burnumdan soluyorum!!!!!

Arkadaşlar biraz abartmadınız mı? Tamam karşınızda dünyanın en maddiyatçı insanı olsun ama yine de kalkıp da birine çirkef deme hakkına sahip olamazsınız, hele de herkesin okuduğu bir forumda.

Dahası ben burada ne çirkeflik ne şımarıklık görüyorum. Birincisi eğer hediye alınacaksa adam gider alır gelir, "ben size ev aldım" der. Taa kızın babasına kadar herkese gösterip, beğenmedikleri evi almaz. Bu inattan ziyade ayıptır. Gelinine değil, gelininin ailesine yaptığı bir ayıp.

İkincisi şükür şükür diyorsunuz ama yukarıda bir arkadaş da demiş, ben 5 kuruşum olsa bir şey alacaksam önce gezer dolaşır en içime sineni, en hesaplısını, kesem için en karlısını alırım. Emin olun siz de aynısını yaparsınız. Kimse parayı sokakta bulmuyor çünkü. Kayınpederin aksi davranışını da hiç anlamadım. Bir şey yapılacaksa adam gibi yapılsın, sonuçta kayınpeder hediye alırken kimseye sorma zorunluluğu yoktu ama kendisi sormayı uygun görmüş. Ama tam tersine gitmiş!

Hepsinin sonunda konu sahibi evet o evde oturmak zorunda değilsin, ben olsam ev alma yardımını dahi kabul etmezdim. Kendi kafama ve keseme göre beğeneceğim bir eve çıkardım. Azıcık aşım kaygısız başım.

Son düzenleme:
Öncelikle yorumların hiçbirini okumadığımı belirtmek isterim.
İnsan yaşayacağı yeri kendi seçebilmeli ama dünyamızda 'parayı veren düdüğü çalıyor' gibi günlük yaşantımızda milyonlarca örneğini gördüğümüz bir laf var.
Ya da bir ileri adımı 'çok biliyorsanız, alabiliyorsanız siz alsaydınız, benim yapabileceğim bu kadar' diye işin içinden sıyrılma durumları da var.

Eğer hiç beğenmediyseniz ve oturmayı planlamıyorsanız, nişanlınızla kimseden yardım almadan istediğiniz evi almaya çalışın.
Maddi imkanlar el vermiyor ise de kiraya çıkın, kimsenin üzerinizde söz hakkı(parası) olmadan bir hayat kurmaya çalışın.

Son sayfaları okuyana kadar seni bir kadın olarak anlayabiliyordum fakat düşünce tarzın kendini ifade edişin kesinlikle problemli.
Eğer sosyal sınıflar varsa; bence sende kendini geliştirememiş, eğitim seviyesi belli bir seviyenin altında birisin.
Maddiyat tabi ki önemli kimse önemsiz diyemez ama bunu bu şekilde temizlikçi ile şu evlenir mi, bu evlenir mi* diye sunman o kadar saygısızca ki...
Çevrenle,Yaşam tarzınla,Hayata bakışınla ilgili bir sorun olduğunu veya sinirden kendini ifade edemeyip yanlış kelimeler kullandığını düşünüyorum. Hem belki de o çooook zengin kişi hizmetçiyle evlenir arkadaşım AŞK böyle birşey çünkü...

saygısızca olabilir ama gerçek.varsa örneği ben susar özür dilerim.

Arkadaşlar biraz abartmadınız mı? Tamam karşınızda dünyanın en maddiyatçı insanı olsun ama yine de kalkıp da birine çirkef deme hakkına sahip olamazsınız, hele de herkesin okuduğu bir forumda.

Dahası ben burada ne çirkeflik ne şımarıklık görüyorum. Birincisi eğer hediye alınacaksa adam gider alır gelir, "ben size ev aldım" der. Taa kızın babasına kadar herkese gösterip, beğenmedikleri evi almaz. Bu inattan ziyade ayıptır. Gelinine değil, gelininin ailesine yaptığı bir ayıp.

