- Konu Sahibi BaharCicekleri
Ademin artıları öyle herkeste olamayacak kadar kiymetli şeyler. Boşanmayın tabikide
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir kere olmadi ki. Konumda boyle mi yazmışım? Boyle yazdiysam özür dilerim yanlis açıklamışım. Bir suredir boyle oluyor. Ve asla surat asmadim. Boyle de yazmadim konumda. Tamamen yorum yapıyorsunuz. Ne surat astım ne küçük düşürdüm. Her zaman destekleyici oldum. Cinsel terapiye gidelim demek ayıp mı? Burada hep bu oneri veriliyor kadinlara. Okuyorum hep.Mesela adam bir kere erken boşaldı diye nedeni güçsüz adam oldu gözünüzde
Yani çok uyarılmıştır, uzun zamandır ilişki olmamıştır, birden başlayınca tutamamıştır vs vs ara verip devam etseydiniz
Ya da o sonuca ulaşmış size de yardımcı olsaydı devamı için
Surat asıp oturmak sorunu daha da artırır ki
Katiliyorum.Ademin artıları öyle herkeste olamayacak kadar kiymetli şeyler. Boşanmayın tabikide
Yapıcı yorumun için tesekkur ederim. Kalbime su serptin.O kıyafet seçerken özgür takılsın siz de öyle özgür takılın.
Hediye vermeye alışkın olmayan erkek almayı da akıl edemez. Bu beklentilerinizi dile getirin. Bilsin yapmazsa o zaman suçlu olsun.
Bazi erkekler gerçekten cocuk gibi söylemeyince anlamıyorlar.
Ortak beklenti ve hayaller bu çok ama çok nadir biliyor musun?
Bir dönem bende senin gibi takmıştım neden zevklerimiz ortak değil neden ayni değil hayallerimiz falan filan.
Sonra anladım ki bu zaten çok zormuş. Farkli kültürlerde farklı ailelerde yetişen farklı iki insan olarak farklı olmamız normalmiş .
Hep sen onun için yaşama biraz da o senin için yaşasın.
Dengeyi kurduğun müddetçe sorun çözülür diye düşünüyorum.
Ha bir de cinsellik konusunda muhakkak bir uzman görüşü alın.
Belki altında yatan farklı bir sebebi vardır.
Ben çözümü için yollar bakalim mi dedigimde o kendinde baski hissetti. Eksiklik duygusu olustu. Yetersiz görüyorum yetemiyorum gibi seyler soyledi. Baskiyi ben degil kendi oluşturdu.Belkide ben yanlış okudum, baskı hissettiği için yazmışsınız.
Terapinin ilk seansina gitti. Sonraki seanslarda ben de olacakmışım. Eskiden boyle degildim. Ya pandemi ya cinsel sorunlar beni bu hale getirdi.sizin uzun uzun anlattıklarınızdan benim anladığım aşk yok. olabilir her evlilik büyük bir aşk sonucu olmuyor ama siz aşık olmak istiyorsunuz. yoksa batmazdı bu kadar anlattıklarınız. eşimle mağazaya gideriz bi elbise gösterir hiç ama hiç tarzım değil, yanarım yanarım bunca yılda bir zevkimi bile öğrenemedin ona yanarım derim, geçeriz. bundan aşırı rahatsız olmam mesela.
cinsellik çok önemli bir mevzu, ondaki sorunlar çoğu şeye yansır. eşim bir seans gitti dediniz, ilk seansa mı başladı, yoksa bir seans gidip bıraktı mı? yeni başladıysa bu problemin çözülüp çözülmeyeceğini görün önce derim. yaşınız daha küçük. baktınız cinsellik düzelsede eksik bir şeyler var sonra tekrar düşünürsünüz bu konuları. birde pandemi gerçekten sarstı hepimizi, bu zamanda alınan kararlar çok sağlıklı olur mu bilemiyorum.
Konu sahibinin vajinusmus olmasının sebebi de bu bence .Bilgi sahibi değilim ama birşeyler doğru olsa ask,sevgi,heyecan,tutku gbi neden vajinusmus durumu oluşsun ki ?Aşk, sevgi böyle bir şey değil Ben hala sevmediğinizi düşünüyorum, yazınızda hiçbir heves veya duygu yok dümdüz komşu adamdan bahsediyorsunuz sanki. Hem sevmiyorsunuz, hem ortak yönünüz yok yani şu evliliği sakin kafayla asla yapmazdınız diyorum. Çok aşık olmasa bile, iyi anlaştığı muhabbetin olduğu, çekimin olduğu evlilik yapan insanlar da mutlu. Çekim şart. Siz bu adama çekilmiyorsunuz ki, zaten ortak hiçbir yönünüz yok.
