• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Bursa Mutfağından - Pideli Köfte-Pervin Tereyağı Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
Bizim ıslama köfteye benziyor sunum.. Tadı o kadar güzel midir bilemem :KK48: Ellerinize sağlık..

Agzimin suyu akti offff..
Ellerinize sağlık yarışmada başarılar diliyorum

cok güzel gözüküyor harikasın :)

Nanam ellerine sağlık ....
Nefissss ...

Ellerinize sağlık beni benden aldı bu yemek :rolleyes: bu akşam yapacağım inşallah :KK36: fotosunu atarım buraya da :KK39: başarılar dilerim :KK9:

İlk tarif Benden olsun :KK36:
Gönül ister ki size 'Keşkek', 'İskender Kebabı' 'Ciğer Sarması', Mumbar Dolması', 'Yörük Kebabı' yapayım. Bursa'mızın bütün güzelliklerini sunayım. Ama maalesef bütün güzelliklerin arasından sadece biri ile burada olabiliyoruz..

İşte güzel Bursa'mızın '1 porsiyon yetmez, 1,5 yap sen oradan' denilen Pideli Köftemiz..
Köftesi için;

500 gr kıyma (yağlı)

1 dilim ıslatılmış bayat ekmek (ben kepekli kullandım, diyette olduğum belli olsun:KK48:)

1 kuru soğan

Tuz

Karabiber

Kimyon

vn5mn6.jpg

Önce derin bir kap içerisine soğanları rendeliyoruz. Daha sonra tüm malzemelerimizi ekleyip iyice köftemizi yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz köftemizi küçük bir kaba alıp buzdolabında 1.5-2 saat kadar dinlendiriyoruz.
1Mv4gN.jpg

vn5mPA.jpg

a23jng.jpg

Dinlenen köftemizi ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, avuç içinde şekil veriyoruz.
rZMjXV.jpg

Hazırladığımız köftelerimizi 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz(Ben fanlı pişirdim). Arada köfteleri çevirmeyi de unutmayalım.

Sosu için;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası
RokXAo.jpg

Küçük tavamıza önce 1 kaşık tereyağımızı ekliyoruz, daha sonra ocağın altını kısık açarak erimesini bekliyoruz. Yağın yarısı eridiğinde domates ve biber salçalarımızı ekleyip 2-3 dakika savrulmasını bekliyoruz.
L1A2j1.jpg

İçerisine 1 çay bardağı kaynamış su ekleyip kıvam almasını sağlıyoruz.

Not; su döküldüğünde çok cıvık oldu, yapamadım sanmayın, kaynadıkça kıvamını kendi alıyor.

Pideli köftemizin yanında servis için; Sivri biber(közlenmiş), Domates, Yoğurt kullanacağız.

Köftemizin pidesi için çeyrek pide kullanmamız yeterli. Çeyrek pidemizi küçük küpler şeklinde doğrayalım.
PPkp8O.jpg

Doğradığımız pideleri yapacağımız servis tabağının altına dizelim. Pidelerimizin üzerine köftelerimizi ekleyelim. Yanına 2 yk yoğurt ekleyip , domates ve közlediğimiz biberi de ekledikten sonra üzerine hazırladığımız sosu gezdirelim.

7MgoPa.jpg

En sonunda 3 yk tereyağını iyice eritip Pideli köftemizin üzerine dökelim..

Güzel Bursa'mın Pideli köftesi..
GoRv92.jpg

Bursa'ya gelip de yemeden gitmeyin pişman olursunuz :KK36:
coook guzel elıne saglık basarılar

Yaptım :KK76: enfes oldu nana çok teşekkür ederim tarif için :KK60: biraz acemi işi oldu ama o_O

Eklentiler

• 20160113_174412.jpg
    20160113_174412.jpg
    138,6 KB · Görüntüleme: 59
  • 20160113_174405.jpg
    20160113_174405.jpg
    122,5 KB · Görüntüleme: 70
  • 20160113_174350.jpg
    20160113_174350.jpg
    102,4 KB · Görüntüleme: 64
Harika gözüküyor, çok sevdiğim bir yemektir.
Ellerinize sağlık, başarılar dilerim.

Back