Asıl sorunu bunun cimrilik.Aynen öyle. Makinenin düğmesine dokunma bozulur televizyona dokunma çizilir. Çekmeceleri asılma kırılır. Ya arabaya biniyoruz ayağımızda ayakkabı var demi aman bir yere ayağınızı vurmayın kirlenir diyor her binisimizde üşenmeden yılmadan ya çocuk oto koltuğuna oturuyor ister istemez bazen ayağı degiyo bazen Dr bilerek yapiyo hemen bagiriyo eşim de yapma demiyom mu ben sana ayakkabiyla vurulur mu koltuğa diye. Ya ıslak mendille silince geçiyor diyorum ama yok sizde bir malın kıymetini bilmiyorsunuz diyor surekli
Tam tersine temizliğe yardım etmeyi kendi istiyor çünkü ben vilada süpürge yaparken kapıları duvarları ciziyormusum dikkatli davranmiyormusum kendi yapar süpürge işini o yüzden yoksa ben yap demem yani
NeyyyyySizi hatirladim ben. Kocaniz halıların ustune terlikle basmanizi istemiyordu. Actiginiz konularda yeterince tavsiye verildi bence size. Daha farkli bir tavsiye gelmez artik
O zaman eşinize bırakın tüm temizliği o yapsın. Hem sağ sol çizilmez (!) eşiniz bir ruh hastası bana kalırsa.Esim temizlik yapmayı kendi istiyor ben süpürge yaparken vileda yaparken sağı solu çızıyormusum o yüzden ama sen yap işi desem de olmuyo süpürür geçer yada yarım bırakıp o da çıkar. Çocukla da çıkmıyor ki ben halledeyim işleri 2 gündür çocukla küs ya resmen elinden tutayım bi gezdirim birlikte vakit geçirelim asla yok içim o kadar yanıyor ki çocuğuma asla dayanamıyorum bir insan babasız olsa babam yok der ama benim kızımın başında öz babası var ama canı istemezse sevmiyo kucağına alıp öpüp koklamiyo bile
Yok o ben değilimSizi hatirladim ben. Kocaniz halıların ustune terlikle basmanizi istemiyordu. Actiginiz konularda yeterince tavsiye verildi bence size. Daha farkli bir tavsiye gelmez artik
Esim temizlik yapmayı kendi istiyor ben süpürge yaparken vileda yaparken sağı solu çızıyormusum o yüzden ama sen yap işi desem de olmuyo süpürür geçer yada yarım bırakıp o da çıkar. Çocukla da çıkmıyor ki ben halledeyim işleri 2 gündür çocukla küs ya resmen elinden tutayım bi gezdirim birlikte vakit geçirelim asla yok içim o kadar yanıyor ki çocuğuma asla dayanamıyorum bir insan babasız olsa babam yok der ama benim kızımın başında öz babası var ama canı istemezse sevmiyo kucağına alıp öpüp koklamiyo bile
Neyyyyy
Yok o ben değilimneyse ki ona bsey demez benim eşim cimri ve herseye karışan biri o konularda açmıştım
Adamda cocukluktan kalan seyler var nerde görsem tanırım malı cok kıymetli ailede büyğmüş dgru olan bu sanıyor.. ama mesleği hcbsey katamamamıs cok yazıkSuna baksana yazik kadina. Haliya bastirmayan uye degilmis.
Adam rehberlik ogretmeni birde. Meslegin icinde, obsesyonlarinin farkinda olmasi gerekir. Takintilarina sarilip yaşamaya devam ediyor. Bu adam degismez maalesef
Rehberlik öğretmeni mi?Suna baksana yazik kadina. Haliya bastirmayan uye degilmis.
Adam rehberlik ogretmeni birde. Meslegin icinde, obsesyonlarinin farkinda olmasi gerekir. Takintilarina sarilip yaşamaya devam ediyor. Bu adam degismez maalesef
Adamda cocukluktan kalan seyler var nerde görsem tanırım malı cok kıymetli ailede büyğmüş dgru olan bu sanıyor.. ama mesleği hcbsey katamamamıs cok yazık
Rehberlik öğretmeni mi?
Şaka olsa keşke mesleği.
