- 22 Şubat 2023
- 1.370
- 1.129
-
- Konu Sahibi kirmizi puantiye
Sağol canım yaa bide çıkarmışBen domatesi de biberi de doğrayıp sadece donduruyorum bebeğim. Sonra istediğim yemekte kullanıyorum, istersem pişirip menemen yapıyorum. Üşenmedim dolaptan çıkarıp çektimdomatesleri tek yemeklik olacak şekilde paketliyorum, boyutunu net görün diye elimle ölçü çıkarmaya çalıştım biberleri normal dolduruyorum poşete zaten yapışmıyorlar hemen istediğim kadar alabiliyorum içinden. Domates ve biberi karışık paketlemiyorum ayrı ayrı duruyor
Bizim buralarda İstanbul dışı öyle deyince hep bozcaadaya gidiyorlarCinimmm ne iyi yapmışsın yahu
Tabi şuanda görmem nedeniyle koca bi gunays hepimizee
Bi hava değişimi istiyorum kızlar yaa . Şöyle kacamak bir yerler diyorum bize iyi gelsin..İstanbul dışı ama bakalım herşey ateş pahası bir dehayaller Paris gerçekler ev sgsndj
Kış boyu tüm yemekleri bunlarla yapıyorum canım hem yemek lezzetli oluyor hemde bana kolay oluyor hemde ekonomik oluyorSağol canım yaa bide çıkarmışböyle de çok mantıklı başka yemeklerde kullanılabilir
Evet menemen için böyle yemeklere koymak için ayrı ayrıAşkım kendi bildiğimi soyliyim
Yağda kavur biberleri zeytinyağı da olabilir
Sonra pişince iyice domisleri at bayağı pissin azalsın böyle tencerede. Yaklaşık en az 1 saat pissin ama malzemeye göre değişir. Tuz koy bir de şeker mi atiliyormus galiba. Bu kadar sicakkeb kavanozlara doldur ama dikkatli koy elin yanmasın. Kabukları soyulmuş olsun domateslerin bu arada. Bunun için sıcak suya koy önceşimdiden afiyetle yiyin
Hiç yardım edesin olmasa bile kendini ordan oraya domates taşırken bulabiliyorsunAhhahahiç Anadolu’da doğuştan yükleniyor kışlık kodları bize Bu sene bende yardım edemedim çok zahmetli işler gerçekten
Yemek yapmada da kolaylık gerçekten doğrama işi yok ben hafta sonu çok alayım domates biber teşekkürler kızlarcımKış boyu tüm yemekleri bunlarla yapıyorum canım hem yemek lezzetli oluyor hemde bana kolay oluyor hemde ekonomik oluyor
Yada bin tane kavanoz yıkayıp kurularsınHiç yardım edesin olmasa bile kendini ordan oraya domates taşırken bulabiliyorsun
Ben de hadi bakalım diye koca kazanı alıp iş başlatmam ama başlanınca yardımım büyük olurÖncelikle kestane balının diyarı zonguldak'tan herkese selamlar.
Bu başlık muhteşem olmuş tam kafa dağıtmalık.
Kışlıklar yapıldı mı diye bir muhabbet dönmüş, meğer salça domates vb. şeylerden bahsediliyormuş. Ben sandım kışlık kıyafet. Hiç elimden öyle becerikli işler gelmez ya benim. Ya da hiç denemediğim için de olabilir. Hevesim yok. birileri yapsa da ben hep yesem.
Keşke yumurtayı da kırıp saklayabilsekÖncelikle bir 10 dk bu soruna gülmem lazımkız seni yerim ya.
Domatesleri doğrayıp küçük küçük poşetliyorum. Biberleri de doğrayıp ayrı şekilde poşetliyorum. Kışın yemek yaparken tatsız ve pahalı domates biber kullanmak yerine yazdan hazırladığım domates biberi kullanıyorum. Sadece menemen için değil, hangi yemek olursa olsun. Tencere yemeğine de koyuyorum fırın yemeğine de
Domates ve biberi karıştırıp koymuyorum ayrı ayrı paketlerde oluyor. Menemen yapmak istersem de aynı şekilde buzluktan çıkarıp pişiriyorum sonra yumurtasını kırıyorum
Yarın da istanbula gezmeye gidiyorum hayattaki şansım diyorum . Haberlerde görünce çok da üzüldüm can kaybı varmış inşallah tekrarlamazKızlar dün İstanbul’a çokmu yağmur yağmış haberlerde gördüm
Ooo çok yapmışsınız. Büyük müydü kavanozlar?Keşke yumurtayı da kırıp saklayabilsekben tam 30 kavanoz domates konservesi yaptım kışın çok pratik ve lezzetli oluyor. Özellikle işten gelince hızlıca yemek hazırlarken muhteşem
Orta boy turşu kavanozları var ya onlardan. Bir kısmı menemenlik bir kısmı sosluk biraz da kapya biberle birlikte rondodan geçirip kaynattım yemeklerde güzel oluyor . Bir kış yetiyor vallaOoo çok yapmışsınız. Büyük müydü kavanozlar?Biz de yaptık da kavanozlar küçük küçük. Gerçi biz de az yapmadık
Evet buraya da yağdı ama aşırı değil. Biz İstanbul'da biraz kenarda kalıyoruz Tekirdağ tarafı. Çok aşırı değildi.Kızlar dün İstanbul’a çokmu yağmur yağmış haberlerde gördüm
Maşallah. Ben o kadar uğraşamıyorum. 40 yılda bir işteOrta boy turşu kavanozları var ya onlardan. Bir kısmı menemenlik bir kısmı sosluk biraz da kapya biberle birlikte rondodan geçirip kaynattım yemeklerde güzel oluyor . Bir kış yetiyor vallagerçi ben mutfakla uğraşmayı çok severim biraz içli köfte mantı da yapıp buzluğa atcam işten gelince yanına bir de çorba yetiyor
yazın birkaç gün yorucu geçsede kışın rahat oluyoruz :)Keşke yumurtayı da kırıp saklayabilsekben tam 30 kavanoz domates konservesi yaptım kışın çok pratik ve lezzetli oluyor. Özellikle işten gelince hızlıca yemek hazırlarken muhteşem
Ayy benimki de 30 çıktı annemle 3 kasa domatesi yapıp bölüştük 60 tane olduKeşke yumurtayı da kırıp saklayabilsekben tam 30 kavanoz domates konservesi yaptım kışın çok pratik ve lezzetli oluyor. Özellikle işten gelince hızlıca yemek hazırlarken muhteşem
sen iyi ol yorma kendini :) bu sene dışarıdan alırsınız seneye koyarsın dolaba :)Bende bu sene biber domates dondurmak istedim ilk defa kışta pahalı olduğu için ama yapamıcam sanırımkaynanam menemen edicek benim için geçen senede etmişti çok elimden tuttu menemenler evde yemek olmayınca