Bursa jimer fun clup kızları, hadi sohbete..

slm hatunlar şimdi doktordan geldik akşam öksürükte başladı birde hırıltı ciğerden allahım sbh erkenden gittik doktora ve sonuç astım çok ama çok perişanım elim ayağım tumuyor doktordan çıktıımdan beri görüntüde bişey yok ama sadece öksürük ve hırıltı sadece bugün ama astım teshisi kondu akciğer grafisi çekildi temzi gibi bikaç bişey harici ama alerji testi yapıldı sonucu yarın alıcaz enfeksiyon da var oda tetiklemiş olabilir dendi ama asıl birincil alerji testi sonucu felaket en fazla 15 olması gerekirken bizde 167
anlaıycağınız perişanım astım demek için erken dedi doktor ama astım kelimesinşin geçmesi bile bizi mahfetti 1 hafta çok ciddi tedavimiz var haftaya pazartesi test tekrarlanıcak eğer değişiklik olmaz ise en az 2 yaşına kadar astım ilaçları başlıycaz hatta raporumuz bile çıktı allahım isyan etmiyorum ama neden

senağlamasenağlama ufff canım ya çok üzüldümmm inşallah değildir canım ama olsa bile üzülme allah daha beterinden korusun güzelim daha ne dermansız hastalıklar var allah yavrularımızı korusun
kıyamam tatlı tukanıma ben ya gelmiş geçmiş olsun cnm

cnm bende aynı fikirdeyim bu hafta şu tedavi bitsin diğer sonuçlarla beraber o rutin ilaçlar haftaya belli olucak bakalım ne şeki,l kullanılacağı ozman inş. başka bir doktora götürücem cnm bugün osmangazi tıp merkezine götürdüm bikaç arkadaşımdan duymuştumçocuk dr çok iyi die ilhan dindar die bir dr şu ilaçları kullanalım bende kesinlikle göstericem rutin ilaçlara başlamadan önce astım başlangıcı zaten ya muhtamelen cereyanda kaldık biz yani evimiz çok sıcak ve heryer açık vantilatörde mecburen kullanıyoruz ona denk getirmiyoruz ama akıma kapıldı muhtemelen keyfi çok iyi öksürük te öyle astımınki gibi korkulucak değil tıkanıklığı yok ciğerr röntgenimizde temiz ama alerjimiz berbat ya kaalıtsal işte babmız çok alerjik

Çok geçmiş olsun canım umarım sanıldığı gibi değildir.Ben de oğlumu İlhan bey'e götürüyorum,memnunuz bizde ama tek doktorda takılıp kalmak bence de doğru değil.Bir de birşey daha söyleyeyim.İlhan bey hastaneye gelmeden önce 2 doktor daha değişti orada.Tabi bizde giden doktorun yerine kim gelirse ona götürdük hep.Hepsi de ilgiliydi ama o hastanede nedendir bilmem oğlumu ne zaman götürsem akciğer filmi istiyorlar.Hatta İlhan bey'e sormuştum zararı olmaz mı diye ,olmaz dedi ama akciğer filmini her çektirmeye gittiğimizde rahatsız oluyorum.Hiç bir zaman da bir şey çıkmadı çok şükür.

leadangel canım az önce başka bir arkadaşla konuştumda o da osmangazi tıp merkezine ilhan beye götürüyomuş ona da astım başlangıcı demiş şimdi onun verdiği ilaçalrı kullanıyolar ama onlar başka bir dr a götürmediler :1no2:

leadangelim sana diyeceklerimi telefonda dedim zati aklinialirimsmile Allah bu dr kalbine biraz insaf versin ne diyeyim...çok şükür ki bizim dr. abartmak yerine küçümser hep çok şükür kaydirigubbakcemile3 teşekkürler kızlar kitaplar için bir kaç tanesini zaten okudum ama diğer yazdıklarınızı hemen bir alayım

