- 5 Nisan 2021
- 38
- 19
- 3
- 30
- Konu Sahibi BaharCicekleri
-
Terapiyle sorun duzelirse diger sorunlari çözer mi diyorsunuz? Ben de bazen boyle düşünüyorum. Ama emin olamiyorum. Yasayip gormek lazim.Cinsel hayatın kotü gitmesi bile basli basina bir sorun.İyi giden cinsel hayat ve aradaki fiziksel cekim bir cok sorunu cozer ,sizi birbirinize kenetlerdi.
Iyi ki oyle bir cumle kurdum bircok kisi oradan vurdu. Demek istedigim sey eglenceli çiftlerdi. Nisanlilik sureci de onceki bütün süreçlerde de çok büyük acılarımız vardi. Birbirimize destek oluyorduk. Evlendikten sonra çıktık o sorunlardan.Kusura bakmayin ama yazdiklariniz cok sacma. Orta yolu nasil bulamiyorsunuz bu anlattiklarinizda? Adamin giyim zevkinden size ne oncelikle. Kendi alisverisini kendi yapsin, niye ona bir sey almaya calisiyorsunuz hala adamin zevkini anlayamadiysaniz? Ayni seylerden zevk almadiginizi arkadasken, nisanliyken anlamaliydiniz...hos onda bile ortak nokta bulunur istenirse diye dusunuyorum. Ben problem bir sey goremedim ama sanki siz adami sevmediginiz icin ya da instagramda fazla gezindiginiz icin her sey gozunuza batmaya baslamis. Birlikte dans ederek story atan ciftlere cok ozenmeyin bence.
Esiniz erken bosalma sorununu çozmeye de calisiyormus.Bir şansi sanirim hak eder.Bir de hayatimiz normal seyrinden çok uzak.Cok zor gunlerdeyiz.Yalnizca markete giden bir insanin ,bikkin ve mutsuz olması normal degil mi? Ama esiniz de bu sorunu cozmeli.Buna ihtiyac duydugunuzu anlatin güzel bi dille.Terapiyle sorun duzelirse diger sorunlari çözer mi diyorsunuz? Ben de bazen boyle düşünüyorum. Ama emin olamiyorum. Yasayip gormek lazim.
İnşallah her şey yoluna girer en kısa zamanda.Yok cocuk düşünmüyoruz su an.
Yapıcı yorumunuz için cok tesekkur ederim. Çok haklisiniz.Esiniz erken bosalma sorununu çozmeye de calisiyormus.Bir şansi sanirim hak eder.Bir de hayatimiz normal seyrinden çok uzak.Cok zor gunlerdeyiz.Yalnizca markete giden bir insanin ,bikkin ve mutsuz olması normal degil mi? Ama esiniz de bu sorunu cozmeli.Buna ihtiyac duydugunuzu anlatin güzel bi dille.
Ne kadar iyisiniz, pamuk gibi bir diliniz var. Cok tesekkur ederim. Yuregime dokundunuz. Tesekkur ederim.Ben sizi anlayabiliyorum.anlatmış olduğunuz sebebler bir evlilikte sorun olabilecek şeyler.Evlilik tek taraflı olmaz ,evlilik bir görev değildir.İki insanın hayatını saygı anlayış huzur ve geçirdiği zamanı keyif alarak sürdürmesi gereken bir müessese.bazı kişilerin çok sert yaklaşımlarda bulunduğunu görüyorum ama yanlış.kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.sizin biraz yaşadığınız hayattan kaynaklı monotonlaşmış bir ilişkiniz var ve siz genç olduğunuz için heyecan tutku ve olması gereken ortak noktaları arıyorsunuz.anlatmış olduğunuz şeyler evlilik içerisinde elbet yaşanıyor fakat eğer yoluna girmiyorsa kendi yolunuza bakıp istediğiniz hayatı yaşamanız en doğal hakkınız.hayat bizim hayatımız ve eğer mutlu değilsek düzeltmek için çaba sarfettiğinizde düzelmiyorsa o da siz de fedekarlık yapmayı göze alamıyorsanız bence boşanmanız en mantıklısı.değerlisiniz ve bir daha dünyaya gelmeyeceksiniz.yaşadıklarınızın benzerlerini yaşamış ve boşanmış biri olarak ben de yorum yapmak istedim herşey gönlünüzce olsun
Çok teşekkür ederim onerileriniz yorumlarınız için. Tekrar tekrar okuyacağım yorumlardan biri oldu. Iyi dilekleriniz icin de ayrica tesekkur ederim.Özel günler, jestler, kıyafet seçimleri, değişimlere çok açık olmama gibi gibi (liste daha uzar) detaylar zaten genelde erkeklerin önemsemediği şeylerdir. İstisna elbet vardır ama çoğu böyle ne yazık ki.
