilirmisin dediler

offfffffffffffffff tedavimi kariyermi sizce

ama paranın kokusu tatlı geliyor

canım biliyorum takıldığını, alınmadım zaten merak etme.
sana da çok çok geçmiş olsun,
demek sen de ilk bebeğini kaybedenlerdensin.
ben de kaybetmiştim ama benimki çok erken haftalardaydı
seninki gerçekten zormuş
ama bak ne güzel artık bebeğin kucağında
Allah ona sağlık ve uzun ömür versin inşallah.
evet özer beyin zor durumlarda devreye girmesi doktor olarak hastaların gözünde kendisini daha bir değerli kılıyor.
egede de benzer şeyler olmuş.
benim gereksiz stres ve endişelerim dışında pek bir problemim olmamıştı çok şükür.
ama her seferinde sanki problem varmışçasına adamın kafasını şişirip durdum.
ben yakınlarıma, akrabalara, arkadaşlarıma hep özer beyi tavsiye ediyorum
ama burada bu konu çok yanlış anlaşılıyor
adamın kendi adına açılmış topikte bile hakkında olumlu görüş bildirmemizden rahatsız olsu bazıları. bundan daha doğal ne var aslında :sm_confused:

ege demekki sitenin problemli olduğu dönemde girip yazmaya çalışmış.
en kısa zamanda gelirim dedi, ya zaten buraya gelip de saatlerce durmasına gerek yok
bir selam verip, herşeyin yolunda olduğunu yazsa bile yeter.

canım giderek daha da uslanacak bebeğin merak etme. o yarım saat her hafta bir iki dakika daha uzayacak. ve 1-2 saate çıktığı dönemler olacak.
ta ki hareketlenmeye başlayıp, diş çıkarma dönemi gelene kadar.
o zaman farklı sorunlar oluyor. yine uykusuz geceler, huysuzluk falan.
her dönem farklı yani.
neyse ben seni şimdiden korkutmıyayım ama bunlar da güzel şeyler ya
gözünün önünde senin bir parçan olan evladının gün be gün ne kadar büyüyüp geliştiğine şahit oluyosun, birazcık fedakarlık yapıcaz tabi kafamçokkarıştı. uykusuz kalmadan, yorulmadan büyümüyor bu bebişler. bizim sanatçılar gibi, sosyete hanımlar gibi 2-3 tane bakıcımız yok ki. biz gerektiğinde 2-3 parçaya bölünücez. umarım ilerde kıymetimizi bilirler

canım 3 ay çok uzun bir süre değil aslında
sen de zor şeyler yaşadın, hemen karar vermek kolay değil haklısın.
ayrıca profilinden yaşına baktım, gayet normal. geç falan değil ki
millet 40 yaşında hatta daha bile geç doğuruyor.
özer bey belki de çok ara verme demek istemiştir.
hem bebek fikrinden soğuma diye hem de ne kadar ara verirsen belki yumurta rezervleri falan azalmasın diyemi dedi bilmiyorum şimdi o daha iyi bilir tabi.

canım bu konuda en iyi kararı sen vereceksin tabi, ama şu da var çocuk olmazsa hayat bitmiştir demek değil, bu da senin tercihin olur. sen de o şekilde bir yön çizersin hayatına. olsa çok güzel olur tabi, ama işte bu kadar kendini yıpratmaya ve hayatını tehlikeye attıktan sonra sonuç alamayınca sen de pes ediyorsun sanırım.
kariyer konusunda da karar senin . güzel bir fırsatsa değerlendir tabi. hamile kalırsan da rapor falan alırsın. yani o teklifi kabul edersen bebek sayfasını tamamen kapatmazsın herhalde. ikisini birden yürütebilirsin belki. ya da yürütebildiğin kadar.
hamilelğinde sürekli yatman gerekiyordu sanırım ama raporla falan idare edersin o dönemde de yani sonuçta sağlık sözkonusu. para da önemli tabi ama önce sağlık ve huzur.

