• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar boşanma sebebi mi yoksa pandeminin yarattığı sıkıntılar mı beni tahammülsüzleştirdi?

Cinsel hayatın kotü gitmesi bile basli basina bir sorun.İyi giden cinsel hayat ve aradaki fiziksel cekim bir cok sorunu cozer ,sizi birbirinize kenetlerdi.
Terapiyle sorun duzelirse diger sorunlari çözer mi diyorsunuz? Ben de bazen boyle düşünüyorum. Ama emin olamiyorum. Yasayip gormek lazim.

Kusura bakmayin ama yazdiklariniz cok sacma. Orta yolu nasil bulamiyorsunuz bu anlattiklarinizda? Adamin giyim zevkinden size ne oncelikle. Kendi alisverisini kendi yapsin, niye ona bir sey almaya calisiyorsunuz hala adamin zevkini anlayamadiysaniz? Ayni seylerden zevk almadiginizi arkadasken, nisanliyken anlamaliydiniz...hos onda bile ortak nokta bulunur istenirse diye dusunuyorum. Ben problem bir sey goremedim ama sanki siz adami sevmediginiz icin ya da instagramda fazla gezindiginiz icin her sey gozunuza batmaya baslamis. Birlikte dans ederek story atan ciftlere cok ozenmeyin bence.
Iyi ki oyle bir cumle kurdum bircok kisi oradan vurdu. Demek istedigim sey eglenceli çiftlerdi. Nisanlilik sureci de onceki bütün süreçlerde de çok büyük acılarımız vardi. Birbirimize destek oluyorduk. Evlendikten sonra çıktık o sorunlardan.

Terapiyle sorun duzelirse diger sorunlari çözer mi diyorsunuz? Ben de bazen boyle düşünüyorum. Ama emin olamiyorum. Yasayip gormek lazim.
Esiniz erken bosalma sorununu çozmeye de calisiyormus.Bir şansi sanirim hak eder.Bir de hayatimiz normal seyrinden çok uzak.Cok zor gunlerdeyiz.Yalnizca markete giden bir insanin ,bikkin ve mutsuz olması normal degil mi? Ama esiniz de bu sorunu cozmeli.Buna ihtiyac duydugunuzu anlatin güzel bi dille.

Esiniz erken bosalma sorununu çozmeye de calisiyormus.Bir şansi sanirim hak eder.Bir de hayatimiz normal seyrinden çok uzak.Cok zor gunlerdeyiz.Yalnizca markete giden bir insanin ,bikkin ve mutsuz olması normal degil mi? Ama esiniz de bu sorunu cozmeli.Buna ihtiyac duydugunuzu anlatin güzel bi dille.
Yapıcı yorumunuz için cok tesekkur ederim. Çok haklisiniz.

Ben sizi anlayabiliyorum.anlatmış olduğunuz sebebler bir evlilikte sorun olabilecek şeyler.Evlilik tek taraflı olmaz ,evlilik bir görev değildir.İki insanın hayatını saygı anlayış huzur ve geçirdiği zamanı keyif alarak sürdürmesi gereken bir müessese.bazı kişilerin çok sert yaklaşımlarda bulunduğunu görüyorum ama yanlış.kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.sizin biraz yaşadığınız hayattan kaynaklı monotonlaşmış bir ilişkiniz var ve siz genç olduğunuz için heyecan tutku ve olması gereken ortak noktaları arıyorsunuz.anlatmış olduğunuz şeyler evlilik içerisinde elbet yaşanıyor fakat eğer yoluna girmiyorsa kendi yolunuza bakıp istediğiniz hayatı yaşamanız en doğal hakkınız.hayat bizim hayatımız ve eğer mutlu değilsek düzeltmek için çaba sarfettiğinizde düzelmiyorsa o da siz de fedekarlık yapmayı göze alamıyorsanız bence boşanmanız en mantıklısı.değerlisiniz ve bir daha dünyaya gelmeyeceksiniz.yaşadıklarınızın benzerlerini yaşamış ve boşanmış biri olarak ben de yorum yapmak istedim herşey gönlünüzce olsun🙏🏻

Özel günler, jestler, kıyafet seçimleri, değişimlere çok açık olmama gibi gibi (liste daha uzar) detaylar zaten genelde erkeklerin önemsemediği şeylerdir. İstisna elbet vardır ama çoğu böyle ne yazık ki.

