merhaba arkadaşlar
ben yeniyim burada 10 haftalık hamileyim bende
özer beyin adını duyunca bir göz atayım dedim
Özer beye gtmeyi düşünüyordum ama tesadüf oldu arkadaşım doktorunu
tavsiye etti hem o da tanıyo diye ben de hiç tereddüt etmedim.
benim de doktorum zübeyde hanımdan Necdet Kırker doktorumu çok seviyorum
Aslında hastane ile ilgili size birşeyler sormak istiyorum tabi vaktinizi de almak istemem
siz anne olmuşsunuz bebişleriniz var belki vektinizi alacağım kusura bakmayın
buradan okuduğum kadarıyla zübeyde hanımda doğum yapmışsınız
doktoruma da soracağım ama önce sizden de fikir alayım dedim
Merak ettiklerimi yazıyorum
1- Benim doğum planım sezeryan eğer böyle olursa doktorum da doğumda bulunacak mı
2- Odaların 4 kişilik olduğunu duydum özel oda varmı varsa istediğim tarihte buma şansım ne kadar
3- Doğum öncesi yanımıza kimseyi almıyorlarmış odada yanlız oluyormuşuz tüm hazırlıklar yapılırken hatta doğuma girerken bile. Beni en çok tedirgin eden bu konu açıkçası insan o durumda yanında birine çok ihtiyaç duyar yalnız nasıl olur ki?
Valla başka bişey pek öndemli değil açıkçası kimsenn durup dururken kötü davranacağını da düşünmüyorum öyle bile olsa sorun değil. Alt tarafı kalacağım 2 gün ama ben yanlız olmak istemyorum ya
Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar
matmazel hoşgeldin canım,
zaten vakit buldukça giriyoruz siteye canım,
yani vaktimizi almaktan çekinmene gerek yok.
sen daha yeni hamilesin, tebrik ederim, hayırlı olsun, kucağına almak da nasip olur inşallah.
zübeydehanımın doktorları gerçekten çok iyi canım, tecrübeli hepsi.
necdet bey hakkında da hiç olumsuz bişey duymadım. birkaç tanıdığım var doğumunu necdet bey de yapan hep güzel yorumlar yaptılar. için rahat olsun yani. ama tabi önemli olan senin memnuniyetin. başkaları memnun olmasa bile sen memnunsan mesele yoktur.
ben de özer beyden çok memnun kaldım. o da çok iyi bir doktor gerçekten.
canım şimdi sorduğun sorulara gelecek olursak, sırayla gidelim
1) öncelikle doğumu düşünmen için daha çok erken canım, yaz aylarında falan olacak sanırım doğumun. şimdiden stres yapma bence. doğum şekline de doktorunla beraber karar verirsiniz. sen normal doğumdan korktuğun için mi sezeryan istiyorsun, yoksa normal doğum yapmana engel bir sağlık problemin mi var. eğer bir problemin yoksa, korkmuyorsan, haftası geldiğinde de bebeğin doğum pozisyonu da uygunsa normal doğumu da düşünebilirsin. ama kesinlikle yapamam dersen ya da bir sorun varsa sezeryandan da korkma. ben epidural sezeryan olmuştum mesela. doğum esnasında çok korkmuştum, o ameliyathane ortamı beni birden gerdi ve çok korkuttu ama hiçbir sorun çıkmadı çok şükür, sonrasında birkaç gün ağrın sızın oluyor tabi ama o kadar da olsun yani sonuçta bu bir ameliyat ve doğum yapıyoruz. hiç ağrısız da olmaz. ağrı sızı durumu ve tekrar ayağa kalkma süresi kişiden kişiye, bünyeden bünyeye değişiyor. sen bu konuyla ilgili hikayeleri de dinleme, bizim insanımız çok sever karşısındakini korkutmayı. ay ölüyordum, ay gidiyordum falan bayılırlar. ben hiç dinlemiyordum, dinliyormuş gibi yapıyordum ama :roflol:
doktorunun doğumda bulunup bulunamayacağı da kesin değil. yani şöyle herşey yolunda giderse, doğumun planlanan tarihte olursa ve o tarihlerde de doktorun hastanede olursa yani izinde falan olmazsa büyük ihtimalle gelir, acil bir durum olursa, bebeğin planlanan tarihten önce gelirse ve doktorun da o an için hastanede değilse veya şehir dışında falansa da gelemeyebilir. o durumda da telefonla falan yönlendiriyor merak etme. o günkü nöbetçi doktoru arıyor, hastamla ilgilenirsiniz falan diyor bir sorun olmuyor yani. benim doğumumum beklenen tarihte planlı bir şekilde olmuştu ve doktorum da girmişti doğuma. umarım senin de öyle olur.
