- 5 Ekim 2022
- 1.040
- 1.189
- 63
- 31
Hayır ben kızmam tam tersi çocuğa her şeyi yapsın öğrensin şimdiden isterim ama eşim kızıyor makineyi çocuk mu boşaltır sen neden hiç kızmıyorsun çocuğa diye bana kızar ben sınıf öğretmeniyim akşama kadar 30 çocukla baş ediyoruz evdeki 1 çocuğa kızarsam zaten kendime de kızarım eşimle farklı düşündügumuz için çatişıyoruz sürekliBu cocuk büyüyünce nasil bisi cikcak bakalim ortaya.
Her iki tarafta hatalı.
Muhtemelen siz de esinize benzer bir tavır sergiliyorsunuz çocuğa karşı.
Siz hadi gel annecim bulasik makinesini bosaltasim deseniz esiniz yine de bu kadar yükselir mi acaba? Soruyorum sadece.
Beni bilen bilir mesela, evdeki tum isleri kucukluklerinden beri cocuklarla yaparim, bu benim cocuklar icin yararli oldugunu düşündüğüm bir sey. Ben cocuklari ise dahil edersem kimse karisamaz.
Muhtemel anlasamadiginiz tum diğer konuların hincini da cocuktan cikariyorsunuz.
Birbirinize sevginiz olduğunu düşünmüyorum, acik arayip saldiran tiplersiniz gibi.
Bu arada sağ olsun esim yardim ediyor demek cok yanlış bir dusunce, yardim etmiyor kendi evinin isini yapiyor. Isler sadece sizin goreviniz olmadiga gore esinizin yaptığı yardim değildir.
Evet ama bunu da kabul etmiyor kaç defa söyledim git bi terapiye diye ama sorun bende değil sende diyorEşinin terapiye ihtiyacı var.. sana bu kızı bana düşman ettin demesi hiç normal bir söz değil..
İşin çok zor canm Allah sabır versin inşallah düzelir en kısa zamandaEvet ama bunu da kabul etmiyor kaç defa söyledim git bi terapiye diye ama sorun bende değil sende diyor
Allah'tan o kadar yapan bir çocuk değil yoksa ne olurdu evde bilmiyorum3 yaşındaki çocukla mi tartisiyor adam cidden tamam biz de yapma diyoruz ama yapacak yani yoksa nasıl kesfedecek tovbe tovbe bir yaşıma daha girdim
3 yaşındaki çocuk evin altını üstüne getirir her yeri dağıtır her şeye karışır bu çok normal
Aynen katılıyorum. Mesela çocuk süpürge vb karıştıracak oynamak istiyor aslında. Eşim hemen atılır birlikte süpürürler. Hemde ne eğlence çıkar onlara. Olan bana olur. Temizlik bitmez. Yada ne bileyim çekmeceleri kurcalarken koşar gider yanına, tek tek çıkartır oynar onlarla. Ben kızarım dağıtmayın ortalığı diye. Eşim aldırmaz. Bazen toplarlar bazen başka bir oyuna geçip başka şeyler yaparlar. Bu yüzden çocuk onu daha çok seviyor. Ben kısıtlayıcı kötü anne oldum. Ama baba bir tane. Çünkü onunla yaramazlık dahil eğlenmesini iyi biliyor.3 yasinda bi bebekten ne bekliyor eşiniz ben anlamadim..bebek dedigin herseyde seni taklit eder bulasik makinesine ve digerlerine ilgisi o yuzden.aglayinca sus dediginde tamam babacigim mi diycek.esinizin bebekten beklentisi galiba yetiskin insan gibi olgun davranması. Bu bebek o babayi ne kadar sevicek buyuyunce acaba..her cocuk kendi icinde ozeldir.yapma etme diyerek her konuda kisitladiginiz cocuk guzel bi cocukluk gecirmis sayilmaz.otoritenin bi siniri vardir.cocuk makineleri bozmaya veya kendine zarar verici sekilde davranmaya basliyosa mudahele edilir ancak kizarak bağırarak degil guzel guzel anlatarak..supurge istediginde eline sadece teleskopik borusu ve baslgiini verin supuruyprum zannetsin.makine bosaltirken kirilmayacak silikon veya plastik tabaklari bardaklari verin bi dolaba koymayi ogretin..esiniz bebege bagirirken geri cekilip buyur bagir aranizda çözün diyebileceginiz bi yasta değil..
