- 9 Şubat 2023
- 938
- 1.100
- Konu Sahibi kirmizi puantiye
eşarbini yan bağlamaaa tey teyy
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Afta sayesinde öğreneyim bende bilmiyorumİçine yumurta kırıp mı koyuyorsun.
Bunu bende yapayım menemene bayılırım ama üşengeçlikten buzluya hiç atmadım kaydedeyim yazıyıKabuğuyla doğruyorum, Direkt paketliyorum hiç bir işlem yapmadan. Fotoğraftaki domateslerden yapıyorum Tam bir yemeklik olacak şekilde Yemeği yapmaya başlayınca çıkarıyorum hafif çözülüyor o şekilde koyuyorum, bazen unuttuğum oluyor direkt buzlu koyuyorum hemen çözülüyor zaten sıkıntı olmuyor. Ben konserve olarak sevmiyorum domatesi ekşi tuhaf bir tadı oluyor ama bu şekilde gayet lezzetli oluyor. Mesela bir poşetten biraz daha fazlasına ihtiyacın oluncada biraz bekletiyorum kolayca bölünebiliyor
Kışlık denilince benim max bilgim Asadadfda şaka bi yana kuzum aslında çok pratik oluyo bi defa yapsan bence her sene yaparsın. Herşeyden değilde domates sos ve menemen yaptım özellikle bebişin doğduğu dönem yemek yapamadığın gün şak diye aç menemen kavanozunu kır yumurtanı miss pratik oluyorÖncelikle kestane balının diyarı zonguldak'tan herkese selamlar.
Bu başlık muhteşem olmuş tam kafa dağıtmalık.
Kışlıklar yapıldı mı diye bir muhabbet dönmüş, meğer salça domates vb. şeylerden bahsediliyormuş. Ben sandım kışlık kıyafet. Hiç elimden öyle becerikli işler gelmez ya benim. Ya da hiç denemediğim için de olabilir. Hevesim yok. birileri yapsa da ben hep yesem.
Bu Azeri şarkısı kardeşim bana göndermişti dedi tam sana göre sonra dinledim ağladım hamileliğimi öğrenmeden 1 hafta önceydi ilk dinlerken eşimde çok beğendi anladıki bebişe bağladım sözleri
Yap bebeğim bir kere yapınca her sene yaparsın artıkBunu bende yapayım menemene bayılırım ama üşengeçlikten buzluya hiç atmadım kaydedeyim yazıyı
Biberli görmüştüm arkadaşımın annesi yapmış çıkardı kavanozla yumurta kırdı yeşil hemencecik çok rahatlık gerçekten, sen biberi ne yapıyorsunYap bebeğim bir kere yapınca her sene yaparsın artık
Ay ben geçen yazda böyle doldurdum buzluğu. Şubatta deprem günü sabah eve dönünce yemek yapmak için tavuk çıkarmıştım çözülsün diye. Öğlen tekrar deprem oldu dışarı çıktık. Bir kaç parça eşya almaya geri hızlıca girince tavukta tezgahta kalıp çürümesin diye hızla dolaba attım. 10 gün kadar dönmedik eve. Ben dolabın kapağını tam kapatamamışım hafif aralık kalmış. Dolapta ne varsa erimiş,eve dönünce önce farketmedim ne dolap dışına çıkmış ne koku yapmış çok az açık olduğu için. Herşey eriyip çekmecelere dolmuş. Ay nasıl ağlamıştım. Altı üstü domates biber ama psikolojik olarak çok zor zamanlardı domatese bibere ağlamıştımHe içine az tuz ve şeker de katılıyor, tat eşit olsun ekşi olmasın bozulmasın vs . Diye. Her sene yaparım. Geçen sene Fasulyeyi kavanozda yapmıştım hemen bozuldular içine domatesi çok koymuşum o bozmuş. Buzluktakinden daha lezzetli oluyo. Ama tutturmak lazım işte biraz riskli
bıberı de ıcıne koyuyorsun canım. bazıları da sadece sos gibi yapıyor. yanı kaafana göre aslında :)Biberli görmüştüm arkadaşımın annesi yapmış çıkardı kavanozla yumurta kırdı yeşil hemencecik çok rahatlık gerçekten, sen biberi ne yapıyorsun
Rabbım bbır daha yasatmasın o kötü günleri.. depreme cok uzak bir ildeydim ama o tarıhler benim için de ekstra yıkıcı olmuştu..Ay ben geçen yazda böyle doldurdum buzluğu. Şubatta deprem günü sabah eve dönünce yemek yapmak için tavuk çıkarmıştım çözülsün diye. Öğlen tekrar deprem oldu dışarı çıktık. Bir kaç parça eşya almaya geri hızlıca girince tavukta tezgahta kalıp çürümesin diye hızla dolaba attım. 10 gün kadar dönmedik eve. Ben dolabın kapağını tam kapatamamışım hafif aralık kalmış. Dolapta ne varsa erimiş,eve dönünce önce farketmedim ne dolap dışına çıkmış ne koku yapmış çok az açık olduğu için. Herşey eriyip çekmecelere dolmuş. Ay nasıl ağlamıştım. Altı üstü domates biber ama psikolojik olarak çok zor zamanlardı domatese bibere ağlamıştım
Şimdi domates ve biberleri menemen yapmak gibi doğruyoruz sonra içine tuz katıyoruz bukadar öğrendim. Zeytinyağı baharat filan koyulur mu ciddi ciddi yapacağımbıberı de ıcıne koyuyorsun canım. bazıları da sadece sos gibi yapıyor. yanı kaafana göre aslında :)
ay kızlar ben eksı koymadım tuz koydm da ınsallah bozulmaz ya
Ben domatesi de biberi de doğrayıp sadece donduruyorum bebeğim. Sonra istediğim yemekte kullanıyorum, istersem pişirip menemen yapıyorum. Üşenmedim dolaptan çıkarıp çektim domatesleri tek yemeklik olacak şekilde paketliyorum, boyutunu net görün diye elimle ölçü çıkarmaya çalıştım biberleri normal dolduruyorum poşete zaten yapışmıyorlar hemen istediğim kadar alabiliyorum içinden. Domates ve biberi karışık paketlemiyorum ayrı ayrı duruyorBiberli görmüştüm arkadaşımın annesi yapmış çıkardı kavanozla yumurta kırdı yeşil hemencecik çok rahatlık gerçekten, sen biberi ne yapıyorsun
Aşkım kendi bildiğimi soyliyimŞimdi domates ve biberleri menemen yapmak gibi doğruyoruz sonra içine tuz katıyoruz bukadar öğrendim. Zeytinyağı baharat filan koyulur mu ciddi ciddi yapacağım
Amiiin bebeğim videolar denk geliyor bazen izleyemiyorum. Rabbim korusun herkesiRabbım bbır daha yasatmasın o kötü günleri.. depreme cok uzak bir ildeydim ama o tarıhler benim için de ekstra yıkıcı olmuştu..