Bu tespiti yapmam ve böyle bir cümle kurmam kolay olmadı. Daha önceleri aynı şeyi başkasından duyduğumda sert tepki verir,
"abartma, komplo teorisi üretme, saçmalama" derdim.
Ancak zaman geçtikçe gördüm ki, burada aileleri yıkmaya çalışan, kadınların boşanmasını teşvik eden bir grup insan var. Bunu neden yapıyorlar, bilemiyorum. Belki psikolojik sorunları olduğu için, belki bir intikam, belki bilinçli, belki bilinçsiz.... Ama böyle bir grup var. Organize bir grup olmayabilir.
Ancak bilerek veya bilmeyerek boşanmayı özendiriyorlar. Çocukların acı çekmesine, anne ve babasız kalmasına neden oluyorlar...
En küçük sorunu bile abartıp, kadınların kocaları ile aralarının açılmasına, sorunun daha da büyümesine, şiddete ve cinayete neden oluyorlar. Aptalca ve cesurca, uzman olmadıkları ve tam bilmedikleri bir olaya karışıyorlar.
Evet... Bir kadın geliyor burada size ailesi ile ilgili bir sorundan bahsediyor. Biliyor ki kendisine burada cesaret verecek kişiler hazır bekliyor... Sadece kendi açısından anlatıyor. Tam anlatmıyor. Kocasını dinlemiyorsunuz... Eksik ve yalan yanlış bilgilerle karar verip, hemen "boşan" diyorsunuz... Sonrasında neler olduğu sizin umurunuzda değil...
ÖRNEK: 3 yıllık evliyim 2 yaşında kızım var. Evliliğim başından beri biraz sıkıntılı. Eşimin çoğu huyunu evlendikten sonra öğrendim. Çok boş konuşur mesela. Canı sıkılır gıcık etmek için boş boş konuşur. Ablamin ağzının kenarında peynir kalmış küçücük ben söyledim silsin diye yemekte hemen ablama iyy...
www.kadinlarkulubu.com
"Eşimi bir yabancı gibi görmeye başladım" diye konu açmış ve sadece kendi açısından sorunları anlatmış. Kocasını dinlediniz mi? Kadında ne gibi sorunlar var, biliyor musnuz? Hayır!.. Ama uzman gibi hemen aile işine karışıp "Boşan" diyebiliyorsunuz.
"3 yıllık evliyim 2 yaşında kızım var." demiş kadın. 2 yaşındaki bir çocuğun yuvasını dağıtırken hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Eğer burada bazı kişilerin sorumsuzca aileler üzerindeki tahribatı devam edecek olursa, onlar kendilerine hakim olamıyorsa, onlara hakim olacak bir devlet kurumu vardır!.. Burada bazı kişiler, tv üzerinden aileleri tahrip etmeye çalışan programcılar gibi çalışıyor...
Örnek verdiğim konuya 3 dk sonra boşayıcı takımdan biri hemen yazmış:
"Boşanmak gibi bir seçenek var biliyorsunuz değil mi?" 3 yıllık evliyim 2 yaşında kızım var. Evliliğim başından beri biraz sıkıntılı. Eşimin çoğu huyunu evlendikten sonra öğrendim. Çok boş konuşur mesela. Canı sıkılır gıcık etmek için boş boş konuşur. Ablamin ağzının kenarında peynir kalmış küçücük ben söyledim silsin diye yemekte hemen ablama iyy...
www.kadinlarkulubu.com
3 dk içinde nasıl okudun ve hüküm verdin? Başlığı açan kişinin de normal biri olmadığı ilerleyen mesajlarında anlaşılıyor. Sadece bu konu için kullandığı başlık bile kendisinde de büyük problemler olduğunu gösteriyor... Ama burada bazı üyler hemen hüküm veriyor!..
Sonrasında gelen boşandırıcı yorumların ise haddi hesabı yok.
Olayı tam bilmeden, kocasını dinlemeden, siz nasıl bir aile için boşanma tavsiyesi verebiliyorsunuz? Nasıl bir aile içi bir olaya pis burnunuzu sokabiliyorsunuz?
Siz mutsuz iseniz, tüm çocuklar ve kadınlar mutsuz mu olmalı? Bu sadece bir örnek. Burada böyle yüzlerce örnek olay var.
Ve bu boşandırıcı üyeler belli başlı kişiler... Aileye saldıranlara, kadınlara boşanmaya özendirenlere tavsiyem, kendinize hakim olun!..
Olamıyorsanız devletin ilgili kurumları size hakim olur!