Bunca derdimin üzerine bir de elti terörü...🤦🏼‍♀️

En iyi tepki; tepkisizliktir.
Bunu uygulayın. Öyle biri yokmuş gibi davranın.
Her yerden silin.
Görmeyin duymayın konuşmayın.
Kızınız düzelsin belki çok sonra yüzleşirsiniz.

Ben bir şeyi merak ettim. C CiNNET NUR Neden kayınvalide ile yaşamayı kabul ettiniz? Önceki konulardan eşinizin durumu iyiydi diye biliyorum. Neden kayınvalide sizinle yaşıyor ki? Bunu niye baştan kabul ettiniz?
Çünkü kayınvalide ile yaşadıkça bu olaylar devam edecek. Laf taşıma olacak.

Bu forum sağ olsun bana binlerce kere kayınvalide ile aynı evde olmayacağını evlenmeden gösterdi. Burayı okuyan herkesin kulağına da küpe olsun. Kayınvalide ile yaşanmaz. Tabi hastalık olur elzem durum olur amenna. O istisna. Onun dışında herkes kendi evinde olmalı..
Bence kızınız toparlarsın bunu eşinizle konuşun.
Şeker gibi bir kadın olsa da kayınvalide ile aynı evde olmaz.. Olmuyor.

Allah kızınıza şifa versin..
Birlikte yaşamıyoruz aslında ama senenin yarısını geziyorum ayağına benim evimde geçiriyor. Bu seneye kadar eşime olan saygımdan dolayı hep tolere ettim. Ama kızımın hastalığından sonra herkesin ağız payını verdim ve sıra ona da gelecek. Yorumun İçin teşekkür ederim 🙏🏻

Benim burada tanıdığım kadarıyla C CiNNET NUR bu tarz olaylarla ilgilenmez, oralı olmaz, aman sende derdi. Özellikle evladının sağlığı için savaş verdiği şu dönemde.
Kötü niyetli insana art niyetli düşündüğünü ispatlayamazsın, çünkü meziyetlerinin arasında empati, destek olmak vs. gibi insani düşünceler yoktur. O zaman sende kendi haline bırakıp, mecburi ortamlarda hal hatır sorarak, yaptıklarına tepkisiz kalarak onun gibi olmadığını göstereceksin. Cahil diye tabir ettiğim birine kendisinin yaptıklarıyla cevap vermem ki, kendime olan saygım sürsün, farkımız ortaya çıksın.
Konuyu ilk yazdığın haliyle okuduğumda problemin sende olduğunu, sonradan eklediğin detayla okuduğumda cahil ve art niyetli bir insanla muhattap olduğunu bu yüzden en ufak bir şeyin bile artık gözüne battığını düşündüm. Bu aslında kalitesiz insanların kalitesiz oyunlarıyla baş etmeye çalışırken, onlara onun dilinden cevap verirsek kendi seviyemizi de yerinden oynattığımızın ispatı. Dışarıdan bakan göz ikinizin farkını anlasın, sen o şekilde davran. Sen sen olmaktan vazgeçme ki geriye dönüp baktığında "ne kadar saçma davranmışım" diyecek bir tavrın olmasın. Hani bir söz vardır "cahille girme münakaşaya, ya sinirini zıplatır tavana yada yazık olur adâbına" diye. Eltinle ilgili konularda bunu kulağına küpe et.
Yaptıklarına cevap alamadığı zaman uğraşacak konusuda kalmayacak o vazgeçecek emin ol. Tepkisizlik en büyük tepkidir.
Tüm aile ile iletişimini kestiğinden, eşine sürekli bu konularla ilgili şikayet ettiğinden söz etmişsin. Tamam eşin bir sohbet ortamında yapılanları, senin tavrını, düşüncelerini öğrensin ama şikayet etme/eşinin tavır göstermesi bu olayı çözmesi vs. tarzı konuşmalara girme. Zaten ikinizin de odak noktası evladınız ve zor bir süreçten geçiyorsunuz, neden bu art niyetli insanlar yüzünden evliliğiniz yıpransın ki.