Anlattıklarınızdan yola çıkarak benim anladığım, ikinizin de hayata bakış açısı farklı. Kötü insanlar değilsiniz, hatta uyumlu yer yer de fedakarsınız ama birbirinize göre değil gibisiniz. Sadece doğru zamanda yanlış kişilere (birbirinize) denk gelmişsiniz. Yaralarınızı sarmışsınız birbirinizin.
Boşanma sebebi midir? demişsiniz ya. Herkesin kendine göre sebebi olur. Birine haklı gelir o sebep, diğerine saçma. Bu sebepler size göre boşanma sebebi mi onu sorgulamak lazım. Hayat gidişatınız değişmeyecekse siz bu gidişten memnun olmayı başarabilecek misiniz? Ayak uydurabilecek misiniz? Yoksa “buraya kadar” mı diyorsunuz karşı tarafın değişmesini mi bekliyorsunuz?
“Önerin ne olur bu durumda” dersen?
Karşılıklı net ve dürüst şekilde oturup konuşmanızı öneririm. Her şeyi ama. Eksiksiz. Sonradan “keşke” dememek için. Doğru karar verebilmek için.
Hakkınızda hayırlısı olsun
Bu bugüne kadar boyle oldu. Simdi pandemi girince market dışında yaptigimiz bir aktivite yok. Ayda 1 2 kez sokağa çıkıyorum. O yuzden bir degisiklik olsun diyemiyoruz. Ruh sağlığımı kaybederim diye korkuyorum evet. Bunu dile de getiriyorum. Esim terapiye basladi. Ben de gidecekmişim bundan sonraki seanslara. Umarim faydasi olur.Ben terapi almaniz gerektigini düşündüm hem psikolojiniz icin hem evliliginiz hem de cinsellik icin
Bir de insan esiyle planlar yapmak ister elbette ben simdi evlensem esimle gezmek yeni yerler kesfetmek isterim ama bazi insanlar ev is aile ziyareti tarzi duz bir yasam tarzi ister yani esiniz oyle biri de olabilir ya da sizin motivenizle de bir seyler degisebilir. Ondan beklemeyin siz de adim atın
Niye güçsüz bir adam oluyor erken boşalma yaşayınca? Sizin pencerenizden bakarsak sizde vajinismus sorunu yaşamışsınız. Eşinizin gözünde nasıldınız o zamanlar acaba? Oda sizi güçsüz, işe yaramaz görüp, soğudu mu, boşanmayı düşündü mü? Görünen o ki hayır, sabretti, bekledi ve hala yanınızda. Ama sonra kendi bir sorun yaşayınca eşinden( sizden) tepki gördü ve şimdi yine olacak endişesiyle cinsel sorunlar yaşıyor. Bunun sebebi de sizsiniz, sizin eşinize kendisini yetersiz hissettirmeniz.Aslinda bunu kendime sordum. Seviyor muyum diye. Seviyorum onu. Düzgün karakterde bir adam oluşunu çok seviyorum. Cinsellik yeni bu sekilde. Önceden benim ilişkiye alışma sürecim vardi. O sebeple uzatamiyorduk. Yine de kendini tutabiliyordu istese. ön sevişmeler çok güzel geciyordu. Saatlerce sürüyordu. Simdi erken bosalma var. Ön sevismede boşaldı en son. Bu sebeple cok üzüldü. Yine olur diye tedirginlik yaşadığı için uzak kaldi diye düşünüyorum. Ben de ustelemedim. Bu sorun yüzünden gözümde güçsüz bir adama dönüştü sanki. O sebeple zevk almiyorum.
Sevmedigim bir adam olsa gercekten konu açmaya bile gerek duymam.
Aşkı arayacak bir durumda degildim o hayatima girdiginde maalesef.