Anlattıklarınızdan yola çıkarak benim anladığım, ikinizin de hayata bakış açısı farklı. Kötü insanlar değilsiniz, hatta uyumlu yer yer de fedakarsınız ama birbirinize göre değil gibisiniz. Sadece doğru zamanda yanlış kişilere (birbirinize) denk gelmişsiniz. Yaralarınızı sarmışsınız birbirinizin.

Boşanma sebebi midir? demişsiniz ya. Herkesin kendine göre sebebi olur. Birine haklı gelir o sebep, diğerine saçma. Bu sebepler size göre boşanma sebebi mi onu sorgulamak lazım. Hayat gidişatınız değişmeyecekse siz bu gidişten memnun olmayı başarabilecek misiniz? Ayak uydurabilecek misiniz? Yoksa “buraya kadar” mı diyorsunuz karşı tarafın değişmesini mi bekliyorsunuz?

“Önerin ne olur bu durumda” dersen?
Karşılıklı net ve dürüst şekilde oturup konuşmanızı öneririm. Her şeyi ama. Eksiksiz. Sonradan “keşke” dememek için. Doğru karar verebilmek için.

Hakkınızda hayırlısı olsun 😌

Ben terapi almaniz gerektigini düşündüm hem psikolojiniz icin hem evliliginiz hem de cinsellik icin
Bir de insan esiyle planlar yapmak ister elbette ben simdi evlensem esimle gezmek yeni yerler kesfetmek isterim ama bazi insanlar ev is aile ziyareti tarzi duz bir yasam tarzi ister yani esiniz oyle biri de olabilir ya da sizin motivenizle de bir seyler degisebilir. Ondan beklemeyin siz de adim atın

Ben sizi anlayabiliyorum.anlatmış olduğunuz sebebler bir evlilikte sorun olabilecek şeyler.Evlilik tek taraflı olmaz ,evlilik bir görev değildir.İki insanın hayatını saygı anlayış huzur ve geçirdiği zamanı keyif alarak sürdürmesi gereken bir müessese.bazı kişilerin çok sert yaklaşımlarda bulunduğunu görüyorum ama yanlış.kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.sizin biraz yaşadığınız hayattan kaynaklı monotonlaşmış bir ilişkiniz var ve siz genç olduğunuz için heyecan tutku ve olması gereken ortak noktaları arıyorsunuz.anlatmış olduğunuz şeyler evlilik içerisinde elbet yaşanıyor fakat eğer yoluna girmiyorsa kendi yolunuza bakıp istediğiniz hayatı yaşamanız en doğal hakkınız.hayat bizim hayatımız ve eğer mutlu değilsek düzeltmek için çaba sarfettiğinizde düzelmiyorsa o da siz de fedekarlık yapmayı göze alamıyorsanız bence boşanmanız en mantıklısı.değerlisiniz ve bir daha dünyaya gelmeyeceksiniz.yaşadıklarınızın benzerlerini yaşamış ve boşanmış biri olarak ben de yorum yapmak istedim herşey gönlünüzce olsun🙏🏻
Ne kadar iyisiniz, pamuk gibi bir diliniz var. Cok tesekkur ederim. Yuregime dokundunuz. Tesekkur ederim.💛

Özel günler, jestler, kıyafet seçimleri, değişimlere çok açık olmama gibi gibi (liste daha uzar) detaylar zaten genelde erkeklerin önemsemediği şeylerdir. İstisna elbet vardır ama çoğu böyle ne yazık ki.

Anlattıklarınızdan yola çıkarak benim anladığım, ikinizin de hayata bakış açısı farklı. Kötü insanlar değilsiniz, hatta uyumlu yer yer de fedakarsınız ama birbirinize göre değil gibisiniz. Sadece doğru zamanda yanlış kişilere (birbirinize) denk gelmişsiniz. Yaralarınızı sarmışsınız birbirinizin.