Birde malesef bu kulaktan kulağa durumlarında insanlara konular yanlış aktarılıyor, eksik anlatılıyor, yanlış anlaşılmalar/gereksiz kırgınlıklar çok oluyor. Eş ailesi ile ortak watsapp grubunuz varsa; şu yaşadığınız zorlu süreçle ilgili manevi anlamda beklediğiniz desteği göremediğiniz, onun yerine moralinizin yerle bir olduğu anlarda bile gereksiz kapris ve dedikodularla yıpratıldığınız, aile olarak gönülden yanınızda olmaları ile ilgili beklentiniz ile ilgili yapıcı bir kaç cümle yazın. Asla kişi hedefli ve suçlayıcı olmasın ki, herkes şapkası önüne alıp düşünsün.

Birde yok durum fotoğrafıymış, yok nispetmiş ilgilenme böyle şeylerle. Üç maymunu oyna gerekirse, kendi yoğunluğuna odaklan, kapını kapat huzurunu yaşa.
Önemseyip bu kadar detaylı bir yorum yazdığın İçin teşekkür ederim. Dediklerini dikkate alacağım 🙏🏻❣️

Birlikte yaşamıyoruz aslında ama senenin yarısını geziyorum ayağına benim evimde geçiriyor. Bu seneye kadar eşime olan saygımdan dolayı hep tolere ettim. Ama kızımın hastalığından sonra herkesin ağız payını verdim ve sıra ona da gelecek. Yorumun İçin teşekkür ederim 🙏🏻
Anladım durum böyleyse o zaman kayınvalideniz sizin iyi niyetinizi suistimal ediyor demektir.
Çünkü açık konuşalım geziyorum ayağına 6 ay oğlunun evi bile olsa kalınmaz. Elzem durum olur amenna. Gezdiğine göre kayınvalideniz sağlıklı. 6 ay kalmak için çok uzun bir zaman.
Bence kızınız düzelsin konuşun. Artık kızınız da var. Önceliğiniz o.

Allah kızınıza acil şifalar versin..

konu uzun olmasın diye detay vermemiştim ama madem şu durumda bile tepki topluyorum yorumlarda gözden kaçmasın diye o “ince” ayrıntıları buraya yeniden kopyalıyorum.
eltim iyi bir kadın olsaydı her biriniz söylediklerinizde haklıydınız. neden seviniyorsun hamile kalamayışına neden takıyorsun vs gibi sorularınıza toplu cevap vereyim.
Kaynanamı doldurup eşimin üzerine saldığı İçin.
Hamile kalmak istemesinin nedeninin oğlunun ailenin son ferdiyken herkesin onu sevdiğini ama Eylül doğunca herkesin onu unuttuğunu odak noktalarının değiştiğini acilen çocuk yapması gerektiğini söylediği için.
Zayıflamış Eylül dediğimde kaynanama bak anne sütü yeterli değil sen bir de bana kızıyordun erkenden sütten kesti diye kaynanamı doldurduğu İçin.
Zayıflamış dediğimde annesi oraya gitmiş ama bir çocuğa bile bakamamışlar diye sağda solda konuştuğu İçin.

Aramasının nedeni sırf ben aradım da açmadı diyip ortalığı kaosa sürüklediği için (başarılı da oldu)
Kendi ağzıyla 2. Çocuğu yapmak İçin sütten kesmem lazım diyordu. Bu yaptıklarını cürretkarca rahatça söyleyebilen bir kadın.

öncelikle cümleten iyi akşamlar. bugün bayağı bir doluyum her yere döküldüm biraz da buraya dökülüp sizlerin de fikirlerini almak isterim.

bir çoğunuz eylülün durumlarından haberdarsınız zaten. çok zor bir sürecin içerisindeyiz kah orada kah burada bir şekilde olumsuz şeyleri elemeye çalışıyorum ne kadar başarabilirsem artık bilemiyorum...