İkincisi şükür şükür diyorsunuz ama yukarıda bir arkadaş da demiş, ben 5 kuruşum olsa bir şey alacaksam önce gezer dolaşır en içime sineni, en hesaplısını, kesem için en karlısını alırım. Emin olun siz de aynısını yaparsınız. Kimse parayı sokakta bulmuyor çünkü. Kayınpederin aksi davranışını da hiç anlamadım. Bir şey yapılacaksa adam gibi yapılsın, sonuçta kayınpeder hediye alırken kimseye sorma zorunluluğu yoktu ama kendisi sormayı uygun görmüş. Ama tam tersine gitmiş!

Hepsinin sonunda konu sahibi evet o evde oturmak zorunda değilsin, ben olsam ev alma yardımını dahi kabul etmezdim. Kendi kafama ve keseme göre beğeneceğim bir eve çıkardım. Azıcık aşım kaygısız başım.

Zaten biz de bundan bahsediyoruz. Madem kayınpeder onların istemedikleri evi almış. O zaman o evde oturmayacak. Kendi imkanlarıyla bir eve çıkacak. Kayınpedere de resti çekecek. Ben bu evde oturamam diyecek.

Adam sizi düşünmüş ev almış bazılarının imkanı yok alamıyor ahkamını kesenler çok biliyorsunuz vallahi...
Çoğu kişi nankör kıza bak adam ev almış beğenmiyor diyorsunuz.
Adam gıcıklığına gidip almış resmen benim dediğim olucak beni dinliceksiniz deyip daha şimdiden müdahaleye başlamış.
Gerçekten yardım etmeye niyetli olan insan beğenmediğinizi kaç kere söylediğiniz halde gidip o evi almaz.
Adamın niyeti iyi olsa imkanı yettiği kadar parayı size verip üstünü tamamlamanızı isterdi.

İstemediğin bir şeyi sakın yapma. Hele o evi aldı diye oturma bile adam resmen emirvaki yapıyor evde içine sinmemiş zaten...
Bırak aldığı eve kiracımı koyar evi satar mı ne yaparsa yapsın siz onlardan uzak durun en iyisi, onların yararı değil zararı var daha çok belli.
Sinirlerim bozuk cümleleri kuramıyorum ama bilirim başkasının senin adına karar verip uygulamaya koymasının ne kadar sinir bozucu olduğunu.Kimseye boyun eğme.

Adam belliki işi inada bindirmiş o evi almış. Eğer istemiyorsa o evde oturmaz olur biter. Çıkar kiraya. Demekki adam bişeylere tepki olarak yapmış bunu yoksa kimse parasını sokağa atmaz. Ya gerçekten parası sadece ona yetiyordu ya da inat ugruna yaptı. Ama madem bu ev alındı, ya orda oturursun ya da oturmazsın 2 seçeneğin var.

Önceki konularda bunlar geçiyor,
şimdi sevgilimin parası pulu alacak durumu yok diyor,
benim kafam çok karıştı!!!..

"selam kızlar, aklım baya bi karışık halde.sevgilim 2 ay önce yeni araba aldı ama 2.el 170 milyara aldı.kendisi ticaretle uğraşıyo durumu da iyi, ama bu arabayı alacak kadar para kazanmıyo söylediğine göre annesine miras kalmış ve o parayla almış.

babası daha bunlar çok küçükken annesiyle ayrılmış.benim edindiğim izlenime göre bu biraz evin babası pozisyonuna geçmiş babanın yokluğundan.

sevgilim çok sinirli bi anda patlıyor, yıllar önce içkiyi bırakmış tövbe etmiş içmiyor.acaba diyorum yarın bigün tekrar başlar mı, içki içmesi bi sorun değil ama içki içtiğinde açıkçası beni dövebilecek noktaya bile gelebileceğini düşünüyorum.

konuyu okudukça konu sahibinin niyetinden hiçde emn olamıorum arkadaşım konu sahibinin ailesi adamı ev alması konusunda zorlmaışlar:) ev yoksa nişanda yok falan gibi .... ayrıca arkadaş herkes layıgın ulur demiş sizin buldgunuz layık tam olarak arkadaşın yukarda yazdığı gibi sizi dövebileceğiniz düşündüğünüz biriylemi evlenmek?
burda çogu kişi zaten sizin konunuza kaınpederinize diil size tepki gösterio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ya neden herkes kuru muhalefet olmaktan bu kadar hoşlanıyo?

ben babası kötü bi adam mı dedim?

allah belasını versin falan mı dedim?

