Bundan sonra isteyenin bi yüzü kara !

Türk ailelerininde en büyük sorunu herşeye burunlarını sokmaları.
Erkek annelerinin oğlunun kız arkadasına ilk taniştığında 'seni gorunce kocam beni aldatmis gibi hissettim butun gun agladim' gibi densizce bir laf etmesi mesela..

Ağlayıp sızlanacak olsam bugüne kadar ağlar sızlar yaptırırdim zaten.

Evlilik yaşına gelmiş,evliliğe cesareti olan insanların kendi ayakları üzerinde de durabilmesi gerekir bana göre..
O yüzden aileden bazı taleplerde bulunmanız bana doğru gelmedi.

Benim istemediğim olmaması için direttiğim bir düğünken bile mi ?
İlla olacak diye tutunulan bir düğün icin bile mi ?
Anasının içinde oğluşunun düğünü kalmamalı ama benim içimde atiyorum ki istediğim set kalmalı mı ?

Doğru mu yanlış mı bilemiyorum ama ben de hiçbir şey alın dememiştim onlar da almadılar gerçekten KV kp tek bir çorap bile almadı, takılan bilezikleri eşim aldı.ben de yük olmasın diye set al falan demedim dün konusu açıldı ve eşim isteseydin dedi.... Yani bir şey istememiş olman seni onların gözünde tok gözlü,kanaatkar vs yapmıyormuş, içinde kalacağına iste gitsin.

Birebir aynı şeyleri yasamısız iste.. Anlayabilen birilerinin olması sevindirici.
Di mi sonrasinda yine isteseydin denilecek cünkü eminim..

Bunu sadece sizin için demiyorum ama valla ben de oğlumun evindeki igneden tut da gelinin giyeceği camasira kadar alsam karışmaya hak görürüm kendimde. Anne kuzularıyla evlenmemek de bi seçenek ayrıca zorla evlenmiyosunuz.

Aglanmak lazım diyosunuz diye dedim ağlamayın, neyse o.2 altınla kimsenin namı yürümüyor sizin derdiniz daha çok eşinizin bu kadar aileci olması olsun derim.Asıl sorununuz bu.

Tüm bunlar yapılınca karışmaya hak görülüyorsa eşimin ailesi hicbirsey yapmadı o zaman hicbir sekilde karısma hakları yok.
Eşim ne bana ne ailesine laf söyletmiyor. Onlara karşı beni bana karşı onları koruyor. Ortada kalıyor yani hiçbir taraf ağır basmıyor onun için. Bu da doğru olan bana kalırsa.

İsteyin kız, vermeyenin iki yüzü. Ama isterken çok da şeyini çıkarmayın :)

Bu tip konularda daha gelenekçi biriyim sanırım. Böyle aileleri bir araya getiren büyük bir kutlama için herkes elini taşın altına koymalı. "Biz de düğün yapıyoruz" diye arkadaşları, akrabaları arasında salına salına gezeceklerse, çocuklarının rahatını düşünüyorlarsa, yardım edecekler tabi.

Ha, düğün zamanı her şeyi deftere yazdırıp sonradan borcu size kilitlemesinler, ona dikkat edin.

İste hicbirsey yapmayıp oğlusumuzu evlendirdik diye dolaniyolar ya ortalikta nefrett ediyorumm.

Madem dolanacaklar bari yapsinlar o zaman kafasına girdim. Şoyle dugun yaptik boyle dugun yaptik diye havaya girecekler o zaman ceremesinide ceksinler. Dugune millete hava atacaklar diye o kadar para veriyolarsa benimde istedigim takiya versinler bende hava atayim o zaman. Neden hep onlar ?

O borcu bize kitleyemezler. Dugun takilarina hastalik olmadıkca kimsenin dokunamayacagi konusunda cok fazla netim. Cok cok buyuk olay cikartirim o takilari bozdurur catir catir yerim gerekirse ama kimseye dokundurtmam buna kendi ailemde dahil esimde dahil.

O takilarin ev pesinati yapilacagini en basinda soyledim cunku. Kendi keyfime de harcamiycam sonuc olarak.

Evlilik ve doğum bi kadının yaşayacağı en heyecanlı en özel durumlardandır, tabiki beklenti içine giriyoruz en azından heyacanımızı paylaşıcak bizim kadar özenicek insanlar olsun istiyoruz etrafımızda ama olmuyosa da hiç sorun etmeyin bence.
Tamam aileden destek görmek çok güzel ama inanın artık çoğu genç evlenirken yanlız artık illa maddiyatta değil, manevi yönden de yanlız.
Bizde herşeyimizi takılarımızla birikmiş paramızla yaptık, hayaller hayatlar durumu yani

Benim tavsiyem madem destek görmüyorsunuz o zaman bu konuda hiç bir söz haklarıda olmaz, açmadığın dalda sözün geçmez derler, siz bence yine kendi imkanlarınız dahilinde yapın istediklerinizi inan bana ileride hiç pişman olmıycaksın
İnsanlarla konuşurken herşeyi biz yapdık demek
Evine geldiklerinde hiç bi şeye dahil olmayan insanların hayatında ve o evde sadece misafir kontenjanından yer bulabileceğini gördüğü zaman iyiki diyceksin iyiki kendimiz yapmışız

"Benim nişan elbisemden pastama, nikah şekerime ev eşyama kadar herşeyi ailem aldı." Bunları ailem alacaksa utancımdan ölürüm. Aileler mi evleniyor siz mi?
Büyük konusmayin lütfen... Siz evli bile olsanız çocuğunuz olacaktır.illa seviyorum der de eksiği kalmasın istersiniz bu duruma düşer. Büyük konuşmamak lazım.

