• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulimia

beautygirl16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
219
7
68
Belçika
Merhaba, ben 17 yasindayim. Bi kaç aydir bulimia hastaligina yakalandim.
Diyet yapiyordum hersey çok iyi gidiyodu, çok kilo vermistim dikkat ederek ve spor yaparak.
Ama sonra birden ne olduysa bulimiaya yakalandim, diyetten bikmistim ama kiloda almak istemiyordum. Ozamandir beri ugarsiyorum bu hastalikla , hiç kimse bilmiyor ama artik ben dayanamiyorum. çunku kilo aldim, okadar biktim ki son zamanlar az kusuyorum ama çok asiri yiyorum. Ondan 63 kilodan 1 ay içinde 67ye çiktim. Aynada kendime bakmak istemiyorum, Bulimiadan kurtulmak istiyorum lutfen bana yardim edin.
Piskolojik destek al demeyin, çunku ailemin bundan haberi olmasini istemiyorum hemen kurtulmak istiyorum, hergun yemin ediyorum birdaha yapmicam diye agliyorum ama olmuyor.

Son düzenleme:
Diyet yapiyordum hersey çok iyi gidiyodu, çok kilo vermistim dikkat ederek ve spor yaparak.
Ama sonra birden ne olduysa bulimiaya yakalandim, diyetten bikmistim ama kiloda almak istemiyordum. Ozamandir beri ugarsiyorum bu hastalikla , hiç kimse bilmiyor ama artik ben dayanamiyorum. çunku kilo aldim, okadar biktim ki son zamanlar az kusuyorum ama çok asiri yiyorum. Ondan 63 kilodan 1 ay içinde 67ye çiktim. Aynada kendime bakmak istemiyorum, Bulimiadan kurtulmak istiyorum lutfen bana yardim edin.
Piskolojik destek al demeyin, çunku ailemin bundan haberi olmasini istemiyorum hemen kurtulmak istiyorum, hergun yemin ediyorum birdaha yapmicam diye agliyorum ama olmuyor.

Desteksiz tedavisi mümkün olmadığı için burdan yardımcı olunamaz sana.
Hemen bir hastaneye git ve tedaviye başla. Yoksa daha çok kilo alacak ve kaybetmek için daha çok kusacaksın.

Yardim edecek akil verecek kimse yok mu
E güzelim, doktora git demeden sana nasıl yardım edelim. Git aktardan sarıöküzotu al kaynat iç gibi bir tavsiyesi yok ki bunun. Bulumia hem bir beslenme bozukluğu hem de psikolojik bir sorun, bu sebeple de hem bir beslenme uzmanından hem de bir terapistten yardım alman lazım.
Bunun dışında da yardım olabileceğimiz bir durum yok.

Desteksiz tedavisi mümkün olmadığı için burdan yardımcı olunamaz sana.
Hemen bir hastaneye git ve tedaviye başla. Yoksa daha çok kilo alacak ve kaybetmek için daha çok kusacaksın.

Yapamam çünkü çok utaniyorum, bide okulda falan çok basariliyim. Seneye üniversiteye basliyorum. Herkes ne der arkamdan...

Bunun için eğitim almış insanlardan neden korkuyorsun, sorunun çözümsüz değil. Sadece korkunu ve üşengeçliğini aşıp uzmana görün.

hastaneye ailenin haberi olmadan gidebilirsin istemiyosan ama bunun tedavisiz çaresi olmaz ciddi bir psikolojik rahatsızlık yaşıyosun şu an

burdan aldığın akılla kilonu verip o osikolojiden kurtulamazsın...insanın en iyi dostudur ailesi...annenle konuş bu konuyu..psikoloğa gitmelisin...

Yapamam çünkü çok utaniyorum, bide okulda falan çok basariliyim. Seneye üniversiteye basliyorum. Herkes ne der arkamdan...

Hastane napacak internet sitesinde adınızı fotoğrafınızı ve hastalığınızı mı paylaşacak?
e nabız veya mhrs hesabınız annenizde ailenizde yoksa sıkıntı edecek hiçbi şey yok.

Bi de teşhisi nerden aldın? Belki Bulimik falan değilsin, öyle zevkten yiyorsun? Psikologa gitmeden nerden bileceksin?

Bunda utanacak ne var ki. Yıllarca okumuş eğitim almış insanlardan mı utanıyorsun, ailenden mi? Kimsenin bilmesi gerekmiyor.

Kafanda hala nasıl kilo veririm sorusu varken bulimiadan kurtulamazsın. önce kilo takıntını çöz derim.

Bu kadar cok kusmani ailen hic mi farketmedi ,gunde 3-4 defa diyorsun midemi usutmusum desen doktora gotururler demesen sana sorarlar cok garip geldi bana bu zamana kadar anlamamalari ...Eğer şimdi tedavi olmayıp saklarsan arkadaşların dediği gibi daha çok yiyip daha çok kusacaksin ve belkide tedavi için çok geç kalmış olacaksın ,ayrıca senin sağlığın milletin ne dediğinden daha mi önemsiz ,hırsızlık yapmadin ,terbiyesizlik yapmadin hastalık bu ... Geç kalmadan doktora git lütfen insanın ailesinden başka kimse koşulsuz durmaz arkasında annenle konuş ve bir an önce doktora gorun yazik bak Üniv. De baslayacakmissin önünde çok güzel günlerin var bir an önce doktora git kendini ,psikolojini toparla ...

Bulumia teşhisini kim koydu ?
Daha önce doktora gittin mi ? sorunu buna göre cevaplayacağım

Back