Bunca derdimin üzerine bir de elti terörü...🤦🏼‍♀️

Benim çocugum hasta olacak ben oturup bunlarla ugrasicam🥺 kusura bakmayin gecmis olsun ama sizin de iciniz cok kotu. Yok sunu bunu yapti bilmem ne nasil oturup dusunebiliyorsunuz🙄 cocugunuzla yorun kafanizi. Hosunuza gitmiyorsa seninle gorusmek konusmak istemiyorum hoslanmiyorum senden diyip engelleyin. Onunla ilgili en ufak laf soyleyenin de agzina lafi tikin bi daha kimse konusamaz.

Benim çocugum hasta olacak ben oturup bunlarla ugrasicam🥺 kusura bakmayin gecmis olsun ama sizin de iciniz cok kotu. Yok sunu bunu yapti bilmem ne nasil oturup dusunebiliyorsunuz🙄 cocugunuzla yorun kafanizi. Hosunuza gitmiyorsa seninle gorusmek konusmak istemiyorum hoslanmiyorum senden diyip engelleyin. Onunla ilgili en ufak laf soyleyenin de agzina lafi tikin bi daha kimse konusamaz.
Bunca şeyi duyup içimin ne olması gerekiyordu pardon ?

Kaynanam da söylüyor evet ama mesela kaynanama anlatışı bizi kötüleyip kendini iyi gösterir nitelikte. Hasta kızı neden dışarı çıkarıyorlar madem demiş. Kaynanamda siz bu virüs zamanı çocuğu neden dışarı çıkarıyorsunuz diye gaza gelmiş.
bu kabile hayatı konusunda eşimle herşeyi konuştum. Kızımın hastalığından sonra herkesle herşeyi açık açık konuşacak kıvama geldim. Bu durumun eşim de fazlasıyla farkında ve rahatsız ama cahille uğraşma boşver deyip kapatıyor konuyu

Eee ama ograsiyorsun. Kv'den halen geliyor size, elti halen laf yetistiriyor size. Hepsini engelle. Elti ile görüsme. Kv'de bir zahmet kendine ev bulsun.

Esin bu sartlarini kabul etmiyorsa bosanacaksin iste.

Ben olsam zerre kadar takmazdim eltinin laflari. Dedim ya, zaten engellerdim. Ola ki yine beni buldu he he deyip geçerdim. Su an kizina konsantre olmalisin. Diger herkes ne diyorsa sakin takma.

allah tez vakitte yavrunuza şifa versin inşallah. hep birlikte mutlu mesut evinize dönün 🧿🧿🧿

buradaki çoğu yoruma katılmıyorum maalesef. sinek de küçüktür ama mide bulandırır. eltinizin bi yaptığını görmezden gelin hadi 2 olsun ama 3. de ister istemez gözünüze batar. batmayacağı varsa da batar çünkü acılısınız.

yerinizde olsam aradığında ya da yüzyüze geldiğim ilk anda haddini bildirirdim. kendisi ingiltere kraliçesi mi de her aradığında açılacak o telefon. canınız açmak istemedi açmadınız bunda ne sorun var?

lafınızı esirgemeyin kendinizi de üzmeyin sadece kızınıza odaklanın e mi. çok çok geçmiş olsun ❤

Geçmiş olsun, çocuğunuz en kısa sürede bu zorlu süreci atlatır umarım. Yalnız siz de çok iyi niyetli değilsiniz, ortada sağlık gibi ciddi bir durum varken saçma sapan şeylerle uğraşıyorsunuz.

Geçmiş olsun, çocuğunuz en kısa sürede bu zorlu süreci atlatır umarım. Yalnız siz de çok iyi niyetli değilsiniz, ortada sağlık gibi ciddi bir durum varken saçma sapan şeylerle uğraşıyorsunuz.
Şu durumda nasıl iyi niyetli olacaktım? Bunca zaman herşeye susmam yeterli değil miydi ? O borusunu öttürürken ay canım eltim ne güzel yeriyor beni mi diyecektim sizce ?

elti kim ki

çıkarın hayatınızdan

açmadı deyince açmadım açmayacağım deyin küstüyse kendi bilir

burada yazarım 14 yıldır eltim var, evlerimizin arası 10 dakika toplamda yani 14 yılda 10 kere görüşmedik galiba

küs değilim kavga etmedim hatta karşılıklı nerede ise hiç konuşma olmadı aramızda yedi kat yabancıyız birbirimize

bende telefonu yok muhtemelen benim de onda yok

sizin derdiniz başınızdan aşkın o çocuğunu durum yapmış da yeni bebek yapacakmış da çok da tınn

eltimin kızı vardı benim oğlum doğdu

eltim kızı 10 yaşında, kendi de 43 yaşında iken ikinciyi yaptı

kızını doğurduğunda da yaşım var çok korkuyordum tüm tetkikleri yaptırdım vs vs diye anlatır bir daha çocuk yapmam derdi