Boşanma sebebi midir? demişsiniz ya. Herkesin kendine göre sebebi olur. Birine haklı gelir o sebep, diğerine saçma. Bu sebepler size göre boşanma sebebi mi onu sorgulamak lazım. Hayat gidişatınız değişmeyecekse siz bu gidişten memnun olmayı başarabilecek misiniz? Ayak uydurabilecek misiniz? Yoksa “buraya kadar” mı diyorsunuz karşı tarafın değişmesini mi bekliyorsunuz?

“Önerin ne olur bu durumda” dersen?
Karşılıklı net ve dürüst şekilde oturup konuşmanızı öneririm. Her şeyi ama. Eksiksiz. Sonradan “keşke” dememek için. Doğru karar verebilmek için.

Hakkınızda hayırlısı olsun 😌
Çok teşekkür ederim onerileriniz yorumlarınız için. Tekrar tekrar okuyacağım yorumlardan biri oldu. Iyi dilekleriniz icin de ayrica tesekkur ederim.🧡

Ben terapi almaniz gerektigini düşündüm hem psikolojiniz icin hem evliliginiz hem de cinsellik icin
Bir de insan esiyle planlar yapmak ister elbette ben simdi evlensem esimle gezmek yeni yerler kesfetmek isterim ama bazi insanlar ev is aile ziyareti tarzi duz bir yasam tarzi ister yani esiniz oyle biri de olabilir ya da sizin motivenizle de bir seyler degisebilir. Ondan beklemeyin siz de adim atın
Bu bugüne kadar boyle oldu. Simdi pandemi girince market dışında yaptigimiz bir aktivite yok. Ayda 1 2 kez sokağa çıkıyorum. O yuzden bir degisiklik olsun diyemiyoruz. Ruh sağlığımı kaybederim diye korkuyorum evet. Bunu dile de getiriyorum. Esim terapiye basladi. Ben de gidecekmişim bundan sonraki seanslara. Umarim faydasi olur.

Aslinda bunu kendime sordum. Seviyor muyum diye. Seviyorum onu. Düzgün karakterde bir adam oluşunu çok seviyorum. Cinsellik yeni bu sekilde. Önceden benim ilişkiye alışma sürecim vardi. O sebeple uzatamiyorduk. Yine de kendini tutabiliyordu istese. ön sevişmeler çok güzel geciyordu. Saatlerce sürüyordu. Simdi erken bosalma var. Ön sevismede boşaldı en son. Bu sebeple cok üzüldü. Yine olur diye tedirginlik yaşadığı için uzak kaldi diye düşünüyorum. Ben de ustelemedim. Bu sorun yüzünden gözümde güçsüz bir adama dönüştü sanki. O sebeple zevk almiyorum.
Sevmedigim bir adam olsa gercekten konu açmaya bile gerek duymam.
Aşkı arayacak bir durumda degildim o hayatima girdiginde maalesef. 😞
Niye güçsüz bir adam oluyor erken boşalma yaşayınca? Sizin pencerenizden bakarsak sizde vajinismus sorunu yaşamışsınız. Eşinizin gözünde nasıldınız o zamanlar acaba? Oda sizi güçsüz, işe yaramaz görüp, soğudu mu, boşanmayı düşündü mü? Görünen o ki hayır, sabretti, bekledi ve hala yanınızda. Ama sonra kendi bir sorun yaşayınca eşinden( sizden) tepki gördü ve şimdi yine olacak endişesiyle cinsel sorunlar yaşıyor. Bunun sebebi de sizsiniz, sizin eşinize kendisini yetersiz hissettirmeniz.

Eşiniz sizin beğendiğiniz kıyafeti giymek zorunda değil. Sizin beğendiğiniz müziği dinlemek zorunda değil. Kendi zevkleri, kendi stili var. Nasıl ki siz tarzınızı onun için değiştirmiyorsanız oda değiştirmez, bunu ona zorlayamazsınız.

Bunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Eşiniz nasıl siz vajinismus olduğunuzda sabrettiyse sizde sabredeceksiniz. Eşiniz nasıl size kendi zevklerini dayatmıyorsa, sizde dayatmayacaksınız tabi geçinmeye gönlünüz varsa.