Allah razı olsun evet gitti bize ev aldı.

ben sadece sevmediğimizi bildiği halde, o paraya gidip çok daha güzel evler alınabilecekken gitmiş kendi gizli saklı almış ve bize dayattı dedim.

şimdi kirada oturan arkadaşlara soruyum o zaman, ya da kredi ödeyenlere.

elinizde paranız olsa hayatınızda da bi kere ev alabilecek olsanız, sizden gizli beğenmediğiniz bi ev alınsın ister miydiniz?

soru bu kadar basit ya!! ne hissederdiniz? iyi mi bu yani şimdi ne kadar seviyosunuz konuyu çarpıtmayı cingar çıkarmayı ya.

evi beğendik alıcaz ama sevgilimin babasının parayı ödemesini bekliyoruz babası evi göreli 4-5 gün oldu annemler her allahın günü hani ev noldu alınmıyo mu, ev yoksa nişan yok bu iş ev olmadan olmaz diyip duruyolar.eve geliyorum meraba demeden önce bunu söylemeye başlıyolar gıcık oluyorum. "

vsvs demiş galiba konu sahibi eski konularda....:26:
------------------------------------------------------------------

ayrıntıları bilemem..
konu sahibi bize gerçekleri ne ölçüde anlattı bilemem..
Ev yoksa nişan da yok..tarzında bir diretme varsa, olay zaten başka boyutta demektir..Ona göre yorumlar da değişir..

-------------------

Ben sadece konu sahibinin ilk mesajına istinaden, arkadaşa sinirlenmekte haklı olduğunu, madem oğluna ev alacak, almışken istediklerini alsaydı..dedim..yani arkadaşın tepkisini haklı buldum.

ama dediğim gibi farklı detaylar varsa konuya başka açıdan bakmak lazım..

Demekki ev yoksa nişan yok olayı kayınpederi rahatsız etmiş. Büyük ihtimal oğlan demiştir kızın ailesi evi soruyo diye. Ne demek ev yoksa nişan da yok. Kimse kimseye ev almak zoruda değilki.

ya neden herkes kuru muhalefet olmaktan bu kadar hoşlanıyo?

ben babası kötü bi adam mı dedim?

allah belasını versin falan mı dedim?

Allah razı olsun evet gitti bize ev aldı.

ben sadece sevmediğimizi bildiği halde, o paraya gidip çok daha güzel evler alınabilecekken gitmiş kendi gizli saklı almış ve bize dayattı dedim.

şimdi kirada oturan arkadaşlara soruyum o zaman, ya da kredi ödeyenlere.

elinizde paranız olsa hayatınızda da bi kere ev alabilecek olsanız, sizden gizli beğenmediğiniz bi ev alınsın ister miydiniz?

soru bu kadar basit ya!! ne hissederdiniz? iyi mi bu yani şimdi ne kadar seviyosunuz konuyu çarpıtmayı cingar çıkarmayı ya.
Ayda 850 lira kira veriyorum, valla isterdim, 850 lirayı her ay kenara koyup birkaç yıl sonra peşinat yapar, kredi çeker, istediğim gibi bir eve çıkardım. Kiraya verilen para evlat acısı gibi koyuyor adama.

Demekki ev yoksa nişan yok olayı kayınpederi rahatsız etmiş. Büyük ihtimal oğlan demiştir kızın ailesi evi soruyo diye. Ne demek ev yoksa nişan da yok. Kimse kimseye ev almak zoruda değilki.

evet açıkçası ben de öyle düşünüyorum, aslında biz ille ev alın diye baskı yapmadık.kendi söz verdi.ama bizimkiler hani ev diye çıkışınca sanırım böyle aceleye getirdi.

