Bunu erkek arkadaşımı kırmadan nasıl halledebilirim?

thesacrament93

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
20
-17
1
31
Benim erkek arkadaşımla çok uzun yıllardır ilişkim var. O 27, ben 24 yaşındayım. Ocak ayı gibi annesi ailem ile tanışmaya geldi. Annesi bize tanışmaya geldiğinde annemler kılık kıyafeti dahil hiçbir şeyini beğenmemişlerdi, kadın biraz özensiz giyinmiş gibi gelmişti annemlere. Olayı biraz daha açık anlatmam gerekirse; arada fazla kültür farklılığı var. Örneğin benimkiler üniversite mezunu, onunkiler sadece ilk okulu bitirmiş. Bu benim için sorun değil annemler için de sorun değil ama nasıl desem, kılık kıyafet vs pek birşey bilmiyorlar yani iyi giyinmeyi pek bilmiyorlar. İyi bilmiyorlar derken özünde köylüler ama yıllardır büyük şehirlerden birinde yaşıyorlar, ama giyim kuşamları hala köy giyimini andırıyor. Ben bunu bir eksik veya bir kusur olarak söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın olayı tamamen anlayın diye açık açık anlatıyorum. Annesi kapalı mesela bu bir sorun değil ama 3 ayrı renk giymişti üstüne bize tanışmaya geldiği gün ve alelade bir yere gider gibi giyinmişti. Elbette o da kendine göre özene bezene hazırlanıp giyindiğini düşünüyordur ama ailemin gözünde maalesef öyle olmadı. Ben bu yüzden onları ayıplamıyorum herkes kaliteli veya marka giyinecek diye bir şey yok ama bize istemeye geldikleri zaman onlar bize gelmeden önce erkek arkadaşıma ailesine kıyafet almayı teklif edeceğim. Birlikte çıkalım diyeceğim kıyafet almaya. Erkek arkadaşıma göre ailesinin giyim kuşamında bir sıkıntı yok benim için de o kadar sıkıntı yok ama işte ailem biraz daha özenli insanlar görmek istiyor karşısında. Erkek arkadaşım sonuçta yıllardır onlarla büyüdüğü için bazı şeyleri pek göremiyor. Bu arada erkek arkadaşım şu an askerde 2 ayı kaldı, ben çok uzun zaman boyunca ayrıl baskılarına rağmen ilişkime sonuna kadar devam ettim, sürdürdüm. Şimdi annemler kışın istemeye gelmelerini kabul ettiler. Ben artık başka bir saçmalık çıksın istemediğim için, bu kıyafet olayına biraz müdahele etmek istiyorum yani erkek arkadaşımla birlikte onlar gelmeden kıyafet almaya çıkıp, isteme öncesi babasına güzel bir ceket annesine de şık bir kazak alabiliriz mesela şöyle ortalama markalardan. Hem ailemin beğeneceği bir tarzda biraz marka bir şey olur hem de erkek arkadaşımın ailesinin tarzına uygun olur. Çünkü eminim ki onlara kalsa gene ailemin beğenmeyeceği bir şekilde gelebilirler ve bu erkek arkadaşımla işimizi gene zorlaştırabilir, ben böyle olsun istemiyorum. Zaten tek sıkıntı annemlere göre kıyafet değil davranışları, hayata bakış açıları falan da onlara göre çok ters ama bunlar zamanla aşılır diye düşünüyorum ve bu yüzden kıyafet olayını biraz olsun toparlamak istiyorum. Beni erkek arkadaşımın ailesine kıyafet almayı iten konu annemler bazen; "inşallah bize geldiklerinde biraz daha düzgün giyinirler", demesi oldu. Ben görmezden gelsem veya benim için fark etmez desem bile onlar böyle düşünmüyor. Zaten uzun uğraşlar sonucunda ailemi bu noktaya getirebildim, artık bir terslik çıksın istemiyorum. Uzun lafın kısası; böyle bir şeyi erkek arkadaşımı kırmadan ona nasıl teklif edebilirim? Yani pat diye ortaya çıkıp "ailem ailenin kıyafet tarzını beğenmiyor, onlar istemeye gelmeden önce çıkıp biz bir şeyler almalıyız", diyemem zaten bu üslup çok kaba olur... Ama onu kırmadan bunu ona teklif etmek istiyorum, nasıl yapabilirim bunu?

Zaten tek sıkıntı annemlere göre kıyafet değil davranışları, hayata bakış açıları falan da onlara göre çok ters ama bunlar zamanla aşılır diye düşünüyorum ve bu yüzden kıyafet olayını biraz olsun toparlamak istiyorum
Kıyafeti için bu kadar tantana olmuş,hayat tarzları mı aşılır?
Hiç sanmam.
Üzüldüm o insanların adına.
Sizin zihninizi de kınıyorum.

Sakın alışveriş teklifinde bulunma, çok ayıp.

Çıplak gelmemişler ya,

Ayrıca üniversite mezunu ailen, kusura bakma
Çok saçmalamış

Moda haftasındaki kreasyonlardan, tuvalet kağıdıyla yapılan tuvalet giyip gelseydi, ne diyeceklerdi?