Anlattıklarınızdan sizin bencil olduğunuzu düşünüyorum. Eşiniz sizin yara bandınızmış, şimdi yaranız kapanmış ve ona ihtiyacınız kalmamış.

Vajinusmus konusunda size anlayış göstermiş eşiniz. Bu süreçte size anlayış göstereyim derken kendisi problem yaşamış, şimdi sizin ona destek olmanız gerekir.Şikayetçi olmanız değil Zor zamanlarda birbirinizin yaşını silmek benim gözümde birlikte hobbidi zıppidi dans etmekten, storyler atmaktan çok daha değerlidir. Ama yaşınız çok genç ve bunun değerini görmeyip eğleniyor görünen sosyal medyada mutluluk perisi olup özel hayatlarında birbirinin yüzüne bakmayan çiftler size cazip görünüyor. Evlilikte mutluluk, sevgi saygı güven huzurdur ama o kadar erken evleniyorsunuz ki bunlar yaşlı ve olgun insan beklentisi sanıyorsunuz. Sizin istediğiniz renkleri, giysileri giymesi de sizin zevklerinizin kopyasına sahip olması da uzun vadede mutluluk değildir gerçekte. Ne çiftler tanıdım şu hayatta bir birinin zıttı kişilik, zevk ve ortamlardan hoşlanan. Birbirlerine duydukları sevgi ve saygı ile özgür zamanlar tanımaları her şeyin üstesinden geldi ve ne ilginçtir ki bu zıtlıklara sahip çiftlerin evlilikleri sapasağlam ayakta hala. Amaç evliliği sürdürmekse ve yeteri kadar sevgi saygı ve güven varsa diğerleri bahanedir. El ele tutuşup hepsi aşılır ama yok ben rio karnavalı gibi bir hayat istiyorum, bu kişi bana engel oluyor düşüncesi hakimse giydiği giysinin rengi bile adım adım sona götürür insanı. İşin gerçeği budur :KK51:

Niye güçsüz bir adam oluyor erken boşalma yaşayınca? Sizin pencerenizden bakarsak sizde vajinismus sorunu yaşamışsınız. Eşinizin gözünde nasıldınız o zamanlar acaba? Oda sizi güçsüz, işe yaramaz görüp, soğudu mu, boşanmayı düşündü mü? Görünen o ki hayır, sabretti, bekledi ve hala yanınızda. Ama sonra kendi bir sorun yaşayınca eşinden( sizden) tepki gördü ve şimdi yine olacak endişesiyle cinsel sorunlar yaşıyor. Bunun sebebi de sizsiniz, sizin eşinize kendisini yetersiz hissettirmeniz.

Eşiniz sizin beğendiğiniz kıyafeti giymek zorunda değil. Sizin beğendiğiniz müziği dinlemek zorunda değil. Kendi zevkleri, kendi stili var. Nasıl ki siz tarzınızı onun için değiştirmiyorsanız oda değiştirmez, bunu ona zorlayamazsınız.

Bunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Eşiniz nasıl siz vajinismus olduğunuzda sabrettiyse sizde sabredeceksiniz. Eşiniz nasıl size kendi zevklerini dayatmıyorsa, sizde dayatmayacaksınız tabi geçinmeye gönlünüz varsa.

Anlattıklarınızdan sizin bencil olduğunuzu düşünüyorum. Eşiniz sizin yara bandınızmış, şimdi yaranız kapanmış ve ona ihtiyacınız kalmamış.
Saldırmaya yer arıyorsunuz. Ben vajinismusken pandemi diye bir sey yoktu. Korkuyla evimize kapanmamıştık. Her şeyden izole yaşamiyorduk. Kac bayram kaç tatil geçti bir başima yalnız başima evdeydim.

Tek ben degil kurallara uyan bütün herkes yaşadı yaşıyor bu süreci. Ne bir arkadaş ne de bir aile ferdimle görüştüm bu geçen 1 yıllık sure boyunca. Bütün bunların baskısı ile tahammül etmekte zorlandim. Zorlanabilirim insanım.