4 ay oldu doğalı hastahanelerden burnumuzu çıkaramadık kim bilir ne kadar daha çıkaramayacağız..
içinde bulunduğum psikolojiyi anlatmak istesem anlatamam, tarif etmek istesem edemem. ama yangın yeri desem tam da yeridir. kafamı dağıtmakla uğraşırken bile hemen saati dolmadan buhrana düşüyorum.

konunun neresinden başlayacağımı bilmiyorum ama önce başlardan bir özet geçmeye çalışayım. benimle yaşıt(25) ama benden 1 sene sonra evlenen g.tü yere yakın diye tabir edilen bir eltim var evlendi evleneli elini dilini hiç üzerimden çekmedi. yok neden kapanmıyor, neden bu kadar geziyor, neden sürekli alışveriş yapıyor yani hayatımın her yönünü kıskanarak geçirdi hala da öyle.
takmamaya çalıştım bunca zaman ama bazen öyle şeyler yapıyor ki takmamak mümkün olmuyor. ben kızıma hamile kaldığımda daha 40ı yeni çıkmış bir bebeği varken ben hamileyim diye ortaya atılmıştı :) vahimiyeti görüyor musunuz? komiiiiiikkkk kadınnnnnn
çocuğunun 2 ayı dolmadan erkenden sütten kesti biran önce hamile kalıp bana nispet yapmak İçin ama gel görki yılan kalbinin yüzünden neredeyse 1,5 senedir hamile kalamıyor :)))))

doğum zamanım geldi çattı ben 30 saat boyunca bir fiil acı çektim yerlerde süründüm yavrum kakasını yaptı, kalp ritimleri düştü acil sezeryana alınmışım neymiş o arada bu hanfendi aramış da açmamışım. açmış eşime dert yanıyor o kadar aradık insan bi açmazmıymış tek ben mi çocuk doğurmuşum oda çok acılar çekmiş bilmem neler neler eşim de dellendi açtı ağzını yumdu gözünü tabi uslanır mi uslanmaz arsızzzzzzzzzz.....

kaynanamı sürekli doldurmalar... üzerimize salmalar... küsmeler gırlaaa...

eylülülün hastalığını öğrendik güya çok üzülmüş beni aradı ağlıyor ay çok üzüldümler dualar ediyorumlar bilmem neler. kızımı acil akciğer ameliyatına almışlar o ara bana güya destek olacak ya diyor ki ya benim oğlumda sarılıktan 3 gün hastanede yattı :)))))))
kadıııııın sen şaka Mısın dedim ya senin durumunla benim durumum bir mi sen aptal mısın?

neyse hafif sürtüşme oldu... özür falan diledi. kızım yoğun bakımda yatıyor. mesaj atmış görmeye gittiniz mi ? zayıflamış mı ? sütün var mı? bu ve bunun gibi saçma sapan fesatlık dolu sorular. inanın o ara onunla uğraşacak kafa da olmadığım İçin üzerine de düşmedim.

kızım 2. ameliyatına girdi ameliyat sonrası beynine pıhtı attı. bu gerçekten çok ağırdı benim için. yani her türlü çöktüm artık. hala etkileri üzerimde. 15 20 gün hastahanede kaldım kızımla o süreçte. bu aptal kadın da başta olmak üzere sürekli arıyorlardı yapmacık olduğu o kadar belliydi ki ben açıp da ne konuşayım onunla sırf desinlere arıyordu işte.telefonumu uçak moduna aldım eşimin ailesinden kim varsa hepsini engelledim sadece Wi-Fiden foruma girdim.
bakın zurnanın zırt dediği yer burası. neymiş beni aramışlar ben açmamışım bana küsmüşler :):):):):):):):):):):):) delirdim resmen eşimle kavga ettim hepsini sildim. dedim benden uzak şeytana yakın olsunlar.

yalnız bitmediiiii :) whatsappta kızımı paylaşıyorum ara ara. hiç oğlunun resmini paylaşmayan kadın bir anda aman canım oğlumlar aman bi yerlerini yesinler diye paylaşımlar yapıyor.oysa o kalın kafası basıp düşünse benim kızım hasta ya rekabet yapacağı insan ben miyim ? sürekli benimle bir kıyas halinde bir durum paylaşsam ilk o bakıyor ben ne yapsam aynısını yapıyor. diyeceksiniz ki niye ağzını yırtmadın bunca zaman? arkadaşlar o kadar cahil ki yani uğraşmaya dahi değmez. cahilin en tehlikelisinden hemde kendini bilgili sanancahil türünden.