Dediğim gibi ben olsam boşuna zorlamazdım. Siz de duygusal boşluktasınız gördüğüm kadarıyla. Ama siz bilirsiniz yine de tabi, seviyorum diyorsanız evliliğe devam edin tabi.
İnanın ki su an düşündüm ama bir sey bulamadim. O sigara icmekten hoslanir, oturup evde film izlemekten, uzun yola gitmekten. Bunlari yapıyoruz hep. Belki başka sevdigi seyler de vardir. Pandemiden dolayi yapmaya yapmaya unutmuş olabilirim.Hep sizin istediklerinizi yapmadığından şikayet etmişsiniz
Peki o neleri sever?
Sevdiği illaki bir şeyler vardır.
Siz ona eşlik etseniz?
Eğlenmeye çalışsanız.
Belki o da size ayak uyduracak.
Hoşlanmadığı renkler modeller olması sizi niye bu kadar öfkelendiriyor gayet normal değil mi? Benim de var ve eşim ısrarcı olsa kızarım. Eminim siz de kızardınız. Yazdığınız çoğu şey aşırı abartılmış yani aşırı öfkelisiniz eşinize. Tatil Planı yapıyosunuz sonra eşim burun kıvırır diyerek çöpe atıyosunuz. Hediye beğeniyosunuz aman o şimdi beğenmez diyerek vazgeçiyosunuz. Çoğu şeyi zaten eşiniz adına düşünüp olmaz diye kestirip atıyosunuz. Vajinusmusken size destek olmuş ama şimdi o erken boşalıyor diye cinsel hayat öldü bitti tahammülüm kalmadı diye isyan ediyosunuz. Sizi bilmiyorum ama bunlar eşiniz için evet boşanma sebebi. Vakti zamanında tutunacak dal gibi görmüşsünüz, şimdiyse nefes alsa batar olmuş.Herkese merhaba, benim bir derdim var. Sizden baska anlatacak kimsem yok. Nasil özetleyip toparlarim bilmiyorum. Uzun, yorucu, sıkıcı olursa şimdiden ozur dilerim.
Birkaç yıllık evliyim. Birbirini çok seven tutkulu aşıklar degiliz. En azindan ben şu siralar kendim için boyle hissediyorum. Eşim beni hâlâ cok seviyor. Sevgi konusunda eksildigini hissetmedim hiç.
Birkaç yıllık arkadaşken, ikimizin de hayatinin zor bir doneminde yakinlastik. Birbirimize destek olduk.
Ben bugüne kadar ailem tarafindan hep itilip kakılmış biri oldum. Degerli onemli hissetmedim hiç kendimi. Keza onceki iliskilerimde de oyle. Ilk kez biri bana deger verince, koruyunca çok büyük hislerle baglandim ona.
Deger veriyordu ama bugünden o günlere bakinca yine eksikmiş her şey diyorum. Hiç hediye alan biri degildi örneğin. Sadece kavga edersek çiçek alırdı bazen. Bir kez olsun bana bir sey almadi doğum günümde, yildonumlerinde vs. Insan bekliyor bir kolye bir parfüm ne bileyim. O zamanlar bu pek sorun olarak görünmüyordu gözüme. Isten gelince öpmeyi bilmezdi nasılsın demeyi bilmezdi.
Evliligimizin başlarında, tek bir sorunumuz vardi benim için. Vajinismustum. Hayatimizdaki bütün aksakliklarin sebebi bendim bana gore. Bu sebeple eşimin yarattığı sorunlari görmedi gözüm. Eşim Bana çok anlayışlı ve sabırlı oldu. Sonucunda iyileştim.
Ama cinsel hayat benim için adeta hüsrandı. Çünkü hiç zevk almıyordum. Bunu eşime anlattım ve ben dile getirdikten sonra kendinde baski hissettiginden dolayi çok kısa surelerde boşalmaya basladi.
Cinsel hayatimiz giderek kötüleşti. Ayda 3 4 kere oluyor maksimum. Onda da bazen 1 an bile zevk almiyorum. Bu sebeple içimden süslenmek, gecelikler giymek gelmiyor. Yatiyorum kalkıyorum temizleniyorum bitti. Cinsel hayat bu şekilde özetle. (Erken boşalma için terapiye başladı 1 seans gitti. Ne kadar sürede düzelir bilmiyorum.)
