Burada aile yıkıcı ve boşanmayı teşvik edici bir grup var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir parazit gibi yaşamaktansa boşanıp kadın gibi yasamak daha iyi degil mi ? Bunun neresi tuhaf ? Evlenmek kadar boşanmakta normal . Olmuyorsa olmuyordur. Sırf o yuva yıkılmasın diye kaç kişi aynı anda mutsuz biliyormusunuz? Bence bilmiyorsunuz ...

Siz “Ali Rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın” diyen Hayriye hanım olmalısınız 🤔
Boşanmayı bu kadar anormal görenler Filipinler’e taşınsınlar diyecektim. Artık orada bile şiddet, aldatma ve istismar durumları yaşandığında boşanılabiliyormuş. Sanırım bir Vatikan kaldı hâlâ yasak olan 😂 hâlâ yasaksa, boşanma karşıtlarını Vatikan’a alalım lütfen. Çünkü biz burada, her zaman, bireylerin -genellikle kadınların ve çocukların- psikolojik veya fiziksel zarar gördüğü yerde korunmaya değecek bir yuvadan söz edilemeyeceğini savunacağız.

“Filipinlerde
Katolik Kilisesi uzun yıllar boşanmanın yasallaşmasına karşı çıktı. Eğer Temsilciler Meclisi'nde oylanan tasarı yasalaşırsa evli çiftler istismar, sadakatsizlik ve şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma talebinde bulunabilecek.”

Ya bir şey diyeceğim. Üyelik alıp koşa koşa konu açmışsınız. Ön hazırlık falan da tamam. O zaman bu sizin ilk üyeliğiniz değil? Çünkü formata, konulara falan bayağı hakimsiniz. Bu öfkenin nedeni buradan aldığınız akılla boşanmış olmanız mı?
Çünkü az önce insanların kendi aklı ve iradesi var yazdığım mesajı beğenmemişsiniz. Akla ve iradeye inanmayan biri pek ala burada gaza gelip boşanabilir.

Şiddet gören kadına boşan denmesini nasıl eleştirebiliyorsunuz diye soruldu, şiddet gören ve aldatılan kadınların boşanmaması gerektiğini düşünüyorsanız sizin önerileriniz neler diye soruldu, hangi kanuna hangi suça göre burada insanları tehdit ediyorsunuz diye soruldu... İşinize gelmeyen hiçbir şeye cevap vermiyor bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz.

Devletin ilgili yerleri size anlatır vs.konusuna asla katılmıyorum.Ne alaka yani.Ulkede korkusundan kimse fikrini beyan edemez oldu.Bosan dedi diye de kimse hapse falan atılmaz saçmalanmis bu kısımda.Ama ota ... boşanma tavsiyesi verilmesi konusuna katiliorum.Siddet değil kastım.Ufak tefek saçma sapan sorunlarda bile boşan diyen tuhaf kadınlar var bu forumda.Adim gibi eminim ki kendi başına gelse asla asla bosanmaz.Yeni evlilere bile saçma sapan şeylere boşan diolar.Yahu adı üstünde yeni evli.İnsanlar birey olmaktan çıkıp biz oluyolar tabiki bı alışma süreci olacak.Sadece boşanma değil ki.Gecen bı hanımefendi konu açmış iki tane çocuğu var biri bebek ve ikisinin de bakımı tamamen hanımefendinin üzerinde.Hanimefendi bunalmış çalışmak istiyo ona bile demedigini bırakmadılar.Yok efendim sukretsinmis,yok efendim bı sürü kadının çocuğu olmuomus.Yahu kadın derdine çare aramaya gelmiş bunun çocuk sahibi olamayanlara ilgisi ne.Cocuk sahibi olamayanların sorumlusu da çocuk sahibi olanlar değil.Herkesin problemi ayrı.Zaten aynı olmak zorunda da değil.Bu sabotajcı tuhaf gurup benim de çok dikkatimi cekio.

avukat hanım bdv de son açılan eş başlıklı konudan yürümüş, konuyu bile okumamış bence. buradaki tepkilerinden kimlere taktığını gördük zaten. şiddet dediğimizde anladı baltayı taşa vurduğunu ondan görmüyor duymuyor. verecek cevabı yok, kuyruk acısıyla saldırıyor sadece.

