Sizin ne dediğinizi bilmiyorum, evet benim de savunduğum budur ama bu şekilde şımarıklık ve maddiyatçılık çıkışlarını da tasvip etmediğimi belirttim. Kayınpederi iyilik yapmaya çalışırken ayıp etmiş, bu olayın içine kızın ailesi girmemiş olsaydı, ev onlara da gösterilip "beğenmedik" lafı duyulmasaydı, büyütmemesini salık verirdim. Sonrasında da evi satar mı, kiraya mı verir ne yapacaksa yapar kız. Ama şu durumda ortada cidden sinirlenilecek bir ayıp var ve bu ailelere yansımış.
Ha kayınpederi kıza evi almaktan vazgeçseydi, ben de "mecbur değil, almaz almaz" derdim. Şu an öyle bir itibar yarattı ki kayınpeder, sanki özellikle beğenmedikleri evi öğrenip onu almış gibi oldu.
birde küfür etmemek için zor tutuyorum demişsiniz valla Allah o adaam sabır versin ne diyim
evet fevriyim bunu ben de biliyorum..insan evleneceği zaman her şey kusurusuz olsun istiyo işte..
şunu anlamadım,adam iyi yada kötü niyetli bilemeyiz niyet okuma gibi bi gücümüz yok ama sen niye bu kadar abarttın?
k.pederin ev alıp size vermiş.beğenmiyorsanız ya satarsınız ya da kiraya verirsiniz.bu kadar basit değil mi ya da ben mi çok basit düşünüyorum :26:
artık bu saçma yorumlara bi nokta koymam gerektiğini düşünüyorum..
siz değil misiniz burda dakka başı konu açıp yok kv altınlara sulandı yok kp para istedi bilmem ne..? kusura bakmayın da herkesin layık olduğu şeyler var hayatta..ben 22 yaşımda evi barkı olmayan işsiz güçsüz bi adamla evlenip iki gün sonra burda bu konuları açan arkadaşlar gibi ağlamaktansa HİÇ EVLENMEM DAHA İYİ..
insanlar beni böyle düşündüğüm için maddiyatçı bulabilirler..ama alakası yok, ben sadece gerçekçiyim..BAZI ARKADAŞLAR ÖNCEKİ KONUMA BAKMIŞLAR.onu da şöyle söyleyim..
BİZ KİMSEDEN EV FALAN İSTEMEDİK..bize kendileri ev alıcaz dediler, biz de sadece dediklerini yapmalarını istedik sonuçta bu işler dalga geçilecek lakayıt baştan savılacak şeyler değil, bi şey söylendiyse yapılmak zorunda.
evet kimsenin alacağı bişeye muhtaç değilim.o evde oturmicam da..çünkü beni kimse sokakta bulmadı kimse böyle baştan savma davranamaz.beni de ailemi de oraya götürüp biz beğenmedik dediğimiz halde dalga geçer gibi gidip alamaz..
sevgi tabi ki çok önemli bişey.ama hayatın bi de gerçekçi bi kısmı var.10 sene sonra hanginiz kocanıza deliler gibi aşıktınız?
haline şükret diyenler de ayrı..kirada oturuyolarmış bilmem ne..evi olmayan adamla evlenmeseydiniz o zaman arkadaşım, bak burda isyan ediyosunuz bilmem kaç yıldır kiradayım kredi ödüyorum diye..çok mutlusunuz dimi (!) borç harç içinde hala deli gibi aşıksınız kocanıza..yok ya..
evlilik bence maddi ve manevi olarak daha iyi standartlara ulaşmak için yapılır..şu an yaşadığınız evden çıktığınızda daha mutlu olmayacaksanız pek çok konuda, ne diye evlenilir?
neden ama yani?bak yeni gelin olucam, bu evin eşyası ona göre alınacak..halısından tut perdesine göre oturacağımız eve göre alınacak.iki üç sene sonra çıkacağım ev için hiç uğraşasım bile gelmiyo.ayrıca evin içi de dökülüyo bisürü para harcanacak şimdi o eve.
bişey sorucam
babanız neden nişan yüzüğü için para vermedi
ve diğer konunuzda babam bana para vermesinde ne yaparsa yapsın yazmışsınız
belli ki babanız düğün masrafalarından olabildiğince kaçıyor
ben olsam böyle bi konu açardım ki bu daha önemli bi sorun bence
evet öyle ama boşu boşuna vakit kaybı sinir bozukluğu
tamam da sen kendine yapıyorsun yine..k.pederin evi aldım alın naparsanız yapın demiş.artık neden aldı diye düşünmek yerine napmak lazım diye düşünmek gerek.
k.pederim evlendiğimiz gün ev istedi bizden ya,2 maaş oldunuz kredi çekip ev alın bize dedi
napsaydım,öldürse miydim onu :26:
evet fevriyim bunu ben de biliyorum..insan evleneceği zaman her şey kusurusuz olsun istiyo işte..
