- 23 Ağustos 2020
- 4.181
- 7.449
- 34
Kayınpederin telefonlarını açma ayda 1 yeter ya bu ne ben bunaldımİki buçuk aylık evliyim eşimle farklı kültürlere sahibiz ben lazım kendisi iç Anadolu Kürtlerinden. Şu an mesleğinden dolayı kendi memleketime yakın bi ildeyiz. Sorun şu kendisiyle ilgili hiçbir problemim yok fakat konu aileye geldi mi sürekli çatışıyoruz. Çok farklı bir saygı anlayışları ve tamamen ataerkil yapıyı sonuna kadar hissediyorsunuz. Haklı da olsalar babaları ne derse odur asla ses çıkaramıyorlar. Kayınpederim de biraz değişik bir adam çok tripli. Bizde öyle bir şey yok haklı olduğum noktada babam da olsa savunmasını yapabiliyorum ne bileyim istemediğim bir şeyde ailem de olsa tersleyebiliyorum. Bu şekilde büyüttüler. Nişan döneminde sürekli ararlardı neymiş sevilmediğimi düşünmeyim diye. Telefonda uzun muhabbetleri hiç sevmem kayınpeder ayrı arardı kaynana ayrı arardı görümcem ayrı arardı rahatsızlığımı nişanlıma söyledim KPSS’ye hazırlanacaktım o sıra söylemiş ailesine babası triplenmiş biraz bu süreçte ararlar böyle evlenince olmayacak şimdi gönülleri kalmasın idare et dedi eyvallah dedim. Evlendikten sonra daha kötü oldu tatil sonrası yanlarında 1 hafta kalıp döndük daha geldiğimiz iki hafta olacaktı gelme gitme muhabbetleri yaptılar kayınpederim çok özlemiş de bilmem ne kaynanam biraz durdurdu erken diye o da zaten kocasına pek bir şey diyemez. Daha doğru düzgün aynı evde kalamadık sürekli göreve çağırıyorlar il dışına şimdi bir de bebek muhabbetleri çıktı müjdeyi ne zaman verecekmişim ders çalışıyorum anlamıyorlar. Bir de çocuklarını aramazlar beni ararlar o çalışıyormuş telefonda konuşmayı sevmiyormuş ben evdeymişim e ben de KPSS’ye hazırlanıyorum öğretmenlik mezunuyum üç ay alandan sınavım var. Çok sevdiklerini söylüyorlar gelin de gelin. Ama ben kabullenmedim bi türlü. Aileden biri gibi sayıyorlar o yüzden de kendi çocuklarından istediklerini benden isterken bi beis görmüyorlar. Kayınpederim profil fotoğrafını değiş demek için arayabiliyor mesela çocuğuna söylemek yerine. Ayak uydurmakta çok zorlanıyorum. Eşim bi köprü olacakken hiçbir şey diyemiyor. Beraber yaşamıyoruz sen bana bak diyor. Ama rahatsızım artık sürekli aranmaktan boş muhabbetlerden bi grip olsam günde 5 kez ararlar ya bi insan kayınpederiyle gün aşırı yarım saat ne konuşabilir. Bi ara arkadaşımla ailesi hakkında konuşmalarımı yakaladım uzatmadı ama bunaldığımı biliyor. Ondan sonra ben de asla bu konu hakkında konuşamıyorum da. Deneyimli arkadaşlar varsa nasıl yaklaşabilirim Allah aşkına. 29 yaşındayım bu arada çocuk gibi sürekli öğütler bilmem neler bıktım. Kendi yetiştirilmemde mi bir acayiplik var acaba diyorum benim annem babam mı anormal büyüttü çok sıkıcı gelmeye başladı
Gercekten çok sıkıcı bir durum ama zamnla eminim ki onlarda bu aramaları teke düşürür. Sizde taviz vermeyin bir kere aradilar mi anne yada baba çok isim var ders calisicam kusura bakmayın deyip kapatın. Belliki eşiniz soyleyemeyecek darailan darilsin bı zahmet.