"...çok şükür ölçüp tartma irademiz var tavsiyeleri alıp değerlendirmek zaten bir çok konuda hedef"
malesef ülkemiz insanını tanımamışsınız.
Çok saf kadınlarımız var.
Başkasının her dediğine inanan, güvenen, başkasının ağzıyla iş yapan insanlarımız var.
Medya okur yazarlığı bizde tam oturmamış.
Boşanmalar o nedenle daha çok varoş semtlerde oluyor.
Neden? Elinde akıllı telefon, burada yazdıklarından belli zaten. TV'de izledikleri programlar da belli. Sonra en küçük bir tartışmayı boşanma nedeni olarak görüyorlar. Sorunu büyütüyorlar. Sorun yoksa icat ediyorlar.
Şurada açılan başlıkları iyi eğitim almş kadınlar açmaz. Onların kendisi zaten sorun yaşamıyor veya yaşasa bile uygun bir çözüm yolu buluyor. Ve iyi eğitim almış kadınlar zaten gelip buradakilere bir şey danışmaz...
Bu yorumunuza katılmıyorum tam aksine eğitim düzeyi maddi geliri düşük semtlerde boşanma daha az dayakta yeseler aldatılsalarda hatta üstlerine kuma bile gelse malesef çaresizlikten kadınlar katlanıyor.
Nerden biliyorsunuz diyeceksiniz tam da bu tarz bir yerde görev yapıyorum ve hadi yA diyeceğiniz olaylara şahit oluyorum
Ve diyorum ki kendi kendime keşke olanakları olsa da dayanmasalar bu adamlara kaçıp kurtarsalar kendilerini, her şarta duruma katlanılmaz, isterse 10 çocuk olsun dayanılmaz
Tam da bu sebeplerden boşanılır , boşanacaklar diye de dayak cinayetle tehdit edilemezler
Bir kadının dayan yoksa ölürsün tavsiyesini de kimse almak duymak istemez bu tavsiyeyi verecek kişi de vermesin

Okuyorsun, alıntı bile yapıyorsun ama işe yaramıyor. Dedim ya sen ve senin gibilere işlemez... Sizle eğitilmez, aydınlatılmaz, umutsuz vakasınız... Kendi bataklığınızda debelenip durun...
Acilen psikolojik destek şart bak gerçekten diyorum, okurken sana üzülüyorum
Böylesine kendini paralamana, insanalara hakaret edip egonu tatmin için yapıyorsun ama olmuyor kendine birşeyler kat

Ya bir şey diyeceğim. Üyelik alıp koşa koşa konu açmışsınız. Ön hazırlık falan da tamam. O zaman bu sizin ilk üyeliğiniz değil? Çünkü formata, konulara falan bayağı hakimsiniz. Bu öfkenin nedeni buradan aldığınız akılla boşanmış olmanız mı?
Çünkü az önce insanların kendi aklı ve iradesi var yazdığım mesajı beğenmemişsiniz. Akla ve iradeye inanmayan biri pek ala burada gaza gelip boşanabilir.

Kazen abinin gelmesini bekliyorum ben.En Büyük KK

Kafayı yemek üzereyim, hani konu sahibine ne yazsak anlamaz da benim sinirlerim bozuldu şu kullanıma:
Geniş zamanda mı birisi bizi aydınlatmıyor yoksa bir başkasının uğraşlarına rağmen aydınlanma becerimiz mi yok? İkinci seçenek için "aydınlatılamaz" daha hoş sanki. Hayır bu Türkçe bir avukata yakışıyor mu? Konu sahibi ne demeye çalışıyor? Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?

