- 19 Mayıs 2011
- 3.247
- 6.288
- 37
-
- Konu Sahibi antevorte_
Neden karşı taraf utansın? Onun ailesi de sizin aileniz eşya falan almak zorunda değil. Sen çalışıyor musun? Çalışmıyorsan ailenin katkı yapması normal. Eşin çalışıyordur ve maddi masrafları ikinizin yüklenmesi gerekiyor. Başkasına bağımlı kalacaksanız neden evleniyorsunuz? Aileler kendilerine yuva kurmak için bin parçaya bölünüyorlar bir de koca insanlara yuva hazırlıyorlar. Sizin neden birikmişiniz yok? Neden yükünüzü hazırlayıp sonra evlenmediniz? Ailelerin utanacak birşeyi hiç yok bence.Utandımmı derseniz utanmadım açıkcaşı utanması gerekenin karşı taraf olduğunu düşündüm hep..
Bende aldıklarını eşime ödetirler diye birşey isteyemezdim herhalde.
İşte bu zamana kadarki düşüncem buydu zaten. Ama demekki bu aileden istemek tutunmak diretmek gerek diye düşündürdü eşim dün aksamki tavrıyla..
Eşin böyle konuşarak açmış sana bu yolu. Demek ki ailesi ondan anlıyor. İste canım sende (abartmadan, gerekli şeyleri) İçinde kalmasın hiç değilse.
Daha ortada fol yok ne sünneti ne yatak örtüsü. Benim evimde şunlar bunlar eksik siz sünnet yatak örtüsünden bahsediyorsunuz deseydin.
Ben yine de bir şey aldırmaman taraftarıyım kafan rahat etsin. Ama eğer takıyorsan bir set aldır. Ben hiç bir şey için değil de set için çok pişman oldum sonradan.
Evleneceği için kenara para atmaya izin isteyen birisi zaten olgunlaşmamış demektir. Siz çalışmıyorsanız aileniz sizin adınıza çeyiz almak zorunda evet. Siz neden çalışmıyorsunuz? Tüm bunlara eşimin de katkısı oldu deyip kızgınlığınızı ailesine yöneltiyorsunuz. Hayır burada muhatap eşiniz. Katkıda bulunmayacak, yükü o sırtlayacak. Ben de aileme 29 sene sürekli verdim verdim ama evlenme ihtimalime karşın 1 yıldır kavga gürültü de olsa vermeyi kestim. Biriktiriyorum. 30 yaşındayım parasız evlenmem, aileme de asla harcatmam. 1 er bilezik alır aile üyeleri ve maddi görevleri biter.Ben çalışmıyorum. Eşim şükür ki iyi para kazanıyor evimizi geçindirebilecek kadar kenarı para koyabilecek kadar bir nebze de olsa. Tüm bunlara eşiminde katkısı oldu ama ailesinin olmadı. Kenara bu zamana kadar para atmasına izin vermemişler babasiyla birlikte calisiyorlar.
Diyemediniz mi eşinize.. İstemek mi gerekiyor ben arsız mıyım diye?
Bu yaştan sonra koca koca insanlara adap usul mü öğreteceksiniz?
O zaman eşinizden isteyin daha doğrusu ona söyleyin istemek düşünceniz varsa..
Evleneceği için kenara para atmaya izin isteyen birisi zaten olgunlaşmamış demektir. Siz çalışmıyorsanız aileniz sizin adınıza çeyiz almak zorunda evet. Siz neden çalışmıyorsunuz? Tüm bunlara eşimin de katkısı oldu deyip kızgınlığınızı ailesine yöneltiyorsunuz. Hayır burada muhatap eşiniz. Katkıda bulunmayacak, yükü o sırtlayacak. Ben de aileme 29 sene sürekli verdim verdim ama evlenme ihtimalime karşın 1 yıldır kavga gürültü de olsa vermeyi kestim. Biriktiriyorum. 30 yaşındayım parasız evlenmem, aileme de asla harcatmam. 1 er bilezik alır aile üyeleri ve maddi görevleri biter.
Canım vallahi bende bir şey istemedim. Ne yapsalar tamam dedim. Evlenince keşke deseydim de yapılsaydı diyorum. Ama suç benim istesem yaparlardı. Sadece sessiz kaldım. Sen yine içinde kalmasın söyle. Yaparlar yapmazlar onlara kalsınŞu anda bile istediklerim inanın abartılı değil en azından içimde kalmasın diyorum. Ama bu istediklerim olmazsa daha büyük sıkıntı olucak çünkü bu sefer istedim ama yapılmadı olucak. Bilmiyorum inanın ne yapmam gerektiğini
Neden karşı taraf utansın? Onun ailesi de sizin aileniz eşya falan almak zorunda değil. Sen çalışıyor musun? Çalışmıyorsan ailenin katkı yapması normal. Eşin çalışıyordur ve maddi masrafları ikinizin yüklenmesi gerekiyor. Başkasına bağımlı kalacaksanız neden evleniyorsunuz? Aileler kendilerine yuva kurmak için bin parçaya bölünüyorlar bir de koca insanlara yuva hazırlıyorlar. Sizin neden birikmişiniz yok? Neden yükünüzü hazırlayıp sonra evlenmediniz? Ailelerin utanacak birşeyi hiç yok bence.