Baştan yaratılması lazımMaalesef degil. Konu sahibi kendisi yazdi. O yuzden bu adam degismez dedim. Isin icinde olan bir adam kendindeki sorunun farkinda olmali. Ufak tefek seylerden bahsetmiyor konu sahibi. Adam herseyden rahatsiz oluyor. Ustelik meslegi geregi cocuklarla iletisim halinda olan bir adamin kendi cocugunu nasil yaraladigi umrunda bile degil. Bu adamin degismesi icin kafasina saksi falan dusmesi lazim
Cocuk uyurken sakince konuşun bu problemleri eşinizle, anne baba ikiside tutarlı olmalı. Yoksa çocuk ya ozguvensiz olur yada babayı ve sizi takmaz büyüyünce.Allah'tan o kadar yapan bir çocuk değil yoksa ne olurdu evde bilmiyorum
Üzgünüm ama eşiniz eş olamamış size ..Biraz önce kızım geldi anne ben musluğu açtım babam ondan mı kızdı diyor sen neden üzüldün diyor kavga etmek istemiyorum gerçekten ama evde böyle misafir gibi olmasına sinir oluyorum bazen dayanamıyorum dolup dolup bir an patlıyorum işte. Akşama kadar yemeği utusu bulaşığı her şeyi önüne hazır geliyor bir dediği iki olmaz işten gelir yatar yemek yer yatar elinde bir telefon dünyadan bir haber hiç yardım edilcek bsey var mı demez bi sofraya yardım edeyim demez hadi ses etmiyom bunlara yanımda dursa surekli bseye karışır çünkü. Yemek yer gider eline telefon alır yine yatar bi çocuğu alayım bseyler yapalım sarılalım demez bir gün olsun 3 senedir çocuğu alıp bugün de ben uyutayim sen dinlen biraz demedi. Akşama kadar çocuğun yemek bulaşık temizlik oyun banyo gezme her isi bende tabiki gocunmam o benim kızım bakamiyor değilim ama az da olsa bir ilgilensin istiyorum defalarca da söylüyorum ama yok asla dinlemiyor canı bsey yapmak istemyince kızıyor bağırıyor küsüyor bu işte.
Korumaya çalışıyorum ama illaki etkileniyor ve bu beni çok üzüyor. Ben de yanıma alırım zaten sabahtan akşama kadar her şeyi birlikte yaparız ama makineyi bosaltirken düğmeye dokunsun kızar bulaşık makinesinin kapağını hızlı kapatır kızar cekmeceden kaşık alır bastırıp durma cekmeceye der kızar elini yıkar suyu uzun süre açıp durma kızar. Ya dün eline çikolata almış eşim çocuğa uzatıyor kızım da gitti yemek istedi sonra eşim geri çekip kendi yemiş. İşi düşünce bak nasıl geliyor diyor bir de ruh hastası adam ya sen uzatırsan gelir tabiki çocuk o dedim fare mi bu uzatınca gelsin diyo çocuğun çocuk olduğunu kabul edemiyor put gibi dursun istiyor.O baba degil. Baba musvettesi. Cocuk buyutmekten, cocuk psikolojisinden zerre anlamayan vicdansiz biri. Gidip terapi alsin tedavi olsun gercekten cok uzuldum kiziniz adina. Kizinizda biraktigi travmalari ve hasarlari farkina varabilecek bir kafa da degil belli ki .insallah kizinizi koruyabilirsiniz.
Kizim 11 aylik 2 aydir camasir makinesini , kurutma makinesini birlikte bosaltiyoruz. Camasirlari birlikte katliyoruz tabiki dagitiyor 1 saat suruyor onemli degil! Nedir bu takintilariniz ? Sizinde tavrinizin benzer oldugunu dusunuyorum gel birlikte bosaltalik diyin ne olacak ??
Esim tam tersi çok bol harcayan hatta haddinden fazla harcayan bir ailede yetişmiş ama kayinpeder de çok bencildir kimseyi sevmez sevemez hep küser 55 yaşında hala çocuklarına eşine sürekli kızar küser konuşmaz sadece kendini düşünür eşimin huylarını da babasına benzetiyorum aynıBence meslekle kişilik karistirilmamali.
Herkes aa mesleği bu mu diyor da.
Meslek okuduğun bolum ve atandigin işini yaptigin araç.
Meslekle karakter çok ayrı uçlarda.
Ben bunu doğru bulmuyorum.
Doktorlar sigara içmiyor mu mesela.
Erkek yada kadının evliliğinde en önemli sorun yetiştiği aile.
Bu adam yuzde 99 cimri ailede yetişmiş.
