- 28 Mayıs 2009
- 4.128
- 10.737
-
- Konu Sahibi antevorte_
Bakın benim demek istediğim siz evlilik yaşına gelmiş olgun bireylersiniz.Düğün -nikah işlerine sizin karar vermeniz gerekir.Benim istemediğim olmaması için direttiğim bir düğünken bile mi ?
İlla olacak diye tutunulan bir düğün icin bile mi ?
Anasının içinde oğluşunun düğünü kalmamalı ama benim içimde atiyorum ki istediğim set kalmalı mı ?
Pardon ? Dediginiz gibi dusunseydim esimin yoresinde butun ev esyasini erkek tarafi aliyor bunu soylemeyede utanmiyorlar benim yanimda diretirdim.Bakın benim demek istediğim siz evlilik yaşına gelmiş olgun bireylersiniz.Düğün -nikah işlerine sizin karar vermeniz gerekir.
Düğünü eşiniz ve siz istemiyorsanız neden yaptırıyorsunuz?
Bizimkiler de istedi,fakat biz nikah tercih ettik,saygı duydular.
Bana ters gelen bu konularda sizin için demiyorum yanlış anlamayın ama erkeğin ailesi sağılacak inek gibi görülüyor,ne koparırsak kardır diye düşünülüyor..
Düğünü aile mutlaka olacak dediyse masraflardan kaçmamaları gerekir..Pardon ? Dediginiz gibi dusunseydim esimin yoresinde butun ev esyasini erkek tarafi aliyor bunu soylemeyede utanmiyorlar benim yanimda diretirdim.
Hicbirsey istemedim bile.
Dugun konusunda esim kirmak istemedigi icin tamam diyelim dedi bende tamam dedim.
Yapilsin umrumda degil.
Ama benim isteklerimide karsilasinlar o zaman. Sagilacak inek gibi gorsek istemede taki konusmadigimiz icin sasirip kalmazlardi.
Eşimin hakkini yiyemem benimle tanistiktan sonra imkanlarini zorlayarak biriktirebilecegi kadar biriktirdi. Benim derdim maddiyat degil buna inanin sabun dediginiz sey 100 lira kizim yapalim deselerdi ben malzemeyi alir giderdim.
Benim derdim önemsenmememiz özenilmemesi hicbirseyimize..
yanlış düşünmüşün karşı tarafta utanmaya yüz yoksa olmuyor maalesef ,istediğin bilezikleri borçla yapmıcaklarına eminsen tamam iste ama sonradan sana borç kalmasınUtandımmı derseniz utanmadım açıkcaşı utanması gerekenin karşı taraf olduğunu düşündüm hep..
Düğünü aile mutlaka olacak dediyse masraflardan kaçmamaları gerekir..
Bu durumlarda uzlaşma çok önemlidir,bu dönemde birbirinize kinlenirseniz bir daha içten samimi olmanız gerçekten zor olur.Bağlarınızı maddiyat yüzünden yıpratmayın,3 gün değil bir ömür hukukunuz olacak.
Sözümde nişanımda sormalarına rağmen ben kendi masraflarımı kendim karşıladım,bohça vs hazırlatmadım ve kıyafetlerimi kendim aldım.Şuan bana karşı çok hassaslar.
Bu dönemlere dikkat diyorum,tecrübelerime dayanarak..
Sizde onlara ozenmeyin madem, sizi anlıyorum ama bu düğün öncesi dönem o kadar bunlatici ki ne desem bilemiyorum en başta tavrınızi koysaydiniz bu gözle bakmazlardi gibi çünkü birsey istemeyince enayi gözüyle bakıyorlar kendimden biliyorum.Esiniz herseyin farkindaysa sıkıntı yok aslinda mesafenize ses çıkarmasın yeter.sen diretmedinki cumlesi bana biraz itici geldi,Allah razi olsun beni cok sıkmadin diyecegi yere
yanlış düşünmüşün karşı tarafta utanmaya yüz yoksa olmuyor maalesef ,istediğin bilezikleri borçla yapmıcaklarına eminsen tamam iste ama sonradan sana borç kalmasın
aynı sözü bende duydum ama benim için çok geçti düğün vs olmuştu... bence doğru yapıyorsun adam yanlışlıkla da olsa düşüncesini söylemiş...
başka sıkıntılarınız falan mı oldu,görmezden gelmeleri tuhaf çünkü...Sormadilar yapmadilarda hic birsey ama buna ragmen hassas degiller bana karsi bu kiz kirilirmi diye dusunmuyorlar bu sıkıntı zaten inanın..
hemde ben kayınvalideden duydum isteseydı yapardık dedi. oysaki sen beni ne kadar düşünürsen bende seni o kadar düşünürüm diyip de tüm harcamaları yarıya indiren kadın dedi bunu.Tavsiyem hislerinle hareket etEvet demekki istemem gerektigi gibi bir algi olusturdu bende.
Demekki onlarda oyle.
Bizde oyle olmadigi icin bu gune kadar istemedim hicbirsey.
Ne kadar seviyoruz diye iddia etselerde ben beni sevmediklerini dusunuyorum.başka sıkıntılarınız falan mı oldu,görmezden gelmeleri tuhaf çünkü...
