Burada ben mi hatalıyım?

Eşiniz tahammulsuz .helede kendi cocuguna cocuk cocuklugunu yapiyor ama esinizde sabir yok .yapma etme diyen cocuklar daha cok yapar bunu bilmesi lazim arti hiperaktifse paketli gidalardan uzak durun ve evdeki stresi cocuga yuklemeyin. Dr gitmesi lazim esinizin neden tahammulsuz kendi bulmasi lazim

Ben sizde de problem görüyorum açıkçası eşim bana başkalarıyla birlikte olmaya meraklısın diyecek ben o evde 1dk durmam bu cümleyi normalleştirip çocuğa yönelmişsiniz bence evliliğinizde büyük problem var eşinizin ağzından böyle iğrenç sözcükler kolay söylenmemeliydi sizde izin veriyorsunuz kanımca çok pasif gördüm sizi gücünüzü toplayın ben ne yaşıyorum bunlar normal değil diyip defedin adamı

Kocanızı viledasıyla başbaşa bırakıp neden çekip gitmediğinizi hala anlamadım

Bunların hepsi boş bahaneler yalnız farkında mısın?
Her şeyi kabullenebilirim ama çocuğuma bu şekilde muamele edilmesini ve onun yanında benim bu kadar ezilmemi kabullenemem. O bir kız çocuğu geleceğin genç kadını olarak ezik bir anne figürünü kendine idol edinmemeli

Diğer meslekler olabilir ama öğretmenlik böyle bir şey değil, karakterinin bir parçası oluyor ve iş ile özel hayatında öyle kırmızı bir çizgiyle iki kimliğini ayırmıyorsun.
Psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunu biri zaten üstüne üstlük psikoloji ile ilgili derin bilgiye sahip olup danışma, terapi gibi çözümleri de kendileri başkalarına uygulayan kişiler. Yani içselleştirmediği bir şeyi çevresindekilere yardım için de kullanamaz. bu yüzden öğretmenlerin önce kendilerini düzeltmeleri lazım. Ben istemem şahsen konu sahibi de kocası da çocuğumun öğretmeni olsun…

Ben öyle düşünmüyorum.
Özel hayatina mesleğini karıştırmayan bir çok öğretmen tanıyorum.
Dışarıdaki kimliğinle evdeki kimliğin aynı değil.
Sınıfa sorunlarla giren ogretmen kadar girmeyen birsuru öğretmen de var.
Sınıf öğretmeni arkadaşım özel hayatında çocuklarına aşırı sabırlı değil ama sınıfta öyle değil.
Orası ile ev aynı olamaz olmamali.

Fikrinize saygı duyuyorum ama ben diş hekimine bakarım kendi dişleri düzgün mü diye, kuaföre bakarım kendi saçı güzel mi diye, psikologa bakarım kendi psikolojisi düzgün mü diye, öğretmene bakarım kendi çocuğuyla ilişkisi nasıl diye. Konu sahibi kendini ve çocuğunu koruyacak kadar dik duramazken sınıfındaki öğrencilere bu imajı nasıl çizecek? Öğretmenlik sadece kitabi bilgi aktarmak değil. Onu her şekilde örnek alacak 30 öğrencisi var. Burada niyetim işini eleştirmek değil ama kendine gelse ve değerinin farkında olsa bu adamın kendisine ve kızına açık cezaevi hayatı yaşattığını görse keşke..

Az önce 4 yaşındaki kızım salonda kalan kirli bardakları bana yardım olsun diye mutfağa getirirken bir tanesini düşürüp kırdı ve bin parça halinde mutfak cam kırığı oldu. Kendi de korktu ve üzüldü. Önce güvenliğinden emin olup onu sakinleştirdim. İçten içe bardağıma üzüldüm ama ben 20-30 liralık bir bardak kaybederken kızım cam eşyaların kırılabileceğine dair bir hayat tecrübesi kazandı. Konu sahibi eşin fazlaca materyalist. Ama mutlu huzurlu olmak için insanları sevip, eşyaları kullanmak gerekiyor. seninki tam tersini yapıyor ve eşyaları sevip sizi kullanıyor. Lütfen bu gidişata bir son vermeyi ayrılamıyorsan sesini çıkarmayı ve ağırlığını koymayı düşün.
Çünkü çocuğun için bunu yapmak zorundasın.

Eşiniz baskıcı bir ailede mi büyüdü acaba

Sesimi çıkarıyorum zaten asla yaptıklarına sessiz kalmiyorum her seferinde uyarıyorum da surekli bu yüzden de kavga ediyoruz işte sen neden müdahale ediyorsun diyor tabiki evdeki eşyalara zarar gelmicek diyor güzel dille de anlatıyorum bağırarak da ama yok yani hala aynı kafa devm ediyor üstüne bide beni suçluyor. Begenmiyosan çek git diyor sen git ben neden gidim diyorum. Ben satın aldım bu evi diyor benim emeğim daha çok diyor

Eşiniz baskıcı bir ailede mi büyüdü acaba
Evet mala önem veren bir ailede büyümüş. Savurgan bir ailede büyümüş ayrıca ama eşim tam tersi çok cimri. Kayınpeder de insan sevmez anca kendini düşünür başka bsey onun için önemli degildir eşim de aynı insan kalbi önemli değil eşya daha önemli

Kendimdeyim zaten kendime geldim şu iki senede yaşadıklarımın artık normal olmadığının farkındayım. Daha önce bir kere ayrılık noktasına geldik ama olmadı arada çocuk olunca bir anda bitemiyor bende cesaret edemiyorum bazi şeylere. Haklısınız sonuna kadar eşim eşya sever insan kullanır insan kalbi kırılmış onun için önemli değildir

Işte eşinizin tüm sorunu büyüdüğü çevre, onu değiştirmeniz çok zor , iyi düşünüp bir karar vermelisiniz çocuğunuz için, son kez konuşun terapi almasını sağlayın kabul etmez ise boşayın bence ...

Kocanızı viledasıyla başbaşa bırakıp neden çekip gitmediğinizi hala anlamadım
Çekip gitmek keşke o kadar kolay olsa emin olun kaç defa çekip gittim geri döndüm. Birinde ailemin yanına gittim surekli ağladılar uzulduler onlara dayanamadim. Sonra ayrı ev tutucam kaç ay sürecek mahkeme belli değil daha 1 sene önce ev aldık bir sürü borca girdik eşya aldık herseyimi de eşime bırakıp gitmek istemiyorum. Yani aslnda nasıl bir adım atacağımı bilmediğim için de gidemiyorum. Eşim tmam dese paylaşalım hemen diye anlaşmalı ayrılsa sorun yok zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…