Teşhis koymak haddim değil.. Ama lohusa depresyonu gibi görünüyor. Bebeğiniz 3 aylık, eşiniz yardımcı olamıyor. Ailenizle zaman geçiremiyorsunuz. Evinize gelen giden de yok herhalde. Bebeğin bakımının zorluğundan ziyade yalnız olmak, bir iki laf etmemek insanı bunaltıyor. Bence komşularınızla ilişkilerinizi arttırın. Şimdi Ramazan ama bitmesine az kaldı. İlla evinize davet ettiğiniz kişiye pastalar börekler yapmanız gerekmiyor. Bir iki parça hazır bir şey alırsınız amerikan salatası yaparsınız, maksat muhabbet. Zaten bebekle tek başınasınız, insanlar halinizden anlar.
Akşamüstü yürüyüşe çıkın. Kesinlikle kanguru kullanın. Bebeğiniz uyurken siz de uyuyun,dinlenin. iş yapmak için kendinizi hırpalamayın. Sık sık duş alın. Ben bebeğim uyurken duşa giremezdim, ya çok ağlarsa duymazsam diye. Halbuki 5 dk ağlasa ne olacak ama işte içim elvermezdi. eşim gelince hemen kendimi banyoya atardım. sırf o yüzden bebek telsizi aldım. Kendinize bakın. Sürekli evdesiniz diye, salaş olmayın. Rahat günlük ama içinde kendinizi şık hissedeceğiniz şeyler giyin.