burnumdan soluyorum!!!!!

Ben de şunu diyorum. Kayınpederin bu yaptığı hareket nasıl ayıpsa kız tarafının da sürekli evi sorması ayıp. Kız tarafının bu tutumu da rahatsız etmiş olabilir. O zaman nişanlısıyla el ele verip çıkacaklar kiraya. Ya da gidip kız tarafıyla erkek tarafı konuşacak. Yüzüne vuracaklar sen bu evi niye aldın diye. Ama gene de sonuçta bir ev alınmış,hiç yardım da edilmeyebilirdi. Çok çok döküntü bir ev değil sanırım. Bir kaç yıl kirada oturulup idare edilebilir ve para biriktirilebilir

bence fazla söylenmeyin nişanlınıza. birisi benim ailem hakkında bu kadar konuşsa ya da aldığını beğenmese o kişi cevabını çok ağır alırdı benden

şükretmeyi öğrenin azcık, malikanenizden sonra o evde oturmak zor gelcek ama aşk için katlanın..

şunu anlamadım,adam iyi yada kötü niyetli bilemeyiz niyet okuma gibi bi gücümüz yok ama sen niye bu kadar abarttın?

k.pederin ev alıp size vermiş.beğenmiyorsanız ya satarsınız ya da kiraya verirsiniz.bu kadar basit değil mi ya da ben mi çok basit düşünüyorum :26:

Son düzenleme:
evet fevriyim bunu ben de biliyorum..insan evleneceği zaman her şey kusurusuz olsun istiyo işte..

bişey sorucam

babanız neden nişan yüzüğü için para vermedi

ve diğer konunuzda babam bana para vermesinde ne yaparsa yapsın yazmışsınız

belli ki babanız düğün masrafalarından olabildiğince kaçıyor

ben olsam böyle bi konu açardım ki bu daha önemli bi sorun bence

evet öyle ama boşu boşuna vakit kaybı sinir bozukluğu

hiç bi yorumu okumadan attığın ilk mesaja istinaden sana cevap yazmıştım çünkü üzüldüğün için üzülmüştüm ama keşke okusaydım da tarzını görüp hiç muhattap bile olmasaydımm.. pardon yaaa sana sormamız gerekiyodu di mi borç harç içinde evlenmemek için... kimse senin kadar şanslı!!! değil güzelim ki ne kadar şanslı olduğunu da zaman gösterecek hiç kimse için kötü konuşmam yukarda Allah var kimseden değil ondan korkarım ama sanma ki sen bu maddiyatçı düşünce yapısıyla mutlu olabilirsin unutma düşmez kalkmaz bi Allah var bugün çok zengin diye biriyle evlenirsin yarın batarsınız borç harç içinde yüzersin... sakın ola sakınnnn kimsey, küçümseme sakın... ablan yaşındayım abla tavsiyesi olarak al... ama pardon ben senin küçümsediğin gruptayım, beş parasız bi adamla borç harç içinde yaşamayı göze alarak sırf aşık olduğum saydığım sevdiğim adam olduğu için evlenmeye karar verdim.... o yüzden beni kaale alıp dinlemezsin... o yüzden dediğim herşeyi unut sana maddi ve manevi olarak daha iyi standartlara ulaşmak için yapacağın evlilikte mutluluklar dilerim....

bende yeni gelinken ist.da kiraya geldim..
ist.un evleri malum evimin bir cephesi havlandırmaya bakıyo..diğeri yani açık olan cephe karşı binayla dipdibe..
kiracı olduğumdan ne perdelerim uydu ne halılarım..
eğer Allah nasip eder ev alırsam kendime göre ufak ufak yenilerim herşeyi..evin içinde huzurluyum..
eşimin babası emekli, elinden geldiğince yardım etti ama herşeyi eşim aldı sayılır..
kp.tel.de bir kızım deyince yüzümde güller açıyo..
haa polyannacılık değil bu..gidip saraylarda otursanızda arayacağınız tek şey huzur olur..
siz huzur bulmak yerine huzur bozmayı seçiyosunuz bence..

