- 4 Mayıs 2015
- 10.698
- 16.677
-
- Konu Sahibi kirmizi puantiye
BendeeeeeKayseriliyim anamiç Anadolu insanı candır cannn
Yazın güzel domateslerini ve biberlerini doğrayıp poşetleyip buzluğa koyuyorum bendeAaa menemeni kış için yazdan mı yapıyorsunuz ilk defa duyuyorum.
İçine yumurta kırıp mı koyuyorsun.Yazın güzel domateslerini ve biberlerini doğrayıp poşetleyip buzluğa koyuyorum bendeHepsini tek seferde yapamıyorum 2-3 kilo yapa yapa koyuyorum kışın çok rahat oluyor
Demek kiiiŞakaaaaamelom demek kanımız ondan kaynıyormuş
Ben 5 kilo taze fasülye 5 kilo börülce aldım onları da bölerek yapıp buzluğa koydum ben bi tık kaynar suda çiğliğini alıyorum o zaman hiç buzluk tadı gelmiyorYazın güzel domateslerini ve biberlerini doğrayıp poşetleyip buzluğa koyuyorum bendeHepsini tek seferde yapamıyorum 2-3 kilo yapa yapa koyuyorum kışın çok rahat oluyor
Aynen valla hemşerim de hemşerimDemek kiiikafalar aynı çalışıyor
Öncelikle bir 10 dk bu soruna gülmem lazımİçine yumurta kırıp mı koyuyorsun.
Bende fasulyeyi aynı şekilde koyuyorum ama bu sene yapmadım dahaBen 5 kilo taze fasülye 5 kilo börülce aldım onları da bölerek yapıp buzluğa koydum ben bi tık kaynar suda çiğliğini alıyorum o zaman hiç buzluk tadı gelmiyor
aynen kuzum yap zamanı geçmedenBende fasulyeyi aynı şekilde koyuyorum ama bu sene yapmadım dahaYapmam lazım bir an önce
Öncelikle bir 10 dk bu soruna gülmem lazımkız seni yerim ya.
Domatesleri doğrayıp küçük küçük poşetliyorum. Biberleri de doğrayıp ayrı şekilde poşetliyorum. Kışın yemek yaparken tatsız ve pahalı domates biber kullanmak yerine yazdan hazırladığım domates biberi kullanıyorum. Sadece menemen için değil, hangi yemek olursa olsun. Tencere yemeğine de koyuyorum fırın yemeğine de
Domates ve biberi karıştırıp koymuyorum ayrı ayrı paketlerde oluyor. Menemen yapmak istersem de aynı şekilde buzluktan çıkarıp pişiriyorum sonra yumurtasını kırıyorum
Biz fasulyeyi çok az da kavurup kaldırdık öyle daha da lezzetli olurmuşBen 5 kilo taze fasülye 5 kilo börülce aldım onları da bölerek yapıp buzluğa koydum ben bi tık kaynar suda çiğliğini alıyorum o zaman hiç buzluk tadı gelmiyor
Kabuğuyla doğruyorum, Direkt paketliyorum hiç bir işlem yapmadan. Fotoğraftaki domateslerden yapıyorumcehalet bazen de mutluluk değilmiş.
Ben de yapim bari, mantıklı geldi. Domatesi kabuğuyla mı doğruyorsun? Bir de çiğ mi atıyorsun buzluğa?
Kışın kullanacağın zaman da buzlu haliyle mi tencereye - fırına koyuyorsun yoksa çözünüyor mu önce?
Seneye denerim aşkoBiz fasulyeyi çok az da kavurup kaldırdık öyle daha da lezzetli olurmuş
İyi gelir İnşAllah canımGünaydın güzel kızlargeceni hiç uyuyamadım hep elma yedik yatakda
Gece uyurken iyi geliyor yemek harç hurç eşim alıştı artıkİyi gelir İnşAllah canım
evet askım. yaz domatesının kalitesini kısın nası bulucas :)) annem yapardı hep verırdı ama bu yıl daha yapmadı yapsa yıne alırımAaa menemeni kış için yazdan mı yapıyorsunuz ilk defa duyuyorum.