Cinsellik böyle iken tahammül seviyem de yerlerde. Her şey gözüme batmaya başladı. Bakımsızlığı, kaba konuşması, başkasının yanında değişmesi ... her şey tırmalıyor şu an beni. Dönüp de geçmişe bir bakıyorum, onu tanıdığım kadarıyla kendimle kıyaslıyorum. Çok net sınırları olan bir adam. Çok katı bazı konularda. Asla giymeyeceği renkler modeller var. (Kapüşonlu üstler, loafer ayakkabı, herhangi bir desenli ya da yazılı kıyafet) Beni bu kadar yıl içinde mağazalarda kaç kez rezil etmiştir.
Bir şey beğenirim, aman giymez aman sevmez diye hevesim kaçar. En basitinden açık mavi bir tişört beğenir gösteririm, mağaza çalışanının yanında ,ters ve gıcık bir ifadeyle, "bunu giyeceğimi düşünüyor musun gerçekten" der. Sanki tişört degil de koyun postu önermişim gibi.
Hiçbir değişiklik ona göre değil. İçi geçmiş bir dede gibi. Tatil planı yaptık örneğin. Videolar izledim nerede ne yenir diye. Not ettim tablo hazırladım. Çok güzel ilginç şeyler buldum. Sonra döndüm baktim ki buna burun kıvırır, bunu yemez, bu mekan hoşuna gitmez. Oysa herkesin sevip yiyeceği şeyler. Bir simit, bir dondurma gibi mesela. Hevesim kaçtı, modum düştü.
Canli muzikli bir mekana gitmedik hiç birlikte. Bir konsere gitmedik. Konsere gitsek eglenmez bile. Hoplayip ziplamaz, şarkıya eşlik etmesi bile mucize. Bir yerde alkol almadık hiç. Neymiş o mekanlari sevmiyormuş. (Pub gibi bir mekandan bahsediyorum pavyon degil)
Şimdi diyeceksiniz ki bunları evlenmeden önce görmedin mi? Görmedim arkadaşlar. Hayatımın en zor donemiydi, onun da öyle. O benim yaralarıma üfledi ben onun yaralarına. O çukurdan sağ salim çıkalım ne olursa olsun dedik ikimiz de.
Şimdi bakıyorum, o çukurdan çıktık ama yaşlandım sanki. Hayatım elimden kayıyor gibi geliyor. Ömrüm geçiyor ve ben bir şey yapamıyorum gibi. Özgürlüğümü kaybettim. Onun hayatını yaşayan biriyim sanki.
Bu hislerin bir sebebi pandemi de olabilir. Evdeyim 1 seneden fazla süredir. Market dışında bir yere gitmiyorum. Kimseyle görüşmüyorum. Belki ondan özgürlüğümü kaybetmiş gibi hissediyorumdur. Ya da cinselliğin kötü gitmesi beni bu kadar tahammülsüzleştirmiştir. Şu an ayrım yapamıyorum mantıklı düşünemiyorum.
Özetle evlilik beni mutlu etmiyor şu sıralar. Eğlenceli çiftlere imrenerek bakıyorum. Birlikte dans ederek story atan, ayni dilden konuşan, hayattan aynı beklentileri olan, aynı filmleri izleyebilen, aynı kararlarda buluşan çiftler... hepsi gözümde ulaşamayacağım yerlerde. Hayatımı böyle geçirmek istemiyorum. 30 yaşına bile gelmemiş bir dedeyle ömrümü tamamlamak istemiyorum. Istedigim seyler mal mülk para bolluk değil. Ayni sekilde eğlenebilmek istiyorum. Bu en tabi hakkım diye düşünüyorum.
Hep kötü özelliklerini yazmışım gözüme onlar gözüktüğü için ama iyiler de var tabi. Çalışkandır, evine bağlıdır, ailesine ezdirmedi beni hiç. Ailemle de vurmadı. Bana danışmadan bir iş yapmaz. Gözü açıktır, para yönetmeyi bilir, bir bağımlılığı yoktur. Ama sıkılıyorum işte. Orta yaş evliligi gibi hissediyorum. Belki orta yaşlar daha eğlencelidir.
Sizce bu durumlar, bir evliliği bitirmek için yeterli sebepler mi? Bitirmek başka bir çözüm öneriniz varsa onu da okumak isterim.
Şimdiden yorum yazanlara cok tesekkur ederim.