Sevgili Ladykaka,
Hepsine olmasa da düşüncelerinin bir kısmına katılıyorum.Evet ama o intibayı bizde oluşturan konunun sahibidir.
Konu sahibinin ailesi tavrı belli;
"ev olmayacaksa nişan filan olmaz" gibisinden birşeyler söylenmiş.
E, konu sahibinin tavrı da belli;
"evlilik bence maddi ve manevi olarak daha iyi standartlara ulaşmak için yapılır..şu an yaşadığınız evden çıktığınızda daha mutlu olmayacaksanız pek çok konuda, ne diye evlenilir?"
Benim bildiğim evlilik sınıf(!) atlamak için yapılmaz.Onu, şu magazin programlarında gördüğümüz ne idüğü belirsiz insanlar yapıyor.Biz de gülüyoruz.
Ortada bir ayıp varsa konu sahibinin ailesine aittir.Müstakbel kayın peder ev alacağım demiş ama dediğine diyeceğine pişman olmuş.Tavır olarak da böyle bir şey yapmış.
Ailesinin ayıbını da konu sahibi çekiyor."ailem selam vermeden,ev ne oldu diye soruyor" filan demiş.Aile adına sıkıntıya da düşmüş.Önceki konusundan biraz fikir edinebilirsiniz.
Bunları geçtik..
Ben, konu sahibine istemediği ev alınması hususunda hak verdiğimi zaten belirtmiştim.
Bunu da geçiyorum;
Arkadaşların dediği gibi, konu sahibinin tavrı çok yersiz.Kullandığı kelimeler, ima ettiği şeyler..vs.Haklıyken haksız konuma düşürmüş kendini.Boyacıdan, simitçiden girmiş sosyal sınıflardan çıkmış.Üstüne bir de pişkinlik yapmış haspam..dişe dokunur tek bir cümlesi yok.
Çirkef lafını kullanan bendim.Özür dilemeyi bile düşünmüştüm.Ama vazgeçtim.
Siz demişsiniz; o kelimeyi kullanmaya ne hakkın var diye..
Çok hakkım var.
Sevgili Ladykaka,
Hepsine olmasa da düşüncelerinin bir kısmına katılıyorum.Evet ama o intibayı bizde oluşturan konunun sahibidir.
Konu sahibinin ailesi tavrı belli;
"ev olmayacaksa nişan filan olmaz" gibisinden birşeyler söylenmiş.
E, konu sahibinin tavrı da belli;
"evlilik bence maddi ve manevi olarak daha iyi standartlara ulaşmak için yapılır..şu an yaşadığınız evden çıktığınızda daha mutlu olmayacaksanız pek çok konuda, ne diye evlenilir?"
Benim bildiğim evlilik sınıf(!) atlamak için yapılmaz.Onu, şu magazin programlarında gördüğümüz ne idüğü belirsiz insanlar yapıyor.Biz de gülüyoruz.
Ortada bir ayıp varsa konu sahibinin ailesine aittir.Müstakbel kayın peder ev alacağım demiş ama dediğine diyeceğine pişman olmuş.Tavır olarak da böyle bir şey yapmış.
Ailesinin ayıbını da konu sahibi çekiyor."ailem selam vermeden,ev ne oldu diye soruyor" filan demiş.Aile adına sıkıntıya da düşmüş.Önceki konusundan biraz fikir edinebilirsiniz.
Bunları geçtik..
Ben, konu sahibine istemediği ev alınması hususunda hak verdiğimi zaten belirtmiştim.
Bunu da geçiyorum;
Arkadaşların dediği gibi, konu sahibinin tavrı çok yersiz.Kullandığı kelimeler, ima ettiği şeyler..vs.Haklıyken haksız konuma düşürmüş kendini.Boyacıdan, simitçiden girmiş sosyal sınıflardan çıkmış.Üstüne bir de pişkinlik yapmış haspam..dişe dokunur tek bir cümlesi yok.