Peki siz vajinismusken eşiniz nasıl tahammül etti? Bencilsiniz net.Ben de ana sorunun cinsellik oldugunu düşünüyorum. Beni tahammülsüzleştiren o.
Saldırmaya yer arıyorsunuz. Ben vajinismusken pandemi diye bir sey yoktu. Korkuyla evimize kapanmamıştık. Her şeyden izole yaşamiyorduk. Kac bayram kaç tatil geçti bir başima yalnız başima evdeydim.Niye güçsüz bir adam oluyor erken boşalma yaşayınca? Sizin pencerenizden bakarsak sizde vajinismus sorunu yaşamışsınız. Eşinizin gözünde nasıldınız o zamanlar acaba? Oda sizi güçsüz, işe yaramaz görüp, soğudu mu, boşanmayı düşündü mü? Görünen o ki hayır, sabretti, bekledi ve hala yanınızda. Ama sonra kendi bir sorun yaşayınca eşinden( sizden) tepki gördü ve şimdi yine olacak endişesiyle cinsel sorunlar yaşıyor. Bunun sebebi de sizsiniz, sizin eşinize kendisini yetersiz hissettirmeniz.
Eşiniz sizin beğendiğiniz kıyafeti giymek zorunda değil. Sizin beğendiğiniz müziği dinlemek zorunda değil. Kendi zevkleri, kendi stili var. Nasıl ki siz tarzınızı onun için değiştirmiyorsanız oda değiştirmez, bunu ona zorlayamazsınız.
Bunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Eşiniz nasıl siz vajinismus olduğunuzda sabrettiyse sizde sabredeceksiniz. Eşiniz nasıl size kendi zevklerini dayatmıyorsa, sizde dayatmayacaksınız tabi geçinmeye gönlünüz varsa.
Anlattıklarınızdan sizin bencil olduğunuzu düşünüyorum. Eşiniz sizin yara bandınızmış, şimdi yaranız kapanmış ve ona ihtiyacınız kalmamış.
Hah bedduayıda ettin harikaSaldırmaya yer arıyorsunuz. Ben vajinismusken pandemi diye bir sey yoktu. Korkuyla evimize kapanmamıştık. Her şeyden izole yaşamiyorduk. Kac bayram kaç tatil geçti bir başima yalnız başima evdeydim.
Tek ben degil kurallara uyan bütün herkes yaşadı yaşıyor bu süreci. Ne bir arkadaş ne de bir aile ferdimle görüştüm bu geçen 1 yıllık sure boyunca. Bütün bunların baskısı ile tahammül etmekte zorlandim. Zorlanabilirim insanım.
O bana tahammül etti evet. Çünkü hayatimiz daha kolaydi. Dışarıda deşarj olmasını sağlayan pek çok sey vardi. Keza evde de oyle. O gunlerde Hasta olcaz diye ödümüz kopmuyordu. Sahile inip yürümek bile yetiyordu kafamızı boşaltmaya.
Şimdi ayda maksimum 2 kez dışarıya çıkıp insan gören diken üstünde birinden ayni tahammülü gostermesini bekliyorsunuz.
Pandemi uzun zamandir devam ediyor ve hayatimizdaki en büyük sorun haline geldi. Bu sorunun hiç bitmiyor olmasi diger kişisel sorunlarımın da sanki hiç bitmeyeceğini gibi hissettiriyor bana.
Bu sitede gerçekten empati yoksunluğu yaşayanlar var. Kimseden bana, sen haklisin kocan kotu biri demesini beklemedim. Benim kadar kendini eve kapatmış birinin yerine kendinizi koyup ne yaşadığımı anlamaya çalışmanızı beklerdim.
Yatalak hastalar gibi evin başını bekliyorum. Yapabilecegim bir sey yok. İnsanların olmadığı bir yer yok. Kronik hastalıklarım var. Kendimi korumak icin olağanüstü bir çaba gostermem gerekiyor.
Bu kadar stresin icinde bana bencilsiniz diyebiliyorsanız bilemiyorum. Umarim aynısını yaşamazsınız da bencil olmazsınız. Ömür boyu her koşulda hep fedakar olursunuz. Ki zaten öylesinizdir de. Her daim, herkese, her koşulda fedakarsınızdır. Meleksinizdir hatta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?