aslında olay şu.. babamlar çok fazla istemiyolar bu evliliği.aramızda 12 yaş var.ben sırf sevdiğim için direttim.daha yeni mezunum.benim hesaplarıma göre biraz çalışacaktım, para koyacaktım öyle halledecektim kendi masraflarımı.ama nişanlım ille kısa sürede evlenelim diye direttiği için babam da zor durumda kaldı, çünkü en başında benim seni yazdan önce evlendircek durumum yok demişti.ben naptım ettim kabul ettirdim.ama devamlı bu tarz sorunlar çıkıyo işte.

e durum böyle olunca da zaten içlerine sinmeyen şey daha da sinmemeye başladı.

evet öyle ama boşu boşuna vakit kaybı sinir bozukluğu

tamam da sen kendine yapıyorsun yine..k.pederin evi aldım alın naparsanız yapın demiş.artık neden aldı diye düşünmek yerine napmak lazım diye düşünmek gerek.

k.pederim evlendiğimiz gün ev istedi bizden ya,2 maaş oldunuz kredi çekip ev alın bize dedi

napsaydım,öldürse miydim onu :26:

e tabi ki normal değilmiş yaptığı.haklısın yapcak bişey yok..oluruna bıraktım ben de.bıktım artık zaten nası istiyosa öyle yapsınlar.

Sevgili Ladykaka,

Hepsine olmasa da düşüncelerinin bir kısmına katılıyorum.Evet ama o intibayı bizde oluşturan konunun sahibidir.
Konu sahibinin ailesi tavrı belli;
"ev olmayacaksa nişan filan olmaz" gibisinden birşeyler söylenmiş.
E, konu sahibinin tavrı da belli;
"evlilik bence maddi ve manevi olarak daha iyi standartlara ulaşmak için yapılır..şu an yaşadığınız evden çıktığınızda daha mutlu olmayacaksanız pek çok konuda, ne diye evlenilir?"

Benim bildiğim evlilik sınıf(!) atlamak için yapılmaz.Onu, şu magazin programlarında gördüğümüz ne idüğü belirsiz insanlar yapıyor.Biz de gülüyoruz.
Ortada bir ayıp varsa konu sahibinin ailesine aittir.Müstakbel kayın peder ev alacağım demiş ama dediğine diyeceğine pişman olmuş.Tavır olarak da böyle bir şey yapmış.

Ailesinin ayıbını da konu sahibi çekiyor."ailem selam vermeden,ev ne oldu diye soruyor" filan demiş.Aile adına sıkıntıya da düşmüş.Önceki konusundan biraz fikir edinebilirsiniz.

Bunları geçtik..

Ben, konu sahibine istemediği ev alınması hususunda hak verdiğimi zaten belirtmiştim.

Bunu da geçiyorum;

Arkadaşların dediği gibi, konu sahibinin tavrı çok yersiz.Kullandığı kelimeler, ima ettiği şeyler..vs.Haklıyken haksız konuma düşürmüş kendini.Boyacıdan, simitçiden girmiş sosyal sınıflardan çıkmış.Üstüne bir de pişkinlik yapmış haspam..dişe dokunur tek bir cümlesi yok.

Çirkef lafını kullanan bendim.Özür dilemeyi bile düşünmüştüm.Ama vazgeçtim.
Siz demişsiniz; o kelimeyi kullanmaya ne hakkın var diye..
Çok hakkım var.

evet fevriyim bunu ben de biliyorum..insan evleneceği zaman her şey kusurusuz olsun istiyo işte..

