Burada aile yıkıcı ve boşanmayı teşvik edici bir grup var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okuyorsun, alıntı bile yapıyorsun ama işe yaramıyor. Dedim ya sen ve senin gibilere işlemez... Sizle eğitilmez, aydınlatılmaz, umutsuz vakasınız... Kendi bataklığınızda debelenip durun...
sen fuat avni gibi bir sey misin? oldu olacak bir de KORKMA TITRE yaz.

gormeyeli kendini de baya gelistirmissin senin simdiye kadar coktan aglayip gitmen lazimdi.

Bu tespiti yapmam ve böyle bir cümle kurmam kolay olmadı. Daha önceleri aynı şeyi başkasından duyduğumda sert tepki verir, "abartma, komplo teorisi üretme, saçmalama" derdim.

Ancak zaman geçtikçe gördüm ki, burada aileleri yıkmaya çalışan, kadınların boşanmasını teşvik eden bir grup insan var.
Bunu neden yapıyorlar, bilemiyorum. Belki psikolojik sorunları olduğu için, belki bir intikam, belki bilinçli, belki bilinçsiz.... Ama böyle bir grup var. Organize bir grup olmayabilir. Ancak bilerek veya bilmeyerek boşanmayı özendiriyorlar.

Çocukların acı çekmesine, anne ve babasız kalmasına neden oluyorlar... En küçük sorunu bile abartıp, kadınların kocaları ile aralarının açılmasına, sorunun daha da büyümesine, şiddete ve cinayete neden oluyorlar. Aptalca ve cesurca, uzman olmadıkları ve tam bilmedikleri bir olaya karışıyorlar.

Evet... Bir kadın geliyor burada size ailesi ile ilgili bir sorundan bahsediyor. Biliyor ki kendisine burada cesaret verecek kişiler hazır bekliyor... Sadece kendi açısından anlatıyor. Tam anlatmıyor. Kocasını dinlemiyorsunuz... Eksik ve yalan yanlış bilgilerle karar verip, hemen "boşan" diyorsunuz... Sonrasında neler olduğu sizin umurunuzda değil...

ÖRNEK:

"Eşimi bir yabancı gibi görmeye başladım" diye konu açmış ve sadece kendi açısından sorunları anlatmış. Kocasını dinlediniz mi? Kadında ne gibi sorunlar var, biliyor musnuz? Hayır!.. Ama uzman gibi hemen aile işine karışıp "Boşan" diyebiliyorsunuz.

"3 yıllık evliyim 2 yaşında kızım var." demiş kadın. 2 yaşındaki bir çocuğun yuvasını dağıtırken hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Eğer burada bazı kişilerin sorumsuzca aileler üzerindeki tahribatı devam edecek olursa, onlar kendilerine hakim olamıyorsa, onlara hakim olacak bir devlet kurumu vardır!.. Burada bazı kişiler, tv üzerinden aileleri tahrip etmeye çalışan programcılar gibi çalışıyor...

Örnek verdiğim konuya 3 dk sonra boşayıcı takımdan biri hemen yazmış:
"Boşanmak gibi bir seçenek var biliyorsunuz değil mi?"

3 dk içinde nasıl okudun ve hüküm verdin? Başlığı açan kişinin de normal biri olmadığı ilerleyen mesajlarında anlaşılıyor. Sadece bu konu için kullandığı başlık bile kendisinde de büyük problemler olduğunu gösteriyor... Ama burada bazı üyler hemen hüküm veriyor!..

Sonrasında gelen boşandırıcı yorumların ise haddi hesabı yok. Olayı tam bilmeden, kocasını dinlemeden, siz nasıl bir aile için boşanma tavsiyesi verebiliyorsunuz? Nasıl bir aile içi bir olaya pis burnunuzu sokabiliyorsunuz? Siz mutsuz iseniz, tüm çocuklar ve kadınlar mutsuz mu olmalı?

