Burada aile yıkıcı ve boşanmayı teşvik edici bir grup var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı üyeler "sanki biz boşan deyince boşanıyor mu" anlamında cümleler yazmış. Çok kişi yazmış.
İşte ne yaptığınızın, neye sebep olduğunuzu bilmediğinizin en büyük göstergelerinden biri.
Sorumsuzca burada bir şeyler yapıyorsunuz, yazıyorsunuz... Ve bunun ne gibi sonuçları olacağının farkında değilsiniz.
Bu ülke insnaının nelere inandığından, nasıl kolay kandırıldığından haberiniz yok.
Bir kitap okuyup, bir film izleyip intihar edenler var.
Bir arkadaşıın sözüne uyup 500 bin TL dolandırılanlar var.
Komşusunun, arkadaşının sözüne inanıp, cinayete, tecavüze kurban gidenler var.
Siz yazdıklarınızın ve söylediklerinizin sonuçlarından habersiz, ne yaptığını bilmeyen kişilersiniz.
Dolar hakkında yorum yapanlar bile ytd yazıyor, siz insanın hayatı ile oynarken böyle küçük bir hatırlatma bile yapmıyorsunuz.
konuyu acarken ornek verdıgın lınkını bıraktıgın konuda kadın sıddet goruyor

o konuda bosan dıyenlere kızmıssın yanı sıddete sessız kalarak kadınlara susun oturun evınızde dıyerek benzer durumu yasayan kadınları nasıl durdurdugunu nasıl bır tehlıkeye yol actıgının farkında olamayacak kadar muhakeme yetenegın yok

Korkunç bir durum gerçekten.
Örnek verdiğim başlıktaki yorumları okumanızı tavsiye ederim.
Ne kadar rahat boşanmayı teşvik etmişler.
Yani bir kadın gelse, hiç sorun olmasa veya çok küçük bir sorun olsa bile, buradakiler hemen boşandıracak.
Şuradaki bazı konuları ve yorumlaır okuyunca, problem yoksa bile üretir insan!...
Nesiniz siz ya?
Kimse yazilan haricinde senaryo üretmek ve o senaryoya gore yorum yazmakla uğraşamaz adam siddet gösteriyor diyen bir uyeye cevap bosan olacaktır cok empatikseniz buyrun siz adami anlayip onun avukatı olun
Bence erkeksiniz hic bir kadin hele ki bir avukat, kadinlari yerip dayakci kocaları savunmazdı!

Bu tespiti yapmam ve böyle bir cümle kurmam kolay olmadı. Daha önceleri aynı şeyi başkasından duyduğumda sert tepki verir, "abartma, komplo teorisi üretme, saçmalama" derdim.

Ancak zaman geçtikçe gördüm ki, burada aileleri yıkmaya çalışan, kadınların boşanmasını teşvik eden bir grup insan var.
Bunu neden yapıyorlar, bilemiyorum. Belki psikolojik sorunları olduğu için, belki bir intikam, belki bilinçli, belki bilinçsiz.... Ama böyle bir grup var. Organize bir grup olmayabilir. Ancak bilerek veya bilmeyerek boşanmayı özendiriyorlar.

Çocukların acı çekmesine, anne ve babasız kalmasına neden oluyorlar... En küçük sorunu bile abartıp, kadınların kocaları ile aralarının açılmasına, sorunun daha da büyümesine, şiddete ve cinayete neden oluyorlar. Aptalca ve cesurca, uzman olmadıkları ve tam bilmedikleri bir olaya karışıyorlar.

Evet... Bir kadın geliyor burada size ailesi ile ilgili bir sorundan bahsediyor. Biliyor ki kendisine burada cesaret verecek kişiler hazır bekliyor... Sadece kendi açısından anlatıyor. Tam anlatmıyor. Kocasını dinlemiyorsunuz... Eksik ve yalan yanlış bilgilerle karar verip, hemen "boşan" diyorsunuz... Sonrasında neler olduğu sizin umurunuzda değil...

ÖRNEK:

"Eşimi bir yabancı gibi görmeye başladım" diye konu açmış ve sadece kendi açısından sorunları anlatmış. Kocasını dinlediniz mi? Kadında ne gibi sorunlar var, biliyor musnuz? Hayır!.. Ama uzman gibi hemen aile işine karışıp "Boşan" diyebiliyorsunuz.

"3 yıllık evliyim 2 yaşında kızım var." demiş kadın. 2 yaşındaki bir çocuğun yuvasını dağıtırken hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Eğer burada bazı kişilerin sorumsuzca aileler üzerindeki tahribatı devam edecek olursa, onlar kendilerine hakim olamıyorsa, onlara hakim olacak bir devlet kurumu vardır!.. Burada bazı kişiler, tv üzerinden aileleri tahrip etmeye çalışan programcılar gibi çalışıyor...

Örnek verdiğim konuya 3 dk sonra boşayıcı takımdan biri hemen yazmış:
"Boşanmak gibi bir seçenek var biliyorsunuz değil mi?"

3 dk içinde nasıl okudun ve hüküm verdin? Başlığı açan kişinin de normal biri olmadığı ilerleyen mesajlarında anlaşılıyor. Sadece bu konu için kullandığı başlık bile kendisinde de büyük problemler olduğunu gösteriyor... Ama burada bazı üyler hemen hüküm veriyor!..

Sonrasında gelen boşandırıcı yorumların ise haddi hesabı yok. Olayı tam bilmeden, kocasını dinlemeden, siz nasıl bir aile için boşanma tavsiyesi verebiliyorsunuz? Nasıl bir aile içi bir olaya pis burnunuzu sokabiliyorsunuz? Siz mutsuz iseniz, tüm çocuklar ve kadınlar mutsuz mu olmalı?