akşamüzeri eşim yine gitti dr bey siz bizi korkuttunuz falan demiş demişki ben siz yalnışi anladınız işte tedaviye cvp vermesse eğer çocuk ozman ilerki durumdan bahsettim ben falan demiş eşimde ben başka dr göstericem diyince siz benim tedavimi uygulayın muhtemelen ilerki duruma gerek kalmıycak demiş be adam madem öyle neden astım başlangıcı diyip insanın yüreğini kaldırıyorsun geldiğimden berie belirtileri okuyorum tuğkanda 2 gün evveline kadar hiç bir belirti yok 2 gündür hırıltı ve öksürük var bu belirtilerlede 2 günde astım olunmaz herhalde bu gece bir arkadaş geldi aynı durum ona başka bir dr tarafından 6 aylıkken söylenmiş bebeği buyıl okula başlıycak bişeyi yok ama tedaviyi uygula bizde alerji iğnesiyle rahatlamıştık dedi bidahada nüksetmedi dedi
ilerji astımı tetikledğiği için geçmesse ilerde sıkıntı ama ben düşünüyorum yani bu çocukta astım olsa hiçmi belirti vermez

leadangel cnm gecmiş olsun bencede kızların dediği gibi baska dktrlara da göstern doruğun bashekimi atilla beyi öneririm bir alternatf olur.gelmiş gecmiş olsun inş

nilimsi maşallah bir geldin pir geldin guzum :))))
valla doğumgünleri için bir alternatifimiz varda inş. bi bi araya gelsekte cimcime hanımla görüşebilsek :p hoş doğrusunu söylemek geekirse ben onu bile planlamaktan korkuyorum eşimin sevgili kuyu cadısı anneannesi ve teyzeleri bi mıcırık çıkarcak diye. füsfüs kim bu arada neymiş linki kopyalasana buraya bi bakalım ayrıca oyun gurubu olayına katılıyorum ama sözde kalmasın hatunlar eğitimcimiz sensin yanlız nilimsi yol göstercen artıkın bi zahmet bizlere :))

estgfrllah cnm ne hddime yol göstermek:)senin cadılar kandillerde bayramlarda olay cıkarmyrlarmıydı?sıra devrimin doğum gününe mi geldikötükedihüso hah benim gibi özürlü link kopyalayacak:)füsfüs burada kk da bir eğitimci yaptıklarına bloğuna mutlaka göz atmalısınız

akşamüzeri eşim yine gitti dr bey siz bizi korkuttunuz falan demiş demişki ben siz yalnışi anladınız işte tedaviye cvp vermesse eğer çocuk ozman ilerki durumdan bahsettim ben falan demiş eşimde ben başka dr göstericem diyince siz benim tedavimi uygulayın muhtemelen ilerki duruma gerek kalmıycak demiş be adam madem öyle neden astım başlangıcı diyip insanın yüreğini kaldırıyorsun geldiğimden berie belirtileri okuyorum tuğkanda 2 gün evveline kadar hiç bir belirti yok 2 gündür hırıltı ve öksürük var bu belirtilerlede 2 günde astım olunmaz herhalde bu gece bir arkadaş geldi aynı durum ona başka bir dr tarafından 6 aylıkken söylenmiş bebeği buyıl okula başlıycak bişeyi yok ama tedaviyi uygula bizde alerji iğnesiyle rahatlamıştık dedi bidahada nüksetmedi dedi
ilerji astımı tetikledğiği için geçmesse ilerde sıkıntı ama ben düşünüyorum yani bu çocukta astım olsa hiçmi belirti vermez

ah cnm ya herkez doktor olamaz herkez insan olamaz die boşuna söylemiyolar.ne gerek var bu kadar abartmaya ne gerek bu kadar aileyi üzmeye çok kötüler ya sonrada ağız değiştiryolar.hiç üzülme sen başka bi dr gider rahhatlarsın.sıkma canını olurmu.ama tedaviyi ihmal etme alrji olabilir.

