- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
- 798
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tadının eşi yokBizim ıslama köfteye benziyor sunum.. Tadı o kadar güzel midir bilemem Ellerinize sağlık..
Çok teşekkür ederimAgzimin suyu akti offff..
Ellerinize sağlık yarışmada başarılar diliyorum
Teşekkür ederim canımHemde bu saatte aglıçaaaam lezziz olmuş ellerine saglık
Çok teşekkür ederim canımcok güzel gözüküyor harikasın :)
Teşekkür ederim ablamNanam ellerine sağlık ....
Nefissss ...
Çok teşekkür ederim canımÇooooookkk güzel olmuş ellerine sağlık mükemmel bir lezzet, denemeyen varsa şiddetle tavsiye ediyorum
Yarışmada başarılar
Çok teşekkür ederim canım bekliyorum o zaman güzel tarifiniEllerinize sağlık beni benden aldı bu yemek bu akşam yapacağım inşallah fotosunu atarım buraya da başarılar dilerim
coook guzel elıne saglık basarılarİlk tarif Benden olsun
Gönül ister ki size 'Keşkek', 'İskender Kebabı' 'Ciğer Sarması', Mumbar Dolması', 'Yörük Kebabı' yapayım. Bursa'mızın bütün güzelliklerini sunayım. Ama maalesef bütün güzelliklerin arasından sadece biri ile burada olabiliyoruz..
İşte güzel Bursa'mızın '1 porsiyon yetmez, 1,5 yap sen oradan' denilen Pideli Köftemiz..
Köftesi için;
500 gr kıyma (yağlı)
1 dilim ıslatılmış bayat ekmek (ben kepekli kullandım, diyette olduğum belli olsun)
1 kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
Önce derin bir kap içerisine soğanları rendeliyoruz. Daha sonra tüm malzemelerimizi ekleyip iyice köftemizi yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz köftemizi küçük bir kaba alıp buzdolabında 1.5-2 saat kadar dinlendiriyoruz.
Dinlenen köftemizi ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, avuç içinde şekil veriyoruz.
Hazırladığımız köftelerimizi 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz(Ben fanlı pişirdim). Arada köfteleri çevirmeyi de unutmayalım.
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Küçük tavamıza önce 1 kaşık tereyağımızı ekliyoruz, daha sonra ocağın altını kısık açarak erimesini bekliyoruz. Yağın yarısı eridiğinde domates ve biber salçalarımızı ekleyip 2-3 dakika savrulmasını bekliyoruz.
İçerisine 1 çay bardağı kaynamış su ekleyip kıvam almasını sağlıyoruz.
Not; su döküldüğünde çok cıvık oldu, yapamadım sanmayın, kaynadıkça kıvamını kendi alıyor.
Pideli köftemizin yanında servis için; Sivri biber(közlenmiş), Domates, Yoğurt kullanacağız.
Köftemizin pidesi için çeyrek pide kullanmamız yeterli. Çeyrek pidemizi küçük küpler şeklinde doğrayalım.
Doğradığımız pideleri yapacağımız servis tabağının altına dizelim. Pidelerimizin üzerine köftelerimizi ekleyelim. Yanına 2 yk yoğurt ekleyip , domates ve közlediğimiz biberi de ekledikten sonra üzerine hazırladığımız sosu gezdirelim.
En sonunda 3 yk tereyağını iyice eritip Pideli köftemizin üzerine dökelim..
Güzel Bursa'mın Pideli köftesi..
Bursa'ya gelip de yemeden gitmeyin pişman olursunuz
Benimkinden daha iyi gorunuyor koftesine maydanoz eklemissin sanırım, benim aklıma gelmemiştiYaptım enfes oldu nana çok teşekkür ederim tarif için biraz acemi işi oldu ama
Evet maydanoz sarımsak bide kekik ekledim senin tarifin üstüneBenimkinden daha iyi gorunuyor koftesine maydanoz eklemissin sanırım, benim aklıma gelmemişti