şimdi benim oğlum ön planda diye mi ikinciyi doğurdu

bununla kafayı neden yorayım ki

ne fark eder ne için yaptıysa yaptı onun çocuğu onun sorumluluğu

elti kim ki

çıkarın hayatınızdan

açmadı deyince açmadım açmayacağım deyin küstüyse kendi bilir

burada yazarım 14 yıldır eltim var, evlerimizin arası 10 dakika toplamda yani 14 yılda 10 kere görüşmedik galiba

küs değilim kavga etmedim hatta karşılıklı nerede ise hiç konuşma olmadı aramızda yedi kat yabancıyız birbirimize

bende telefonu yok muhtemelen benim de onda yok

sizin derdiniz başınızdan aşkın o çocuğunu durum yapmış da yeni bebek yapacakmış da çok da tınn

eltimin kızı vardı benim oğlum doğdu

eltim kızı 10 yaşında, kendi de 43 yaşında iken ikinciyi yaptı

kızını doğurduğunda da yaşım var çok korkuyordum tüm tetkikleri yaptırdım vs vs diye anlatır bir daha çocuk yapmam derdi

şimdi benim oğlum ön planda diye mi ikinciyi doğurdu

bununla kafayı neden yorayım ki

ne fark eder ne için yaptıysa yaptı onun çocuğu onun sorumluluğu
Haklısınız,bundan sonrasında öyle yapmayı düşünüyorum yine uğraşmaya devam ederse sakinliğimi koruyamayacağım sanırım.

Benim burada tanıdığım kadarıyla C CiNNET NUR bu tarz olaylarla ilgilenmez, oralı olmaz, aman sende derdi. Özellikle evladının sağlığı için savaş verdiği şu dönemde.
Kötü niyetli insana art niyetli düşündüğünü ispatlayamazsın, çünkü meziyetlerinin arasında empati, destek olmak vs. gibi insani düşünceler yoktur. O zaman sende kendi haline bırakıp, mecburi ortamlarda hal hatır sorarak, yaptıklarına tepkisiz kalarak onun gibi olmadığını göstereceksin. Cahil diye tabir ettiğim birine kendisinin yaptıklarıyla cevap vermem ki, kendime olan saygım sürsün, farkımız ortaya çıksın.
Konuyu ilk yazdığın haliyle okuduğumda problemin sende olduğunu, sonradan eklediğin detayla okuduğumda cahil ve art niyetli bir insanla muhattap olduğunu bu yüzden en ufak bir şeyin bile artık gözüne battığını düşündüm. Bu aslında kalitesiz insanların kalitesiz oyunlarıyla baş etmeye çalışırken, onlara onun dilinden cevap verirsek kendi seviyemizi de yerinden oynattığımızın ispatı. Dışarıdan bakan göz ikinizin farkını anlasın, sen o şekilde davran. Sen sen olmaktan vazgeçme ki geriye dönüp baktığında "ne kadar saçma davranmışım" diyecek bir tavrın olmasın. Hani bir söz vardır "cahille girme münakaşaya, ya sinirini zıplatır tavana yada yazık olur adâbına" diye. Eltinle ilgili konularda bunu kulağına küpe et.
Yaptıklarına cevap alamadığı zaman uğraşacak konusuda kalmayacak o vazgeçecek emin ol. Tepkisizlik en büyük tepkidir.
Tüm aile ile iletişimini kestiğinden, eşine sürekli bu konularla ilgili şikayet ettiğinden söz etmişsin. Tamam eşin bir sohbet ortamında yapılanları, senin tavrını, düşüncelerini öğrensin ama şikayet etme/eşinin tavır göstermesi bu olayı çözmesi vs. tarzı konuşmalara girme. Zaten ikinizin de odak noktası evladınız ve zor bir süreçten geçiyorsunuz, neden bu art niyetli insanlar yüzünden evliliğiniz yıpransın ki.

Birde malesef bu kulaktan kulağa durumlarında insanlara konular yanlış aktarılıyor, eksik anlatılıyor, yanlış anlaşılmalar/gereksiz kırgınlıklar çok oluyor. Eş ailesi ile ortak watsapp grubunuz varsa; şu yaşadığınız zorlu süreçle ilgili manevi anlamda beklediğiniz desteği göremediğiniz, onun yerine moralinizin yerle bir olduğu anlarda bile gereksiz kapris ve dedikodularla yıpratıldığınız, aile olarak gönülden yanınızda olmaları ile ilgili beklentiniz ile ilgili yapıcı bir kaç cümle yazın. Asla kişi hedefli ve suçlayıcı olmasın ki, herkes şapkası önüne alıp düşünsün.

