- 12 Haziran 2009
- 3.936
- 4.320
-
- Konu Sahibi antevorte_
Selam. Ben de evlenirken eşimin ailesi hiç destek olmadı ama ben maddi destek istememiştim. Onlar bizim nikahımıza "ooo burada da evlenen birileri varmış" modunda geldi. Öncesinde hiç "naptınız, bir ihtiyacınız var mı, nasıl gidiyor hazırlıklar?" demediler. Bu nedenle de kırgın bir süreç geçirdik biz de. Ama eşim ailesini savunmadı bana hiç. Hep yanımdaydı. Bizim birikimimiz vardı. Çünkü şartlar olgunlaşana kadar senelerce bekledik. Öğrenim kredilerimizi bitirdik, kenara para koyduk. Yetmediği yerde de annem sağ olsun eksik etmedi yardımını. Düğün yapmadık mesela, zaten sevmiyorduk. O parayla balayında yurt dışına çıktık. Az çok ailelerin tutumu belli oluyor zaten önceden. Bir de ailelerin yanında yaşanırken çok güzel birikim yapılıyor. Biz de öyle çok yüksek maaşlar almıyorduk. O yüzden bekledik zaten. Mesela oturma odam boş kalmıştı. Üç ay sonra köşe, tv ünitesi, tv filan alabildik. Üç ay daha iki kişi çalışmamız gerekti. Biz borca girmektense evlilik tarihini öteledik. Çok iyi yapmışız diyorum şimdi. Siz de erteleseydiniz keşke. Çünkü yapmayacaklar belli ki.
1.5 ay perdesiz camlarda gazetelerle oturduk evde, 2 ay halılarımız yoktu ilk evlenip evimize girdiğimiz gün yatak odamız yoktu koltukta yattık 10 gün. Bunlar gecti bitti gitti hepsini hallettik çok sükür.
Düğünü ben istemedim ailemde istemedi sevmiyoruz biz ailece düğün ve gereksiz görüyoruz. Kendileri düğün diye tutundular sorunun basi bu zaten aslında.
Tenezzül etme bile
Bana da hiçbişey yapılmadı eltime yapıldı eşim de işte sana yapılan yapılacak falan diye bana ayar veriyor dedim annenlere sende ilet boyunca altın zincir kilosuncada altın taksınlar umrumda değil beni bana yapılan ilgilendirir demiştim
Eşim ve ailesi bir daha ağzını açamadı şimdi istesende tuhaf olur
Herkes yol yordam biliyor sen istemesende adet gelenek görenek haberleri vardır ve yapılmamıştır şimdi istesen ne olur istemesen ne olur sen istediğinde alırlar mı laf mı söylerler bir de o var
Gelini kıskandı olacak adın
Evlenirken kendi ailemden de eşimin ailesininden de yardım beklemedik,herşeyimizi kendimiz aldık.Ayağımızı yorganımıza göre uzattık.
Takı içinde şart koşmadım,kim ne istiyorsa onu taktı.
Bence doğru olan bu.
O acidan dusundugumde evet haklisiniz. Su anda yorum yapma karisma haklari yok yaparlarsa olacak belki de. O hakki vermekte istemiyorum aslinda ellerine
Düğünü yapsınlar kesinlikle, buna bir şey demem söz konusu değil. Ama nişan elbisesi, pasta falan ailen almış ne kadar üzüldüm. Benim demek istediğim evlilik yükünü aileler çekmemeli, ben çok acıyorum büyüklere. İnşallah her şey istediğiniz gibi olur, Allah mesut etsin.Düğünü ben istemedim. İstemiyorum boşuna masraf yapılacak düğüne harcanacak para anlamsiz diye yüzlerce kez söyledim. 1 tane oğluşumuz var biz olmasını istiyoruz diye kendileri direttiler. Ben düğün istemiş olsa idim haklısıniz ama ailemde biz düğün istemiyoruz dediler bende defalarca kere söyledim.
