Bundan sonra isteyenin bi yüzü kara !

Bakın benim demek istediğim siz evlilik yaşına gelmiş olgun bireylersiniz.Düğün -nikah işlerine sizin karar vermeniz gerekir.
Düğünü eşiniz ve siz istemiyorsanız neden yaptırıyorsunuz?
Bizimkiler de istedi,fakat biz nikah tercih ettik,saygı duydular.
Bana ters gelen bu konularda sizin için demiyorum yanlış anlamayın ama erkeğin ailesi sağılacak inek gibi görülüyor,ne koparırsak kardır diye düşünülüyor..

Pardon ? Dediginiz gibi dusunseydim esimin yoresinde butun ev esyasini erkek tarafi aliyor bunu soylemeyede utanmiyorlar benim yanimda diretirdim.
Hicbirsey istemedim bile.
Dugun konusunda esim kirmak istemedigi icin tamam diyelim dedi bende tamam dedim.
Yapilsin umrumda degil.
Ama benim isteklerimide karsilasinlar o zaman. Sagilacak inek gibi gorsek istemede taki konusmadigimiz icin sasirip kalmazlardi.

Düğünü aile mutlaka olacak dediyse masraflardan kaçmamaları gerekir..
Bu durumlarda uzlaşma çok önemlidir,bu dönemde birbirinize kinlenirseniz bir daha içten samimi olmanız gerçekten zor olur.Bağlarınızı maddiyat yüzünden yıpratmayın,3 gün değil bir ömür hukukunuz olacak.
Sözümde nişanımda sormalarına rağmen ben kendi masraflarımı kendim karşıladım,bohça vs hazırlatmadım ve kıyafetlerimi kendim aldım.Şuan bana karşı çok hassaslar.
Bu dönemlere dikkat diyorum,tecrübelerime dayanarak..

Sizde onlara ozenmeyin madem, sizi anlıyorum ama bu düğün öncesi dönem o kadar bunlatici ki ne desem bilemiyorum en başta tavrınızi koysaydiniz bu gözle bakmazlardi gibi çünkü birsey istemeyince enayi gözüyle bakıyorlar kendimden biliyorum.Esiniz herseyin farkindaysa sıkıntı yok aslinda mesafenize ses çıkarmasın yeter.sen diretmedinki cumlesi bana biraz itici geldi,Allah razi olsun beni cok sıkmadin diyecegi yere

Utandımmı derseniz utanmadım açıkcaşı utanması gerekenin karşı taraf olduğunu düşündüm hep..
yanlış düşünmüşün karşı tarafta utanmaya yüz yoksa olmuyor maalesef ,istediğin bilezikleri borçla yapmıcaklarına eminsen tamam iste ama sonradan sana borç kalmasın

aynı sözü bende duydum ama benim için çok geçti düğün vs olmuştu... bence doğru yapıyorsun adam yanlışlıkla da olsa düşüncesini söylemiş...

Sormadilar yapmadilarda hic birsey ama buna ragmen hassas degiller bana karsi bu kiz kirilirmi diye dusunmuyorlar bu sıkıntı zaten inanın..

Iste o cumle zaten beni cigrimdan cikardi. Ki benim beklentim bilezik falan degildi 20 bilezikte taksalar bu maddi biseydir yoksa yoktur tamam ben manevi birseyden bahsederken bu denilince olay bilezige vs donunce. O zaman bende isterim bundan sonra moduna girdim..

yanlış düşünmüşün karşı tarafta utanmaya yüz yoksa olmuyor maalesef ,istediğin bilezikleri borçla yapmıcaklarına eminsen tamam iste ama sonradan sana borç kalmasın

Yok bize birakabilecekleri bir borc olamaz esimle babasi birlikte is yapiyorlar ben esime de isterken bu evin rizkindan 1 kurus verirsen yapilmasin dedim zaten.

aynı sözü bende duydum ama benim için çok geçti düğün vs olmuştu... bence doğru yapıyorsun adam yanlışlıkla da olsa düşüncesini söylemiş...

