• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sebebi mi?

Benim eşimde çiçek almayı bilmez ben çok sevdiğim için her meysim balkon ve ev çiçeklerini yenilerim (sevmeme rağmen çok iyi bakamıyorum) benimle birlikte çiçekçiye gelir ama kesinlikle masraf olarak görmez.Bir ara boyama işine sardım onada çok sevinmişti kendimi oyalayacak birşeyler buldum diye.
Demek istediğim kendi çiçek almayı bilmese bile siz aldığınızda sorun yapması normal değil.Ailenizin parasını sorgulamak onun haddi değil.(Benim ailemde bir sürü para batırdı bu yüzden bizden de çok para çıktı ama birkez sorgulamadı)

Evet anlattım bir sey değişmedi. Kendine göre kendini savunuyor. Zamanim yok, babamdan böyle öğrenmişim, ben özel gune deger vermem, cicegi ne yapacaksin bak evde bir suru cicek var, kimsenin seni gormesine gerek yok rehberim erkek dolu, resim cizecegine ders calis gibi cümleler sarfediyor.
Babanın zamanı geride kaldı, kendini geliştir falan deyip ilişkiler evlilik hakkında bir psikolog makalesi okuttunuz mu...

Benim eşimde çiçek almayı bilmez ben çok sevdiğim için her meysim balkon ve ev çiçeklerini yenilerim (sevmeme rağmen çok iyi bakamıyorum) benimle birlikte çiçekçiye gelir ama kesinlikle masraf olarak görmez.Bir ara boyama işine sardım onada çok sevinmişti kendimi oyalayacak birşeyler buldum diye.
Demek istediğim kendi çiçek almayı bilmese bile siz aldığınızda sorun yapması normal değil.Ailenizin parasını sorgulamak onun haddi değil.(Benim ailemde bir sürü para batırdı bu yüzden bizden de çok para çıktı ama birkez sorgulamadı)
Cicek hediye mevzusunu geçtim de annemlerin parasının hesabini sormasi ona kalmadı. Cok zoruma gidiyor

Okutmadım. Ne diyecegini tahmin edebiliyorum. Off bunu mu okuyacagim diyecek
O zaman bu yaptıklarının size kendiniZi nasıl hissettirdiğini ben diliyle anlatın. Ama öncesindr kendinizi tartın. Boşanmayı gerçekten istiyor musunuz... yoksa elaleme laf anlatamam rahatımı bozamam kafasında mısınız, duygusallık çok önemli değil olmasa da olur diyebilir misiniz...kesin kararlıysanız ilk cümlemdeki konuşmayı yapın ve süre tanıyın. Ya da kabul ederse evlilik danışmanına danışın. Eşiniz sizden önce bir hatunla uzun süreli ilişki yaşamadığından bu konulara uzak doğru anladıysam. Gelişme çabası görmezseniz boşanın, ben bildiğim her şeyi yaptım dersiniz en azından vicdanınız rahat olur

Çocuğunuz olmuyomus bu sorunlar devam ederken olmasi icin cabalamayin bence bosanma sebebi ya da degil bu sizin bileceginiz is ama bunlar önemli sorunlar insani ister istemez mutsuz eder

Canım hayata bir kere geliyorsun
Bence eziyet sana bu evlilik
Her kadın her insan değer görmeyi hakeder
Önce sen kendine kıymet ver ki o zaman eşinin yaptığı hatalarla evliliğinizin yurumeyeceginj daha iyi anlayacaksın
İyi niyetli bir insan olduğun o kadar belli ki yazdıklarından

Ben eşimle mutlu değilim. Nedenleri de şunlar,
1. Özel günlerimiz hiç değerli degil onun gözünde. Özel günlerimizi unutur
2. Maddi konulara çok takıyor. Yaptıgı baskılardan dolayi ders çalışma azmim bile kalmadı. Eskiden çalışmayı çok severdim.
3. Çocuk meselesi. Çocuğumuz olmuyor. (Belki de her şeyde bir hayır vardır)
4. Beni tüm çevresinden gizliyor. Sosyal medyası wp ı sanki evli bir adama ait değilmiş gibi. Yüzük de takmıyor.
5. Deger görmediğimi hissediyorum. Bir kez olsun çiçek almadı. Saksı çiçeğine bayılırım ama masraf olarak görüyor. Hediye de almıyor zaten.
6. Sevdigim muzikleri dinlemiyor. Nezaketen ben onun sevdigi muzikleri dinliyorum ama o hemen oflayıp pufluyor kapatıyor. Yani ortak bir yanımız yok.
7. Evde tek başıma olduğum için resim çizmeyi seviyorum. Boş işlerle uğraşma diye kızıyor.
8. Muhabbet edemiyoruz. Guzel vakit geçiremiyoruz.
9. Ailemin maddi durumunu sorguluyor. O parayi ne yaptılar nereye gitti diye sürekli soruyor. Annemin emekli parasına kadar soruyor. Cevap vermediğimde tekrar soruyor. Her ay, ayda iki kez soruyor.
10. Bana aldığı ve benim kendime aldığım her eşyaya hediye gözüyle bakıyor.