tedaviye başlamak mesele değil canım, bildiğim kadarıyla senin hamile kalmakla ilgili bir sorunun yok tedaviyle hemen hamile kalabiliyorsun diye hatırlıyorum da rahim ağzı yetmezliği miydi işte onun için ne yapılabilir. geçen sefer bir tedavi yapılmıştı sanırım ama o da sonuçsuz kaldı. sen bu durumun nasıl üstesinden gelebileceğinin yollarını araştır bence ki zaten araştırıyorsundur. özer beyle de konuşmuşsundur bu meseleyi mutlaka. yani önce bu konuyu hallet sonra tedaviye başla derim. tabi en doğru kararı sen vereceksin. benim çok bildiğim bir konu değil, o yüzden çok bilmişlik de yapmak istemem

kızlaaaaaaar merhabalaaar yaa geçen gün 2 defa yazdım yazdım hiç kayıt etmemiş göndermemiş yazılarımı sinir oldum :)) birsürü şeyler yazmıştım...canım arkadaşalarım nasılsınız bakalım özledim sizleri valla ben anlatmıştım şu aralar pek vaktim olmuyo ama aklımdasınız sakın unuttum sizi sanmayın arkadaşlarım benim çıkış zili çaldı gidiyorum ben yoksa servisi kaçırcam yine gelirim çok öptüm sizleri ve bebişleri buarada Ege ninde selamı var :))) tay tay durmaya başladı benim mavi boncuğummmm....acayip güzel yaaaaaaaaa.........

merhaba arkadaşlar
ben yeniyim burada 10 haftalık hamileyim bende
özer beyin adını duyunca bir göz atayım dedim
Özer beye gtmeyi düşünüyordum ama tesadüf oldu arkadaşım doktorunu
tavsiye etti hem o da tanıyo diye ben de hiç tereddüt etmedim.
benim de doktorum zübeyde hanımdan Necdet Kırker doktorumu çok seviyorum
Aslında hastane ile ilgili size birşeyler sormak istiyorum tabi vaktinizi de almak istemem
siz anne olmuşsunuz bebişleriniz var belki vektinizi alacağım kusura bakmayın
buradan okuduğum kadarıyla zübeyde hanımda doğum yapmışsınız
doktoruma da soracağım ama önce sizden de fikir alayım dedim
Merak ettiklerimi yazıyorum
1- Benim doğum planım sezeryan eğer böyle olursa doktorum da doğumda bulunacak mı
2- Odaların 4 kişilik olduğunu duydum özel oda varmı varsa istediğim tarihte buma şansım ne kadar
3- Doğum öncesi yanımıza kimseyi almıyorlarmış odada yanlız oluyormuşuz tüm hazırlıklar yapılırken hatta doğuma girerken bile. Beni en çok tedirgin eden bu konu açıkçası insan o durumda yanında birine çok ihtiyaç duyar yalnız nasıl olur ki?
Valla başka bişey pek öndemli değil açıkçası kimsenn durup dururken kötü davranacağını da düşünmüyorum öyle bile olsa sorun değil. Alt tarafı kalacağım 2 gün ama ben yanlız olmak istemyorum ya
Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar

canım benim, nerelerdesin sen ya, biz de seni özledik
tubayla sürekli kulaklarını çınlatıyoruz, hayırsız çıktı bu kız deyip duruyorum.

sen sitenin sorunlu olduğu dönemde girip yazdın sanırım, o yüzden gelmemiştir.
olsun arada böyle 5 dakikalığına da olsa uğrayıp yaz, uzun süre gelmeyince merak ediyoruz.

ay yerim ben o paşanın selamını da taytayını da gamyoncuiremsu

seninki de mi mavi boncuk, benimkinin gözler de maviş, dönmedi hala
umarım da dönmez, böyle maviş kalır. çok yakıştırıyorum kuzuma maviş gözü

ilayda da yatağının kenarlarına tutunup ayağa kalkıyor, ve tutunup bir kaç adım ilerliyor.
tay tay mı oluyor bu, ay ne cahilim ben de ya, gerçi bizim için erken biraz ama bizimki çok meraklı büyümeye, emeklemeden yürümek istiyor sanırım. Allah onlara sağlıklı uzun ömürler versin, nazarlardan korusun inşallah.

matmazel hoşgeldin canım,
zaten vakit buldukça giriyoruz siteye canım,
yani vaktimizi almaktan çekinmene gerek yok.

sen daha yeni hamilesin, tebrik ederim, hayırlı olsun, kucağına almak da nasip olur inşallah.

zübeydehanımın doktorları gerçekten çok iyi canım, tecrübeli hepsi.
necdet bey hakkında da hiç olumsuz bişey duymadım. birkaç tanıdığım var doğumunu necdet bey de yapan hep güzel yorumlar yaptılar. için rahat olsun yani. ama tabi önemli olan senin memnuniyetin. başkaları memnun olmasa bile sen memnunsan mesele yoktur.
ben de özer beyden çok memnun kaldım. o da çok iyi bir doktor gerçekten.