Bu sadece bir örnek. Burada böyle yüzlerce örnek olay var. Ve bu boşandırıcı üyeler belli başlı kişiler...
Aileye saldıranlara, kadınlara boşanmaya özendirenlere tavsiyem, kendinize hakim olun!.. Olamıyorsanız devletin ilgili kurumları size hakim olur!
Ben o timden değilim fakat boşananlardanım. Bu kararı aldığımda burada birşeyler yazdım bir yolu var mı diye soran da oldu. O devletin kurumunu bir yazın da ben de gidip adalet isteyeyim çocuğumu icra ile bile göremiyorum da. İnsanlar burada aldatılıyorum diyor, dayak yiyorum diyor, kocam evden kovdu diyor, sığınma evlerini soruyor. Kimse de buradaki mesajlarla yuva filan yıkmıyor. Psikolojik ve fiziksel şiddete uğrayan kadınlar buradaki mesajlarla mı boşanmaya karar veriyor? Siz avukatsanız size naçizane tavsiyem şudur bu forumda bundan sonra yazılanları dikkatle takip edin ve kocamdan dayak yiyorum, evi terketti, beni kapının önüne koymakla tehdit ediyor diyenlere “merhaba ben avukat sevim, sakın burdakilerin sözüne bakıp boşanma. Sırtından sopa eksik olmasın. Amin.” Yazın sizi dinlerler.

Sizin mesajınızla birlikte alıntıladığım mesajı okudunuz mu?
Evet şimdi gördüm savunamıycam bu durumda
Boşanmak isteyip şiddet ve cinayet sonucuna ulaşacağını düşünmek bu kafada olmak sonucuna da razı olmak demek. Bir kadının bunu söylemesi şaşırttı
Benim demek istediğim biraz daha sakin yorumlar şiddet aldatma dışı konularda biraz daha çözüm odaklı olabilmek alternatif üretebilmek

Boşanmak isteyip şiddet ve cinayet sonucuna ulaşacağını düşünmek bu kafada olmak sonucuna da razı olmak demek. Bir kadının bunu söylemesi şaşırttı
Benim demek istediğim biraz daha sakin yorumlar şiddet aldatma dışı konularda biraz daha çözüm odaklı olabilmek alternatif üretebilmek
Bizi kızdıran yazdığı o ifade ile seçtiği konudaki kadının şiddet görmüş olması zaten.

[/QUOTE]
Bazı üyeler "sanki biz boşan deyince boşanıyor mu" anlamında cümleler yazmış. Çok kişi yazmış.
İşte ne yaptığınızın, neye sebep olduğunuzu bilmediğinizin en büyük göstergelerinden biri.
Sorumsuzca burada bir şeyler yapıyorsunuz, yazıyorsunuz... Ve bunun ne gibi sonuçları olacağının farkında değilsiniz.
Bu ülke insnaının nelere inandığından, nasıl kolay kandırıldığından haberiniz yok.
Bir kitap okuyup, bir film izleyip intihar edenler var.
Bir arkadaşıın sözüne uyup 500 bin TL dolandırılanlar var.
Komşusunun, arkadaşının sözüne inanıp, cinayete, tecavüze kurban gidenler var.
Siz yazdıklarınızın ve söylediklerinizin sonuçlarından habersiz, ne yaptığını bilmeyen kişilersiniz.
Dolar hakkında yorum yapanlar bile ytd yazıyor, siz insanın hayatı ile oynarken böyle küçük bir hatırlatma bile yapmıyorsunuz.
Peki sizin bu yorumunuzu okuyup da şiddet gördüğü halde boşanmaktan vaz gecer ve basına daha kötüsü gelirse. Siz etkilemiş olmuyor musunuz?

Okuyorsun, alıntı bile yapıyorsun ama işe yaramıyor. Dedim ya sen ve senin gibilere işlemez... Sizle eğitilmez, aydınlatılmaz, umutsuz vakasınız... Kendi bataklığınızda debelenip durun...
Senin gibi insanlarla aynı toplumda yaşıyoruz
Yarın eşimizin dostumuzun belki bizim karşımıza çıkacaksın, dolayısıyla kin kusan inlarlarla toplum çok zorda kalıyor, iyi niyetimle bir tavsiye vereceğim
İnsanları aşağılaman onları aşağılık yapmaz, sadece komik duruma düşersin
Ama kendin için kendini geliştirmelisin, kitap oku, hobi edin, örgü ör, hiç değilse kendine bir faydan olsun

Bu tespiti yapmam ve böyle bir cümle kurmam kolay olmadı. Daha önceleri aynı şeyi başkasından duyduğumda sert tepki verir, "abartma, komplo teorisi üretme, saçmalama" derdim.

Ancak zaman geçtikçe gördüm ki, burada aileleri yıkmaya çalışan, kadınların boşanmasını teşvik eden bir grup insan var.
Bunu neden yapıyorlar, bilemiyorum. Belki psikolojik sorunları olduğu için, belki bir intikam, belki bilinçli, belki bilinçsiz.... Ama böyle bir grup var. Organize bir grup olmayabilir. Ancak bilerek veya bilmeyerek boşanmayı özendiriyorlar.