İnsanları bu kadar rahatça sınıflara ayırıp aşağılayabilen insanları cidden anlayamıyorum ve bu insanlarla aynı atmosferde yaşamaktan son derece rahatsız oluyorum...

Bir mesleki gruplara ayırma vakası daha...

Temizlikçi, boyacı, inşaatçı v.s...

Evet bazıları evde k.çını yayıp büyütürken (ben gibi) bu insanlar emeklerini satıp geçimlerini sağlıyorlar...

Ayıptır ya...

Zaten biz de bundan bahsediyoruz. Madem kayınpeder onların istemedikleri evi almış. O zaman o evde oturmayacak. Kendi imkanlarıyla bir eve çıkacak. Kayınpedere de resti çekecek. Ben bu evde oturamam diyecek.

Diyebilir de demeyebilir de..
O sonraki konu.
Nişanlısı razı eder, anası olsun kızım der bilmem ne..

Ama kız sinirlenmiş diye..yok şükret, yok millet kirada, yok sevince her yer saray, çalış kendin al, yok siz hazıra konuyorsunuz da kıymet bilmiyor sunuz..falan filannnnnnnn...

yahu kız ...aynı paraya istediğimizi alsaydı ne olurdu sanki??? demiş sadece..

ne var yani bunda.....???

burdaki 100 kişiden 100 ü de aynı tepkiyi verirdi kalıbımı basarım..

ama dediğim gibi farklı detaylar varsa bilemem..

-----------

bence konu iyice sapmış..:36::36:

İnsanları bu kadar rahatça sınıflara ayırıp aşağılayabilen insanları cidden anlayamıyorum ve bu insanlarla aynı atmosferde yaşamaktan son derece rahatsız oluyorum...

Bir mesleki gruplara ayırma vakası daha...

Temizlikçi, boyacı, inşaatçı v.s...

Evet bazıları evde k.çını yayıp büyütürken (ben gibi) bu insanlar emeklerini satıp geçimlerini sağlıyorlar...

Ayıptır ya...

ben kimseyi aşşağılamadım, olayı başka yere çekmeyin.kimseyi küçümsemiyorum, insanları küçümseyen ben değilim bu bütün dünyada olan bişey.evet adam alın teriyle gidip üç kuruş para kazancam diye kendini yırtıyo, çık babanın karşısına de bakalım baba ben biriyle evlencem ama boyacı de.sonra suratının alacağı hali burda paylaş bizimle olur mu.

ben olsam eşimin babasına ev aldırmazdım alıcam desede istemezdim.. neolursa olsun yarın öbürgün bu yüze vuruluyor bi şekilde . kimseden birşey beklemeyeceksin kendi ailenden bile. neyse ben sana hak verdim senın beğenmediğin bi evi tutması çok saygısızca .

Son düzenleme:
kirada oturuyorum kendimi senin yerine koyup değilde kp yerine koyup yazıyorum
evet o paraya istediğin evi almak varken gider kafama göre ev alırdım ister otursun ister oturmasın derdim

evlilik = ev diye düşünen bi insanı da hoşnut tutmak için çabalamazdım
akıllı adammış kp gerçekleri görmüş oğlunun hatırına da anca bu kadar oluyor yapacak birşey yok bence

konu sahibi kardeş..

muhtemelen bu konu kapanır..

kapanmadan ben sana şunu diyim:

ev alınmış olan olmuş..

eğer kiraya verip onun parasıyla istediğin semtte istediğin tarzda evde oturma şansın varsa öyle yap..
lakin kayınpeder buna izin vermeyecek haberin ola..

bu olmazsa, kendi imkanlarınızla kiraya çıkın..

