Bundan sonra isteyenin bi yüzü kara !

Aynen öyle size yok diyip başka şeylere harcama luksleri yok. Bide ele güne karşı en çok o tipler der evladimizin arkasindayiz diye.

İste o bize yok deyip baska seylere harcamaya ki araba modeli yukseltmek yani bu yaptilar.
Ve dediginiz gibi de elaleme oglusumuzu evlendirdik oglusumuzu evlendirdik.. Cok sinir oluyorum oyle boyle degil..

Üff tenezzül etmeyin ya kimseye.herseyi ailem yaptı diyorsun é kimse silah dayamadi nihayetinde. Yapılanlar söylenmez ayıp yahu.
Yok dükkan açtılar yok bilmem ne . Sizi ilgilendirmezki. Oğluna yapmıyo kadın sanami yapsın ? Demekki karakteri böyle. Yapsalar di elbette çok daha güzel olurdu ama yapmiyolar diye de huzursuzluk çıkarma. Nişanlıniz iyiyse kimseyi takmayin. Sanada bir tafsiye kimseyi kendinlé kiyaslama.
Teyzesi ile annesini de kiyaslaman incitici olmuş. Zaten nişanlın bunun farkındaysa üzgündür neden evlerinde huzursuzluk cikariyosun. Yapmak istemeyen naparsan yap yapmaz. Ha yaptiysada en güzel evlilik zamanların kavga gürültü ile geçer.
Senin burda dikkat etmen gereken kişi nişanlın ve huyu. Mutluysan kendine mutsuzluk arama.

İste o bize yok deyip baska seylere harcamaya ki araba modeli yukseltmek yani bu yaptilar.
Ve dediginiz gibi de elaleme oglusumuzu evlendirdik oglusumuzu evlendirdik.. Cok sinir oluyorum oyle boyle degil..
Bizimkiler küçük oglana araba aldılar o sırada. Buraya da yazmıştım seni ilgilendirmez dediler :) ama ona araba aldık size para kalmadı dediler. Şimdi görüşmüyoruz mutluyuz vallahi. Umarım sizinki tatlilikla sonuçlanır ama ne yazık ki içlerinden gelmiyorsa işiniz zor. Allah erkek ailelerine akıl versin hem erkek çocuk artık elden gitti diye masraf tan kacinirlar hem oglumuzdur diyip başına eksirler sonradan yuzsuzce

Kv çok sinsi.
Lafa geldimi oglusuma kurban olurum gelinime kurban olurum oy evlatlarim oy canimi vereyim.
Ama bunlar sadece sözde.
Ben ne oldugunu cookk onceden cozdum.
Ve ben maddi konularda olmasa da manevi olan konularda cok cok daha fazla dişliyim.
Bugune kadar hiçkimseye boyun eğmedim ona hiç egmem.
Maddi konularda ise iste yakistiramiyorum kendime..
yakıştır canım onlar çünkü salak yerine koymaya bayılıyorlar. aman lafta herkes herkes için ölür artık kimse inanmıyor bu laflara karnımız tok. hani bi laf varya iki biradan sonra herkes herkesi sever sen beni kahvaltıda sev.

Nişanlinin kendi evine esya alacak parasi bile yoksa ne diye evleniyor cok merak ediyorum.Mutfak alisverisinide her hafta sizinkiler yapiversin de der şimdi :işsiz:

Durumumuz varsa herseyi kendiniz yapın esinizle ama sizin ailenizede yuklenmeyin ilerde eşinizin yüzüne vurursunuz zorunuza gider. Ucuz olsun ama kimseye minmetiniz olmasın ona göre davranirsiniz ilerde

Üff tenezzül etmeyin ya kimseye.herseyi ailem yaptı diyorsun é kimse silah dayamadi nihayetinde. Yapılanlar söylenmez ayıp yahu.
Yok dükkan açtılar yok bilmem ne . Sizi ilgilendirmezki. Oğluna yapmıyo kadın sanami yapsın ? Demekki karakteri böyle. Yapsalar di elbette çok daha güzel olurdu ama yapmiyolar diye de huzursuzluk çıkarma. Nişanlıniz iyiyse kimseyi takmayin. Sanada bir tafsiye kimseyi kendinlé kiyaslama.
Teyzesi ile annesini de kiyaslaman incitici olmuş. Zaten nişanlın bunun farkındaysa üzgündür neden evlerinde huzursuzluk cikariyosun. Yapmak istemeyen naparsan yap yapmaz. Ha yaptiysada en güzel evlilik zamanların kavga gürültü ile geçer.
Senin burda dikkat etmen gereken kişi nişanlın ve huyu. Mutluysan kendine mutsuzluk arama.