selam hanım hanımcıklarrr....
ben yine erkenci ama bu kez bende uykusuzluk sorunu :KK43:(( iki gecedir devrim uyumaya başladı ben gece perisi gibi geziyorum.
neyse önce okuduklarımdan başlıyim. ahyatu ve leadangel canım ikinize çok geçmiş olsun. ahh kuzucuklara bişey olmasın, ayrıca şu anne sütü yokmu demeyin kızlar nolur demeyin hala içim yanıyo.siz biliyonuz neler yaptım neler yaşadım bir gün daha emsin diye hala imreniyorum emziren birini gördümmü :KK43:((
leadangel canım aynı zamanda ordaymışız herhalde ama karşılaşamadık :KK43:(( bizde cumartesi gecesi gittik ama çok durmadık iftardan kısa süre sonra diğer gösterilerin olduğu alana geçtik Devrim çıldırdı meddahları falan görünce (çocuğun kanında tabi sahne aşkı :))))) ve şu uçan balon olayı deli oluyoruz uçan balonlara ama uçtukları sürece arabaya binmicez o balonla çünkü uçmuyo :)))
cimcimem valla yaklaşık 17 kitap bitirdim bu konu üzerine ama hiç biri için tamam budur diyemem hepsinde bişeyler eksik hep. fakat genelleme olarak çocuk psikolojisini anlatsın dersin Atalay Yörükoğlunun çocuk gelişimi kitaplarını önerebilirim. birde Doğan Cüceloğlu ama bu konu üzerine uzman ama onun yazıları biraz daha avrupaya yönelik. Türkiye şartlarında uygulanabilirliliği çok düşük.ama doğru çocuk yetiştirme deyince baya karışık bi mevzu be güzelim helekibu zamanda :KK43:(( malum artık bazı şeyler ilkokullara kadar inmiş durumda :KK43:(( Allah hepimizin yardımcısı olsun.
neyse kızlar ben şimdilik akçtım sonra uğrayabilirsem uğrarım hazır gaözlerim felfecir okuyo bari işleri biterim.

sağol cnm benim kuzucuğum çok şkr iyileşti..ama bendede senin gibi uyku kalmadı ya sahura kadar ayaktayım sonra yatıyorum ama bu seferde kızım erken kalkıyor napcam bilmiyorum.doğuma 5 gün kaldı yorgun ve uykusuz gitmek istemiyorm doğuma ama sanırım öyle olcak uyayamıyorum bacaklarım ağrrıyo dönemiyorum sağıma soluma oyyy.....napcaz bakalım inş bebeiş uyurda bende uyurum doğumdan sonra..

ahyatucum sendemi ayaktasın hayatım.tuğçen iyileşmiş sevindim canım.şafak 5 demek az kalmış kuzucuğunu alıcaksın kollarına allahın izniyle.isim düşündünüz mü canım

herkeze ii geceler bebişlerinize geçmiş olsun kıyamam yaa onlara bişey olmasın içim yanıyor duruya olcağına bana olsun diyorum mızmızlanıyorlar hasyalanınca inşallah hemen toparlanırlar dr konusunda mutlaka git başka bi çocuk alerji dr öneriyorum nihat sapan çok mükemmel fakültede hoca

selam hanım hanımcıklarrr...
leadangel canım çok çok geçmiş olsun güzelim.ayrıca diğer kızlara katılıyorum başka doktor mutlaka hatta doktoru tümden değiştir.ayrıca korkutmak istemem ama alerji aşısını iyice araştırılmadan teşhis konmadan vurmdurmayın.yiğenimi yapıldı aynı şey şimdi adını hatırlamıyorum vatan hast. çocuk doktoruydu.astım dedi yiğenim daha 1 yaşındaydı aşıya başlandı fakat çocuk her geçen yıl kötüye gitti kimse laf anlatamadı yengeme iyi doktor dedi değiştirmedi tam 8 yaşındaydı yiğenim birden bi gece komalık oldu ( o aşılar gereksiz uygulandığında bu tür sonuçlara sebebiyet verebiliyomuş ) Allah'ım tam 6 ay hastahaneler geçti. sonunda iyileşti ama çocuğuda yok yere yıllarca zehirledi insafsız doktor.
ayrıca aklınızda olsun kızlar Erol bey söylemişti bize onu ilk grip olduğumuzda evde mümkün olduğunca halı saf yün gibi şeyler bulundurmayın temizliktede detarjanı mümkün olduğunca kullanmayın alerjenleri artırır ve tetikler diye.Devrim'inde cildi çok hassas alerjiye meyilli ( bizde genetik ama hem bende hem eşimde var :KK43:( ) o yüzden ev ona güre düzenli. hoş gelenler biliyolar heryer çıplaktır bizim evde :))) bütün ev halkı sorunlu olunca :p
nilimsi estafurullah olurmu güzelim bu konuda aramızdaki en eğitimli sensin tabi akıl vericeksin ihtiyacımız var sana.bu arada benim cadılar hiçbir fırsatı kaçırmazlar neyde sorun çıkarabilcek zehir edebilceklerse atlarlar :KK43:((
ahyatu hadi güzelim az kalmış ama bence şu son günlerde birinden yardım al biraz dinlen sonrası malum dinlenceyi unutuyo insan. ayyy ben son 4 ayı uykusuz yorgun sancı içinde geçirmi de doğumdan sonrada 2 ay süreki ayak olunca (benim zıpır pek uslu olduğundan ) 2 ayın sonda çocukla beraber hloun ortasına düşüp kaldıydım bi sabah.
bu arada kızlar benimde dün yüreğim hopladı benim sıpa balkonda oturuyoruz daha doğrusu ben çamaşır asıyorum oda demirlerde ayakta duruyo bi anlık başımı çevirmemler ıtrmanıverdi demire bir baktımki eller ayaklar yarıda saniyelik yaaa yüreğim ağzıma geldi.7 . katta oturuyorum düşünsenize ya bi kaç sn. daha bakmasam. dedim tamam bundan sonra bu kapı kapalı hatta kilitli duracak yanında kimse yokken. napcam kızlar ben bu azmanla daha 10 aylık böyle ya 10 yaşına gelince nolcak :KK43:(

