burnumdan soluyorum!!!!!

Olur...Boşanıp 2. evliliğimi yaparsam hatırlarım söylediğini...

Anne baba evladı için her şeyin en iyisini ister...Elbette ister rahat etmesini..Ama senin tavrın cidden tuhaf...
İfadelerin de öyle...Bu olayda haklısın aslında, ama haklıyken haksız duruma düşürdün kendini tavrınla..

işte olay aslında bu kadar basit..dediğin gibi herkes evladının rahat etmesini ister..bak şimdi benim ailemde de bunlar napmaya çalışıyo kızım hiç sevmediği halde niye bu adam gidip inatla bunu aldı gibi bi düşünce uyandı..iyi mi oldu yani şimdi..güzellikle bize imkanı doğrultusunda parayı çıkarıp verse biz de gönlümüze göre bişey alsak nolurdu? bu olay işleri yokuşa sürmetken başka bi işe yaramadı..

Diyebilir de demeyebilir de..
O sonraki konu.
Nişanlısı razı eder, anası olsun kızım der bilmem ne..

Ama kız sinirlenmiş diye..yok şükret, yok millet kirada, yok sevince her yer saray, çalış kendin al, yok siz hazıra konuyorsunuz da kıymet bilmiyor sunuz..falan filannnnnnnn...

yahu kız ...aynı paraya istediğimizi alsaydı ne olurdu sanki??? demiş sadece..

ne var yani bunda.....???

burdaki 100 kişiden 100 ü de aynı tepkiyi verirdi kalıbımı basarım..

ama dediğim gibi farklı detaylar varsa bilemem..

-----------

bence konu iyice sapmış..:36::36:

Siz sanirim konu sahibinin yazdiklarini okumuyorsunuz. Begenmeyebilir kimse birseyi zorla begendirmiyo. Ama isyan da etmesin. Allah razi olsun almis deseydi en basinda. Burda cogu arkadaslar farkli yorumlar yazardi.

Hayir 100% herkes ayni tepkiyi verir demissiniz. Ben bu sekilde saygisizca bir tepki vermezdim. bende 100% eminim.

Zaten biz de bundan bahsediyoruz. Madem kayınpeder onların istemedikleri evi almış. O zaman o evde oturmayacak. Kendi imkanlarıyla bir eve çıkacak. Kayınpedere de resti çekecek. Ben bu evde oturamam diyecek.

Sizin ne dediğinizi bilmiyorum, evet benim de savunduğum budur ama bu şekilde şımarıklık ve maddiyatçılık çıkışlarını da tasvip etmediğimi belirttim. Kayınpederi iyilik yapmaya çalışırken ayıp etmiş, bu olayın içine kızın ailesi girmemiş olsaydı, ev onlara da gösterilip "beğenmedik" lafı duyulmasaydı, büyütmemesini salık verirdim. Sonrasında da evi satar mı, kiraya mı verir ne yapacaksa yapar kız. Ama şu durumda ortada cidden sinirlenilecek bir ayıp var ve bu ailelere yansımış.

Ha kayınpederi kıza evi almaktan vazgeçseydi, ben de "mecbur değil, almaz almaz" derdim. Şu an öyle bir itibar yarattı ki kayınpeder, sanki özellikle beğenmedikleri evi öğrenip onu almış gibi oldu.

hay ağzına sağlık, bende bu tarz şeyler yazacaktım ama hala kendimi tutamıyorum küfür etmemek için :47:
pis işgüzar, bu şimdi böyleyse ilerde ne b.klar eder bu çifte.. Allah ıslah eylesin :22:

Adama ev aldığı için birde küfür mü edeceksin pardon ama ne hakla çalışmıyorsun bile evde yan gelip yatacaksın ;) ben 5 yıl üniversite okudum okuyana kadar canım çıktı babam emekliydi ek iş yapıp okuttu şimdi günde kaç kişi ile uğraşıyorum evleneceğim adamın eşi bana iyi kötü bır ev alacak bende küfür edicem yok canım ben öyle biri değilim. Çok ilginç siz insanlar size hediye aldı diyelim onları yönlendirirmisiniz hep ? Hediye bu o zaman gidin başka bir ev alın o evide kiraya verin. Benim annem tek odalı gecekondularda oturmuş neler çekmiş neler bazen kanaatkaar olmak lazım. Erkek arkadasım subay Şehit haberi götürmeye gitmiş bir eve günlerce ağladı çoşehidin evini anlatırken baraka gibi yerdi dedi annesi fenalaşmış karanlıkmış ev ışığı açmak istemişler elektirik bile yok kesmişler borç yüzünden !! günlerce etkisinden kurtulamadı. Şükretmeyi bilmek lazım hayatın hiç bir zorluğunu görmemiş gidip çalışmamış hayat mücadelesi vermemiş olduğunuz çok belli. Bende burnumdan soluyorum şu anda böyle ALLAH'a şükretmeyen insanalrı gördükçe... Hee bir ark demiş siz herşeye şükrediyormusunuz ben belediyede çalışıyorum yardım için başvuranların evlerine gidiyorum öyle evler görüyorum ki hergünüm şükretmekle geçiyor Allah o beğenmediğin evide almasın elinden inşallah...

işte olay aslında bu kadar basit..dediğin gibi herkes evladının rahat etmesini ister..bak şimdi benim ailemde de bunlar napmaya çalışıyo kızım hiç sevmediği halde niye bu adam gidip inatla bunu aldı gibi bi düşünce uyandı..iyi mi oldu yani şimdi..güzellikle bize imkanı doğrultusunda parayı çıkarıp verse biz de gönlümüze göre bişey alsak nolurdu? bu olay işleri yokuşa sürmetken başka bi işe yaramadı..

Aranızda herhangi bir sürtüşme geçti mi ya da negatif bir olay yaşandı mı?
Sordun mu neden ısrarla beğenmediğin bir evi aldığını?

ben kimseyi aşşağılamadım, olayı başka yere çekmeyin.kimseyi küçümsemiyorum, insanları küçümseyen ben değilim bu bütün dünyada olan bişey.evet adam alın teriyle gidip üç kuruş para kazancam diye kendini yırtıyo, çık babanın karşısına de bakalım baba ben biriyle evlencem ama boyacı de.sonra suratının alacağı hali burda paylaş bizimle olur mu.

Yuhhh yani ya yazdigini bi kendin okur musun???

Bazi babalar sadece kizlarina sahip ciksin. 5 kurus bile olsa evine helal ekmek getirsin isterler. Yok yati kati villasi olsun degil. Herkesi bir görme ;)

Benim babam bile nisanlim hakkinda nerde calisiyor degil. Calisiyor mu dedi. Evet dedi Annem ve sonra aferin calissin. BABA PARASI YIYEN BIRI OLMASIN DEDI.

merhaba kızlar.şu an sinir küpü halinde yazıyorum bunları utanmasam ağlıcam.2 haftalık nişanlıyım.nişanlımın babası oturmamız için bize ev alacaktı.2-3 hafta önce kendi internetten bi ev bulmuştu bizi de yolladı gidin bakın diye, gittik baktık.tamam 3+1 ev ara kat bilmem ne, ama yeri o kadar mı kötü olur.ben zaten bunalıma girme meğilli bi insanım.ev ne güneş alıyo, 3 tarafı evle çevrili dip dibe izbe, kasvetli bi ev.apartmana girdim mi bütün apartman yemek kokuyo vs..hiç içim ısınmadı hiç de beğenmedim.o konumda 500m2 villa bedava verseler yine oturmazdım o kadar yani.

nişanlıma söyledim beğenmediğimi, zaten o da hiç beğenmedi.neyse babasına uygun bi dille söyledi.babası hemen çıkışmış neyini beğenmediniz bilmem ne falan diye.bize evi gösteren adam da bizim için "doğru düzgün bakmadılar bile" demiş.halbuki yalan yok öyle bişey.babası ona da kızmış.neyse ben bu konu kapandı sanıyodum bi hafta sonra benim babamla da konuşmuşlar bu konuyu "ben bi ev beğendim isterseniz hemen alırım siz de gidin görün" demiş.babam da benim hiç istemediğimi bildiği halde kızım gidip birlikte bakalım belki o kadar kötü değildir dedi.neyse kırmadım annem babam nişanlım ben gittik bidaha baktık eve.annem babam normalde sorun çıkarmaz, iyimserlerdir.ama onlar bile hiçç beğenmedi evi.nişanlımın babasına da durumu bildirdiler..bu olay geçen hafta oldu.