İki buçuk aylık evliyim eşimle farklı kültürlere sahibiz ben lazım kendisi iç Anadolu Kürtlerinden. Şu an mesleğinden dolayı kendi memleketime yakın bi ildeyiz. Sorun şu kendisiyle ilgili hiçbir problemim yok fakat konu aileye geldi mi sürekli çatışıyoruz. Çok farklı bir saygı anlayışları ve tamamen ataerkil yapıyı sonuna kadar hissediyorsunuz. Haklı da olsalar babaları ne derse odur asla ses çıkaramıyorlar. Kayınpederim de biraz değişik bir adam çok tripli. Bizde öyle bir şey yok haklı olduğum noktada babam da olsa savunmasını yapabiliyorum ne bileyim istemediğim bir şeyde ailem de olsa tersleyebiliyorum. Bu şekilde büyüttüler. Nişan döneminde sürekli ararlardı neymiş sevilmediğimi düşünmeyim diye. Telefonda uzun muhabbetleri hiç sevmem kayınpeder ayrı arardı kaynana ayrı arardı görümcem ayrı arardı rahatsızlığımı nişanlıma söyledim KPSS’ye hazırlanacaktım o sıra söylemiş ailesine babası triplenmiş biraz bu süreçte ararlar böyle evlenince olmayacak şimdi gönülleri kalmasın idare et dedi eyvallah dedim. Evlendikten sonra daha kötü oldu tatil sonrası yanlarında 1 hafta kalıp döndük daha geldiğimiz iki hafta olacaktı gelme gitme muhabbetleri yaptılar kayınpederim çok özlemiş de bilmem ne kaynanam biraz durdurdu erken diye o da zaten kocasına pek bir şey diyemez. Daha doğru düzgün aynı evde kalamadık sürekli göreve çağırıyorlar il dışına şimdi bir de bebek muhabbetleri çıktı müjdeyi ne zaman verecekmişim ders çalışıyorum anlamıyorlar. Bir de çocuklarını aramazlar beni ararlar o çalışıyormuş telefonda konuşmayı sevmiyormuş ben evdeymişim e ben de KPSS’ye hazırlanıyorum öğretmenlik mezunuyum üç ay alandan sınavım var. Çok sevdiklerini söylüyorlar gelin de gelin. Ama ben kabullenmedim bi türlü. Aileden biri gibi sayıyorlar o yüzden de kendi çocuklarından istediklerini benden isterken bi beis görmüyorlar. Kayınpederim profil fotoğrafını değiş demek için arayabiliyor mesela çocuğuna söylemek yerine. Ayak uydurmakta çok zorlanıyorum. Eşim bi köprü olacakken hiçbir şey diyemiyor. Beraber yaşamıyoruz sen bana bak diyor. Ama rahatsızım artık sürekli aranmaktan boş muhabbetlerden bi grip olsam günde 5 kez ararlar ya bi insan kayınpederiyle gün aşırı yarım saat ne konuşabilir. Bi ara arkadaşımla ailesi hakkında konuşmalarımı yakaladım uzatmadı ama bunaldığımı biliyor. Ondan sonra ben de asla bu konu hakkında konuşamıyorum da. Deneyimli arkadaşlar varsa nasıl yaklaşabilirim Allah aşkına. 29 yaşındayım bu arada çocuk gibi sürekli öğütler bilmem neler bıktım. Kendi yetiştirilmemde mi bir acayiplik var acaba diyorum benim annem babam mı anormal büyüttü çok sıkıcı gelmeye başladı
O özlem değil emin ol elin kızını ne diye özlesin. Onlarinki ego tatmin etmek, yönetme çabaları. Sürekli gözlerini sizin üstünüzde tutmak, hakimiyet kurmak. Tecrübeyle sabit. Siz tavrınızda israrci olun. Pes etmeyin. 5 arıyolarsa 1 açın. Konusmalari kısa tutun. Ses tonunuzla bile soguklugunuzu isteksizce konuştuğunuzu belli edin. Evle bebekle alakali karisirlarsa cevaplarını verin. Ben bu konularda konusmayi sevmiyorum bu benim özelim diyin.Söyledim defalarca telefonda konuşmayı çok sevmem dedim ders çalışıyorum dedim kaynanam daha anlayışlı bu konuda kayınpeder özledik seni napacaz deyip arıyor üstelik saati de yok gece 11de de arayabiliyordönmediğimde geç döndüğümde kızdığımı anladın herhalde diyor çalışan bi insanın telefon açmamasından daha doğal ne olabilir. Eşime söylesem haklısın der ama hiçbir b.k yapamaz. Kendi anama anlatsam yanlarında değilsin idare et der. Bir de değişik bi bizim oldun muhabbetleri var kütük değişince evlatlıktan reddediliyorsun herhalde. Salak saçma adetler de cabası.