2) 4 kişilik odalar da var, 2-3 kişilik odalar da var. özel oda 1 tane var diye biliyorum ama onu ayarlamak da biraz zor oluyor.
siz de doğum zamanı hastane yönetimi ile görüşürsünüz, oda boşsa ve izin verirlerse gereken fiyat farkını verip ayarlamaya çalışırsınız. doktorunla da görüşürsün bu konuyu, gerekirse o da konuşur. ama genelde özel odayı hastanedeki doktorların veya personelin yakınları veya diğer sağlık personeli için ayırıyorlar diye biliyorum. gerçi iki kişilik odaların da çok güzel ve rahat olduğu söyleniyor. en kötü ihtimalle 2 kişilik oda ayarlarsınız.
3) canım evet dediğin gibi birileri tarafından azarlanıcam, kötü davranacaklar falan diye şartlama kendini, ters davranan olursa sen de ağzının payını verirsin ki durduk yerde de ters davranamazlar ya, o kadar kolay değil bu işler. karşılklı oluyor yani. o bişey söyler sen bişey söylersin tartışma uzayıp gider en iyisi öyle bişey olursa bile duymazlıktan geleceksin. benim başıma gelmedi çok şükür.
ama malesef doğuma girerken ve hazırlık aşamasında kimse olmuor yanında. biz de eşimle aşağıda vedalaşmıştık. yanına sadece ameliyatta giyeceğin gecelik ya da onların tabiriyle uzun elbiseyi alıyorsun, ne telefon ne çanta, ne para hiç bişey herşeyi yakınlarına bırakıyorsun ve bir görevli seni yukarı ameliyathaneye çıkarıyor. orada üzerindekileri çıkarıp geceliğini giyiyorsun, kıyafetlerini de bir poşete koyup , üzerine ismini yazıp dolaba bırakıyorsun, sonra oradaki personel lavman denilen bişey var ondan yapıyor, sonda takılıyor falan o şekilde doğumu bekliyorsun.
ay daha çok zamanın var canım ya şimdiden takma bunları zamanı gelince anlatırım ben sana yine. ama korkulacak bişey yok emin ol, orada yalnız olmak önemli değil. senden başka doğuma girecek başka kişiler de oluyor onlarla sohbet ediyorsun. valla beklerken benim hiç canım sıkılmadı, hemen başladım muhabbete, çenem düşüktür biraz. 5-6 kişi oluyor zaten sezeryan sırası bekleyen. herkes bişeyler anlatıyor, kendi hikayesini anlatıyor vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsun zaten. biraz heyacan yapıyorsun tabi ama seni bekleyenler senden daha çok heyecan yapıyorlardır. eşim dokuz doğurmuş dışarda mesela. kıymetimizi bilsinler dimi kolay değil bu işler :roflol:
ay ne çok yazdım ya, bebişim uyuyor da vakit ayırabildim şansına matmazelcim, şimdiden düşünme bunları. hamileliğinin tadını çıkar. bol bol dinlen. sonra hiç fırsatın olmuyor çünkü kaydirigubbakcemile5