Birde yok durum fotoğrafıymış, yok nispetmiş ilgilenme böyle şeylerle. Üç maymunu oyna gerekirse, kendi yoğunluğuna odaklan, kapını kapat huzurunu yaşa.

En iyi tepki; tepkisizliktir.
Bunu uygulayın. Öyle biri yokmuş gibi davranın.
Her yerden silin.
Görmeyin duymayın konuşmayın.
Kızınız düzelsin belki çok sonra yüzleşirsiniz.

Ben bir şeyi merak ettim. C CiNNET NUR Neden kayınvalide ile yaşamayı kabul ettiniz? Önceki konulardan eşinizin durumu iyiydi diye biliyorum. Neden kayınvalide sizinle yaşıyor ki? Bunu niye baştan kabul ettiniz?
Çünkü kayınvalide ile yaşadıkça bu olaylar devam edecek. Laf taşıma olacak.

Bu forum sağ olsun bana binlerce kere kayınvalide ile aynı evde olmayacağını evlenmeden gösterdi. Burayı okuyan herkesin kulağına da küpe olsun. Kayınvalide ile yaşanmaz. Tabi hastalık olur elzem durum olur amenna. O istisna. Onun dışında herkes kendi evinde olmalı..
Bence kızınız toparlarsın bunu eşinizle konuşun.
Şeker gibi bir kadın olsa da kayınvalide ile aynı evde olmaz.. Olmuyor.

Allah kızınıza şifa versin..

Son düzenleme:
konu uzun olmasın diye detay vermemiştim ama madem şu durumda bile tepki topluyorum yorumlarda gözden kaçmasın diye o “ince” ayrıntıları buraya yeniden kopyalıyorum.
eltim iyi bir kadın olsaydı her biriniz söylediklerinizde haklıydınız. neden seviniyorsun hamile kalamayışına neden takıyorsun vs gibi sorularınıza toplu cevap vereyim.
Kaynanamı doldurup eşimin üzerine saldığı İçin.
Hamile kalmak istemesinin nedeninin oğlunun ailenin son ferdiyken herkesin onu sevdiğini ama Eylül doğunca herkesin onu unuttuğunu odak noktalarının değiştiğini acilen çocuk yapması gerektiğini söylediği için.
Zayıflamış Eylül dediğimde kaynanama bak anne sütü yeterli değil sen bir de bana kızıyordun erkenden sütten kesti diye kaynanamı doldurduğu İçin.
Zayıflamış dediğimde annesi oraya gitmiş ama bir çocuğa bile bakamamışlar diye sağda solda konuştuğu İçin.

Aramasının nedeni sırf ben aradım da açmadı diyip ortalığı kaosa sürüklediği için (başarılı da oldu)
Kendi ağzıyla 2. Çocuğu yapmak İçin sütten kesmem lazım diyordu. Bu yaptıklarını cürretkarca rahatça söyleyebilen bir kadın.

öncelikle cümleten iyi akşamlar. bugün bayağı bir doluyum her yere döküldüm biraz da buraya dökülüp sizlerin de fikirlerini almak isterim.

bir çoğunuz eylülün durumlarından haberdarsınız zaten. çok zor bir sürecin içerisindeyiz kah orada kah burada bir şekilde olumsuz şeyleri elemeye çalışıyorum ne kadar başarabilirsem artık bilemiyorum...

4 ay oldu doğalı hastahanelerden burnumuzu çıkaramadık kim bilir ne kadar daha çıkaramayacağız..
içinde bulunduğum psikolojiyi anlatmak istesem anlatamam, tarif etmek istesem edemem. ama yangın yeri desem tam da yeridir. kafamı dağıtmakla uğraşırken bile hemen saati dolmadan buhrana düşüyorum.