O bana tahammül etti evet. Çünkü hayatimiz daha kolaydi. Dışarıda deşarj olmasını sağlayan pek çok sey vardi. Keza evde de oyle. O gunlerde Hasta olcaz diye ödümüz kopmuyordu. Sahile inip yürümek bile yetiyordu kafamızı boşaltmaya.

Şimdi ayda maksimum 2 kez dışarıya çıkıp insan gören diken üstünde birinden ayni tahammülü gostermesini bekliyorsunuz.

Pandemi uzun zamandir devam ediyor ve hayatimizdaki en büyük sorun haline geldi. Bu sorunun hiç bitmiyor olmasi diger kişisel sorunlarımın da sanki hiç bitmeyeceğini gibi hissettiriyor bana.

Bu sitede gerçekten empati yoksunluğu yaşayanlar var. Kimseden bana, sen haklisin kocan kotu biri demesini beklemedim. Benim kadar kendini eve kapatmış birinin yerine kendinizi koyup ne yaşadığımı anlamaya çalışmanızı beklerdim.

Yatalak hastalar gibi evin başını bekliyorum. Yapabilecegim bir sey yok. İnsanların olmadığı bir yer yok. Kronik hastalıklarım var. Kendimi korumak icin olağanüstü bir çaba gostermem gerekiyor.

Bu kadar stresin icinde bana bencilsiniz diyebiliyorsanız bilemiyorum. Umarim aynısını yaşamazsınız da bencil olmazsınız. Ömür boyu her koşulda hep fedakar olursunuz. Ki zaten öylesinizdir de. Her daim, herkese, her koşulda fedakarsınızdır. Meleksinizdir hatta.

öncelikle "boşanma sebepleri" diye bir kanun olmadığı için, bu nesnel değil öznel bir şey. kimi şiddet görür boşanmaz, kimi artık mutsuzdur boşanır. siz artık ayrılmak istediğinizde bunu farkedersiniz. yalnız sorunlarınızda çözülemeyecek pek bir şey görmedim. zira siz vajinusmus sorunu yaşarken eşiniz size destek olmuş, bu sorunu aşmışsınız. eşinizin erken boşalması da güçsüz görmektense sizin sabredeceğiniz ve destek olacağınız bir sorun. bir de ben cinsellik ve güçlü olup olmamayı çok bağdaştıramıyorum varsa ilgisi bana da söyleyin. hem her erkekte bunun bilincinde olup kalkıp terapiye gitmez bunu da göz önünde bulunduralım. birbiriniz için ufak fedakarlıklar yapmalısınız konu giyim kıyafet zevkinde değil belki ama bir tatil planında yeni yerler keşfederken "ya o şimdi burayı beğenmez" diyip önyargılı davranmak yerine gitmeden önce bulduğunuz yerleri gösterip o yerler hakkında bilgi verirsiniz. ya da yemek istediğiniz yemekler. belki sizi hevesli görünce gitmek isteyecek ve beğenecek. ama karşınızdaki insan yerine de kafanızda karar verirseniz siz de mutlu olamazsınız. belki de siz fırsat vermiyorsunuzdur öyle düşünün. yok eğer böyle değilse de, oturup rahatsız olduğunuz şeyleri açıkça anlatabilirsiniz

Saldırmaya yer arıyorsunuz. Ben vajinismusken pandemi diye bir sey yoktu. Korkuyla evimize kapanmamıştık. Her şeyden izole yaşamiyorduk. Kac bayram kaç tatil geçti bir başima yalnız başima evdeydim.

Tek ben degil kurallara uyan bütün herkes yaşadı yaşıyor bu süreci. Ne bir arkadaş ne de bir aile ferdimle görüştüm bu geçen 1 yıllık sure boyunca. Bütün bunların baskısı ile tahammül etmekte zorlandim. Zorlanabilirim insanım.

O bana tahammül etti evet. Çünkü hayatimiz daha kolaydi. Dışarıda deşarj olmasını sağlayan pek çok sey vardi. Keza evde de oyle. O gunlerde Hasta olcaz diye ödümüz kopmuyordu. Sahile inip yürümek bile yetiyordu kafamızı boşaltmaya.