Bu sadece bir örnek. Burada böyle yüzlerce örnek olay var. Ve bu boşandırıcı üyeler belli başlı kişiler...
Aileye saldıranlara, kadınlara boşanmaya özendirenlere tavsiyem, kendinize hakim olun!.. Olamıyorsanız devletin ilgili kurumları size hakim olur!
Kimse boşan bence demekle boşanmaz.Bunlari yaşarken boşanmayı akıl edemiyor mu kadın??Buraya içini döküyorlar zaten boşan diyenlerde öyle kolayca boşanmaz.Herkesin tahammül sınırı,cesareti,yalnız hayatı göze alabilmesi farklı.

Bazı üyeler "sanki biz boşan deyince boşanıyor mu" anlamında cümleler yazmış. Çok kişi yazmış.
İşte ne yaptığınızın, neye sebep olduğunuzu bilmediğinizin en büyük göstergelerinden biri.
Sorumsuzca burada bir şeyler yapıyorsunuz, yazıyorsunuz... Ve bunun ne gibi sonuçları olacağının farkında değilsiniz.
Bu ülke insnaının nelere inandığından, nasıl kolay kandırıldığından haberiniz yok.
Bir kitap okuyup, bir film izleyip intihar edenler var.
Bir arkadaşıın sözüne uyup 500 bin TL dolandırılanlar var.
Komşusunun, arkadaşının sözüne inanıp, cinayete, tecavüze kurban gidenler var.
Siz yazdıklarınızın ve söylediklerinizin sonuçlarından habersiz, ne yaptığını bilmeyen kişilersiniz.
Dolar hakkında yorum yapanlar bile ytd yazıyor, siz insanın hayatı ile oynarken böyle küçük bir hatırlatma bile yapmıyorsunuz.

Biz boşan dedik boşandın pişman mı oldun?
Eh sokma akıl kırk adım demişler sende haklısın.

Kesinlikle arkadaşım bile eşiyle bir problemini anlattığında hiçbir yorum yapamıyorum. Yapmaya çalışırken zorlanıyorum. Aynı sizin dediğiniz gibi. Sadece bir taraftan dinleyerek bir yorum yapamam. 4 duvar arasında ne olduğunu kimse bilemez 1 2 olayı tek bir ağızdan dinlemeyle asla bilemeyiz. Kaldı ki burada hiç tanımadığımız insanlara böyle kesin yorumlar yapabilelim. Haklısınız bence.
Eşi tarafından şiddet gören kadınlar için ne düşünüyorsunuz? Dört duvar arasında ne olduğunu kimse bilemez diyip geçiyor musunuz?

Peki ya aldatılan kadınlar? Yine mi tek bir ağızdan duymak istemezsiniz?

Eğer ortada çok büyük bir sorun yoksa hiç kimse boşan demiyor. Aksine yapıcı bir şekilde çözüm önerilerinde bulunuluyor.

Korkunç bir durum gerçekten.
Örnek verdiğim başlıktaki yorumları okumanızı tavsiye ederim.
Ne kadar rahat boşanmayı teşvik etmişler.
Yani bir kadın gelse, hiç sorun olmasa veya çok küçük bir sorun olsa bile, buradakiler hemen boşandıracak.
Şuradaki bazı konuları ve yorumlaır okuyunca, problem yoksa bile üretir insan!...
Nesiniz siz ya?
Alooo kadın "Şiddet gördüm" diyor. Yoksa siz de "Bir kereden bir şey olmaz"cılardan mısınız?

evet boşanmak sık verilen bir öneri. ve bu öneriyi alan üyelerin 3. 4. 5. şikayet konusunu bulabilirsiniz :) eleştirinizi hasız bulmuyorum, boşanmak kolayca ağızdan çıkıveren bir öneri olmamalı, evet tek taraflı bir süreç söz konusu. Ama tamamen haklı da bulmuyorum yazdıklarınızı.
çünkü, boşan önerisinin çok olduğu başlıkları tek tek inceleyin mutlaka tekrarlayan şiddet öyküsü vardır. tıpkı sizin örnek verdiğiniz başlıkta olduğu gibi.
burada her eğitim seviyesinden her hayat görüşünden kadın var. ve şiddet içeren başlıklara "şiddete izin verme" yazılması bile güzel bence. belki kendisi de şiddet görüyor, belki kendi uğradığı şiddeti durduramıyor ama burada şiddet görünce tanıyor, bunun kabul edilemmesi gerektiğini biliyor, görüyor, öğreniyor. "erkektir döver, kocandır idare et" söylemlerinin ne kadar yaygın olduğunu bilmiyor olamazsınız.
diğer yandan (burada boşan gazını alan hatunlar boşanmıyor zaten tabi ki, adı üzerinde iç dökmece yapıp rahatlıyorlar sadece) babasız kalacağından endişe ettiğiniz çocuklar halihazırda şiddeti gördükleri, yakından şahit oldukları belki de maruz kaldıkları bir evde travma içinde büyüyorlar. şiddeti evliliğin normal bir parçası sanarak... bu da itiraz edilmesi gereken bir durum hem de acil ve yüksek sesle.

Siz kacin beni tanidilar ahshs

Valla doğduğumdan beri kadinim. Hayatimda maklube yemedim, bizde raki sofrasi falan var. Siz cok maklube yediginiz icin mi boylesiniz, formunuzu buna mi borçlusunuz :KK70:
Aşkolsun hayatım ,yıllardır kadın biliyoruz seni niye söylemedin ben erkeğim diye. Sen de yeni öğrendin ama olsun hissedip söyleseydin bak millet nasıl anladı 🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X