Çok saçma ama eşiniz sizi çocuktan kıskanıyor olabilir mi? Kızına sus de falan hayretler içerisindeyim. Eşiniz sorunlu acil destek alın çocuğunu bu şekilde rakip görmesine hayret ettim gerçekten.Sizlere yaşadığım bir olayı anlatıp akıl almak istiyorum. Daha önce de bahsetmiştim aslnda eşim surekli bana ve kızımıza bağırıp duruyor. Aslnda daha çok kıza. Kızım 3 yaşında biraz hiperaktif mi yoksa eşim mi çok titiz anlamıyorum da. Kızım her şeye karışmak istiyor ben bulaşık makinesi boşaltayim ona gelir bosaltacam der çamaşır bosaltim gelir bisaltir süpürge yapım bende supurcem der eşim de sürekli makineye dokunma çekmecelere dokunma bağırır. Ağlasa sus artık diye kızar bende eşime sürekli bağırıp durma çocuğa diye kızıyorum bizim kavga başlıyor işte. Dün yine bağırdı çocuğa bağırıp durma artık bi sakın ol dedim sen bana sus diyip durcana kızına sus de dedi hep bana sakin ol diyip durma dedi ve küstü. Konuşmadı dünden beri. Bugün sabah da kahvaltı yaptık temizlik yapicaz saolsun eşimde yardım eder süpürür ben silerim ama bizim temizlik de hep kavgayla biter. Başladı yine çocuğa çekmeceye dokunma onu bırak bunu bırak demeye. Ben laf söyleyip durma diyince de bana saymaya başladı bu çocuk senin yüzünden bana saygı duymuyo cemkirip duruyo demeye bende sen ona bagiriyon o da sana cevap veriyo dedim ben napim sizin ilişkinize dedim. Sen niye küsüp duruyon flan dedim. Kardeşinin bu hafta sonu düğünü var kavga ederken sinirle madem sen beni yok sayıyon bende gelmiyorum düğüne flan dedim. Gelmezsen gelme çocuğumla giderim bende dedi bende çocuğu da götüremezsin işine gelince çocuğun gelmeyince konusmuyon bile çocukla dedim. Tabi böyle tartışma büyüdü. Iste aileme karşı kinin ne ne yapiyo benim ailem flan dedi bende küsme demedim mi evde sana dedim sen neden küsüp beni yok sayıyon dedim. Aileme gidip anlaticam gerçek yüzünü görsünler dedi bende git anlat bende senin her şeyde kavga ettiğini sonra da küstüğünü anlatırım benim ailenle bir sorunum yok dedim. Sonradan pişman oldum aslnda neden böyle söyledim diye ama küsmesine çok sinir oldum. Ve her temizlik zamanı böyle yapıyor. Çocuğa bağırıp kızıyor sonra da senin yüzünden bana kötü davranıyor bu çocuk diyor. Sizce ben mi abarttım bu sefer çok mu ağır konuştum. Gerçekten ben çocuğu çok mu simartiyorum gerçekten çok ama çok yoruldum Kızım ve eşim arasında kalmaktan her hafta sonu kavga etmekten millet hafta sonu gelsin tatil yapayım der bizim her hafta sonu kavgayla geçer. Şimdiden teşekkür ederim okuduğunuz dinlediginiz ve destek olduğunuz için çünkü dertlesecegim hiç kimsem yok gerçekten
afhjkk tabir biraz kaba ama atalarımız yine bilimsel konuşmuş :) karı gibi küsüyorsun diyeGeçenlerde birisi küsen erkeklerin dişil enerjisi yüksek oluyor demişti. Küsmek erkeklere göre bi şey değil kadınlara özgü bunu anlaması gerek
Bana da bunu diyen kocayi gunde 50 kere bosarim valla ne demek meraklisin baska kisilere?Gitmiyo ki gitse defalarca ayrılma gündeme geldi zaten evi çocuğu bırak sen git diyor bana ama gören sanki baba sancak bu adamı donup de çocuğa faln bakmaz bi etkinlik yapalım kitap okuyalım demez bazı günler kızınca kucağına alıp sevmez bile 3 yaşındaki çocuğa da küser senin yaptığını üvey baba olsa yapmazdı diyorum alttan alıp özür dileyecegine git o zman üvey baba bul diyor meraklısın zaten başkasıyla birlikte olmaya diyor
YouTube ya da instegramda pedegogların vidyoları oluyor. Onları açın birlikte izleyin. Bu konuda cahil büyük ihtimalle.Öyle demiyorum zaten demediğim için çıkıyor kavga anlatamıyorum ki eşime o çocuk anlamaz ne yapiyo ki diyorum ama yok senin yüzünden arsız oldu sen bana düşman ettin sürekli bana laf söylüyor
lutfen kötü anne oldugunuzu dusunmeyin..iki taraftan birinin gerekli oldugunda hayir demeyi bilmesi lazim.esiniz yapamiyorsa gorev size kaliyordur.varsin babaci olsun mutlu bi cocuk olsun da..Aynen katılıyorum. Mesela çocuk süpürge vb karıştıracak oynamak istiyor aslında. Eşim hemen atılır birlikte süpürürler. Hemde ne eğlence çıkar onlara. Olan bana olur. Temizlik bitmez. Yada ne bileyim çekmeceleri kurcalarken koşar gider yanına, tek tek çıkartır oynar onlarla. Ben kızarım dağıtmayın ortalığı diye. Eşim aldırmaz. Bazen toplarlar bazen başka bir oyuna geçip başka şeyler yaparlar. Bu yüzden çocuk onu daha çok seviyor. Ben kısıtlayıcı kötü anne oldum. Ama baba bir tane. Çünkü onunla yaramazlık dahil eğlenmesini iyi biliyor.
Eşinizde çocuğu nasıl sevmesi gerektiğini öğrenmeli. YouTube ta çocuk gelişimi vb bir sürü video var. Açıp izlesin.
3 yasinda bir cocugu herhangi bir sekilde birine dusman etmeniz mumkun degil zaten esiniz ne yasiyor bilmiyorum.acaba cocugunuza cok duskun oldugunuz veya butun ilgi onda oldugu icin bir cesit kiskanclik mi yasiyor? Veya okb hastasi mi illa ki heryer toplu olsun duzen bozulmasin kafasinda mi? Allah yardimciniz olsun yani ne denir bilemedim..Öyle demiyorum zaten demediğim için çıkıyor kavga anlatamıyorum ki eşime o çocuk anlamaz ne yapiyo ki diyorum ama yok senin yüzünden arsız oldu sen bana düşman ettin sürekli bana laf söylüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?