Son düzenleme:
Ahyatucum çok az kalmış.Senin adına heyecanlandım canım,umarım kolay bir doğum olur,Allah yardımcın olsun.Bacak ağrıları bende çok erken başladı,dr.calsiyum eksikliği olabilir diye takviye verdi ama hala devam ediyor.Çok şükür başka da hiçbir şikayetim yok.Sen sonuna geldin canım haftaya hayırlısıyla kızın evinde olacak.Darısı başıma...

günaydın hanımlar
leadangel canım nasıl da öyle ağız değiştirmiş hemen dr boşu boşuna telaşlandırmış üzmüş sizi dedeiğimiz gibi hayatım sen götür başka doktora paşamızıa.s
ahyatuğ canım canım hadi şükürler olsun iyileşmiş prensesimizopuyorumnanaktan canım sende bu sıralar iyicene dinlenmemn lazım ama daha sonra bugünleri arıyacaksın hayatım minik bebiş gelince a.s
ayy antikacım senin işin var bu devrim paşayla artık ayaklandı tamam bütün gün peşindesin hayatımma.s

ewet kızlar arıcam ama elime değil uyuyamıyorum kaç gündür tuğçe zaten hastaydı onu bekledim.şimdide ayaklarım çok ağrıyor kramp giriiyor uyutmuyor beni aslında yıkılcak derecede uyuk var ama uyuyamıyorum sağdan sola dönerken uyanıyorum bide bende bel fıtığı var yatarken çok canım yanıyor artıkmafoldumben ancak sabaha karşı dalıyorum bu seferde tuğçe erken kalkıyor çünkü çocuk erkenden yatıyo napsın kalkcak tabi.ay inşş bebiş uslu olurda uyuruz napalım şu 5 günü sabırla geçircem artık ama uykusuzluk çok zor şuan ayakta uyuyorum desem yeri var.artık gündüzleri dinlenmeye çalışcam napalım..

antikacım aman dikkat et zaten şu sıralar hep balkondan düşen çocuk haberleri yayınlıyorlar içim yanıyor.çocuk bu napcağı belli olmaz ihmale gelmez kapını kilitli tut paşamıza bişi olmasın.allahım kimseye yaşatmasın o acıyı:gitme:

günaydın hanımlar bisz yine drdan geldik baharda eşime bir dr söylemiş mükellefi ona gittik bu sbh ta neyse tahmin ettiğimiz gibi alerjik bronşit ciğerlerde hafif bulanıklık var ama astım kadar değil ama ilerlerse tedavi edilmesse 6 yaşından sonra astım ama muhtemelen ilaçlarla iyileşicek kendinizi çok sanslı hissedin dedi bunu farkettiğiniz için çünkü 4-5 yaşlarında farketseydiniz ömür boyu bunu çekicekti şimdi ise iyileşicek bir durumdedi ve alerjisi kesilikle değişicek dedi bikaç önlem söyledi alerjiyi enfeksiyon twtiklemiş dedi mikrop için antibiyotik başlatıı diğer ilaç iğnelerde olucak sonra alerji testi gereksiz 3 yaş bile erken en az 6 yaş dedi ama ozmaa kadar kalmaz bişey dedi cereyanda kalmış olabilirmiyiz dedim kesinlikle öyledir ama fena çarpılmış dedi anlıycağınız bizi boşuna korkuttu ya verdiği tedavi tmm ama söylemekle söylemek arasındaki farklı anladım yani