A AvukatSevim
Boş tehditleriniz ve milyonlarca hayır ile uğurluyoruz sizi avukat hanım.
eğer hukuk fakültesinden mezun iseniz, vay ülkemin haline.
Bu ülkenin gerçeklerinden bu kadar uzak, bu kadar başkalarının hayatlarına kör ve sağır nasıl yaşıyorsunuz, hayretler içerisindeyim.
bir kadının boşanma kararını kolay aldığı bir coğrafyada yaşamıyoruz.
Kadınlar boşanmak istedikleri için tehdit ediliyor, çocukları ile korkutuluyor, ekonomik olarak yetersiz iken kuş kadar nafaka alıyor.
Cocugun sorumluluğu, elalemin etiketleri derken hayatı zorlaşıyor
Ve bunu burada biri boşan dedi diye mi yapıyor gerçekten?
hadi diyelim öyle yaptı. Burada yazanları okudunuz mu hiç?
Evlilik içi tecavuze uğrayan, eş ailesi tarafından şiddet gören, aldatılan, dayak yiyen, maaş kartına el koyulan, üstüne borçlar yıkılan, evli ama kocası sırtına kambur olmuş tek başına tutunan kadınlara ne diyelim?
sizin adalet anlayışınız şiddet ortamında istismar edilen çocuklara göz yummak mı?
Ben de sizden şikayetçiyim.
Bakalım kim haklı, kim haksız.

Evet benim bir konumda da aynı tabloyla karşılaştım evet boşanacak çok sebep var buradaki kadınların çoğu bende dahil kadınların küçük düşürülmesi ezik durumda bırakılması çaresiz bırakılması meselesine göz yumamıyor.
Benim tavsiyem tam olarak şu ciddiye alınacak yorum var dalga geçen yorumlar var hayatta tam olarak bu askinda etrafımızdaki herkesi ciddiye almıyoruz ki çok şükür ölçüp tartma irademiz var tavsiyeleri alıp değerlendirmek zaten bir çok konuda hedef
Konu sahibinin niyeti bence kötü değil ama anlattığı gibi bir kafaya sahip hiç kimse bunu da ciddiye almaz yorumlardan görülen o zaten konu dalga konusu olmuş
Kesinlikle ilk cümlen çok doğru. Hiçbir şekilde hiçbir kadın için. Ben arkadaşlarım konusunda da verdiğim örnekte. Çok şükür yakınımda çevremde şiddet veya ihanet veya kabul edilemez bir durumla karşılaşmadığım için ilk yorumu yaparken o kabul edilmez hatalar hiç aklıma dahi gelmemişti aslında. Konu sahibinin alıntıladığı konularada hiç girip bakmadım.
kadın olsun erkek olsun. İnsan olarak, yaşayan bütün varlıklara karşı herkesin saygı duyması gerekiyor.
ciddiye alınacak veya alınmayacak dediğin doğru. Ben sanırım birkaç makara diye tabir edebileceğimiz yoruma denk gelerek bu kanıya vardım. Hiç ciddiye almamak gerekirdi 😬

Eğer evlatkokusu falan çıkarsa bu üye acilen psikiyatriste gitmesi gerekiyor
Normal bir ruh durumunda değil kendisi
Üzücü tabi
Kesinlikle katılıyorum
Ben üzülüyorum aslında çünkü kendi hayatında nasıl mutsuzsa burda hakaret edip kendi egosunu tamir etmeye çalışıyor

Erkek üye değil bence, boşanmayı göze alamayan mutsuz birisi. Başka türlü biri içinde şiddet geçen bir konuya böyle tepki vermez, mümkün değil.
Bana daha çok örnek verdiği konudaki konu sahibi üyenin eşiymiş gibi geldi 😂😂. Bir “Ühü ühü, ben ne güzel karımı bedava hizmetçi olarak kullanıyordum, üstelik de o eve para getiriyordu, istediğimde de dövüyordum. Ona boşan demişsiniz, bedava hizmetçimi, kum torbamı elimden aldınız mutlu musunuz?!!” demediği kalmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X