Velhasıl şu son zamanlarda bu kıskançlıkları çoook gözüme batmaya başladı. çatmamak için zor tutuyorum kendimi. whatsapp durumu üzerinden yürüdüğü İçin ispat edemiyorum. ama artık son demlerimdeyim. sizce ben buna derdin ne gibisinden yürümeli miyim ? yoksa kendi haline bırakayım kudurmaya devam mi etsin ?
Bebeğin rahatsızlığı nedir ? Şu an durumu daha iyidir inşallah. Rabbim bütün çocukları korusun. Sizin evladiniza da hayırlı şifalar versin. Bebeğiniz günahsız bir melek inanın aci çekmiyordur.
Yakınınız olsaydım yanınızda olmak isterdim ama malum pandemi süreci hastane de olmak hem oradakiler için hemde kendimiz için riskli. Telefonla destek olmaya çalışırdım sanırım bende. Ha konuşmak istemezseniz de çok iyi anlayabilirdim. Evlat nihayetinde elini cizse yüreği ürperir insanın. Sadece bol bol dua ederdim sanırım. Burada size hak verdim.
Ancak hamile kalması ve bebeğinin fotolarını paylaşmasını biraz icsellestirmissiniz gibi geldi. Bazı insanlar ne yazikki daha az empati sahibi oluyor. Bebeğinin fotosunu paylaşmasınin sizi uzecegini dusunemedi belki de paylaştı öyle. Bu da bir karakteristik ozellik. Misal lise arkadaşımın annesi vefat etti. Lise 2 deydik sanırım. Ondan veri anneler günü mesajı paylaşmam annemle sarılıp vs foto paylaşmam. Ama paylaşan arkadaşlarımız da var bu onların acımasız bencil olduğunu asla göstermez ki. Sadece karakter farklılığı diyebilirim.
Hamilelikte ben en deli insanın dahi nispet olsun diye çocuk yapabileceğini düşünmüyorum. Belki öyle denk geldi bir kaza oldu onlarda bozuntuya vermedi.
Siz bunları bosverin zaten imtihaniniz büyük.
Birde bebeğiniz tamamen iyileşince de burada bizimle paylaşın lütfen. Sağlıcakla kalın ❤

konu uzun olmasın diye detay vermemiştim ama madem şu durumda bile tepki topluyorum yorumlarda gözden kaçmasın diye o “ince” ayrıntıları buraya yeniden kopyalıyorum.
eltim iyi bir kadın olsaydı her biriniz söylediklerinizde haklıydınız. neden seviniyorsun hamile kalamayışına neden takıyorsun vs gibi sorularınıza toplu cevap vereyim.
Kaynanamı doldurup eşimin üzerine saldığı İçin.
Hamile kalmak istemesinin nedeninin oğlunun ailenin son ferdiyken herkesin onu sevdiğini ama Eylül doğunca herkesin onu unuttuğunu odak noktalarının değiştiğini acilen çocuk yapması gerektiğini söylediği için.
Zayıflamış Eylül dediğimde kaynanama bak anne sütü yeterli değil sen bir de bana kızıyordun erkenden sütten kesti diye kaynanamı doldurduğu İçin.
Zayıflamış dediğimde annesi oraya gitmiş ama bir çocuğa bile bakamamışlar diye sağda solda konuştuğu İçin.

Aramasının nedeni sırf ben aradım da açmadı diyip ortalığı kaosa sürüklediği için (başarılı da oldu)
Kendi ağzıyla 2. Çocuğu yapmak İçin sütten kesmem lazım diyordu. Bu yaptıklarını cürretkarca rahatça söyleyebilen bir kadın.