Teşekkür ederim onerileriniz icin. Tekrar tekrar okuyacağım.Cinsellik bir sorun bu apayrı bir mevzu. Çift terapisi öneririm, muhtemel ki olumsuz tecrübeler ilişkinizde yeterince keyif almanızı engelliyor. Aşabilirsiniz.
Diğer taraftan her birimizin sevgi dili farklıdır. Eşimle 2008den beri beraberiz, 2 yıla yakındır da evliyiz. Hediye kaç kez aldı desem bir kere derim, çiçek desem isteme çiçeği ile birlikte iki kez. Ama sevgi dediğimiz şey illa ki çiçekle, hediyeyke gösterilecek bir şey değildir.
Belki de sadece huzurla sohbet etmek bile bir sevgi dili olabilir eşiniz için.
Bu arada hepimizin bir tarzı vardır, eşim bana boncuklu parlak bir gömlek verse giyinmem denemem de. Neden çünkü spor şeyler seviyorum bu kadar.
Kendinize özgür mutluluk alanları tanısanız eşinizle de o denli mutluluğu yakalarsınız.
Pandemi sebebiyle bir çoğumuz arkadaşlarımızdan uzağız. İş desek olmadı bir türlü. Ancak evde sakin bir köşede yalnız kalmak bile tatlı gelebilir. Karakterinize göre kişisel hayatınızı şekillendirin.
Elbette aranızda uyumsuzluklar olabilir, zamanla alabileceğiniz konularda olabilir. İnsanlar evlendiklerinde değişir diye evlenmemeli, ama şunu da bilmeli birlikte evriliyoruz.
Bu taraftan bakinca da elimde bir elmas var gibi geliyor işte. Terapilerle cinsel sorunu çözsek sanki yeni evliler gibi oluruz gibi geliyor. Belki sacma gelir ama ne biliyim.Ademin artıları öyle herkeste olamayacak kadar kiymetli şeyler. Boşanmayın tabikide
Vajinismus malesef boyle bir sey degil. Kim olursa olsun ilk iliskimde ve sonrakilerde ayni sekilde kasacaktım kendimi. Geçmişte yasanan travmatik olaylarin sonucunda oluşuyor. Hatırlıyorsun ya da hatırlamıyorsun. Kökeninde bir travma yatiyor. Ve ben hatırlıyorum başima gelen şeyi. O sebeple vajinismustum.Konu sahibinin vajinusmus olmasının sebebi de bu bence .Bilgi sahibi değilim ama birşeyler doğru olsa ask,sevgi,heyecan,tutku gbi neden vajinusmus durumu oluşsun ki ?
Bunlardan daralıyorum evet ama icimde yasiyorum. Yüzüne karsi tahammülüm kalmadi demiyorum ki. Tatil plani yapmaz o. Kendine bir sey almaz. Şuyum eksik trendyoldan baksana der. Kendi baksa ilk gördüğünü alir. Ne fiyat, ne kumas icerigi inceler. O sebeple benim bakip almamı istiyor. Bugüne kadar beğendiğim şeylere hep burun kıvırdığı için hevesim kaçtı diyelim.Hoşlanmadığı renkler modeller olması sizi niye bu kadar öfkelendiriyor gayet normal değil mi? Benim de var ve eşim ısrarcı olsa kızarım. Eminim siz de kızardınız. Yazdığınız çoğu şey aşırı abartılmış yani aşırı öfkelisiniz eşinize. Tatil Planı yapıyosunuz sonra eşim burun kıvırır diyerek çöpe atıyosunuz. Hediye beğeniyosunuz aman o şimdi beğenmez diyerek vazgeçiyosunuz. Çoğu şeyi zaten eşiniz adına düşünüp olmaz diye kestirip atıyosunuz. Vajinusmusken size destek olmuş ama şimdi o erken boşalıyor diye cinsel hayat öldü bitti tahammülüm kalmadı diye isyan ediyosunuz. Sizi bilmiyorum ama bunlar eşiniz için evet boşanma sebebi. Vakti zamanında tutunacak dal gibi görmüşsünüz, şimdiyse nefes alsa batar olmuş.
Evet yalnızım. Pandemi beni yalnızlığa mahkum etti. Hepimizi etti aslında bir bana özgü degil."Sizden başka derdimi anlatacak kimsem yok "
Yalnızsınız kilit nokta burası bence
Insan kendi içinde mutlu değilse her şeyi olumsuz algılar olumsuz tepki verir olumsuz enerji yayar.