Burda ismi lazım olmayan konular dışında muhabbet serbest🤸‍♀️

Yazın güzel domateslerini ve biberlerini doğrayıp poşetleyip buzluğa koyuyorum bende Hepsini tek seferde yapamıyorum 2-3 kilo yapa yapa koyuyorum kışın çok rahat oluyor
Ben 5 kilo taze fasülye 5 kilo börülce aldım onları da bölerek yapıp buzluğa koydum ben bi tık kaynar suda çiğliğini alıyorum o zaman hiç buzluk tadı gelmiyor

İçine yumurta kırıp mı koyuyorsun.
Öncelikle bir 10 dk bu soruna gülmem lazım kız seni yerim ya.

Domatesleri doğrayıp küçük küçük poşetliyorum. Biberleri de doğrayıp ayrı şekilde poşetliyorum. Kışın yemek yaparken tatsız ve pahalı domates biber kullanmak yerine yazdan hazırladığım domates biberi kullanıyorum. Sadece menemen için değil, hangi yemek olursa olsun. Tencere yemeğine de koyuyorum fırın yemeğine de
Domates ve biberi karıştırıp koymuyorum ayrı ayrı paketlerde oluyor. Menemen yapmak istersem de aynı şekilde buzluktan çıkarıp pişiriyorum sonra yumurtasını kırıyorum

cehalet bazen de mutluluk değilmiş.

Ben de yapim bari, mantıklı geldi. Domatesi kabuğuyla mı doğruyorsun? Bir de çiğ mi atıyorsun buzluğa?

Kışın kullanacağın zaman da buzlu haliyle mi tencereye - fırına koyuyorsun yoksa çözünüyor mu önce?

Kabuğuyla doğruyorum, Direkt paketliyorum hiç bir işlem yapmadan. Fotoğraftaki domateslerden yapıyorum Tam bir yemeklik olacak şekilde Yemeği yapmaya başlayınca çıkarıyorum hafif çözülüyor o şekilde koyuyorum, bazen unuttuğum oluyor direkt buzlu koyuyorum hemen çözülüyor zaten sıkıntı olmuyor. Ben konserve olarak sevmiyorum domatesi ekşi tuhaf bir tadı oluyor ama bu şekilde gayet lezzetli oluyor. Mesela bir poşetten biraz daha fazlasına ihtiyacın oluncada biraz bekletiyorum kolayca bölünebiliyor

Eklentiler

• 9E319D53-3348-44B9-BD35-72B3B8139FC5.jpeg
    195,2 KB · Görüntüleme: 20
Günaydın kizlarrr. Çok iyi olmus topikkışlık hazırlıklarına bende başlayacağım. Biraz bezelye koymuştum şimdi taze fasulye biber koyacağım
Ayy bu sene ne kadar pahalı hersey 50 den aşağı fasulye yok barbunya 80

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…