Yo huzursuzluk cikarmiyorum. Benim istemedigim bir dugun yapilirken dugunde benim istekleriminde karsilanmasini bekliyorum sadece.
Bende kafalarina silah dayamadim dugun yapacaksiniz diye yuzlerce kere istemedigimi soyledim. Islerine geleni yapiyorlarsa benim istedigimide yapicaklar..

Nişanlinin kendi evine esya alacak parasi bile yoksa ne diye evleniyor cok merak ediyorum.Mutfak alisverisinide her hafta sizinkiler yapiversin de der şimdi :işsiz:
3 aydir evliyiz evimizdeyiz kimseye muhtac kalmadik cok sukur. Ev gecindirebilecek para kazaniyor ama esya dediginiz sey bu zamanda 20.000 liradan asagiya halledilmiyor en ucuzunu aldiginda inanin buna ben gunlerce oturup arastirdim herseyin en ucuz yollusunu. Karsimdaki insandan bu paraya sahip olmasini bekleyemezdim.

Durumumuz varsa herseyi kendiniz yapın esinizle ama sizin ailenizede yuklenmeyin ilerde eşinizin yüzüne vurursunuz zorunuza gider. Ucuz olsun ama kimseye minmetiniz olmasın ona göre davranirsiniz ilerde
Ailemin destegi esimin biriktirebildigi ve teyzesininde destegiyle evimizi kurduk cok sukur hala ufak tefek eksiklerimiz var ama hallediyoruz yavas yavas..
Dugun bizim disimizda gelisen bi olay oldugu icin ailemde esimde 1 kurus para harcamayacak dugune cunku istemiyorum dugunu

İnanın butun yaptiklarini yazsam sayfalarca sürer..
Gercekten hirslandim cunku cok zoruma gitti bu zamana kadar yaptiklari seyler ve artik cok fazla birikti.
Esim sagolsun hicbir istedigimi bugune kadar geri cevirmedi ha bende tabiki imkani disinda olan seyler istemedim.
Ama karsi taraf kotu niyetli olunca inanin iyi niyetimi kaybetmeye basladim onlara karsi artik..

Beklentinizi biraz azaltın, tanımış oluyorsunuz işte eşinizin ailesini.
Anneannemin bir lafı var "Kocan alıcı olsun kızım, gerisi mühim değil" diye. Bırakın herkes kendine yakıştırdığını yapsın, evlenecek aynı eve gireceksiniz iki kişi, eşiniz eli bol olsun, eşiniz alsın. Kimse de diyemez o zaman "Biz bunu bunu yaptık sana" diye.

Altını zaten size değil, oğullarına takmış olacaklar. Kendi oğulları görsün kimin ne yaptığını o yeter. Siz öfkeyle hırslandıkça, istemediğiniz birine dönüşür, farkında olmadan eşinizi de incitir ve kendinizi haklı iken haksız konuma sokacak hatalar yaparsınız. İsteyin elbette ama bırakın yapmayan da yapmasın.

Bak mesela bizim düğün günü kararlaştırılacağında, kvler bağ evi yaptırmaya başladılar. O kadar sinir olmuştum ki anlatamam. Tek oğlun var, onu evlendireceksin, e nereden çıktı düğün arası ev yaptırmalar? Bizimkiler her şeyimizi aldı, evi tepeden tırnağa döşediler desem yalan olmaz, eşimle çalışıyorduk, biz de ne yapılacaksa ayarladık ettik ödedik vb. Evimde kvmin aldığı tek eşya yok. Bu yüzden belki de koltuklarım, yatağım daha bir rahat. :)

yakıştır canım onlar çünkü salak yerine koymaya bayılıyorlar. aman lafta herkes herkes için ölür artık kimse inanmıyor bu laflara karnımız tok. hani bi laf varya iki biradan sonra herkes herkesi sever sen beni kahvaltıda sev.

Tam olarak hissiyatim salak yerine konuldugum iste. Cok guzel ifade etmissiniz..
O yuzden bu kadar hirslaniyorum.