O da olmadı eve taşın, kendi seçtiğin eşyalarla falan alışırsın zamanla...

yapacak birşey yok..

ahhhhh ahhhhh keşke benim nişanlımın ailesi de bize bi ev alabilse değil 3+1 1+1'e bile razıyım.... :50: bırakın ev almayı ne bizimkilerin ne nişanlımın ailesinin durumu çok iyi olmadığı için ne ev için ne ev eşyalarımız için katkıda bulunabilecekler nerdeyse hemen hemen herşeyi biz ikimiz yapacağız ve sırf bu yüzden kaç kere ertelesek mi evliliği diye düşündük hala da ara ara benim aklıma geliyo.... o yüzden canım bu gerçekten nimetttt, tamam anlıyorum haklısın da insna sevmediği bi evde oturmak istemez eeeee o zamanda istediğiniz muhitte istediğiniz gibi bi evi tutarsınız öteki evi de kiraya verirsiniz ordan gelen parayla kendi evinizin kirasını karşılarsınız... lütfen ama lütfeeennnnnn kendinizi boş yere üzmeyin inanın bu kendinizi üzmeye değecek, bu kadar sinirlenmenize yol açacak büyük bi sorun değil rahat olmaya çalışın lütfenn....

Diyebilir de demeyebilir de..
O sonraki konu.
Nişanlısı razı eder, anası olsun kızım der bilmem ne..

Ama kız sinirlenmiş diye..yok şükret, yok millet kirada, yok sevince her yer saray, çalış kendin al, yok siz hazıra konuyorsunuz da kıymet bilmiyor sunuz..falan filannnnnnnn...

yahu kız ...aynı paraya istediğimizi alsaydı ne olurdu sanki??? demiş sadece..

ne var yani bunda.....???

burdaki 100 kişiden 100 ü de aynı tepkiyi verirdi kalıbımı basarım..

ama dediğim gibi farklı detaylar varsa bilemem..

-----------

bence konu iyice sapmış..:36::36:

Ay Allah razı olsun beni anlayan biri çıktı..

ben kimseyi aşşağılamadım, olayı başka yere çekmeyin.kimseyi küçümsemiyorum, insanları küçümseyen ben değilim bu bütün dünyada olan bişey.evet adam alın teriyle gidip üç kuruş para kazancam diye kendini yırtıyo, çık babanın karşısına de bakalım baba ben biriyle evlencem ama boyacı de.sonra suratının alacağı hali burda paylaş bizimle olur mu.

Olur...Boşanıp 2. evliliğimi yaparsam hatırlarım söylediğini...

Anne baba evladı için her şeyin en iyisini ister...Elbette ister rahat etmesini..Ama senin tavrın cidden tuhaf...
İfadelerin de öyle...Bu olayda haklısın aslında, ama haklıyken haksız duruma düşürdün kendini tavrınla..

Adam belliki işi inada bindirmiş o evi almış. Eğer istemiyorsa o evde oturmaz olur biter. Çıkar kiraya. Demekki adam bişeylere tepki olarak yapmış bunu yoksa kimse parasını sokağa atmaz. Ya gerçekten parası sadece ona yetiyordu ya da inat ugruna yaptı. Ama madem bu ev alındı, ya orda oturursun ya da oturmazsın 2 seçeneğin var.

Evet işi inada bindirip almış evi hiçbir iyi niyetle değil...
Zira iyi niyet olsa farklı olurdu...
Size ev alayım düşüncesi bi iyi niyettir...
Yada siz biraz ekleyin ben biraz ekleyim kirada oturacağınıza küçük ama beğendiğiniz bi evi alalım size demek iyi niyettir.
Bu evi beğenmediklerini söledikleri halde o evi almak kötü niyetiliktir...
Zira adam parasını sokağa atmıyor zaten evi alıyor alıyor ama düşüncesi ne olacak biliyormusun " ben ev aldım onlara nankörler beğenmedi yaranamadım onlara iyilik yapmak istedim ama gittiler başka evde oturyorlar bak gör ne evlatlar var böyle nankör" deyip birde millete laf edecek...
O ev ne kadar kötüde olsa uygun bi fiyatla kiraya verilir... Yada uygun fiyatla satılır...
Adam zarar etmez yine....

Back