Şimdi ayda maksimum 2 kez dışarıya çıkıp insan gören diken üstünde birinden ayni tahammülü gostermesini bekliyorsunuz.

Pandemi uzun zamandir devam ediyor ve hayatimizdaki en büyük sorun haline geldi. Bu sorunun hiç bitmiyor olmasi diger kişisel sorunlarımın da sanki hiç bitmeyeceğini gibi hissettiriyor bana.

Bu sitede gerçekten empati yoksunluğu yaşayanlar var. Kimseden bana, sen haklisin kocan kotu biri demesini beklemedim. Benim kadar kendini eve kapatmış birinin yerine kendinizi koyup ne yaşadığımı anlamaya çalışmanızı beklerdim.

Yatalak hastalar gibi evin başını bekliyorum. Yapabilecegim bir sey yok. İnsanların olmadığı bir yer yok. Kronik hastalıklarım var. Kendimi korumak icin olağanüstü bir çaba gostermem gerekiyor.

Bu kadar stresin icinde bana bencilsiniz diyebiliyorsanız bilemiyorum. Umarim aynısını yaşamazsınız da bencil olmazsınız. Ömür boyu her koşulda hep fedakar olursunuz. Ki zaten öylesinizdir de. Her daim, herkese, her koşulda fedakarsınızdır. Meleksinizdir hatta.
Hah bedduayıda ettin harika 😂😂

Ama doğru dedin kanatsız bir meleğim ben😉

Üslubunuza bakılırsa dediklerimde haklıyım, saldıran ben değil sizsiniz. Ben sizi tanımam etmem, dolayısıyla size nasıl bir garezim olabilir ki size saldırayım!!! Siz yazdınız bunları, ben sadece size ayna tuttum. Ama gördükleriniz hoşunuza gitmedi değil mi?

Pandemi bir tek size yok hanımefendi. Hepimiz, tüm dünya aynı şeyleri yaşıyoruz. Siz eve tıkıldınızda tüm insanlar sanki fink atıyor sokakta. Bu kadar acitasyon yapmayın.

Neyse , başta bunlar aşılmayacak sorunlar değil diye düşünüyordum ama şu an fikrimi değiştirdim ben. Sormuşsunuz ya bunlar boşanma sebebi mi diye. Evet kesinlikle evet, bunlar boşanma sebebi. En kısa zamanda boşanında eşiniz ufacık bir zorlukta kendine sırtını dönmeyen biriyle evlenip mutlu olsun.

Giyim konusunda size hak veremedim. İlla eşinizi giydirmek zorunda mısınız? Kendi beğendiğini alsın. Bazı insanlar giyim konusunda katı oluyor bunda anormallik yok. Ben de konserlerde neden şarkıya eşlik eder anlamam mesela. Şarkıcıyı dinlemek için mi para veriyorum yoksa yanımdaki kişiyi dinlemek için mi? Tiyatro izler gibi takılır çıkarım. Ortak zevklerinizin azlığı evlenmeden fark etmeniz gereken bir detaydı aslında. Bu yazdıklarınız sorun değil bence. Asıl sorun cinsellik ve maalesef eşinizi sevmiyor oluşunuz. Cinsellik bir evliliğin temeli. Sürekli eve kapanmış olmaktan bahsetmişsiniz ama biz ülkecek eve kapandık zaten. Şu an isteseniz de eşinizle konsere, canlı müziğe gidemezsiniz. Bence ortada çözülemeyecek bir sorun yok. Sorunuzun cevabına gelince mutsuzsanız eğer boşanın hayat gerçekten mutsuz bir evliliğe katlanmak için çok kısa. Mutsuz olmak yeterli bir boşanma sebebi

Sevmiyorsunuz eşinizi, insan olarak sevebilirsiniz ama bir kadının erkeği, eşini sevgilisini sevdiği gibi değil.
Yoksa onları giymez, bunları yapmaz diye tek tek herşeyi gözünüze batmazdı.

Cinsellik evlilikte çok önemli, orada yaşanan sorunlar günlük yaşamda ki ilişkiyi de olumsuz etkiliyor. Eşiniz terapi almaya başlamış, siz sorun yaşarken destek olmuş onu bu sebeple güçsüz görmeniz de çok dar bir bakış açısı kusura bakmayın.