canım şimdi sorduğun sorulara gelecek olursak, sırayla gidelim

1) öncelikle doğumu düşünmen için daha çok erken canım, yaz aylarında falan olacak sanırım doğumun. şimdiden stres yapma bence. doğum şekline de doktorunla beraber karar verirsiniz. sen normal doğumdan korktuğun için mi sezeryan istiyorsun, yoksa normal doğum yapmana engel bir sağlık problemin mi var. eğer bir problemin yoksa, korkmuyorsan, haftası geldiğinde de bebeğin doğum pozisyonu da uygunsa normal doğumu da düşünebilirsin. ama kesinlikle yapamam dersen ya da bir sorun varsa sezeryandan da korkma. ben epidural sezeryan olmuştum mesela. doğum esnasında çok korkmuştum, o ameliyathane ortamı beni birden gerdi ve çok korkuttu ama hiçbir sorun çıkmadı çok şükür, sonrasında birkaç gün ağrın sızın oluyor tabi ama o kadar da olsun yani sonuçta bu bir ameliyat ve doğum yapıyoruz. hiç ağrısız da olmaz. ağrı sızı durumu ve tekrar ayağa kalkma süresi kişiden kişiye, bünyeden bünyeye değişiyor. sen bu konuyla ilgili hikayeleri de dinleme, bizim insanımız çok sever karşısındakini korkutmayı. ay ölüyordum, ay gidiyordum falan bayılırlar. ben hiç dinlemiyordum, dinliyormuş gibi yapıyordum ama :roflol:

doktorunun doğumda bulunup bulunamayacağı da kesin değil. yani şöyle herşey yolunda giderse, doğumun planlanan tarihte olursa ve o tarihlerde de doktorun hastanede olursa yani izinde falan olmazsa büyük ihtimalle gelir, acil bir durum olursa, bebeğin planlanan tarihten önce gelirse ve doktorun da o an için hastanede değilse veya şehir dışında falansa da gelemeyebilir. o durumda da telefonla falan yönlendiriyor merak etme. o günkü nöbetçi doktoru arıyor, hastamla ilgilenirsiniz falan diyor bir sorun olmuyor yani. benim doğumumum beklenen tarihte planlı bir şekilde olmuştu ve doktorum da girmişti doğuma. umarım senin de öyle olur.

2) 4 kişilik odalar da var, 2-3 kişilik odalar da var. özel oda 1 tane var diye biliyorum ama onu ayarlamak da biraz zor oluyor.
siz de doğum zamanı hastane yönetimi ile görüşürsünüz, oda boşsa ve izin verirlerse gereken fiyat farkını verip ayarlamaya çalışırsınız. doktorunla da görüşürsün bu konuyu, gerekirse o da konuşur. ama genelde özel odayı hastanedeki doktorların veya personelin yakınları veya diğer sağlık personeli için ayırıyorlar diye biliyorum. gerçi iki kişilik odaların da çok güzel ve rahat olduğu söyleniyor. en kötü ihtimalle 2 kişilik oda ayarlarsınız.

3) canım evet dediğin gibi birileri tarafından azarlanıcam, kötü davranacaklar falan diye şartlama kendini, ters davranan olursa sen de ağzının payını verirsin ki durduk yerde de ters davranamazlar ya, o kadar kolay değil bu işler. karşılklı oluyor yani. o bişey söyler sen bişey söylersin tartışma uzayıp gider en iyisi öyle bişey olursa bile duymazlıktan geleceksin. benim başıma gelmedi çok şükür.
ama malesef doğuma girerken ve hazırlık aşamasında kimse olmuor yanında. biz de eşimle aşağıda vedalaşmıştık. yanına sadece ameliyatta giyeceğin gecelik ya da onların tabiriyle uzun elbiseyi alıyorsun, ne telefon ne çanta, ne para hiç bişey herşeyi yakınlarına bırakıyorsun ve bir görevli seni yukarı ameliyathaneye çıkarıyor. orada üzerindekileri çıkarıp geceliğini giyiyorsun, kıyafetlerini de bir poşete koyup , üzerine ismini yazıp dolaba bırakıyorsun, sonra oradaki personel lavman denilen bişey var ondan yapıyor, sonda takılıyor falan o şekilde doğumu bekliyorsun.
ay daha çok zamanın var canım ya şimdiden takma bunları zamanı gelince anlatırım ben sana yine. ama korkulacak bişey yok emin ol, orada yalnız olmak önemli değil. senden başka doğuma girecek başka kişiler de oluyor onlarla sohbet ediyorsun. valla beklerken benim hiç canım sıkılmadı, hemen başladım muhabbete, çenem düşüktür biraz. 5-6 kişi oluyor zaten sezeryan sırası bekleyen. herkes bişeyler anlatıyor, kendi hikayesini anlatıyor vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsun zaten. biraz heyacan yapıyorsun tabi ama seni bekleyenler senden daha çok heyecan yapıyorlardır. eşim dokuz doğurmuş dışarda mesela. kıymetimizi bilsinler dimi kolay değil bu işler :roflol:

ay ne çok yazdım ya, bebişim uyuyor da vakit ayırabildim şansına matmazelcim, şimdiden düşünme bunları. hamileliğinin tadını çıkar. bol bol dinlen. sonra hiç fırsatın olmuyor çünkü kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
yapraknil çok teşekkür ederim canım
bana vakit ayırdığın için
benim zübeydeyi tercih etmemin en önemli nedeni en azından tam donanımlı ve
konusunda uzman tek hastane olduğunu düşünüyorum. Bir de özel hastanelerin fiyatları epey uçmuş o parayla çocuğum için bişey yaparım diye düşünüyorum. Bir de şimdi zam da geliyor özel hastanelere kaça çıkar artık Allah bilir :) Valla canım şu an herşey daha çok yeni ve sağlık problemi de yok ama ben biraz tırsıyorum bu doğum olayıdan o nedenle sezeryan düşünüyorum açıkçası sonuçta hastanede kalacağım 2 gün en fazla napalım kısmetimize artık 2 kişilik odada olurum sorun değil. Dediğin gibi daha çok var bunları düşünmeye Allah sağlık versin de gerisi kolay. Ne güzel sen bebişinlesin ohhh inşallah ben de o günleri göreyim :Saruboceq: Allah onu da analı babalı büyütsün :ecrin_bebek: ana tekrar teşekkür ederim görüşmek üzere sevgiler opuyorumnanaktan

ya kusura bakma yapraknil
bişey daha soracaktım.
Sezeryan olursa sanırım refakatçi kalıyorkafamçokkarıştı normal doğumda kalmıor diye duydum
böyle mi gerçektenm

selam arkadaşlar

matmazel bence çok düşünmemeye çalış ve zamana bırak

zübeyde hanımda herşey hijjen için yapıldığına inanıyorum onun için bence yapılması gerekiyor

tabi hijyen açısından mutlaka çok önemli ama düşünsene sonuçta bir ameliyat geçiriyosun ve yanlızsın yanında refakatçi olarak kimse kalamıyor bu beni biraz düşündürüyor açıkçası yani tek başına o halde bir de bebek yani insan ayılıp kendine geldiğinde gözünü açtığında yanında ailesini eşini görmek ister en azından. sırf bu yüzden hastane değiştirmeyi düşünüyorum Yoksa diğe yönlerden hiçbir olumsuzluğu yok

ya kusura bakma yapraknil
bişey daha soracaktım.
Sezeryan olursa sanırım refakatçi kalıyorkafamçokkarıştı normal doğumda kalmıor diye duydum
böyle mi gerçektenm

matmazelcim canım,
dur bir sakin ol, şimdiden ne bu panik, ne bu telaş
bu kadar strese kapılıp bebeğini de içerde sıkıntıya sokma
çok etkileniyorlar inankki, ben kendimi stresli ve panik sanırdım ama benden daha panikleri varmış meğer

canım sezeryan olursan tabiki yanında refakatçin olur. o durumda hareket etmen, ihtiyaçlarını karşılaman zor tabiki.

ama mumunun da demek istediği yani çok serbest bir hastane değil. fazlasıyla disiplinli. her önüne gelen elini kolunu sallayarak girip çıkamaz bunun da amacı en başta bebeklerimizin güvenliği ve tabiki hijyen. yani bebekleri kaçıranları, hastane enfeksiyonlarından ölen bebekleri ve hastaları duyuyoruz basında Allah korusun bunları önlemek için böyle olması şart. ama sezeryanda yanında biri olur mutlaka endişe etme sen. daha çok erken. rahat ol. bebeğinin gelişimini, sağlığını düşün. madem bu kadar sıkıntı yapıyorsun işin başında doktorunla da paylaş bu konuları ki, ona göre hastane ve doktor değiştirmeye karar verirsin canım :teselli:

valla haklısınız kızlar ama inanın ben bunları hiç düşünmemiştim şimdiye kadar ama etrafımdaki kişiler malesef bisürü olumsuz şey anlattılar sanırım onlardan baya bi etkilendim ama sizinle paylaşınca da rahatladın gerçekten mumi ve sen beni rahatlattınız opuyorumnanaktan bazen insanları anlıyamıyorum yani şu anda bana olumsuz şeyler anlatıp sırf özel hastaneye gitmediğim için eleştiriyorlar ben bunu farkettim. özel hastaneye de gidebilirim ama oraya vereceğim az bir miktar değil ayrıca zübeydenin daha tecrübeli olduğunu düşünüyorum ben bide oraya 2 gün için vereeğim onca paraya yazık ben bebişim için kulanırım onu çünkü şimdi onun birçok ihtiyacı içinlazım olacak ben onlara kulağımı tıkıyorum artık duymıycam. Sağolun canlarım valla size de çok teşekkür ederim. Sabırla bana cevap verdiğiniz için. Bu arada sorularımın devamıo gelebilir :)) öptüm sizi

boşver canım ya, sen ne takıyorsun insanları.
acıbademde doğum yapıcam desende onlar yine bişey bulur bu sefer de yazık değilmi o kadar paraya, zaten kriz var, bebeğinin ihtiyaçlarını düşünsene falan derler yani ben kimseyi takmadım bu konuda. bişey diyen olursa da doktorum orada, çok memnunum, değiştirmeyi düşünmüyorum. doktorum kabul ederse belki özelde yaparım doğumu dersin. sonra da doktorum, zübeyde tam donanımlı başka hastaneye gitmeye gerek yok dedi dersin kapatırsın ağızlarını. herkese laf anlatmaya kalkarsan işin zor yani. sonuçta sen necdet beyin özel muaynehanesine gitmiyormusun. gebelik takipleri zübeydede pek yapılmıyor e daha ne. kimseye laf düşmez. sizin bütçeniz sizi ilgilendirir o eleştirenleri değil. o yüzden tıka kulaklarını daha belli değil de geç. bana da normal doğum yap da normal doğum yap, işte sezeryan şöyle kötü, böyle kötü diye başımın etini yemişlerdi. ben de tamam tamam ama daha belli değil, doktorum karar verecek deyip lafı ağızlarına tıkıyordum. sonuçta herşeye doktorunla beraber karar vereceksiniz. insanların lafına bakarsan oooo yaşama bu dünyada lafa gelince herkes çok sver konuşup bilmişlik yapmayı ama icraata gelince hepsi ortadan kaybolur boşversene.

valla canım ne kadar güzel demişsin. işte insan bu dönemde sanırım hassa olduğu için çabuk etkileniyor. Ama bende dediğin gibi herkesi tıkıycam kulaklarımı ben öyle istiyoum o kadar dicem :))) pek iyi geldi yazdıklarını okumak sağolasın ben de sana destekim burda tamammı gerçi bebiş tecrübem yok ama arkadaşın olarak yanındayımm hihoyyytkaydirigubbakcemile5:ecrin_bebek:zemuszemus

evet canım rahat ol sen, bu tür şeyler her zaman yaşanıyor işte.
duymazlıktan gel, tamam tamam de geç.

soracağın bişeyler olursa buralardayım, çekinmeden sorabilirsin.

selam arkadaşlar

matmazel bence çok düşünmemeye çalış ve zamana bırak

zübeyde hanımda herşey hijjen için yapıldığına inanıyorum onun için bence yapılması gerekiyor

selam canım, nasılsın.

evet haklısın canım hijyen çok önemli
arkadaş biraz fazla panik yapmış, şimdiden telaşa kapılmış ama zamanla yener bu stresini diye düşünüyorum.

Sevgili matmazel arkadaşım, merak etme ve çok düşünmemeye çalış bende senin gibiydim ama doktoruna güvendikten ve inandıktan sonra inan herşey okadar kolay ve güzel gelişiyorki...bence zübeydehanımda doğum yapmaya karar vermekle en iyisini yapmışsın bu iş için en iyi hastahane ve sezeryanda yanında refakatçi kalmıyor diyenlerede sakın inanma o çok eskidenmiş şimdi refakatçı kalıyor güzelim bende orda doğum yaptım yine olsa yine orda yaparım herşeyden çok memnun kaldım.sen tüm endişelerini ve sıkıntılarını mutlaka ama mutlaka doktorunla paylaşki oda sana yardımcı olabilsin...şimdilik söyliyeceklerim bukadar sormak istediğin ne varsa bizede sıkılmadan sorabilirsin ama bu günlerinin keyfini çıkar çok güzel bir dönem.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…