Bunaltan aramalar

Çözümü bukadar basit bir derdi nekadar büyüterek anlatmışsınız
Duyan gören birşey oldu sanır
Ariyorlarmı-Açmayın
Çok basit
Bikez dahamı aradılar-yine açmayın
Konuşmak istemediğiniz sürece açmayın
Ders çalışırken telefonu rahatsız etme moduna alın, sizin belirdiyniz kişiler harici arayanlar direk meşgule düşsün
Oldu bitti
Oğullarını arasınlar sizinle ne işleri var
Arada sırada görüşülürde sürekli sürekli ne ya ben babamla bile hergün konuşmuyorum kp kim
Haklısınız belki de basit ama bende de şöyle bi algı oluştu sanırım eğer bunları yapmazsam eşim zor durumda kalacak onun ailesini istemediğimi düşünecek zaten yapı itibariyle de insanlara hayır diyemeyen biriyim. Belki de sorun gerçekten kimsede değil bende. Sanki açmadığımda çocuklarına x telefonu açmıyor dediğinde eşim kötü düşünecek gibi geliyor. Bundan sanırım ya yoksa umrumda değil.

Telefonda görüşmeyi sevmemek de bir karakter meselesi. Bende asla bir iş için değilse kimseyi aramıyorum. Aramadın görüşmedik diyenlere sevmiyorum telefonda konuşmayı diyorum. Bana da çok dediler yüzyüze görüşünce iyi olduğum için artık söylemiyorlar ve alıştılar karakterime

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Bizde de böyle anaya babaya aşırı saygı, ne derse desin susayım durumları olmadığı için ben de yadırgıyorum. Eşim 40 yaşında babasının karşısında sigara içmez. Ben kendi babamın yanında nargile bile içerim. Daha çok yenisiniz. Eşinizden aradaki sınırı çizme konusunda beklentiniz olmasın. O beceremez. Siz yapacaksınız. Emin olun zamanla sizin huylarınıza beklentilerinize alışacaklar. Zaten kayınvalide pek sıkıntı değil sanırım, kayınbabayla yavaştan mesafe koyun. Hoşunuza gitmeyen bir şey söylediğinde tepkisiz kalın. 5 arıyorsa 1ini açın. Şu an onlar da çok hevesli ve size kendilerini sevdirmeye çalışıyor , yabancılık çekmemeniz için ugraşıyorlar. Niyetler kötü olmadıktan sonra hepsi aşılır, merak etmeyin.
Teşekkür ederim aynen söylediklerinizi yaşıyorum benimsendiğimi bileyim diye yaptıklarına eminim. Hevesliler zaten.Ama beni ilerisi korkutuyor burdan sonra memleketine gidecek çünkü umarım o zamana kadar her şey oturmuş olur.

Telefonda görüşmeyi sevmemek de bir karakter meselesi. Bende asla bir iş için değilse kimseyi aramıyorum. Aramadın görüşmedik diyenlere sevmiyorum telefonda konuşmayı diyorum. Bana da çok dediler yüzyüze görüşünce iyi olduğum için artık söylemiyorlar ve alıştılar karakterime
Ben öyle söylediğimde sen gelinsin ama özlüyoruz seni diyorlar 😅

Bana anlattığınız çok mübalağa geldi kusura bakmayın.

3 ayrı alandan ben de sınava hazırlanıyorum çalıştığım zamanlarda uçak moduna alıyorum telefonu.

Üstelik siz evdesiniz sanırım çalışmıyorsunuz da. Benden çok vaktiniz var kendinizi daraltmak için erken değil mi?

Bana anlattığınız çok mübalağa geldi kusura bakmayın.

3 ayrı alandan ben de sınava hazırlanıyorum çalıştığım zamanlarda uçak moduna alıyorum telefonu.

Üstelik siz evdesiniz sanırım çalışmıyorsunuz da. Benden çok vaktiniz var kendinizi daraltmak için erken değil mi?
Anlatamadım sanırım ders çalışırken tabii ki açmıyorum telefonlarını ama insan ara verdiğinde de bi saat konuşmak yerine bi dinlenmek istiyor onlar bunun yerine kendileriyle konuşmamı istiyor olmayınca da ya babama ya da eşime serzeniyorlar. Ya da gecenin bi yarısı çalışmayı bırakmışlardır diye arıyorlar. Ya da gelmeyi düşünüyoruz bi hafta on günlüğüne falan diyorlar benim sorunum çalışırken aramaları değil benim de evdeyken bi meşgalem olabileceğine saygı duymamaları. Anlatmaya çalıştım olmadı eşimden bekledim olmadı ben de yazarak tecrübeli birilerinden fikir almak istedim abartı geldiyse yorum yapmayın geçin.