Pandemi de bir tek sizi vurmuş değil. Hepimiz benzer süreçten geçiyoruz, sizin yaşadıklarınizi küçük çocuklarla yaşıyoruz üstüne üstlük ama tüm davranış ve düşüncelerimizi ona bağlamiyoruz yetişkin insanlar olarak.

Ben arkadaşlardan farklı düşünüyorum.

Cinsellik sorunlarınızdan biri değil. Tek sorununuz bence.

Bakın ben sınıf arkadasimla evliyim. Eşim büyük bir aşkla evlendi. Ben severek evlendim. Dikkat edin. Aşkla evlendim demiyorum. Severek evlendim diyorum. Halen daha da o daha düşkündür bana.

Ama aşk biten bi şeydir zaten. Yani insan eşini çok sever ayri mevzu ama aşk biter. Bu bir gerçektir.

Bu sebeple göz karartıp aşki arayacağım demek bana geçici heves gibi geliyor.

Aşk bitince ondan da boşanıp yenisini mi arayacaksınız? Hayır. Işler böyle yürümüyor.

Burda önemli olan eşinizi sevip sevmemeniz. Eğer ağız dolusu bir şekilde "Evet" diyebiliyorsaniz, cinsellik çözüldükten sonra bütün sorunlar ortadan kalkacak.

Diğer sorunlar gerçekten bence incir cekirdegini doldurmuyor.

Ben hint filmi severim. Eşim tercih etmez.

Ben erkekte taki çok severim. Barış manconun tarzina hayranim mesela. Eşim bismillah 1 kolye dahi takmaz.

Ben fast food çok severim. Eşim pide lahmacun.

Ben gece oturmalarını çok severim. Eşim erken yatmayı erken kalkmayı...

Buna mukabil.. zaman zamam hamburger yeriz. Zamam zaman lahmacun.

Zamam zaman hint filmi izleriz. Zamam zaman gerilim filmi.

Bazen o da benimle gece oturur. Bazen ben onunla kalkıp sahilde simit yemeye inerim.

Yani inanın hiç aklima gelmezdi ayni şeyleri sevmiyoruz diye boşanmak. Öyle şey olmaz. Eşler zaman zaman ayrı takılır. Ve zaman zaman da birbirlerine uyarlar.

Birbirinize uymaya çalışın. Sahile inin. Ormanda yürüyüş yapın. Biz motosikletle zirveye çıkıp yere bir kilim serip otururuz zaman zaman. Ben çok bayılmıyorum bu aktiviyeye ama eşim bayilir.

Yarın arkadaşı ile işi varmış mesela. Ben evde olacağım. Ve özgürlüğum kısıtlandı diye düşünmüyorum.

Bazen işim geregi ben çıkıyorum. O evde takılıyor.

Hep evde zaten okullar kapandığı için.

Eşimle çok seviyoruz birbirimizi. Kusurlari yok mu
.. var.

Yazmaya kalksam dünyanın en inat insanıdır mesela.

Ben hızlı atik bir insanim. Işbitiriciyim
Eşim ise inanilmaz agirkanli adamdir. Insana sinir krizi gecirtir.

Küsme huyu vardır. Berbat bir huy mesela.

Ama bunları tolere edebiliyorum. Hepimiz eslerimizle ilgili birşeyleri tolere edebiliyoruz.

Ama yatak odasinda bir sorun olursa ... iste o noktada tahammül yatak odasinda bitmiş olduğu icin baska yere kalmiyor.

Size tavsiyem. Şimdilik boşanma fikri uzerinde fazla durmamaniz.

Eşiniz terapilerine bi devam etsin. Bi durumu yoklayin. Ne olacak ne bitecek bi görün.

Ondan sonra bosanmak isterseniz yine bosanirsiniz.

Ama unutmayın vajinismusla mucadelenizde size destek olmus bir adama... sizin de an itibariyle destek olmaniz gerekmektedir.

Insallah toparlarsiniz.

Allah yardimciniz olsun. Hakkınızdahayırlı olanı dilerim.

Back