biz bu olay kapandı sanıp yeni ev bakmaya başlamıştık, bitane de içimize sinen bi ev bulduk kii...bilin bakalım nolmuş!!!
babası gidip o evi çoktan almış bile!!!!
ay sinirimden ölücem resmen bana pislik olsun diye yaptı, ya istemediğim evde niye oturuyum gidip kirada otururum daha iyi.şimdi bana şımarık diyceksiniz belki, ama ben çalışmıyorum bütün zamanım evde geçicek, hergün nefret ede ede orda oturmak zorunda kalıcam çok kötüyüm çok sinirliyim şu an, asla gidip o evde oturmicam ASLA!! insan hayatında kaç kere ev alıyo ya ayıp değil mi bu yaptığı ben mi boşa sinir yapıyorum??

çok haklısın, inşanın ömrünü geçirecegı evın, içine sinmesi gerekıyor

sivil hayatında kendisine yapılan en ufak hoşuna gitmiycek şeyde ortalığı yıkacak insanların, biri bir şeye sinirlenip konu açtığında sırf muhalefet etmek için "ne var sinirlenicek buldun da bunuyorsun iyi niyetle yapılmış vs vs vs" tavrına girmesi beni benden alıyor. bir insana istemediği bir şeyi almak iyilik değildir.

valla bence maddiyat mış falan bakılması saçma adama kız da oğluda kızın ailesi de açıkça söylemiş....
bir evde kim yaşayacaksa tabikide o kişilerin seçim yapmasıdır doğru olan...

cnmm bence kp kinlenme ama onunla ilgili şeylerde eşşeğini sağlam kazığa bağlamadan hareket etme :34: belli ki sözü geçsin istiyor.....ters davranma ama net davranarak hareket et....

Şoklardayım :):) adam keşke almasaydı evi yanii kiralarda sürünseydin şaka gibisiniz size ev almak zorunda değil madem öyle oturmazsınız olur biter burnunda solumaya ne gerek var pardon ama mecburmu ki ? git çalış o zaman istediğin gibi ev al olaya bakın ya millet çadırda yaşıyor halen vanda bayan ben aylarca gönüllü olarak çalıştım ne haldeler sen biliyormusun yazık size be !

Aranızda herhangi bir sürtüşme geçti mi ya da negatif bir olay yaşandı mı?
Sordun mu neden ısrarla beğenmediğin bir evi aldığını?

hayır aslında beni çok sevdiklerini söyleyip duruyolar.hiçbi sorun da çıkmadı.benim sorma fırsatım olmadı, nişanlım konuşmuş.o da benim gücüm buna yetiyo ben alıyım naparsanız yapın demiş.parayı vermeye de yanaşmadı yani.asıl sorun da bu zaten yangından mal kaçırır gibi gidip evi alması ve bunu neden yaptığını açıklamaması.

birde küfür etmemek için zor tutuyorum demişsiniz valla Allah o adaam sabır versin ne diyim

Şoklardayım :):) adam keşke almasaydı evi yanii kiralarda sürünseydin şaka gibisiniz size ev almak zorunda değil madem öyle oturmazsınız olur biter burnunda solumaya ne gerek var pardon ama mecburmu ki ? git çalış o zaman istediğin gibi ev al olaya bakın ya millet çadırda yaşıyor halen vanda bayan ben aylarca gönüllü olarak çalıştım ne haldeler sen biliyormusun yazık size be !

yaa dimi..davulun sesi uzaktan hoş geliyo size..

ya neden herkes kuru muhalefet olmaktan bu kadar hoşlanıyo?

ben babası kötü bi adam mı dedim?

allah belasını versin falan mı dedim?

Allah razı olsun evet gitti bize ev aldı.

ben sadece sevmediğimizi bildiği halde, o paraya gidip çok daha güzel evler alınabilecekken gitmiş kendi gizli saklı almış ve bize dayattı dedim.