Haklısınız belki de basit ama bende de şöyle bi algı oluştu sanırım eğer bunları yapmazsam eşim zor durumda kalacak onun ailesini istemediğimi düşünecek zaten yapı itibariyle de insanlara hayır diyemeyen biriyim. Belki de sorun gerçekten kimsede değil bende. Sanki açmadığımda çocuklarına x telefonu açmıyor dediğinde eşim kötü düşünecek gibi geliyor. Bundan sanırım ya yoksa umrumda değil.
Orası eşinizde bitiyor
Onu arayıp açmıyor diye şikayet ederlerse neden ariyorsunuz, sürekli konuşcak ne var zaten ders çalışıyor rahatsız etmeyin demesi gerekiyor
Bunu demeyip gelip size niye açmiyorsun dersede yine eşinizle çözeceksiniz
Eşinizin gönlü olcak diye niye siz sürekli onun ailesiyle telefonda kalasınız
O sizin aileniz ile nekadar görüşüyorki yada devamlı babanız arasa ne istiyor ya niye sürekli ariyor der eminim

Anlatamadım sanırım ders çalışırken tabii ki açmıyorum telefonlarını ama insan ara verdiğinde de bi saat konuşmak yerine bi dinlenmek istiyor onlar bunun yerine kendileriyle konuşmamı istiyor olmayınca da ya babama ya da eşime serzeniyorlar. Ya da gecenin bi yarısı çalışmayı bırakmışlardır diye arıyorlar. Ya da gelmeyi düşünüyoruz bi hafta on günlüğüne falan diyorlar benim sorunum çalışırken aramaları değil benim de evdeyken bi meşgalem olabileceğine saygı duymamaları. Anlatmaya çalıştım olmadı eşimden bekledim olmadı ben de yazarak tecrübeli birilerinden fikir almak istedim abartı geldiyse yorum yapmayın geçin.
Tam da anladığım gibi yazmışsınız ki aynı yorum defalarca gelmiş size. Bence düzenleme yapın konunuzda!!

Eşimin evde olmadığı günler arıyorlar genelde bazen eşimle konuşurken beni de istiyorlar o ara yemekle meşgul oluyorum elim kolum dolu bi yandan onlarla konuşuyorum ya eşim ağzını açıp şu an konuşacak durumda değil diyemiyor ben ondan bunu bekliyorum ama yok geçen bi haftalığına il dışına yolladılar bunu beni çağırdılar yanlarına ders çalışıyorum dedim buna da söyledim anan baban böyle dedi ben de böyle söyledim diye iyi dedin ne işin var orda dedi onlara da ayrı bir şey söylüyor biraz erken söyleseydiniz gönderirdim falan. Onsuz gitmek istemediğimi söylüyorum kompleksin var diyor şu an bunun normal bir şey olmadığını anlatamıyorum bir türlü kendi de babası için gıcık diyor ama babası onu aradığında bir görseniz bir tav vermeler bi yüceltmeler
Yemekle uğraşırken bile telefonda konusuyorsaniz sorun biraz da sizde. Bakım ordan başlangıç yapabilirsiniz. Yemek yapıyorum sonra konuşuruz de,ders çalışıyorum sonra konuşuruz de, sonra da arama onlar arayınca konuşursun. En azından seninde bı hayatın olduğunu anlarlar

Orası eşinizde bitiyor
Onu arayıp açmıyor diye şikayet ederlerse neden ariyorsunuz, sürekli konuşcak ne var zaten ders çalışıyor rahatsız etmeyin demesi gerekiyor
Bunu demeyip gelip size niye açmiyorsun dersede yine eşinizle çözeceksiniz
Eşinizin gönlü olcak diye niye siz sürekli onun ailesiyle telefonda kalasınız
O sizin aileniz ile nekadar görüşüyorki yada devamlı babanız arasa ne istiyor ya niye sürekli ariyor der eminim
Zaten kendi de bunalıyor babası aradığında telefonu almak istemiyor kendi babasına bunu yapıyor çok konuşuyor diye bana gelince ne düşünüyor bilmiyorum benimsemiyor oluyorum muhtemelen ailesi hakkında fikirlerimi bildiği için batıyor neyse teşekkür ederim

Zaten kendi de bunalıyor babası aradığında telefonu almak istemiyor kendi babasına bunu yapıyor çok konuşuyor diye bana gelince ne düşünüyor bilmiyorum benimsemiyor oluyorum muhtemelen ailesi hakkında fikirlerimi bildiği için batıyor neyse teşekkür ederim
Benimsemiyor olun?
Çokmu önemli onları benimsemeniz
Ortalama 25-30 yıl sonradan hayatımıza dahil olan insanları neden benimsemek zorunda olalım veya bunun için çabaya girelim.
Kendilğilinden gelişirse ne ala, gelişmesede nedir yani. Mesafe candır.
Siz mesafe koymadıkça daha çok gelip 1 hafta 10 gün kalıcaz derler
Bu kızında işi gücü var hep bizimlemi uğraşacak demezler siz onlara yüz verirseniz bukadar