Elbetteki ister herkes 10 kere evlenmiyor.Bir kere olsun istiyor gönül...Bu yüzden de herşey içine sinsin istiyor.
Dediğim gibi ben kayınpederinin yaptığını doğru bulmadım.Aileler aralarında ne konuşmuşsa konuşmuş bu onların kararı sonuçta ''ev alınacak'' diye bir karar çıktıysa eğer ortaya; elde olan maddiyat kadar çiftin en beğendiği ev alınır.
Ailenin dahi bakıp beğenmediği bir evi almasını çok çok yanlış buldum.''Siz ne derseniz diyin'' demenin her dilde karşılığı budur.
Fakat konunuda bu kadar fevri çözme. Konuş nişanlının ailesi ile ozaman ''sağol baba düşünmüşsün Allah razı olsun'' vs gibi gönül alıcı bir kaç laf et ve sonra ''fakatla'' başlayan cümleni kibar kibar kur.''İznininz olursa bunu satıp X le beğendiğimiz şu evi almak istiyoruz'' de.Ne diyebilir. Olmaz mı? sanmıyorum zira herhangi bir bahanesi olmaz hayır diyecek.Ama fevri yaklaşırsan inada biner ev meselesi.Ya nişanlından olursun ya hayallerinden.Konu aileler olunca politik olmak gerekiyor.

kusura bakma da, ben borç içinde yüzüp, evine haciz gelip, evine kuru ekmeği getiremeyen adamlara aşık kadınlar göremiyorum artık etrafta..burda açılan binlerce konu da bunun çok net kanıtıdır..kimse ben sefalet çekiyim, dayak yiyim ya da kocam beni aldatsın falan diye evlenmiyo..herkes evime ekmeğim girsin huzurlu bi yuvam olsun diye evleniyo, aslında anlatmaya çalıştığım şey tam olarak bu.

çirkef lafına gelince, bunun kararı size ait değil zira insanların kararlarını bu şekilde eleştiremezsiniz.bu dünyada mantık evliliği denen bişey de var, onlar ne oluyo o zaman?

Halen daha hakkınız olmadığını düşünüyorum. Hiç bir şekülde böyle hakaret etmeye ne sizin ne benim ne başka birinin hakkı var. Düşüncelerimizi hakaret kullanmadan aktarabilecek varlıklarız.

Pardon, kağıt okumadan alışkanlık kaldı, bir başını bir sonunu okurum yazıların. Aradaki "haspa" lafını farketmedim. Kullandığınız kelimeler için sizi kınıyorum. Kimin hangi lafı hakettiği önemli değil burada, lakin burası bir forum. Karşınızdakini yazdığı kadar tanıyabiliyorsunuz ve hemen hakareti yapıştırıyorsunuz. Bu olacak şey değildir. Savunmanız apayrı bir durum.

Son düzenleme:

haklısın ben de böyle yapmayı düşünüyorum..

breathin kullanıcısından alıntı
artık bu saçma yorumlara bi nokta koymam gerektiğini düşünüyorum..

siz değil misiniz burda dakka başı konu açıp yok kv altınlara sulandı yok kp para istedi bilmem ne..? kusura bakmayın da herkesin layık olduğu şeyler var hayatta..ben 22 yaşımda evi barkı olmayan işsiz güçsüz bi adamla evlenip iki gün sonra burda bu konuları açan arkadaşlar gibi ağlamaktansa HİÇ EVLENMEM DAHA İYİ..
insanlar beni böyle düşündüğüm için maddiyatçı bulabilirler..ama alakası yok, ben sadece gerçekçiyim..BAZI ARKADAŞLAR ÖNCEKİ KONUMA BAKMIŞLAR.onu da şöyle söyleyim..