İnanın maddiyatinda degilim olayin. Deselerdi ki kizim yapilacak mi bunlardan bi eksigin bi istegin varmi alalim hep beraber oturalim yapalim deselerdi ceplerinden 1 kurus para cikmazdi ben zaten malzemeyi gider alirdim. Hepi topu tutacagi 100 lira inanin.
Benim derdim burda maddiyat gibi goruldu arkadaslar tarafindan ama degil. Ozen gosterilmemesine ozenilmemesine cok kirginim ben..
Çok çok iyi anlıyorum sizi dedimya zaten belli siz düğün bile talep etmediğinize göre sizin derdiniz maddiyat değil
Ufak tefek jestler biraz özen göstermek yeterdi sizin için ama işte malesef olmayınca yapıcak bişeyde yok .
Kendimden de biliyorum değişmiyor insanlar düğününde nişanında özensiz olan sonrasında da öyle gidiyor, bende epey içlenmiştim zamanında size tavsiyem bende yaşadım çok iyi anlıyorum içinde olduğunuz durumu ama ne olursa olsun bu sizinen keyifli zamanlarınız bırakın isteyen buyursun istemeyen ötede de dursun izlesin, siz eşinizle bu zamanların keyfine bakın neşenizi bozmayın bunlarda böyle duyarsız deyip geçin, inanki kendinden çalıyosun şu an kayınvalidenin haberi varmı senin bu yaşadığın durumdan yok
Bu yüzden sende keyfini çıkarmaya yapabildiğin kadar görmemeye çalış sonuçta tekrarı yok bu zamanların ama yerini bulduğunda teyzeyi bol bol takdir etmeyi unutma :)

Ben sana hak verdim bende zamaninda hicbir sey istemedim hep yapan taraf oldum pismanim.Evlenmek icin de acele etme ailesi yapmasa bile nisanlin elinden gelebilcek her seyi yapsin ama hemen evlenirseniz cok borcla evlenmis olcaksiniz

Beklentinizi biraz azaltın, tanımış oluyorsunuz işte eşinizin ailesini.
Anneannemin bir lafı var "Kocan alıcı olsun kızım, gerisi mühim değil" diye. Bırakın herkes kendine yakıştırdığını yapsın, evlenecek aynı eve gireceksiniz iki kişi, eşiniz eli bol olsun, eşiniz alsın. Kimse de diyemez o zaman "Biz bunu bunu yaptık sana" diye.

Altını zaten size değil, oğullarına takmış olacaklar. Kendi oğulları görsün kimin ne yaptığını o yeter. Siz öfkeyle hırslandıkça, istemediğiniz birine dönüşür, farkında olmadan eşinizi de incitir ve kendinizi haklı iken haksız konuma sokacak hatalar yaparsınız. İsteyin elbette ama bırakın yapmayan da yapmasın.

Bak mesela bizim düğün günü kararlaştırılacağında, kvler bağ evi yaptırmaya başladılar. O kadar sinir olmuştum ki anlatamam. Tek oğlun var, onu evlendireceksin, e nereden çıktı düğün arası ev yaptırmalar? Bizimkiler her şeyimizi aldı, evi tepeden tırnağa döşediler desem yalan olmaz, eşimle çalışıyorduk, biz de ne yapılacaksa ayarladık ettik ödedik vb. Evimde kvmin aldığı tek eşya yok. Bu yüzden belki de koltuklarım, yatağım daha bir rahat. :)

Bak inanin bunu anlatsam kimse inanmaz kp sadece koltuklarimizin parasini 3 taksitte ve 2. Ve 3.taksidi odenmesi gerekenden 2 ay sonra vererek ödedi.
3 ayda hicbir esyama hicbirsey olmadida bu koltuklar perisan oldu. Yanmadigimi kaldi sacma sapan lekeler olmadigimi kaldi..
Iste bizimkilerde dukkanlar acildi araba modelleri yukseltildi falan filan..
Allah goruyo ya tek ona inaniyorum..

Çok çok iyi anlıyorum sizi dedimya zaten belli siz düğün bile talep etmediğinize göre sizin derdiniz maddiyat değil
Ufak tefek jestler biraz özen göstermek yeterdi sizin için ama işte malesef olmayınca yapıcak bişeyde yok .
Kendimden de biliyorum değişmiyor insanlar düğününde nişanında özensiz olan sonrasında da öyle gidiyor, bende epey içlenmiştim zamanında size tavsiyem bende yaşadım çok iyi anlıyorum içinde olduğunuz durumu ama ne olursa olsun bu sizinen keyifli zamanlarınız bırakın isteyen buyursun istemeyen ötede de dursun izlesin, siz eşinizle bu zamanların keyfine bakın neşenizi bozmayın bunlarda böyle duyarsız deyip geçin, inanki kendinden çalıyosun şu an kayınvalidenin haberi varmı senin bu yaşadığın durumdan yok
Bu yüzden sende keyfini çıkarmaya yapabildiğin kadar görmemeye çalış sonuçta tekrarı yok bu zamanların ama yerini bulduğunda teyzeyi bol bol takdir etmeyi unutma :)

O ailede en cok sevdigim iki kisi teyzesi ve esimin kiz kardesi zaten. Bunu sadece esime karsi dile getiriyodum ama bundan sonra herrr ortamda ozellikle teyzemin uzerine basa basa dile getiricem :)
Cok tesekkur ederim yorumlariniz ve anlayisiniz icin..