Mesela benim babam babasız büyümüş annesi eğitim görmemiş kadının biriydi.
Amcaları ile büyümüş vs.
Bu adamdan yüz numara baba olmuş.
Karakter başka birşey.
O yüzden aile çok önemli.
İsterse yüz tane üniversite oku.
Konuşmaz miyiz sürekli anlatıyorum bak çocuk içine kapanık olur bağırıp durma ben neden çocuğumuzu sana karşı doldurayım diyorum. Çocuk babasının yanına gitmez bana kızar neden gelmiyo yanıma dolduruyonuz mu çocuğu bana karşı diyo. Ya neden doldurayım babasına karşı diyorum sen iyi davran senin yanına gelir ama sen sürekli bağırıyorsun gelmek istemiyor diyorum. Kayınvalidem bile dedi bunlar şimdiden böyle anlaşamıyor büyüyünce nasıl anlascaklar dedi. Onlar bile görüyo çocuğa nasıl davranıyon o çocuk diye ama eşim anlamiyoCocuk uyurken sakince konuşun bu problemleri eşinizle, anne baba ikiside tutarlı olmalı. Yoksa çocuk ya ozguvensiz olur yada babayı ve sizi takmaz büyüyünce.
çok afedersiniz de siz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz, ne bekliyorsunuz küçücük çocuktan annesi babası olarak?Sizlere yaşadığım bir olayı anlatıp akıl almak istiyorum. Daha önce de bahsetmiştim aslnda eşim surekli bana ve kızımıza bağırıp duruyor. Aslnda daha çok kıza. Kızım 3 yaşında biraz hiperaktif mi yoksa eşim mi çok titiz anlamıyorum da. Kızım her şeye karışmak istiyor ben bulaşık makinesi boşaltayim ona gelir bosaltacam der çamaşır bosaltim gelir bisaltir süpürge yapım bende supurcem der eşim de sürekli makineye dokunma çekmecelere dokunma bağırır. Ağlasa sus artık diye kızar bende eşime sürekli bağırıp durma çocuğa diye kızıyorum bizim kavga başlıyor işte. Dün yine bağırdı çocuğa bağırıp durma artık bi sakın ol dedim sen bana sus diyip durcana kızına sus de dedi hep bana sakin ol diyip durma dedi ve küstü. Konuşmadı dünden beri. Bugün sabah da kahvaltı yaptık temizlik yapicaz saolsun eşimde yardım eder süpürür ben silerim ama bizim temizlik de hep kavgayla biter. Başladı yine çocuğa çekmeceye dokunma onu bırak bunu bırak demeye. Ben laf söyleyip durma diyince de bana saymaya başladı bu çocuk senin yüzünden bana saygı duymuyo cemkirip duruyo demeye bende sen ona bagiriyon o da sana cevap veriyo dedim ben napim sizin ilişkinize dedim. Sen niye küsüp duruyon flan dedim. Kardeşinin bu hafta sonu düğünü var kavga ederken sinirle madem sen beni yok sayıyon bende gelmiyorum düğüne flan dedim. Gelmezsen gelme çocuğumla giderim bende dedi bende çocuğu da götüremezsin işine gelince çocuğun gelmeyince konusmuyon bile çocukla dedim. Tabi böyle tartışma büyüdü. Iste aileme karşı kinin ne ne yapiyo benim ailem flan dedi bende küsme demedim mi evde sana dedim sen neden küsüp beni yok sayıyon dedim. Aileme gidip anlaticam gerçek yüzünü görsünler dedi bende git anlat bende senin her şeyde kavga ettiğini sonra da küstüğünü anlatırım benim ailenle bir sorunum yok dedim. Sonradan pişman oldum aslnda neden böyle söyledim diye ama küsmesine çok sinir oldum. Ve her temizlik zamanı böyle yapıyor. Çocuğa bağırıp kızıyor sonra da senin yüzünden bana kötü davranıyor bu çocuk diyor. Sizce ben mi abarttım bu sefer çok mu ağır konuştum. Gerçekten ben çocuğu çok mu simartiyorum gerçekten çok ama çok yoruldum Kızım ve eşim arasında kalmaktan her hafta sonu kavga etmekten millet hafta sonu gelsin tatil yapayım der bizim her hafta sonu kavgayla geçer. Şimdiden teşekkür ederim okuduğunuz dinlediginiz ve destek olduğunuz için çünkü dertlesecegim hiç kimsem yok gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?