Çocukların acı çekmesine, anne ve babasız kalmasına neden oluyorlar... En küçük sorunu bile abartıp, kadınların kocaları ile aralarının açılmasına, sorunun daha da büyümesine, şiddete ve cinayete neden oluyorlar. Aptalca ve cesurca, uzman olmadıkları ve tam bilmedikleri bir olaya karışıyorlar.

Evet... Bir kadın geliyor burada size ailesi ile ilgili bir sorundan bahsediyor. Biliyor ki kendisine burada cesaret verecek kişiler hazır bekliyor... Sadece kendi açısından anlatıyor. Tam anlatmıyor. Kocasını dinlemiyorsunuz... Eksik ve yalan yanlış bilgilerle karar verip, hemen "boşan" diyorsunuz... Sonrasında neler olduğu sizin umurunuzda değil...

ÖRNEK:

"Eşimi bir yabancı gibi görmeye başladım" diye konu açmış ve sadece kendi açısından sorunları anlatmış. Kocasını dinlediniz mi? Kadında ne gibi sorunlar var, biliyor musnuz? Hayır!.. Ama uzman gibi hemen aile işine karışıp "Boşan" diyebiliyorsunuz.

"3 yıllık evliyim 2 yaşında kızım var." demiş kadın. 2 yaşındaki bir çocuğun yuvasını dağıtırken hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Eğer burada bazı kişilerin sorumsuzca aileler üzerindeki tahribatı devam edecek olursa, onlar kendilerine hakim olamıyorsa, onlara hakim olacak bir devlet kurumu vardır!.. Burada bazı kişiler, tv üzerinden aileleri tahrip etmeye çalışan programcılar gibi çalışıyor...

Örnek verdiğim konuya 3 dk sonra boşayıcı takımdan biri hemen yazmış:
"Boşanmak gibi bir seçenek var biliyorsunuz değil mi?"

3 dk içinde nasıl okudun ve hüküm verdin? Başlığı açan kişinin de normal biri olmadığı ilerleyen mesajlarında anlaşılıyor. Sadece bu konu için kullandığı başlık bile kendisinde de büyük problemler olduğunu gösteriyor... Ama burada bazı üyler hemen hüküm veriyor!..

Sonrasında gelen boşandırıcı yorumların ise haddi hesabı yok. Olayı tam bilmeden, kocasını dinlemeden, siz nasıl bir aile için boşanma tavsiyesi verebiliyorsunuz? Nasıl bir aile içi bir olaya pis burnunuzu sokabiliyorsunuz? Siz mutsuz iseniz, tüm çocuklar ve kadınlar mutsuz mu olmalı?

Bu sadece bir örnek. Burada böyle yüzlerce örnek olay var. Ve bu boşandırıcı üyeler belli başlı kişiler...
Aileye saldıranlara, kadınlara boşanmaya özendirenlere tavsiyem, kendinize hakim olun!.. Olamıyorsanız devletin ilgili kurumları size hakim olur!
Tam size hak verecekken bir yerden vazgeçtim. Konu sahibinin konusunu almışsınız ve sizde konuyu açan kişiye hakaret ediyorsunuz. Lütfen yardımcı olun derken sizde aynı hataya düşüyorsunuz. Güzel bir düşünce ama eleştirdiğiniz kişilere hakaret edim derken sizde konu sahibinin sadece klavyede o anki ruh hali nasıl görmüyoruz belki çok dolu bunalimda ve nerden nasıl anlatacağını bilmeden girdi ve belkide yanlış bir insan ama yinede sizin başlığı açan ve mesajda normal
biri olmayan diye hitap etmişsiniz. Burası olmadı işte. Buda kişiye hakaret.

Onlar da söyleniyor zaten. Oturup konusun, fevri davranma, iletisim sorunu, alisma sürece, aile veya kisisel terapi felan da söyleniyor. Tüm Onlar görünmüyor, ama engeli olan ve dayak yiyen bir kadin "Boşan" diyen oldu, diye mi kadinlar vicdansiz oluyor? Avukat hanim hala siddet gören kadina ne tavsiye ettigini israrla yazmiyor bu arada

Şiddetin hiçbir telafisi ve açıklaması olamaz..Bu durumu nasıl savunabilirsiniz?

Sizin gibiler yüzünden birçok kadın cinayete kurban gidiyor..

Laf salatası yapıp insanların kafasını bulandırmayın.

Kimse kimseyi boşanmaya teşvik edemez.. Sadece verdiği karara ek olarak burdaki kadınlardan da cesaret almak isteyen kadınlar oluyor. .
Kimsenin bunu eleştirmeye hakkı yok!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X