Büyük konusmayin lütfen... Siz evli bile olsanız çocuğunuz olacaktır.illa seviyorum der de eksiği kalmasın istersiniz bu duruma düşer. Büyük konuşmamak lazım.
Ben bekarım. Çok da sevdiğim zamanlar oldu, büyük konuşmakla ne alaka anlamadım. Bazı şeyler akıl ve mantık çerçevesine de oturmalı, yalnızca duygularla düşünmeden hareket etmek hata yaptırır.

Günaydın herkese..

Kısaca özet geçmeye çalışıcam sonrasındaki fikirlerinizi gercekten merak ediyorum.

Bizim eşimle sadece nikahımız oldu yaza düğünümüz olacak.

Eşimin ailesi nişanda nikahta evimizin eşyaları alınırken hiçbirşey yapmadılar paramız yok diyerek. Sağolsun ailem herşeyimi eksiksiz yaptı.

Yokluğu çok iyi bilirim, ama onlarınki yokluktan değildi, nisanlanicaz dediğimizde 10.000 lira verilip araba modeli yükseltildi, annesi kendisine dükkan açtı 8 9 aydır bir kuruş para kazanamadı hala vs vs. Ama bize gelince para yok denildi.

Şimdi eşimin kuzeninin de nişanı var teyzesi o kadar özeniyorki herşeye dün beraberdik sabun almiş kalıp almış gitmiş çarsıyı gezmiş modelleri çekmiş atmış. Gelini bizim yaptığımız sabunları beğenmedi tamam kızım beğendiğini yaptırırız dedi kadın hiç bozulmadı bile.

Benim nişan elbisemden pastama, nikah şekerime ev eşyama kadar herşeyi ailem aldı. Teyzesinin durumu ailesinden daha kötü aslında ama o kadın bile bize ailesinin yaptıgından daha fazlasini yapti evimizin eşyalarini alirken.

Dün aksam ordan ciktigimizda eşime 'cok özendim teyzen nasıl uğrasıyo özeniyo kadın çok takdir ettim' dedim.

Annemin durumu yoktuda olsa yapardıda o bu şu bi ton şey söyledi. En son lafı cok koydu bana 'Millet istiyo diretiyo sen hiçbisey istemedinki' dedi. Kafama dank etti.

Düğünü ben istemedim kendileri tutundular. Düğün salonunu inadımdan yüksek fiyatta tutturdum 'burası olmazsa bu düğün olmayacak' diyerek.

Şimdide o lafı duyduktan sonra delirdim artık. Hoşuma giden ama masraf olmasın diye istemediğim herşeyi istiyorum artık. Ayrıca takı içinde beğendiğim bir seti ve 3 tane bilezik istediğimi ailesine iletmesini söyledim.

Madem ağlamayana emzik yok bundan sonra ağlama görsünler. Isteyenin bi yüzü kara bu saatten sonra.

Doğrumu yapıyorum ne yapıyorum bende bilmiyorum sinirle hareket ediyorum çünkü. Fikirleriniz çok önemli..
canın cekiyorsa ve eşinle kötü olmayacaksan iste.

Ben sana hak verdim bende zamaninda hicbir sey istemedim hep yapan taraf oldum pismanim.Evlenmek icin de acele etme ailesi yapmasa bile nisanlin elinden gelebilcek her seyi yapsin ama hemen evlenirseniz cok borcla evlenmis olcaksiniz
Borcsuz evimizin esyalari alindi evimizdeyiz cok sukur.
Dugun icinde gerekirse son dk o dugune gitmem ama bir kurus borca girmem o dugun icin..

3 aydir evliyiz evimizdeyiz kimseye muhtac kalmadik cok sukur. Ev gecindirebilecek para kazaniyor ama esya dediginiz sey bu zamanda 20.000 liradan asagiya halledilmiyor en ucuzunu aldiginda inanin buna ben gunlerce oturup arastirdim herseyin en ucuz yollusunu. Karsimdaki insandan bu paraya sahip olmasini bekleyemezdim.

Keşke beraber çalışıp bu miktari biriktirseydiniz,olmadik yerde patlayip herseyi ailem yapti sen naptinki demeniz olası muhtemel.

Keşke beraber çalışıp bu miktari biriktirseydiniz,olmadik yerde patlayip herseyi ailem yapti sen naptinki demeniz olası muhtemel.
Eşimin hakkini yiyemem benimle tanistiktan sonra imkanlarini zorlayarak biriktirebilecegi kadar biriktirdi. Benim derdim maddiyat degil buna inanin sabun dediginiz sey 100 lira kizim yapalim deselerdi ben malzemeyi alir giderdim.
Benim derdim önemsenmememiz özenilmemesi hicbirseyimize..

X