şimdi kirada oturan arkadaşlara soruyum o zaman, ya da kredi ödeyenlere.

elinizde paranız olsa hayatınızda da bi kere ev alabilecek olsanız, sizden gizli beğenmediğiniz bi ev alınsın ister miydiniz?

soru bu kadar basit ya!! ne hissederdiniz? iyi mi bu yani şimdi ne kadar seviyosunuz konuyu çarpıtmayı cingar çıkarmayı ya.

niye ömürde bir kere alıyosunuz Allahın emrimi:44:
iki üç yıl oturun paranızı biriktirip daha iyi bir eve çıkın..

bence de sen çok fazla uzatma sinirlerini daha fazla yıpratma...baştan bi kaç yorum okudum bir iki mesajdan sonra konunun akıbetini tahmin ettiğim için sona gelip direk söyleyeceğimi yazmak istedim...

evet sinir bozucu...inatlaşmış gibi...aynı paraya ikinizin de içine sinen bir ev eminim bulunurdu...belki daha küçük ama daha konforlu bir ev olabilirdi...şimdi canını sıkmaya gerek yok madem nişanlında seni anlıyor neler yapabilirsiniz bunu düşünün...madem öyle satın ve üzerine ekleyebiliyorsanız daha iyi bir ev alın...bence de hoş olmamış madem o evi alacaksın neden fikir soruyorsun...sen de kötümser düşünüp hırs yapmak yerine ne yapabilirize odaklan...ev sahibi olduğun için şükredip, kırılmadan, kimseyi kırmadan gerekeni yapın, umarım çok beklemez biran önce satıp gönlünüze göre bir yer bulursunuz...

Son düzenleme:
merhaba kızlar.şu an sinir küpü halinde yazıyorum bunları utanmasam ağlıcam.2 haftalık nişanlıyım.nişanlımın babası oturmamız için bize ev alacaktı.2-3 hafta önce kendi internetten bi ev bulmuştu bizi de yolladı gidin bakın diye, gittik baktık.tamam 3+1 ev ara kat bilmem ne, ama yeri o kadar mı kötü olur.ben zaten bunalıma girme meğilli bi insanım.ev ne güneş alıyo, 3 tarafı evle çevrili dip dibe izbe, kasvetli bi ev.apartmana girdim mi bütün apartman yemek kokuyo vs..hiç içim ısınmadı hiç de beğenmedim.o konumda 500m2 villa bedava verseler yine oturmazdım o kadar yani.

nişanlıma söyledim beğenmediğimi, zaten o da hiç beğenmedi.neyse babasına uygun bi dille söyledi.babası hemen çıkışmış neyini beğenmediniz bilmem ne falan diye.bize evi gösteren adam da bizim için "doğru düzgün bakmadılar bile" demiş.halbuki yalan yok öyle bişey.babası ona da kızmış.neyse ben bu konu kapandı sanıyodum bi hafta sonra benim babamla da konuşmuşlar bu konuyu "ben bi ev beğendim isterseniz hemen alırım siz de gidin görün" demiş.babam da benim hiç istemediğimi bildiği halde kızım gidip birlikte bakalım belki o kadar kötü değildir dedi.neyse kırmadım annem babam nişanlım ben gittik bidaha baktık eve.annem babam normalde sorun çıkarmaz, iyimserlerdir.ama onlar bile hiçç beğenmedi evi.nişanlımın babasına da durumu bildirdiler..bu olay geçen hafta oldu.

biz bu olay kapandı sanıp yeni ev bakmaya başlamıştık, bitane de içimize sinen bi ev bulduk kii...bilin bakalım nolmuş!!!
babası gidip o evi çoktan almış bile!!!!
ay sinirimden ölücem resmen bana pislik olsun diye yaptı, ya istemediğim evde niye oturuyum gidip kirada otururum daha iyi.şimdi bana şımarık diyceksiniz belki, ama ben çalışmıyorum bütün zamanım evde geçicek, hergün nefret ede ede orda oturmak zorunda kalıcam çok kötüyüm çok sinirliyim şu an, asla gidip o evde oturmicam ASLA!! insan hayatında kaç kere ev alıyo ya ayıp değil mi bu yaptığı ben mi boşa sinir yapıyorum??