Hislerim gercekten yuzsuzlesip arsizlasip istedigim herseyi yaptirmami soyluyo. Benimde icimde kalmasin bende bi kere geldim dunyaya bende bi kere evleniyorumhemde ben kayınvalideden duydum isteseydı yapardık dedi. oysaki sen beni ne kadar düşünürsen bende seni o kadar düşünürüm diyip de tüm harcamaları yarıya indiren kadın dedi bunu.Tavsiyem hislerinle hareket et
Tam hersey yolunda düğüne 1 hafta kalmış herseyden vazgecilirse erkek tarafı tarafından ve yer bulamayip resmi nikah ta bikaç gün önce yapılmış olursa ne olacak eviniz boş mu kalacak aileniz yardım etmeyecek mi? İnsanın başına hersey gelebiliyor bence önemli olan çocuğunu kim seviyorsa o yapmalı elinden geleniBen bekarım. Çok da sevdiğim zamanlar oldu, büyük konuşmakla ne alaka anlamadım. Bazı şeyler akıl ve mantık çerçevesine de oturmalı, yalnızca duygularla düşünmeden hareket etmek hata yaptırır.
anlıyorum ben sizin yerinizde olsam ,ne şamın şekeri ne arabın yüzü derim,istemezdim..Ona göre de mesafemi korurdum..Ne kadar seviyoruz diye iddia etselerde ben beni sevmediklerini dusunuyorum.
Cunku kulturumuz vs cok farkli. Onlar kendilerine gore bir kiz bulup ogullarina es degilde kendilerine hizmetci istediler muhtemelen ama ogullari beni cok sevdi. Bunu yediremediklerini dusunuyorum.
Acik sozlu olmam haksiza haksiz demem dusuncelerimi acikca soylemem onlarin gormedikleri seyler. Esimin bana laf ettirmemesi onlarin gormedikleri seyler cunku kv hala kv'si laf ettiginde kp tarafindan korunmuyo
Aslında özenti kötüGünaydın herkese..
Kısaca özet geçmeye çalışıcam sonrasındaki fikirlerinizi gercekten merak ediyorum.
Bizim eşimle sadece nikahımız oldu yaza düğünümüz olacak.
Eşimin ailesi nişanda nikahta evimizin eşyaları alınırken hiçbirşey yapmadılar paramız yok diyerek. Sağolsun ailem herşeyimi eksiksiz yaptı.
Yokluğu çok iyi bilirim, ama onlarınki yokluktan değildi, nisanlanicaz dediğimizde 10.000 lira verilip araba modeli yükseltildi, annesi kendisine dükkan açtı 8 9 aydır bir kuruş para kazanamadı hala vs vs. Ama bize gelince para yok denildi.
Şimdi eşimin kuzeninin de nişanı var teyzesi o kadar özeniyorki herşeye dün beraberdik sabun almiş kalıp almış gitmiş çarsıyı gezmiş modelleri çekmiş atmış. Gelini bizim yaptığımız sabunları beğenmedi tamam kızım beğendiğini yaptırırız dedi kadın hiç bozulmadı bile.
Benim nişan elbisemden pastama, nikah şekerime ev eşyama kadar herşeyi ailem aldı. Teyzesinin durumu ailesinden daha kötü aslında ama o kadın bile bize ailesinin yaptıgından daha fazlasini yapti evimizin eşyalarini alirken.
Dün aksam ordan ciktigimizda eşime 'cok özendim teyzen nasıl uğrasıyo özeniyo kadın çok takdir ettim' dedim.
Annemin durumu yoktuda olsa yapardıda o bu şu bi ton şey söyledi. En son lafı cok koydu bana 'Millet istiyo diretiyo sen hiçbisey istemedinki' dedi. Kafama dank etti.
Düğünü ben istemedim kendileri tutundular. Düğün salonunu inadımdan yüksek fiyatta tutturdum 'burası olmazsa bu düğün olmayacak' diyerek.
Şimdide o lafı duyduktan sonra delirdim artık. Hoşuma giden ama masraf olmasın diye istemediğim herşeyi istiyorum artık. Ayrıca takı içinde beğendiğim bir seti ve 3 tane bilezik istediğimi ailesine iletmesini söyledim.
Madem ağlamayana emzik yok bundan sonra ağlama görsünler. Isteyenin bi yüzü kara bu saatten sonra.
Doğrumu yapıyorum ne yapıyorum bende bilmiyorum sinirle hareket ediyorum çünkü. Fikirleriniz çok önemli..
Aslında özenti kötü
Ama bunu hangimiz yapmıyoruz
Birşey gördüğümüzde nekadarda duyarlı ve düşünceli diyoruz neden buda öyle değil diyip diyip yiyoruz kendimizi
Bence sinirle birşey yapmayın olması gereken kadar rica edin olursa olur olmazsa yapacak kin tutacak birşey yok
Set falan bilezik adeti ne bilim normal gelmedi bana
Herkesin şanına kalmış vereceği yapacağı durumu neyse odur
Zorlamanın anlamı yok
Aileniz yapmışsa gün gelir eşiniz ve ailesi tarafından yapmasaydı olur
Çokta dile getirmeyin bunu
Muhtemelen yine istemiycem zaten.. Yakistiramiycam kendime..anlıyorum ben sizin yerinizde olsam ,ne şamın şekeri ne arabın yüzü derim,istemezdim..Ona göre de mesafemi korurdum..