öncelikle cümleten iyi akşamlar. bugün bayağı bir doluyum her yere döküldüm biraz da buraya dökülüp sizlerin de fikirlerini almak isterim.

bir çoğunuz eylülün durumlarından haberdarsınız zaten. çok zor bir sürecin içerisindeyiz kah orada kah burada bir şekilde olumsuz şeyleri elemeye çalışıyorum ne kadar başarabilirsem artık bilemiyorum...

4 ay oldu doğalı hastahanelerden burnumuzu çıkaramadık kim bilir ne kadar daha çıkaramayacağız..
içinde bulunduğum psikolojiyi anlatmak istesem anlatamam, tarif etmek istesem edemem. ama yangın yeri desem tam da yeridir. kafamı dağıtmakla uğraşırken bile hemen saati dolmadan buhrana düşüyorum.

konunun neresinden başlayacağımı bilmiyorum ama önce başlardan bir özet geçmeye çalışayım. benimle yaşıt(25) ama benden 1 sene sonra evlenen g.tü yere yakın diye tabir edilen bir eltim var evlendi evleneli elini dilini hiç üzerimden çekmedi. yok neden kapanmıyor, neden bu kadar geziyor, neden sürekli alışveriş yapıyor yani hayatımın her yönünü kıskanarak geçirdi hala da öyle.
takmamaya çalıştım bunca zaman ama bazen öyle şeyler yapıyor ki takmamak mümkün olmuyor. ben kızıma hamile kaldığımda daha 40ı yeni çıkmış bir bebeği varken ben hamileyim diye ortaya atılmıştı :) vahimiyeti görüyor musunuz? komiiiiiikkkk kadınnnnnn
çocuğunun 2 ayı dolmadan erkenden sütten kesti biran önce hamile kalıp bana nispet yapmak İçin ama gel görki yılan kalbinin yüzünden neredeyse 1,5 senedir hamile kalamıyor :)))))

doğum zamanım geldi çattı ben 30 saat boyunca bir fiil acı çektim yerlerde süründüm yavrum kakasını yaptı, kalp ritimleri düştü acil sezeryana alınmışım neymiş o arada bu hanfendi aramış da açmamışım. açmış eşime dert yanıyor o kadar aradık insan bi açmazmıymış tek ben mi çocuk doğurmuşum oda çok acılar çekmiş bilmem neler neler eşim de dellendi açtı ağzını yumdu gözünü tabi uslanır mi uslanmaz arsızzzzzzzzzz.....

kaynanamı sürekli doldurmalar... üzerimize salmalar... küsmeler gırlaaa...

eylülülün hastalığını öğrendik güya çok üzülmüş beni aradı ağlıyor ay çok üzüldümler dualar ediyorumlar bilmem neler. kızımı acil akciğer ameliyatına almışlar o ara bana güya destek olacak ya diyor ki ya benim oğlumda sarılıktan 3 gün hastanede yattı :)))))))
kadıııııın sen şaka Mısın dedim ya senin durumunla benim durumum bir mi sen aptal mısın?

neyse hafif sürtüşme oldu... özür falan diledi. kızım yoğun bakımda yatıyor. mesaj atmış görmeye gittiniz mi ? zayıflamış mı ? sütün var mı? bu ve bunun gibi saçma sapan fesatlık dolu sorular. inanın o ara onunla uğraşacak kafa da olmadığım İçin üzerine de düşmedim.

kızım 2. ameliyatına girdi ameliyat sonrası beynine pıhtı attı. bu gerçekten çok ağırdı benim için. yani her türlü çöktüm artık. hala etkileri üzerimde. 15 20 gün hastahanede kaldım kızımla o süreçte. bu aptal kadın da başta olmak üzere sürekli arıyorlardı yapmacık olduğu o kadar belliydi ki ben açıp da ne konuşayım onunla sırf desinlere arıyordu işte.telefonumu uçak moduna aldım eşimin ailesinden kim varsa hepsini engelledim sadece Wi-Fiden foruma girdim.
bakın zurnanın zırt dediği yer burası. neymiş beni aramışlar ben açmamışım bana küsmüşler :):):):):):):):):):):):) delirdim resmen eşimle kavga ettim hepsini sildim. dedim benden uzak şeytana yakın olsunlar.