Çirkef lafını kullanan bendim.Özür dilemeyi bile düşünmüştüm.Ama vazgeçtim.
Siz demişsiniz; o kelimeyi kullanmaya ne hakkın var diye..
Çok hakkım var.
Elbetteki ister herkes 10 kere evlenmiyor.Bir kere olsun istiyor gönül...Bu yüzden de herşey içine sinsin istiyor.
Dediğim gibi ben kayınpederinin yaptığını doğru bulmadım.Aileler aralarında ne konuşmuşsa konuşmuş bu onların kararı sonuçta ''ev alınacak'' diye bir karar çıktıysa eğer ortaya; elde olan maddiyat kadar çiftin en beğendiği ev alınır.
Ailenin dahi bakıp beğenmediği bir evi almasını çok çok yanlış buldum.''Siz ne derseniz diyin'' demenin her dilde karşılığı budur.
Fakat konunuda bu kadar fevri çözme. Konuş nişanlının ailesi ile ozaman ''sağol baba düşünmüşsün Allah razı olsun'' vs gibi gönül alıcı bir kaç laf et ve sonra ''fakatla'' başlayan cümleni kibar kibar kur.''İznininz olursa bunu satıp X le beğendiğimiz şu evi almak istiyoruz'' de.Ne diyebilir. Olmaz mı? sanmıyorum zira herhangi bir bahanesi olmaz hayır diyecek.Ama fevri yaklaşırsan inada biner ev meselesi.Ya nişanlından olursun ya hayallerinden.Konu aileler olunca politik olmak gerekiyor.
selam.2 hafta sonra nişanlanıyorum.her kafadan bi ses çıkmaya başladı.bi yandan ev alcaz ona bakıyoruz, evi beğendik alıcaz ama sevgilimin babasının parayı ödemesini bekliyoruz şu an.babası evi göreli 4-5 gün oldu annemler her allahın günü hani ev noldu alınmıyo mu, ev yoksa nişan yok bu iş ev olmadan olmaz diyip duruyolar.eve geliyorum meraba demeden önce bunu söylemeye başlıyolar gıcık oluyorum.babam sanki onlar yalancıymış ev falan alınmayacakmış gibi bi baskı kurmaya çalışıyo benim üzerimde.babası da öyle ağır kanlı bi adam ki 10 güne nası çözülcek bu ev olayı kara kara düşünüyorum.
neyse bugün gittik alyanslarımızı beğendik, babamdan parasını istedim ben hayatta alyansa para vermem onu erkek alır diye bağırdı çağırdı sinirimden ağlıcam sevgilime de ne dicem bilmiyorum, böyle bi rezalet yok.
işte ev alıcaz falan dediler onlar da önce evi alsınlar istiyolar.klasik olay işte evi olmayan adama kız vermeme durumu var bizimkilerin malesef.
Bunlar eski konunuzdan;
Adama zorla ev aldırıyorsunuz resmen, kimbilir bütün birikmişini oğluna harcıyor, hala konu sahibini haklı gören varsa Allah bizim çevrelerden uzak tutsun gelin olarak.
Ayrıca babanız size çok güzel bir evi zaten almış, o ev çok güzelse onda oturur bunu da kiraya verirdiniz, eğer gerçekten amacınız oturacağınız evi güzel bulmamanız olsaydı. Bir de evlendikten sonra evde oturacağım çalışmayacağım deyip kendinizi haklı göstermeye çalışmanız çok ilginç, millet ev almak için yıllarca çocuk yapamıyor, çocuklarını kreşe yolluyorlar, çalışıyorlar, siz evde oturmak için ev alınmasını istiyorsunuz.
Şimdi bir de kayınpederin açıklama yapma imkanı olsa adam kimbilir neler yazacaktı. :26:
aslında olay şu.. babamlar çok fazla istemiyolar bu evliliği.aramızda 12 yaş var.ben sırf sevdiğim için direttim.daha yeni mezunum.benim hesaplarıma göre biraz çalışacaktım, para koyacaktım öyle halledecektim kendi masraflarımı.ama nişanlım ille kısa sürede evlenelim diye direttiği için babam da zor durumda kaldı, çünkü en başında benim seni yazdan önce evlendircek durumum yok demişti.ben naptım ettim kabul ettirdim.ama devamlı bu tarz sorunlar çıkıyo işte.e durum böyle olunca da zaten içlerine sinmeyen şey daha da sinmemeye başladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?