Aklima gelen bunlar ve aklima gelmeyenler de var. Bunlar boşanma sebebi mi?
Bence sadece pintiliği ya da sadece sizi etraftan saklıyor olması bile yeterli diğerleri de katmerleştirmiş sebebi.

O zaman bu yaptıklarının size kendiniZi nasıl hissettirdiğini ben diliyle anlatın. Ama öncesindr kendinizi tartın. Boşanmayı gerçekten istiyor musunuz... yoksa elaleme laf anlatamam rahatımı bozamam kafasında mısınız, duygusallık çok önemli değil olmasa da olur diyebilir misiniz...kesin kararlıysanız ilk cümlemdeki konuşmayı yapın ve süre tanıyın. Ya da kabul ederse evlilik danışmanına danışın. Eşiniz sizden önce bir hatunla uzun süreli ilişki yaşamadığından bu konulara uzak doğru anladıysam. Gelişme çabası görmezseniz boşanın, ben bildiğim her şeyi yaptım dersiniz en azından vicdanınız rahat olur
Tesekkur ederim bugun konuşup evlilik danışmanına gitmeyi teklif edecegim. Ben duygusalliktan uzak bir iliski yaşayamam. Sevmiyorsa bitecek bu ilişki

Tesekkur ederim bugun konuşup evlilik danışmanına gitmeyi teklif edecegim. Ben duygusalliktan uzak bir iliski yaşayamam. Sevmiyorsa bitecek bu ilişki
Hayırlısı olsun... eşinize bu teklifi yaparken “benim de hatalarım varsa söyler , objektif bakacak uzman biri sonuçta” derseniz kabul ettirme ihtimaliniz artar😉 kolay gelsin

Ya anlamadim, yani burada "hayır, boşanma sebebi değil" denilse, birden mutlu olduğunuza ikna mı olacaksınız?
Mutlu değilseniz eğer evet her birisi boşanmak için sebep. Ama mutluyum diyen birisi için yok öyle bir sebep. Aldatsa bile bazen bu yeterli bir sebep olmayabiliyor. Bazen sadece ayaklarının kokması da boşanmaya sebep oluyor.
Birlikte yaşamak istiyor musunuz? Evlilik yürüyor mu? Evliliginizde memnun olduğunuz durumlar mi daha ağır basıyor yoksa hosnutsuzluklar mi? Yani en net şekilde, siz ne istiyorsunuz? Önemli olan bu.

Ya anlamadim, yani burada "hayır, boşanma sebebi değil" denilse, birden mutlu olduğunuza ikna mı olacaksınız?
Mutlu değilseniz eğer evet her birisi boşanmak için sebep. Ama mutluyum diyen birisi için yok öyle bir sebep. Aldatsa bile bazen bu yeterli bir sebep olmayabiliyor. Bazen sadece ayaklarının kokması da boşanmaya sebep oluyor.
Birlikte yaşamak istiyor musunuz? Evlilik yürüyor mu? Evliliginizde memnun olduğunuz durumlar mi daha ağır basıyor yoksa hosnutsuzluklar mi? Yani en net şekilde, siz ne istiyorsunuz? Önemli olan bu.
Ikna olmak ya da karar vermek için degil de insanların fikrini almak icin actim konuyu. Hissettiklerime cevremdeki bazı insanlar şımarıklık gözü ile bakıyor. Ben mutlu olmak sevmek sevilmek istiyorum. Evlendigimizden beri bir cok seye tahammül ettim. Kimini geride bıraktım bazi dertler benimle geldi. Eşimin istedigim, düşündüğüm, kendini bana gösterdiği gibi biri olmadığını anladım. Tarafim belli sadece çekincelerim var

Back