yalnız bitmediiiii :) whatsappta kızımı paylaşıyorum ara ara. hiç oğlunun resmini paylaşmayan kadın bir anda aman canım oğlumlar aman bi yerlerini yesinler diye paylaşımlar yapıyor.oysa o kalın kafası basıp düşünse benim kızım hasta ya rekabet yapacağı insan ben miyim ? sürekli benimle bir kıyas halinde bir durum paylaşsam ilk o bakıyor ben ne yapsam aynısını yapıyor. diyeceksiniz ki niye ağzını yırtmadın bunca zaman? arkadaşlar o kadar cahil ki yani uğraşmaya dahi değmez. cahilin en tehlikelisinden hemde kendini bilgili sanancahil türünden.

Velhasıl şu son zamanlarda bu kıskançlıkları çoook gözüme batmaya başladı. çatmamak için zor tutuyorum kendimi. whatsapp durumu üzerinden yürüdüğü İçin ispat edemiyorum. ama artık son demlerimdeyim. sizce ben buna derdin ne gibisinden yürümeli miyim ? yoksa kendi haline bırakayım kudurmaya devam mi etsin ?
Çok geçmiş olsun umarım yavrunuzun sağlık durumu iyidir, ben bu sayfaya yeni katıldım benim gibi yeni gelenler için önyargı oluşmaması açısından ayrıntılı yazmanız iyi olmuş, Allah yardımcınız olsun tavsiye varsa burdaki hanımlardan bende faydalanmak isterim ama şu 'görüşme,takma,mesafe koy' lafları dışında olursa sevinirim çünkü kadın kadına bi misafirlik olsun illa denk gelicez bayramda kayınvalidelerde kalıcaz ,eşim eşiyle haklı olarak abi kardeş görüşüp gidip gelmek isticekler yani araya mesafe koymak gibi birşey yok, sürekli kendini çocuklarını kocasını öven benim nişanlımı bişey bilmiyomuş beceremezmiş gibi laflar hareketler yapan ben yeni gelin geldim diye sen bilmezsin,sen şunu tanımazsın diye muhabbete ben sorduğumda kendimi dışlanmış gibi hissettiren elti kıskançlığı mı desem ne desem bilemedim ben henüz evli değilim 2 ay sonra evlenicem ama aynı sorun bende de var yani düğünde giyceği elbiseden tut da herşeyiyle benimle yarışıyor ve sadece ben değil eşlerimizin ailedeki evli kuzenleriyle yarışıyo,örneğin 1 sene içinde 2 kez tatile gitmiş kuzenleri eşi çocuklarıyla birlikte bunu neden gittiler yeni gitmedi mi onlar tatile diye kayınvalideme soruyor herşeyin içinde herkesin maddi manevi durumu ayrı isteyen istediği yere gider herşeye karışıyor ,diğer kuzenler için görüşmüyorum diyor bi sürü şey sülalenin ilk gelini olarak bişeylere öncü olduğunu söylüyor ama hiç bi birleştiriciliği yok o kadar kalabalık genç grup var kuzenler eşleri bekar olanlar 3 senedir 1 kere bile ortak birşey yapmadık ,çağrılana da gitmez kendi de yapmaz ,ama biz ailenin büyüğüyüz fedakarız ,nasip olursa ben evimde hepsini teker teker de birlikte de ağırlamak istiyorum kimsenin bağı kopmasın istiyorum fitne fesat girmesin her zaman dua etmişimdir rabbim sen hakkımda kötü düşünene daha çok ver de her anlamda benim hakkımda düşünmeyi bıraksın diye, bilmiyorum başlarda çok iyiydik ya da bana öyle geldi ama bariz kıskançlığını hissediyorum, kayınvalide bile bana onun yanında sarılmayıp o yokken yakınlık gösteriyo gücüme gidiyo ben olsam ne kadar güzel gelinini onca yaşadıklarına rağmen seviyo demek ki bana da böyle iyi olcak der sevinirim neden böyle anlamıyorum anlam veremiyorum ,kayınpederi bayramda aradığımda kızım oğullarım torunlarım oturuyoruz dediğinde ben kendimi el gibi hissettim bu da onun hoşuna gitti ,inancı yüksek allah korkusu olan namazını aksatmamaya dikkat eden bir insan neden bu kadar kötü düşünceleri içinde barındırır ben ona benden bir zarar gelmiceğini anlasın diye kendi ablamdan abimden daha yakın davrandım yenge demedim abla dedim hep ama içten pazarlıklı halleri artık zoruma gidiyor artık bende anlamamış gibi yapıp ona inat yapıcam herşeyi onun anladığı dilden bu tarz insanlarla iyi yoldan halledilmez onlarla onların dilinden konuşmak lazım