Maalesef kendisinin iki de kızı var neyin kafasını yaşıyor anlamadımAy kusura bakmayın ama konuya çok güldüm.
Hiç böyle bir şey duymadım.
Bu adamın başka gelini yok mu ?
Kendi kızlarından farksız olduğumu söylüyor anlam veremiyorum başka birinin çocuğunu kendi çocuğuna eş tutuyorsun. Onlarda gelin seviliyormuş kızlara gidici olarak bakıyorlar hastalıktada gelin uğraşacak düşüncesi var o yüzden benimsetmeye çalışıyorlar bu aileden oldun vs.O özlem değil emin ol elin kızını ne diye özlesin. Onlarinki ego tatmin etmek, yönetme çabaları. Sürekli gözlerini sizin üstünüzde tutmak, hakimiyet kurmak. Tecrübeyle sabit. Siz tavrınızda israrci olun. Pes etmeyin. 5 arıyolarsa 1 açın. Konusmalari kısa tutun. Ses tonunuzla bile soguklugunuzu isteksizce konuştuğunuzu belli edin. Evle bebekle alakali karisirlarsa cevaplarını verin. Ben bu konularda konusmayi sevmiyorum bu benim özelim diyin.
Kızlarını arasın.Maalesef kendisinin iki de kızı var neyin kafasını yaşıyor anlamadım
Kızları yanında ama evet böyle bir bağımlılığı var çok yaşlı değil 50 yaşında herkesi arıyormuş işten gelinceKızlarını arasın.
Gerçi onlarıda arıyordur
Elinden tel düşmüyordur herkesi sırayla başlıyordur aramaya sabsh kalkınca
Yaşlı insanlarda var ama arama hastalığı da amca abartmış.
Amcanın elinden teli alsınlar
Açmayın. Eşiniz bir çözüm aramıyor/bulmuyorsa sizin çabanız nafile.Söyledim defalarca telefonda konuşmayı çok sevmem dedim ders çalışıyorum dedim kaynanam daha anlayışlı bu konuda kayınpeder özledik seni napacaz deyip arıyor üstelik saati de yok gece 11de de arayabiliyordönmediğimde geç döndüğümde kızdığımı anladın herhalde diyor çalışan bi insanın telefon açmamasından daha doğal ne olabilir. Eşime söylesem haklısın der ama hiçbir b.k yapamaz. Kendi anama anlatsam yanlarında değilsin idare et der. Bir de değişik bi bizim oldun muhabbetleri var kütük değişince evlatlıktan reddediliyorsun herhalde. Salak saçma adetler de cabası.
11 de kötü bir haber yoksa bir kayınpeder niye arar yaa hangi kafayla,ne yapışıkmış.Söyledim defalarca telefonda konuşmayı çok sevmem dedim ders çalışıyorum dedim kaynanam daha anlayışlı bu konuda kayınpeder özledik seni napacaz deyip arıyor üstelik saati de yok gece 11de de arayabiliyordönmediğimde geç döndüğümde kızdığımı anladın herhalde diyor çalışan bi insanın telefon açmamasından daha doğal ne olabilir. Eşime söylesem haklısın der ama hiçbir b.k yapamaz. Kendi anama anlatsam yanlarında değilsin idare et der. Bir de değişik bi bizim oldun muhabbetleri var kütük değişince evlatlıktan reddediliyorsun herhalde. Salak saçma adetler de cabası.