Evet demekki istemem gerektigi gibi bir algi olusturdu bende.
Demekki onlarda oyle.
Bizde oyle olmadigi icin bu gune kadar istemedim hicbirsey.

Sormadilar yapmadilarda hic birsey ama buna ragmen hassas degiller bana karsi bu kiz kirilirmi diye dusunmuyorlar bu sıkıntı zaten inanın..
başka sıkıntılarınız falan mı oldu,görmezden gelmeleri tuhaf çünkü...

Evet demekki istemem gerektigi gibi bir algi olusturdu bende.
Demekki onlarda oyle.
Bizde oyle olmadigi icin bu gune kadar istemedim hicbirsey.
hemde ben kayınvalideden duydum isteseydı yapardık dedi. oysaki sen beni ne kadar düşünürsen bende seni o kadar düşünürüm diyip de tüm harcamaları yarıya indiren kadın dedi bunu.Tavsiyem hislerinle hareket et

başka sıkıntılarınız falan mı oldu,görmezden gelmeleri tuhaf çünkü...
Ne kadar seviyoruz diye iddia etselerde ben beni sevmediklerini dusunuyorum.
Cunku kulturumuz vs cok farkli. Onlar kendilerine gore bir kiz bulup ogullarina es degilde kendilerine hizmetci istediler muhtemelen ama ogullari beni cok sevdi. Bunu yediremediklerini dusunuyorum.
Acik sozlu olmam haksiza haksiz demem dusuncelerimi acikca soylemem onlarin gormedikleri seyler. Esimin bana laf ettirmemesi onlarin gormedikleri seyler cunku kv hala kv'si laf ettiginde kp tarafindan korunmuyo

Hislerim gercekten yuzsuzlesip arsizlasip istedigim herseyi yaptirmami soyluyo. Benimde icimde kalmasin bende bi kere geldim dunyaya bende bi kere evleniyorum

Tam hersey yolunda düğüne 1 hafta kalmış herseyden vazgecilirse erkek tarafı tarafından ve yer bulamayip resmi nikah ta bikaç gün önce yapılmış olursa ne olacak eviniz boş mu kalacak aileniz yardım etmeyecek mi? İnsanın başına hersey gelebiliyor bence önemli olan çocuğunu kim seviyorsa o yapmalı elinden geleni

anlıyorum ben sizin yerinizde olsam ,ne şamın şekeri ne arabın yüzü derim,istemezdim..Ona göre de mesafemi korurdum..

Aslında özenti kötü
Ama bunu hangimiz yapmıyoruz
Birşey gördüğümüzde nekadarda duyarlı ve düşünceli diyoruz neden buda öyle değil diyip diyip yiyoruz kendimizi
Bence sinirle birşey yapmayın olması gereken kadar rica edin olursa olur olmazsa yapacak kin tutacak birşey yok
Set falan bilezik adeti ne bilim normal gelmedi bana
Herkesin şanına kalmış vereceği yapacağı durumu neyse odur
Zorlamanın anlamı yok
Aileniz yapmışsa gün gelir eşiniz ve ailesi tarafından yapmasaydı olur
Çokta dile getirmeyin bunu

Takı adeti bizdede öyledir. Bizde kızlar istemez erkek tarafı sorarsa takı sizin şanınızdandır denir konu kapatılır. Istendiğinde de ayıp karsilanir zaten.
Ama doğu kültürü istenmesini bekliyo demekki ben bunu anladım ne bileyim.
İnanın kiskanmadim ozendim hatta daha dogru olan kelime imrendim.
Ama istemediğim için salak yerine konuluyosam arkamizdan ne bicim insan bunlar takı konusmadilar deniliyosa istemek gerekiyo demekki diye bir dusunceye kapildim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…