Bir de anlamadığım bir konu var kayınvalide, görümce, elti hangisi olursa olsun , direkt 'görüşmeyin, konuşmayın, çıkarın hayatınızdan,engelleyin' diyen bi grup arkadaşlar-ablalar var çoğunuzun tecrübesine saygı duyuyorum ama bizim istediğimiz olay çıkaran sorun yaratan insan olmak değil ki bunu yapmak karşı tarafın ekmeğine yağ sürmek olur 'bak bu zamana kadar ailede hiç bi sorun yoktu o geldi benle sorun yaşadı ' olur yani sizin verdiğiniz tavsiyeler yakıp yıkmak yapıcı değil ve her aile yaşantısının her insanın yapabilceği sorun değil ben ilerde eşim olucak insanı arada bırakmak istemiyorum gelin geldi onu bizden uzaklaştırdı denmesini istemiyorum ,hakkımı yedirmeden yaşantımı sürdürmek istiyorum sizden ricam bana benden büyüklere küçüklere lütfen telkinlerde bulunarak yol göstermeniz ben şu geçici dünyada kimseyi kırmak istemiyorum ama insanız maalesef ki iyi olduğu kadar kötü huylarda bizde mevcut hırsımıza nefsimize yenik düşüyoruz ,sevgiler

Kaynanam da söylüyor evet ama mesela kaynanama anlatışı bizi kötüleyip kendini iyi gösterir nitelikte. Hasta kızı neden dışarı çıkarıyorlar madem demiş. Kaynanamda siz bu virüs zamanı çocuğu neden dışarı çıkarıyorsunuz diye gaza gelmiş.
bu kabile hayatı konusunda eşimle herşeyi konuştum. Kızımın hastalığından sonra herkesle herşeyi açık açık konuşacak kıvama geldim. Bu durumun eşim de fazlasıyla farkında ve rahatsız ama cahille uğraşma boşver deyip kapatıyor konuyu
O kadar iyi ise 6 ay o baksın kaynişine. Bedavadan iyilik olmuyor. :KK53:

Bir de anlamadığım bir konu var kayınvalide, görümce, elti hangisi olursa olsun , direkt 'görüşmeyin, konuşmayın, çıkarın hayatınızdan,engelleyin' diyen bi grup arkadaşlar-ablalar var çoğunuzun tecrübesine saygı duyuyorum ama bizim istediğimiz olay çıkaran sorun yaratan insan olmak değil ki bunu yapmak karşı tarafın ekmeğine yağ sürmek olur 'bak bu zamana kadar ailede hiç bi sorun yoktu o geldi benle sorun yaşadı ' olur yani sizin verdiğiniz tavsiyeler yakıp yıkmak yapıcı değil ve her aile yaşantısının her insanın yapabilceği sorun değil ben ilerde eşim olucak insanı arada bırakmak istemiyorum gelin geldi onu bizden uzaklaştırdı denmesini istemiyorum ,hakkımı yedirmeden yaşantımı sürdürmek istiyorum sizden ricam bana benden büyüklere küçüklere lütfen telkinlerde bulunarak yol göstermeniz ben şu geçici dünyada kimseyi kırmak istemiyorum ama insanız maalesef ki iyi olduğu kadar kötü huylarda bizde mevcut hırsımıza nefsimize yenik düşüyoruz ,sevgiler
Artık bir yere kadar sabrediyorsun susuyorsun hakliyken eşinde savunmaz sa mecburen hayatından cikarmsk zorunda kaliyorsun,ya susup köle olacaksın lafları duyacaksın yada eşinden ayrılmak istemiyorsan ailesini sirun cikarani hayatından çıkaracaksın,
Çok denedim eşim arada kalmasın ailesiyle kötü olmayayim diye sustukça üstüme geldiler oğlunu yönettiği gibi benide yönetmek istediler anlatsam roman olur,bana babam anam karışmaz onlar kim oluyor ki karışacak,izin vermedim diye iftiralar hakkımda soylemedigim şeyleri bir olup söylemiş gibi kocama söyleyip doldurmalar daha neler neler,ben kendi evimde kimseye karismayayim herkes hayatını yaşasın kimsenin zararını görmeyeyim dedim ama olmadı,eşim pasif çünkü hepsinin suçlusu o zaten.
Dediğiniz gibi olmak istedik olamadık sizde Evli değilsiniz galiba inşallah bizim yasadigimiz şeyleri yaşamazsınız bizimkiler gibi aileye gelin olmazsınız Rabbim iyilerle karsilastirsin.

"whatsapp durumu üzerinden yürüdüğü İçin ispat edemiyorum. ama artık son demlerimdeyim. sizce ben buna derdin ne gibisinden yürümeli miyim ? yoksa kendi haline bırakayım kudurmaya devam mi etsin ? " İşte buradan başlayın ,öncelikle onun vatsap durumlarına bakmayın, bakmamaya çalışın ki madem sevmiyorsunuz??***

Aklı başında düzgün bi kadın olsa çocuğu hasta olan eltisine destek olurdu. Erkenden evlenmiş hayatta bir baltaya sap olamamış bir arsız belli ki. Kendinizi üzmeyin yokmuş gibi davranın istediğini vermeyin kaostan beslenen bir pislik belli ki. Anlamıyorum evladı hasta bi anneyle neden uğraşır bir insan ya. Neden..

Aklı başında düzgün bi kadın olsa çocuğu hasta olan eltisine destek olurdu. Erkenden evlenmiş hayatta bir baltaya sap olamamış bir arsız belli ki. Kendinizi üzmeyin yokmuş gibi davranın istediğini vermeyin kaostan beslenen bir pislik belli ki. Anlamıyorum evladı hasta bi anneyle neden uğraşır bir insan ya. Neden..
Bende bunu anlayamadığım İçin yazdım buraya neden yani ? insan canını hiçe sayacak kadar bu hırsın sebebi nedir

Bende bunu anlayamadığım İçin yazdım buraya neden yani ? insan canını hiçe sayacak kadar bu hırsın sebebi nedir
Bence sende olup da onda olmayan her neyse onu kıskanıyor. Ya mutsuz kadinlar uğraşır bir başkasıyla evliliğinde hayatında mutsuzdur etrafa sataşıyor işte boş kafa.

bu yarışı yapan asla ben değilim eltim :) inşallah onun çocuğunu daha çok severler de en azından benim kafam rahat eder. Kimsenin sevgisine ihtiyacım yok şu durumda.
siz ironi yaparken (!) bunu koyarsınız bende :) bunu koyarım. size göre ironik olmayabilir ama yazdıklarımı bir kez daha okursanız anlarsınız. ayriyeten şu tepkiler yüzünden konuyu yeniden düzenlemek zorunda kaldım. bari siz yapmayın gözünüzü seveyim ya
Şu dediğinden eminsen eltin tam bir ezik. Çocuk doğurmaktan, tesettüre girmekten başka dişe dokunur bir meziyeti yok,hep buralardan oynuyor. Bu kadar ezik bir insanı kale almamak ona en büyük ceza olacaktır. Zor, biliyorum. Ama başarabilirsen kafayı yiyecek.

X