Boşver sessize al görmedim dersin .Kızları yanında ama evet böyle bir bağımlılığı var çok yaşlı değil 50 yaşında herkesi arıyormuş işten gelince
Telefonu açtıklarında açmayın.Müsait olduğunuzda geri dönün .Telefonu duymamışım, telefonum çantataydı vs birşeyler uydurun.Her telefona cevap vermeyin.Arama sıklığı değişmiyor ise eşiniz müdahil olsun. Eşim müsait değil ,ders çalışıyor ,ya da evde değil desin birşey uydursun yani.İki buçuk aylık evliyim eşimle farklı kültürlere sahibiz ben lazım kendisi iç Anadolu Kürtlerinden. Şu an mesleğinden dolayı kendi memleketime yakın bi ildeyiz. Sorun şu kendisiyle ilgili hiçbir problemim yok fakat konu aileye geldi mi sürekli çatışıyoruz. Çok farklı bir saygı anlayışları ve tamamen ataerkil yapıyı sonuna kadar hissediyorsunuz. Haklı da olsalar babaları ne derse odur asla ses çıkaramıyorlar. Kayınpederim de biraz değişik bir adam çok tripli. Bizde öyle bir şey yok haklı olduğum noktada babam da olsa savunmasını yapabiliyorum ne bileyim istemediğim bir şeyde ailem de olsa tersleyebiliyorum. Bu şekilde büyüttüler. Nişan döneminde sürekli ararlardı neymiş sevilmediğimi düşünmeyim diye. Telefonda uzun muhabbetleri hiç sevmem kayınpeder ayrı arardı kaynana ayrı arardı görümcem ayrı arardı rahatsızlığımı nişanlıma söyledim KPSS’ye hazırlanacaktım o sıra söylemiş ailesine babası triplenmiş biraz bu süreçte ararlar böyle evlenince olmayacak şimdi gönülleri kalmasın idare et dedi eyvallah dedim. Evlendikten sonra daha kötü oldu tatil sonrası yanlarında 1 hafta kalıp döndük daha geldiğimiz iki hafta olacaktı gelme gitme muhabbetleri yaptılar kayınpederim çok özlemiş de bilmem ne kaynanam biraz durdurdu erken diye o da zaten kocasına pek bir şey diyemez. Daha doğru düzgün aynı evde kalamadık sürekli göreve çağırıyorlar il dışına şimdi bir de bebek muhabbetleri çıktı müjdeyi ne zaman verecekmişim ders çalışıyorum anlamıyorlar. Bir de çocuklarını aramazlar beni ararlar o çalışıyormuş telefonda konuşmayı sevmiyormuş ben evdeymişim e ben de KPSS’ye hazırlanıyorum öğretmenlik mezunuyum üç ay alandan sınavım var. Çok sevdiklerini söylüyorlar gelin de gelin. Ama ben kabullenmedim bi türlü. Aileden biri gibi sayıyorlar o yüzden de kendi çocuklarından istediklerini benden isterken bi beis görmüyorlar. Kayınpederim profil fotoğrafını değiş demek için arayabiliyor mesela çocuğuna söylemek yerine. Ayak uydurmakta çok zorlanıyorum. Eşim bi köprü olacakken hiçbir şey diyemiyor. Beraber yaşamıyoruz sen bana bak diyor. Ama rahatsızım artık sürekli aranmaktan boş muhabbetlerden bi grip olsam günde 5 kez ararlar ya bi insan kayınpederiyle gün aşırı yarım saat ne konuşabilir. Bi ara arkadaşımla ailesi hakkında konuşmalarımı yakaladım uzatmadı ama bunaldığımı biliyor. Ondan sonra ben de asla bu konu hakkında konuşamıyorum da. Deneyimli arkadaşlar varsa nasıl yaklaşabilirim Allah aşkına. 29 yaşındayım bu arada çocuk gibi sürekli öğütler bilmem neler bıktım. Kendi yetiştirilmemde mi bir acayiplik var acaba diyorum benim annem babam mı anormal büyüttü çok sıkıcı gelmeye başladı
Her aradiklarinda açmayin.
Kendinizi dusunun esinizden once. Cunku O sizi dusunmuyor.
Onun arada kalmasi sizin probleminiz degil. Bırakın halletsin..
Benimseyemedin dediginde kendi babanla konusurken sen bile sıkılıyorsun benden sabir gostermemi beklemen bencilce degil mi diye neden sormuyorsunuz?
Haftada 1 arasalar neyse de boyle surekli ve her seferinde yarim saat cekilir sey degil.. Bir de yakın yasiyor olsaniz sizden cikmazlar bence. Esiniz de agzini acip tek soz soylemez bunu biliyorsunuz degil mi? Cocuk yapmadan once cok iyi dusunun. Cocuk demek, bosanma olsa bile omur boyu bağ demek. Bir seyleri yoluna koymadan cocuk dusunmeyin bence.
E, arasınlar. Kötü bir şey değil. Nihayet kendi oğulları. Pınar ders çalışıyor, bana söyleyin deyip konuşsunDenedim onu da bu sefer onu aramaya başladılar başına bir şey mi geldi diye rahatsız etme modunda oluyor genelde yarım saat içinde 23 kez aradıklarını biliyorum
Onu değil beni arıyorlarE, arasınlar. Kötü bir şey değil. Nihayet kendi oğulları. Pınar ders çalışıyor, bana söyleyin deyip konuşsun
siz açmayınca 23 cevapsız arama oğullarına değil mi?Onu değil beni arıyorlar