Tamam 8 ayda düğün olacak diye bir kaide yok, seneye kıysaydınız nikahı. Kimse kaçmıyordu. Neyse ben sizi anlayamayacağım, umarım diğer arkadaşlar yardımcı olurlar. Para yoksa yıpranmaya gerek yok, onlar zamanla da alınır. En güzel zamanlarınızı yıpratmayın. Mutluluklar....İzin istememiş zaten. Surekli ihtiyacimiz var su eksik paramız yok o bu şu. Ki eşimin biz tanisana kadar evlenmek gibi bir niyeti yoktu biz tanistiktan 8 ay sonra evlendik ve kenarda 6000 lira para vardi o 8 ay icerisinde biriktirilmis. Daha fazlasi biriktirilemezdi.
Canım vallahi bende bir şey istemedim. Ne yapsalar tamam dedim. Evlenince keşke deseydim de yapılsaydı diyorum. Ama suç benim istesem yaparlardı. Sadece sessiz kaldım. Sen yine içinde kalmasın söyle. Yaparlar yapmazlar onlara kalsın
Hiç tenezzül bile etme bence, onların düşünüp sana sorması gerekir içinden gelmeyerek yapacaklarsa hiç yapmasınlar, bunun ilerki zamanlarıda düşün edilecek sözleri, gereksiz lafları içinde kalmasını istemediğin şeyleri sen bütçen elverdiğince kendin yapmaya çalış, Biz eşimle evlenirken hiç kimseden hiç bir şey kabul etmedik yapabildiğimizi yaptık, alamadıklarımız daha sonra aldık ve inan kimse bize gık diyemiyor kafamız çok rahat kimse işimize karışamıyor bizim milletimiz ortak özelliği bir şeyler yapıyorlarsa kendilerinde söz söyleme hakkı buluyorlar.
Tamam 8 ayda düğün olacak diye bir kaide yok, seneye kıysaydınız nikahı. Kimse kaçmıyordu. Neyse ben sizi anlayamayacağım, umarım diğer arkadaşlar yardımcı olurlar. Para yoksa yıpranmaya gerek yok, onlar zamanla da alınır. En güzel zamanlarınızı yıpratmayın. Mutluluklar....
Aynen canım sen eşinin ailesini, eşini daha iyi tanıyorsun. Ama dediğim gibi içinde kalmasın.( senin ailende yapsın onun ailesi de yapsın)Şöylede bi durum var eşim ben sonrasinda laf edemiyim diye butun istediklerimi onlar yapmasada kendisi yapicak o yüzden istiycem kim yapıyosa nasil yapiyosa yapsin benim niye icimde kalsin ki
25 yaşındaki iki insanda beklentilerini gelirleri seviyesine kadar düşürüp, 27-28 yaşında evlenebilirler. O 2-3 yıllık süreçte de birikim yapabilirler, çalışmayan gidip işe girebilir vs vs. Kimse çok maaş almıyor ben mali müşavirim ben bile o dediğin rakamları kazanmıyorum ama ailemden kuruş almam aksine 9 sene yardım ettim aileme. Benim demek istediğim para azsa düğün, dernek eşya için kendinizi üzmeyin ya da bekleyin para biriktirin daha iyisini yapın. Ailelere böyle bir misyon yüklemek anlamsız diyorum.25 yaşinda 2 insanın kenarda ne kadar parası olmasini bekliyorsunuz pardon ? Herkes aylik 5000 lira 10.000 lira para kazanmiyor bu memlekette gecinebilmek bile bir dertken kenara para atmaktan bahsediyorsunuz.
25 yaşındaki iki insanda beklentilerini gelirleri seviyesine kadar düşürüp, 27-28 yaşında evlenebilirler. O 2-3 yıllık süreçte de birikim yapabilirler, çalışmayan gidip işe girebilir vs vs. Kimse çok maaş almıyor ben mali müşavirim ben bile o dediğin rakamları kazanmıyorum ama ailemden kuruş almam aksine 9 sene yardım ettim aileme. Benim demek istediğim para azsa düğün, dernek eşya için kendinizi üzmeyin ya da bekleyin para biriktirin daha iyisini yapın. Ailelere böyle bir misyon yüklemek anlamsız diyorum.