Bunlar aşırı modern bizi aşar mı

Çok mu önemli kıyafet ? İsterse 10 renk giyer kime ne ? Temiz olduktan sonra gerisini sorun yapmayın herşey kılık kıyafetle olmuyor

Ya siz soruyu anlamadınız galiba? Benim için de sorun değil diyorum ama olay işin içine girince öyle olmuyor, ailem için böyle olmuyor mesela. Evet temiz giyinmeleri falan önemli ama ailem karşısında biraz daha özenli giyinmiş insanlar istiyor. Ben de bunu kırmadan nasıl teklif edebilirim diye sordum.

Ya siz soruyu anlamadınız galiba? Benim için de sorun değil diyorum ama olay işin içine girince öyle olmuyor, ailem için böyle olmuyor mesela. Evet temiz giyinmeleri falan önemli ama ailem karşısında biraz daha özenli giyinmiş insanlar istiyor. Ben de bunu kırmadan nasıl teklif edebilirim diye sordum.

Kendince özenli giyinmiş gelmişlerdir hala söylediğim geçerli kime ne yani sırf ailen istiyor diye alışkın olmadıkları şekilde giyinecek değiller dimi

O aşilir dediğiniz şeyler aşılmaz daha bir kıyafet bu kadar olay olduysa kaldı ki o saydiklarin daha büyük problem

İyi de gerçekten aile tanışmaya gittiğinde biraz özen göstermeli bu saygıdır karşı tarafa.
Benim kv de ilk tanışmaya geldiğinde kadın 20 yıllık şortunu giydi. Hoş hala nereye giderse aynı şortu giyor hala. Yani bu bana göre saygısızlık karşısında ki insana. Nasıl bir iş görüşmesine gittiğimizde özeniriz,oğlunun eşi olacak kadının ailesiyle tanışmaya gittiğinde de özenmeli.
Bunu güzel bir dille annene bişeyler alalım mı hayatım annen de mutlu olur hediyemiz olur gibi bir tarzda söyleyebilirsin. Yada ben hediye almak istiyorum diyebilirsin..

Kizin amma ustune gitmissiniz ya. Kultur farki, kilik kiyafet, yeme icme farki her zaman sorundur. Denklik onemlidir bence. Kaldi ki denk olanlarin bile anlasamadigini dusunursek iki tarafinda coook anlayisli olmasi lazim malesef oda cok zor.

Kusura bakma ama "orta markalardan bişiler alabiliriz kısmından sonrasını okumadım.

Umarım erkek arkadaşın bian önce seni terkederde, o anası babası ömrü billah sen ve ailen tarafından eziklenip, eziyet çekmek zorunda kalmaz :KK43:
Bak arkadaşım, terbiye kuralları gereğince sana cevap vereceğim zira senin gibilere senin üslubuna göre cevap vermek gerekir ama büyüklük bende kalsın...
1) Beni ve ailemi tanımıyorsun, erkek arkadaşımla olan ilişkim nasıl, nasıl yollarden geçtik bilmiyorsun. Bunları bilmeden böyle abuk subuk ithamlar yapamazsın bu birincisi.
2) Kendi mutsuzluklarını, kendi hayatında olan olumsuzlukları gelip buraya bana beddua edercesine laflar söyleyerek çözemezsin, git kendi mutsukluklarınla uğraş.
3) Ben erkek arkadaşımın ailesini ne ezdim, ne yerdim. Sadece yaşadıklarım, gördüklerim ve hissettiklerim dolayısıyla onları biraz daha kendi aile fertlerimin beğeneceği şekile getirmeye çalışıyorum. Düğünden sonra kim en yapıyorsa yapar,orası beni ilgilendirmez. Ben düğüne kadar ortalığı idare etmeye ve kimse kırılmaması için mücadele etmeye çalışıyorum,kimseye eziyet çektirme niyetinde değilim. Düğünden sonra kim ne yapar eder, orası beni bağlamaz.
4) Ben sadece onun ailesi için bir şeyleri düzeltmeye çalışmadım bu ilişki boyunca, kendi annemlere de bazı konularda çeki düzen verdim. Erkek arkadaşımın ailesini çok kötü görmemeleri gerektiğni, iyi insanlar olduklarını, onlara güvendiklerimi ve beni seven böyle bir adam yetiştirdikleri için onlarla gurur duyduğumu söyledim aileme. Yani ben kendi aileme de yeri geldi açık açık konuştum böyle konularda.
5) Senin gibilere Allah yardım etsin. Amin.

Bence böyle bişeyi teklif etmen bile çok ayıp ki, hadi ettin ve sevgilin kabul etti , nereye kadar onları düzeltebileceksin ki ?
Ya böle bir şeyi ömrüm boyunca yapacak değilim zaten ne demişler köprüyü geçene kadar... Evlenene kadar böyle şeyleri idare edebileyim de, sonra isterlerse çuval giysinler beni bağlamaz.

Oyle bir seyi asla teklif etme cok ayip olur. Temiz giyinsinler yeter. Ailenize yaranmak icin insanlarin onuruyla oynamayin. Onlari oyle kabul etmeniz lazim. Evlendiginizde gelinleri olarak anne sana soyle kiyafet alalim boyle giydirelim diye yonlendirirsin farkettirmeden cok israr etmeden. Sevgiline ismarlama kiyafet al annenlere dersen ayrilir

Back