• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burs arıyorum

ruya35

...I wİsH I kNeW...
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2008
146
0
116
İzmir
burs almadan okumam çok zor..bildiğim bütün burslara başvurucam.
okurken burs alanlardan yardım bekliyorum..lütfen yardımcı oluna.s.a.s.

canım burs almaya geçen sene bende çok uğraştım gitmedğim şirket belediye kalmadı
ama sonuç hüsran oldu çok üzüldüm

yaaa bilmiyorum izmir büyükşehir belediyesi veriyr kardeşim almıştı..ona başvurucam başkada bulamadım ben

canım izmir büyük sehir buraları var basbakanlık bursları izmirde yiyenim almıstı piriştina bursu adı altında piriştina izmir büyük sehir baskanıydı sanırım onun adına bir burs veriliyor bildiğim kadarıyla

Benımde burs almam farz yanı:çok üzgünüm:
oturdugum yerın beledıyesıne basbakanlık bursuna
baska basvurabılecegım nere varsa oralara hep basvurcam :çok üzgünüm:
İnşşş bı yer bulurummm :Saruboceq::Saruboceq:

yok yok yok arkdslar ben de burs arıyorum heryede ve kazandıım okul ikinciögretim ayrıyetten gidiceyim yerde yurt yok:(merkex belediyeye gittim kapaıdan çevirdiler büyükşehire gittim yine çevirdiler herkez torpille alıyor:(yoksa okuyamıcam:(

bende burs arıyorummm..ankarada olupta bu konularda bilgisi olanlardan özelime yazmalarını rica ediyorumm ögrencilik zor...

burs almak biraz da şans işi özellkle babası olmayanlar bu konu da şanslı oluyor özellikle de

başbakanlık bursunda öncelkik ev babası olmayanlarda oluyor. kredi alınablir onu herkese veriyorlar

fakat onu da geri ödeme koşulu var çok sııntılı bir durum. Belediyelern burslarına başvurulabilir, bir de

şişrketler burs veriyorlar bunu hayır amaçlı değil sadece vergilerinden düşülsün diye yapıyorlar kimse

menfaatsiz iş yapmıyorr yani:)

ikinci öğretim olunca biraz zor oluyor burs alma durumu ama imkansız olacağını sanmıyorum.

gideceğiniz okulda tanıştığınız kişilere sorun bilen burs alınan yerleri söyleyebilir. çeşitli eğtim

dernekleri burs veriyor şimdi isimleri aklıma gelmedi google a yazıp aratırsanız birçok yer karşınıza

çıkar eminimki. Şansınızı denemekte yarar var. Tekfen aklım ageldi şimdi bir başvuru yapı ben okul

açıldığında yapmıştım ama çıkmamaıştı belki size çıkar:) bursa başvururken yazacağınız dilekçeyi

güzel ve açık yazın durumunuzu tam olarak ortaya koyun utanıp sıkılmayın burs gerekiyorsa açık da

olmanız gerekiyor kimse gereksiz yere burs vermek istemiyor çünkü.

şimdilik aklıma gelenler bunlar okullarınızın vakıfları varsa oralarada başvurun. inşallah biryerler burs

verir hepinize ben de okuyorum biliyorum ne kadar önemli olduğunu yol yemek kırtasiye fotokopi kitap

derken birsürü para gidiyor. Allah hepimize kolaylık versin

yok yok yok arkdslar ben de burs arıyorum heryede ve kazandıım okul ikinciögretim ayrıyetten gidiceyim yerde yurt yok:(merkex belediyeye gittim kapaıdan çevirdiler büyükşehire gittim yine çevirdiler herkez torpille alıyor:(yoksa okuyamıcam:(

nasıl belediye seni yoldan çevirir yakötükedihüso başvuruları takip et daha belediye başvurusu başlamadı gözünüzü açın sakın susmayın hakkınızı arayın üniversitede konuşan kazanıyor ben yıllardır bunu anladımkaydirigubbakcemile2

arkadaşlar ikinci öğretim öğrencilerine burs verilmiyorda o yuzden olabilir ama yinede arastırın belki veren bi kurum bulunur
ayrıca bulursanız banada haber verin bende arıyorum cunku :D

tev bursu var arkadaşlar oldukça da dolgun bi burs:jeyyar:
pek kolay çıkmıyo ama çıkarsa da ihya eder yanihihoyyyt
üni. veriyolar ama liseye var mı bilmiyorum,bi araştırın isterseniz..en tatmin edici burs diyebilirim...açılımı türk eğitim vakfı:icecream:

Bak canım ben Üniversite de hem lisans sonrada 2 master yaptım. Bu dönemlerde devletin bizlere sunmuş olduğu olanaklar var. ama ilk yıl sorun olabilir. ama sana tavsiyem ilk dönem okul not ortalamanı 80 üzeri tut çok sıkı çalış, sonra tübitak'a başvur. Hayal edemeyeceğin bir olanağı var sana ispatı,sitesine gir veya kazandığın okuldaki öğrenci işlerine git açıklarlar. parada şöyle birşey, lisansa 450ytl yüksek lisansa 900ytl benim okuduğum üniversitede bir asistanımız doktora yaparken mesleğini bırakacağını ve bu burs maaşından fazla olacağı için bursa talep edeceğini söyledi. bu burs fiyatları çalışmayanlar için. eğer ki çalışıyorsan burslar yarı yarıya düşüyor. umarım bulursun

benimde burs almam lazım.babam emekli adapazarından taaa niğdeye düştüm üniversiteye bide ailemde bitmek bilmeyen hastalkalrdan dolayıı zorda kaldım burs arıyorum bende bakalım hayrlısı.bu tev bursunu almak için aranan sartlar ne pekii??
nasıl belediye seni yoldan çevirir yakötükedihüso başvuruları takip et daha belediye başvurusu başlamadı gözünüzü açın sakın susmayın hakkınızı arayın üniversitede konuşan kazanıyor ben yıllardır bunu anladımkaydirigubbakcemile2

cnm belediye deprem gördüğü içinz aten 10seneburs wermeyeceğini acıklamsıtı ancak 6, seneden sonra yetimlere ssk wb. gibi kururlşuşa bağlı olmayanlara yardım yapıyor zaten bu küçük bi rakam cidden 40-50 ytl gibi bişey öğrenci için cok iyi para ama vermiyorlarrr

benimde burs almam lazım.babam emekli adapazarından taaa niğdeye düştüm üniversiteye bide ailemde bitmek bilmeyen hastalkalrdan dolayıı zorda kaldım burs arıyorum bende bakalım hayrlısı.bu tev bursunu almak için aranan sartlar ne pekii??

Canım TEV ın bursları bıraz zor
2 yıllıklara 2. ogretımlere vermıyor bı kere
Onun dısında sunlartı buldum ben bı oku ıstersen

TEV Bursu Adaylarında Aranan Nitelikler:

I- T.C. Vatandaşı olmak,

II- Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı olmak,

III-Maddi İmkandan Mahrum Olmak:

Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak ve başka bir kamu veya özel kurumdan maaş, ücret, burs almamak, (Sadece harç kredisi ve öğrenim kredisi alınabilir)

IV-TEV Bursu Başarı Koşulları:

a) Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak,

b) Ara sınıflar için: Başarısız dersi olmamak veya genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 60) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak.

V) Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak.

Not: Vakıf Üniversiteleri ile üniversitelerin ikinci öğretim, ekstern, Açık Öğretim, uzaktan öğretim programı ve lisans programlarının son sınıflarında okuyanlar TEV burslarından yararlanamamaktadırlar.

TEV'in yurt içi bursları � karşılık burs� tur ancak TEV'den burs alanlar, öğrenimlerini tamamlayıp iş hayatına atıldıktan sonra en az kendisini gibi bir Türk gencine TEV aracılığı ile burs vermeyi ya da başkasının TEV'e bağışta bulunmasını sağlamayı Vicdani Yükümlülük olarak kabul eder.

bizim belediyelerimiz vermyor arkadaslar birde kedi belediyelerinze sorun..sosyalleşme ve yardımlaşma kurumlarına sorun onalr veriyormuş okullar açıldıgında ben alıcam nasip olursa.. valiliğe gidin sorun.. ben kaç gündür geziyorum..

benim 2 arkadasımda alıyor canım yaa. ama 2 yıldır alıyorlar belki artık yeni ogrenci almıyorlardır :(

Back