Evet o zaman da bunla ilgili konularım vardı. Ne yazık ki uygun bi dille anlatmaya çalıştım ama onlar mı anlamak istemedi ben mi yeterince anlatamadım bilmiyorum. Eşime güveniyordum bu konuda ama fos çıktı ailesine karşı bü şey diyemiyor he de geç diyor bana. Konuşurken uzatma ne söylese tamam de bildiğini yap diyor bu kadarını yapabiliyor.
Yani sizi çok iyi anlıyorum aynılarını başta Cok yaşadım . En güzeli kendinizin söylemesi sınava az kaldı telefonla konuşamıyorum derseniz iyi olur

Daha 5 dakika önce bunun krizini yaşadım. Hiç ara vermeden 1 saat içinde 5 arama. Kendi annem bu kadar sık arasa yemin ederim biri öldü zannedip korkarım ama kayınvalidemi artık tanıdığım için sadece ne yapıyorsun diyeceğini biliyorum, bu yüzden günde bir kez açıyorum ya da hiç açmıyorum. Telefonla konuşmaktan nefret ettiğimi de biliyorlar. Eşime bu hattı kırıp atacağım şimdi dedim biraz önce, eşim aradı ne oldu diye “n’apıyorsunuz diye aradım” diyor. Yani 10 dakika önce konuştuysak şimdi ne yapıyor olabilirim deli oluyorum bazen. Niyetleri kesinlikle kötü değil ama asla alışamam, kimseyi de alıştıramam bu duruma. Siz de bir süre açmayın, eşiniz dönsün aramaya Pınar meşgul desin. Başka çare yok gibi.

Daha 5 dakika önce bunun krizini yaşadım. Hiç ara vermeden 1 saat içinde 5 arama. Kendi annem bu kadar sık arasa yemin ederim biri öldü zannedip korkarım ama kayınvalidemi artık tanıdığım için sadece ne yapıyorsun diyeceğini biliyorum, bu yüzden günde bir kez açıyorum ya da hiç açmıyorum. Telefonla konuşmaktan nefret ettiğimi de biliyorlar. Eşime bu hattı kırıp atacağım şimdi dedim biraz önce, eşim aradı ne oldu diye “n’apıyorsunuz diye aradım” diyor. Yani 10 dakika önce konuştuysak şimdi ne yapıyor olabilirim deli oluyorum bazen. Niyetleri kesinlikle kötü değil ama asla alışamam, kimseyi de alıştıramam bu duruma. Siz de bir süre açmayın, eşiniz dönsün aramaya Pınar meşgul desin. Başka çare yok gibi.
Sizinki daha kötüymüş bebek bekliyorsunuz sanırım o yüzdendir belki de. Bazen anlamak gerçekten çok zor bunları 😂

Denedim onu da bu sefer onu aramaya başladılar başına bir şey mi geldi diye rahatsız etme modunda oluyor genelde yarım saat içinde 23 kez aradıklarını biliyorum
Bosver birak onu arasinlar sen acma telefonlarini oglu ugrassin sen niye ugrasiyosun soylesin ozaman surekli aramayin diey. Onun disinda telefonu ucak moduna falan alin sadece aksam acin birisiyle konuaunca daha telefona cevap vermeyin alinsinlar zamanla alisirlar alismazlarsa kendi bilecekleri is

Sizinki kadar sık sık aramalar olmasa da benzerleri olmuştu bende de
Önce eşimin ailesinin olduğu memlekette yaşıyorduk esim işleri oldu mu yardıma giderdi ama ben gitmezdim sınava calisiyordum aynı siz gibi sınavdan sonra da gitmedim sürekli
Arardı kayinvalidem neredesin diye esim giderdi ben evde tek başıma kahvaltı yapardim bir gün sinir oldum ben neden tek başıma kahvaltı yapıyorum diye esim telefonunu kapattı beraber kahvaltı yapıyoruz bu defa beni aradılar
Daha sonra taşındik esim başka şehirde formasyona gidiyordu kayinpederim o yolda diye sabah 6da 7de varmis mi diye beni arıyordu ben de aciyordum uykulu uykulu sonra duymadım birkac defa ben kendim görünce aradim uyuyordum dedim
Siz de açık açık diyemiyorsaniz sınava calisiyordum sessizde kalmış deyin kendiniz müsait olunca konuşun

1 saatte 5 arama ne tanıdık 😳 Allahım eşimin babası da annesi de kötü niyetli fesat değiller Allah var ama onlar da bir tuhaf evlendiğümizden beri düzen hep aynı eşimi ararlar açmadı mı saniye geçmeden beni ararlar o ara bende dönmezsem başka memlekette olan ailemi ararlar bugün hiç konuştunuz mu biz aradık açmadılar bişey mi oldu ki diye. Şimdi hamileyim daha beter oldu açmayıp sonra döndüysek hastanelik mi oldunuz durum ne diyerek açıyorlar 🤦‍♀️

X