Bu durumda benim içime sinecek şekilde yapmalarını istemek hakkım değil mi sizce ?
Düğünü yapsınlar kesinlikle, buna bir şey demem söz konusu değil. Ama nişan elbisesi, pasta falan ailen almış ne kadar üzüldüm. Benim demek istediğim evlilik yükünü aileler çekmemeli, ben çok acıyorum büyüklere. İnşallah her şey istediğiniz gibi olur, Allah mesut etsin.
Bizim ailede hiçbişey istemedi sonuç olarak onlarda hiçbişey yapmadılarLafa geldiğinde benim ailemden cok daha gelenek goreneklerine baglilar ama iş bize gelince haberleri yok gibi davranıyolar. Aslinda haklisiniz sanirim. Tenezzül etmeye gerek yok. Eşim zaten ben istedikten sonra kendisi yapar düğünden sonrada.. Ama bi yandanda öyle bi aile ki istemeyi normal görüyolar sanirim. Benim ailem istemede altın falan konuşmadı ona bile sasırmislar mesela kimse niye takı konusmadi diye. Bizde yoktur ki herkesin elinden geldigince yapacagina inanilir. Ama bunlar bekliyolarmis iste. Cozemedim bende kültür farki cok fazla aileler arasinda..
Bizim ailede hiçbişey istemedi sonuç olarak onlarda hiçbişey yapmadılar
Eltimler herşeyi tek tek istediler ona da yapıldı
Arabada bana eltimin ailesini şikayet ediyorlardı işte işlerini biliyorlar herşeyi ince ince hesaplayıp istediler biz böyle bişey görmedik falan diye (biz istemedik bedavaya geldi ya onlarda o yüzü bulamadılar) bende demek bizim arkamızdan da türlü türlü dedikodumuzu döndürdünüz diyip köşeme çekildim
Gayet mutluyum ben 1-0 hep öndeyim yapmadılar ama biz çok çok daha iyilerini yaptık onların parasına puluna hiçbirşeyine de tenezzül etmem, etmediğimi de hepsi öğrendi
En güzelini yaparsın istememekleBen de etmedim bugüne kadar tenezzül aman eksik olsun dedim hep.
Ne bileyim ya eşimin lafı çok dokundu bana.
Ha tabi isteyen kızında arkasından bi ton laf ediyolar. Ama memnun etmek icin bi ton caba sarfediyolar.
Ben hiç istememeye devam edicem muhtemelen kendini kücük düsürmek olarak görüyorum çünkü..
Lafa gelince esip gürlüyorumda icraatte yakiştıramiyorum kendime..
Bana pek sorun yaratamazlar açikcası sorun yaratmaya kalkıstıklarında hepsinden daha fazla sorun yaratabilecek kapasitede olduğumu iyi biliyorlar
İsteklerinizi eşinizden mi istiyorsunuz ,ailesinden mi ,net olarak anlayamadım ?Benim ailemde yetistigim kültürde de dogru olan bu. Ama esimin sozunden ben istenildiginde yapildigini anladim onlarin kültüründe. Bende anlamadimki hicbisey :) Bizde istenmesi ayip gorulir ama onlarda istenmesi gerekiyo sanirim
En güzelini yaparsın istememekle
Boşyere gereksiz lakırdı olacak onlar zaten ne yapıp ne yapmadıklarını biliyorlar
İsteklerinizi eşinizden mi istiyorsunuz ,ailesinden mi ,net olarak anlayamadım ?
Bu durumda aileden istemiş olmuyor musunuz ?Eşime söylüyorum ailesine iletsin diye.. Direk onlarla muhattap olmam bu konularda.
Ha evet onların yapmasını istiyorum.Bu durumda aileden istemiş olmuyor musunuz ?
Evlilik yaşına gelmiş,evliliğe cesareti olan insanların kendi ayakları üzerinde de durabilmesi gerekir bana göre..Ha evet onların yapmasını istiyorum.
Kusura bakmayın anlayamamısım sorunuzu.