Lutfen etrafınıza bakın ınsanlar nelere uzuluyor,neler yaşıyor hediyeye edılen evı begenmeme luksunuz yok artı nişanlınız alsa haklısınız ama kayınpederınız almış begenın yada begenmeyın Allah razı olsun dıyın .Siz çalışın ilerde daha ıyısını alın sızlanmak yerıne

saygısızca olabilir ama gerçek.varsa örneği ben susar özür dilerim.

Var arkadaşım olmasa ortaya lafı atmazdım.Sana direk kuzenimi örnek vereyim.Amcamların maddi durumu gayet iyi kendisi kuzenlerimle birlikte çalışıyor.Maddi durumlarını; altındaki arabanın markasını sayarak ya da nerde evleri,yazlıkları olduğunu belirterek belirgenleştirmek istemiyorum fakat özel okullarda okumuş,yurtdışında eğitim görmüştür kendisi.Yani hem maddi hemde kültürel açıdan oldukça iyi durumda.Bundan 3 sene önce evlerini temizlemeye gelen kadının kızı ile evlendi.Kız üniversite öğrencisiydi.Annesi rahatsız diye evi temizlemeye yardıma gelmiş.Orda görmüş,beğenmiş.Amcamlarda senin gibi uygun mu acaba ? davul bile dengi dengine derdine düştüler önce.Bİz çevremizle nasıl tanıştıracağız dediler fakat kuzenim istiyorum diyince paşa paşa istediler kızı.^senedir evliler 1 kızları var çok şükür gayet mutlu görünüyorlar.Yani o masallarda olur vs dediğin şeyler bazen ''gerçeklik'' dediğin hayatın içinde de olabilir.
Sus özür dile vs bunlar önemli değil.Önemli olan haklı bir olayda kendini haksız duruma düşürüyor olman.Fazla fevrisin bu hayatın boyunca seni zor durumda bırakır.kötü niyetli biri olarak görmüyorum seni bu yüzden gayet dostane söylüyorum; '' İki düşün bir konuş'' hayatın boyunca yararını görürsün.

niye ömürde bir kere alıyosunuz Allahın emrimi:44:
iki üç yıl oturun paranızı biriktirip daha iyi bir eve çıkın..

neden ama yani?bak yeni gelin olucam, bu evin eşyası ona göre alınacak..halısından tut perdesine göre oturacağımız eve göre alınacak.iki üç sene sonra çıkacağım ev için hiç uğraşasım bile gelmiyo.ayrıca evin içi de dökülüyo bisürü para harcanacak şimdi o eve.

Var arkadaşım olmasa ortaya lafı atmazdım.Sana direk kuzenimi örnek vereyim.Amcamların maddi durumu gayet iyi kendisi kuzenlerimle birlikte çalışıyor.Maddi durumlarını; altındaki arabanın markasını sayarak ya da nerde evleri,yazlıkları olduğunu belirterek belirgenleştirmek istemiyorum fakat özel okullarda okumuş,yurtdışında eğitim görmüştür kendisi.Yani hem maddi hemde kültürel açıdan oldukça iyi durumda.Bundan 3 sene önce evlerini temizlemeye gelen kadının kızı ile evlendi.Kız üniversite öğrencisiydi.Annesi rahatsız diye evi temizlemeye yardıma gelmiş.Orda görmüş,beğenmiş.Amcamlarda senin gibi uygun mu acaba ? davul bile dengi dengine derdine düştüler önce.Bİz çevremizle nasıl tanıştıracağız dediler fakat kuzenim istiyorum diyince paşa paşa istediler kızı.^senedir evliler 1 kızları var çok şükür gayet mutlu görünüyorlar.Yani o masallarda olur vs dediğin şeyler bazen ''gerçeklik'' dediğin hayatın içinde de olabilir.
Sus özür dile vs bunlar önemli değil.Önemli olan haklı bir olayda kendini haksız duruma düşürüyor olman.Fazla fevrisin bu hayatın boyunca seni zor durumda bırakır.kötü niyetli biri olarak görmüyorum seni bu yüzden gayet dostane söylüyorum; '' İki düşün bir konuş'' hayatın boyunca yararını görürsün.

evet fevriyim bunu ben de biliyorum..insan evleneceği zaman her şey kusurusuz olsun istiyo işte..

Back