Evim konusunda inanin oyleler zaten. Ancak ve ancak misafir olarak gelir ve giderler. Pismanda degilim iyiki de yapmadilar. Evimin hicbirseyine karisamazlar.
Ama dugunu ben ve ailem kesinlikle istemiyoruz diye belirttik. Ben defalarca belirttim.
Kendileri tutundular kendileri direttiler. Madem kendileri direttiler sadece onlarin istedigi degil, onlarin istedigi olurken benimkilerde olsun o zaman diye dusunuyorum sadece..

Konu Sahibi isteyin. Ben herseyde ucuza kaçtım kv icin pazarlıklara bile giristim o ezilir diye çarşıda. Sonuc paragöz ilan edildik dislandik. Şimdi biz gelin alıyoruz annem ona sormadan çöp alamaz beğenmez diye. Ne istese yapılıyor yapılacakta. Niyeti iyi olan karşı tarafın isteğini bi şekilde hallediyor(çok abartip artniyetli olmamali tabi gelinde) hiçbir hayali yarım kalmasın diye uğraşıliyor. Ha kardesime kalsa hala eksik ailem hala kötü yetersiz ama inş kız kıymet bilir yaşları ufak daha.

Yalnız siz baya hırslanmışsınız, sanırım bu istemek mevzunun altında daha başka şeyler de var. Düğün öncesi taraflar çok geriliyor, bunu hemen hemen herkes yaşıyor, biraz relaks.

Takılarınız eşinizle ortak hayatınız için ufak bir birikim olacak, elbette kv ile kp dokunmasın. Ama bu konuyu ne kadar dillendirirseniz, o kadar itici görünmeye başlar müstakbel eşinize.

Düğünü kim nasıl istiyorsa da öyle yapsın, gelinliğinizle iki salınır gezersiniz, takılmayın. Siz sağlam bir fotoğrafçı ile anlaşın sadece, çünkü gün bitecek, fotoğraflar kalacak.

Tabikide karsi tarafin durumu yoksa kalkipta atiyorum trabzon hasir set istemek ayiptir gunahtir.
Iste aslinda olay niyet biliyomusunuz. Yapmayi isteyen dusunen önem veren bi yolunu bulup yapiyo yapabilecegini..
Ha elinden gelen yapilirken daha fazlasini isteyen olursa o onun ayibidir. Ama imkan varken yapilmiyosa istemek gelininde hakki bence..

İnanın butun yaptiklarini yazsam sayfalarca sürer..
Gercekten hirslandim cunku cok zoruma gitti bu zamana kadar yaptiklari seyler ve artik cok fazla birikti.
Esim sagolsun hicbir istedigimi bugune kadar geri cevirmedi ha bende tabiki imkani disinda olan seyler istemedim.
Ama karsi taraf kotu niyetli olunca inanin iyi niyetimi kaybetmeye basladim onlara karsi artik..

yapabilecek durumdalar sa, ve kız kardeşinin gelini için kv bu kadar çırpınıyorsa bence iste. ayrıca mesafeni de koru kv dişli bi tip mesafeni asla bozma samimi olma.

Ya aslında anladım ben sizi sabun örneği vermişsiniz nedir yani kaç paralık şeyler ki bunlar ama işte önemli olan düşünmek, sen ne istersin kızım diye sormak tabiki insan üzülüyo ama madem sen istemedin düğünü madem onların talebi bu o zaman evet haklısın düğün yapmayı istiyolarsa gelinin taleplerinide karşılıycaklardır. Bu arada bence madem önündebir teyze örneği var sende her fırsatta onu överek birazda olsa içindeki kırgınlığı eşinin ailesine belli edersin

yapabilecek durumdalar sa, ve kız kardeşinin gelini için kv bu kadar çırpınıyorsa bence iste. ayrıca mesafeni de koru kv dişli bi tip mesafeni asla bozma samimi olma.
Kv çok sinsi.
Lafa geldimi oglusuma kurban olurum gelinime kurban olurum oy evlatlarim oy canimi vereyim.
Ama bunlar sadece sözde.
Ben ne oldugunu cookk onceden cozdum.
Ve ben maddi konularda olmasa da manevi olan konularda cok cok daha fazla dişliyim.
Bugune kadar hiçkimseye boyun eğmedim ona hiç egmem.
Maddi konularda ise iste yakistiramiyorum kendime..

İnanın maddiyatinda degilim olayin. Deselerdi ki kizim yapilacak mi bunlardan bi eksigin bi istegin varmi alalim hep beraber oturalim yapalim deselerdi ceplerinden 1 kurus para cikmazdi ben zaten malzemeyi gider alirdim. Hepi topu tutacagi 100 lira inanin.
Benim derdim burda maddiyat gibi goruldu arkadaslar tarafindan ama degil. Ozen gosterilmemesine ozenilmemesine cok kirginim ben..

Aynen öyle size yok diyip başka şeylere harcama luksleri yok. Bide ele güne karşı en çok o tipler der evladimizin arkasindayiz diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…