günaydın hanımlar bisz yine drdan geldik baharda eşime bir dr söylemiş mükellefi ona gittik bu sbh ta neyse tahmin ettiğimiz gibi alerjik bronşit ciğerlerde hafif bulanıklık var ama astım kadar değil ama ilerlerse tedavi edilmesse 6 yaşından sonra astım ama muhtemelen ilaçlarla iyileşicek kendinizi çok sanslı hissedin dedi bunu farkettiğiniz için çünkü 4-5 yaşlarında farketseydiniz ömür boyu bunu çekicekti şimdi ise iyileşicek bir durumdedi ve alerjisi kesilikle değişicek dedi bikaç önlem söyledi alerjiyi enfeksiyon twtiklemiş dedi mikrop için antibiyotik başlatıı diğer ilaç iğnelerde olucak sonra alerji testi gereksiz 3 yaş bile erken en az 6 yaş dedi ama ozmaa kadar kalmaz bişey dedi cereyanda kalmış olabilirmiyiz dedim kesinlikle öyledir ama fena çarpılmış dedi anlıycağınız bizi boşuna korkuttu ya verdiği tedavi tmm ama söylemekle söylemek arasındaki farklı anladım yani

ay canım benim çok sevindim hadi gözün aydın a.s resmen abartmış yani öbür dr o yüzden böyle cddi şeylerde her zaman için birkaç dr dolaşmak lazım canım

selam kızlar leadangel canım hadi geçmiş olsun korkuttun hepimizi. ahyatu seninde çok az kaldı bak hepimiz merakla bekliyoruz küçük cimcimeyi gelsinde getir fotolarını görelim bızdığımızı :)
kızlar valla sormayın napcam ben bu küçük azmanla bilemiyorum büyüdükçe iyice çıldırmaya başladı tabi benide çıldırtmaya :)) cimcimemin dediği çıktı deli deyip duruyodu yaaa :))))
kızlar dün benim cadılar yine beni delirtti.bende verdim veriştirdim artık yeter. ama akşamı edemeden ben kendimden geçtim doğru acilde aldık soluğu bütün vücudum bi anda kurdeşen döktüm :KK43:(( bi saat içinde heryerim kıpkırmızı oldu nasıl kaşıntı neyse testler falan yapıldı. o arada hiç beklemediğimiz bişey çıktı ortaya vücudmdaki troid hormonu yok denecek seviyeye düşmüş :KK43:( tüm bu asabiliğim, uykusuzluğum vs. hep bundan kaynaklanıyormuş. kurdeşen için bi merhem sürüldü daha acilde ama sanki çamur banyosuna girmişim gibi heryerimi kapladılar yarım saate ne kaşıntım kaldı ne kızarıklık fakat bir hafta bi ilaç verdiler suya atılıp günde bir saat içinde kalıcakmışım. :KK43:(( diğeri içinse hızlı artış saplamak için yüksek doz kullanıcaz o yüzden ya buraya gelin yada sağlık ocağınızdan yardım isteyin her gün iki kez serumla bir iğne verilecek dendi.ondan sonrada haplarla devam edicekmişim. irde doktor eşime baya bi çıkıştı. nasıl farketmediniz bu düzeye gelene kadar delirmediğine şükredin komaya bile sokar bu seviye diye. verilmiş sadakamız varmış anlıyacağınız. ama yok artık kurşun falanda değil resmen başka şeylerden şüphelenmeye başladım kızlar. bu kadar sorun bu kadar ciddi hastalığın sürekli üst üste gelip yinelemesi normal değil Allah biliyo ya en korktuğum şeydir ama büyüden şüphelenmeye başladım. ve gerçekten bu işlerle ilgilenen birini bulursam gidicem baktırmak için.şükür kadere, inancım tam ama bu kadarını kadere bağlayamıyorum artık.evde birimiz düzelmeden diğeri kaykılıyo :KK43:((

X