BİZ KİMSEDEN EV FALAN İSTEMEDİK..bize kendileri ev alıcaz dediler, biz de sadece dediklerini yapmalarını istedik sonuçta bu işler dalga geçilecek lakayıt baştan savılacak şeyler değil, bi şey söylendiyse yapılmak zorunda.

evet kimsenin alacağı bişeye muhtaç değilim.o evde oturmicam da..çünkü beni kimse sokakta bulmadı kimse böyle baştan savma davranamaz.beni de ailemi de oraya götürüp biz beğenmedik dediğimiz halde dalga geçer gibi gidip alamaz..

sevgi tabi ki çok önemli bişey.ama hayatın bi de gerçekçi bi kısmı var.10 sene sonra hanginiz kocanıza deliler gibi aşıktınız?

haline şükret diyenler de ayrı..kirada oturuyolarmış bilmem ne..evi olmayan adamla evlenmeseydiniz o zaman arkadaşım, bak burda isyan ediyosunuz bilmem kaç yıldır kiradayım kredi ödüyorum diye..çok mutlusunuz dimi (!) borç harç içinde hala deli gibi aşıksınız kocanıza..yok ya..

evlilik bence maddi ve manevi olarak daha iyi standartlara ulaşmak için yapılır..şu an yaşadığınız evden çıktığınızda daha mutlu olmayacaksanız pek çok konuda, ne diye evlenilir
?

Herkes hakettiğini yaşıyorsa sorun yok,
Kp niz size hakketiğinizi ve layık olduğunuzu düşündüğü bir ev almiş.

Son düzenleme:
Bunlar eski konunuzdan;

işte ev alıcaz falan dediler onlar da önce evi alsınlar istiyolar.klasik olay işte evi olmayan adama kız vermeme durumu var bizimkilerin malesef.

Adama zorla ev aldırıyorsunuz resmen, kimbilir bütün birikmişini oğluna harcıyor, hala konu sahibini haklı gören varsa Allah bizim çevrelerden uzak tutsun gelin olarak.

Ayrıca babanız size çok güzel bir evi zaten almış, o ev çok güzelse onda oturur bunu da kiraya verirdiniz, eğer gerçekten amacınız oturacağınız evi güzel bulmamanız olsaydı. Bir de evlendikten sonra evde oturacağım çalışmayacağım deyip kendinizi haklı göstermeye çalışmanız çok ilginç, millet ev almak için yıllarca çocuk yapamıyor, çocuklarını kreşe yolluyorlar, çalışıyorlar, siz evde oturmak için ev alınmasını istiyorsunuz.

Şimdi bir de kayınpederin açıklama yapma imkanı olsa adam kimbilir neler yazacaktı. :26:

Bu arada ben evi olmayan adamla evlendim, çünkü beni ailem sokakta bulmuş.

Son düzenleme:

ALLAH RIZASI İÇİN ÖNCEKİ YORUMLARI OKUMAYANLAR YORUM YAPMASIN YA DELİ OLUCAM!!

çalışmayacağım dememin sebebi, nişanlımın beni çalıştırmıyo olması!!!

Adama zorla ev aldırmadık, adam ilk tanıştığımız gün kendi ev alıcağını söyledi!!!

babanın aslında kendi maddi durumundan yola çıkarak karşı tarafı da ev konusunda sıkıştırmaması gerekiyordu
sen her ne kadar onlar ev alalım istiyorlar desende babanın evi olmayan adama kız vermem mantığında olduğu için onlarda mecbur kalmışlar

belli ki ailenin damadı istememesinden bu şartları sunması ve maddi olarak evliliğe katkıları olmamasından dolayı
karşı tarafın ailesi de başka türlü düşünmüş o yüzden illa sorunu karşı tarafta arama kendi ailende de suç var

madem kabul ettiler evlenmeni her şekilde kendi üstlerine düşenleri yapmak zorundalar yada baştan kabul etmeyeceklerdi sen çalışıp ailenle beraber karşılayacaktın masrafları
sen şimdi diyorsun ki babamın yüzüğe verecek parası yok herşeyi onlar almalı sonra da konu açıyorsun kp aldığı evi de beğenmiyorum
biraz çelişkili oluyor kusura bakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…