konunun neresinden başlayacağımı bilmiyorum ama önce başlardan bir özet geçmeye çalışayım. benimle yaşıt(25) ama benden 1 sene sonra evlenen g.tü yere yakın diye tabir edilen bir eltim var evlendi evleneli elini dilini hiç üzerimden çekmedi. yok neden kapanmıyor, neden bu kadar geziyor, neden sürekli alışveriş yapıyor yani hayatımın her yönünü kıskanarak geçirdi hala da öyle.
takmamaya çalıştım bunca zaman ama bazen öyle şeyler yapıyor ki takmamak mümkün olmuyor. ben kızıma hamile kaldığımda daha 40ı yeni çıkmış bir bebeği varken ben hamileyim diye ortaya atılmıştı :) vahimiyeti görüyor musunuz? komiiiiiikkkk kadınnnnnn
çocuğunun 2 ayı dolmadan erkenden sütten kesti biran önce hamile kalıp bana nispet yapmak İçin ama gel görki yılan kalbinin yüzünden neredeyse 1,5 senedir hamile kalamıyor :)))))

doğum zamanım geldi çattı ben 30 saat boyunca bir fiil acı çektim yerlerde süründüm yavrum kakasını yaptı, kalp ritimleri düştü acil sezeryana alınmışım neymiş o arada bu hanfendi aramış da açmamışım. açmış eşime dert yanıyor o kadar aradık insan bi açmazmıymış tek ben mi çocuk doğurmuşum oda çok acılar çekmiş bilmem neler neler eşim de dellendi açtı ağzını yumdu gözünü tabi uslanır mi uslanmaz arsızzzzzzzzzz.....

kaynanamı sürekli doldurmalar... üzerimize salmalar... küsmeler gırlaaa...

eylülülün hastalığını öğrendik güya çok üzülmüş beni aradı ağlıyor ay çok üzüldümler dualar ediyorumlar bilmem neler. kızımı acil akciğer ameliyatına almışlar o ara bana güya destek olacak ya diyor ki ya üzülme benim oğlumda sarılıktan 3 gün hastanede yattı :)))))))
kadıııııın sen şaka Mısın dedim ya senin durumunla benim durumum bir mi sen aptal mısın?

neyse hafif sürtüşme oldu... özür falan diledi. kızım yoğun bakımda yatıyor. mesaj atmış görmeye gittiniz mi ? zayıflamış mı ? sütün var mı? bu ve bunun gibi saçma sapan fesatlık dolu sorular. inanın o ara onunla uğraşacak kafa da olmadığım İçin üzerine de düşmedim.

kızım 2. ameliyatına girdi ameliyat sonrası beynine pıhtı attı. bu gerçekten çok ağırdı benim için. yani her türlü çöktüm artık. hala etkileri üzerimde. 15 20 gün hastahanede kaldım kızımla o süreçte. bu aptal kadın da başta olmak üzere sürekli arıyorlardı yapmacık olduğu o kadar belliydi ki ben açıp da ne konuşayım onunla sırf desinlere arıyordu işte.telefonumu uçak moduna aldım eşimin ailesinden kim varsa hepsini engelledim sadece Wi-Fiden foruma girdim.
bakın zurnanın zırt dediği yer burası. neymiş beni aramışlar ben açmamışım bana küsmüşler :):):):):):):):):):):):) delirdim resmen eşimle kavga ettim hepsini sildim. dedim benden uzak şeytana yakın olsunlar.

yalnız bitmediiiii :) whatsappta kızımı paylaşıyorum ara ara. hiç oğlunun resmini paylaşmayan kadın bir anda aman canım oğlumlar aman bi yerlerini yesinler diye paylaşımlar yapıyor.oysa o kalın kafası basıp düşünse benim kızım hasta ya rekabet yapacağı insan ben miyim ? sürekli benimle bir kıyas halinde bir durum paylaşsam ilk o bakıyor ben ne yapsam aynısını yapıyor. diyeceksiniz ki niye ağzını yırtmadın bunca zaman? arkadaşlar o kadar cahil ki yani uğraşmaya dahi değmez. cahilin en tehlikelisinden hemde kendini bilgili sanancahil türünden.

Velhasıl şu son zamanlarda bu kıskançlıkları çoook gözüme batmaya başladı. çatmamak için zor tutuyorum kendimi. whatsapp durumu üzerinden yürüdüğü İçin ispat edemiyorum. ama artık son demlerimdeyim. sizce ben buna derdin ne gibisinden yürümeli miyim ? yoksa kendi haline bırakayım kudurmaya devam mi etsin ?
Kötü niyetli olduğunuz kısımları işaretledim, eltiniz de iyi niyetli değil orası kesin ama pek de farkınız yok birbirinizden. Hele de çocuk olmuyor kısmında koyduğunuz emoji korkunç!

Kaynanam 6 ay bende 6 ay diğer eltilerimde kalıyor. Şuanda mesela bu dediğim eltimin yanında o yüzden sürekli dedikodu çıkarıyor zaten 🤦🏼‍♀️

Bu kaynana yatalak ya da yardima muhtac evsiz mi? Bu durum sadece bana mi anormal geldi. Yardima muhtac bile olsa su durumda insan olan gelmez.
Hic biri ile muhattap olmayin ve kiziniza odaklanin.

X