bulgur yıkanırmı ?

sedefle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
138
14
26
Ankara
günaydın herkese, selamlar. ben yıkamıyorum annem ve ananemdende görmedim, yengemler vs vs. kaynanam yıkıyo benimde yıkamamda ısrarcı. baba ocağından kimsede görmedim varmı yıkayan :)

Yani neden yıkanmasın ki pilav falan yaparken bi sudan geçirmekten bişi olmaz

allah allah yıkamazsan yıkamıyorsundur, bunu ilaa ki yıkayacaksın demenin alemi nedir, kv.niz bunlara neden karışıyor anlamadım. bulgur toplanıp ayıklanınca zaten yıkanıp kaynatılıyor sonra çekilip bulgur haline dönüştürülüyor, diye biliyorum.
yıkasanız bile pirinçte olduğu gibi kirli bir su akacağınızı sanmıyorum. olmadı bi suya tutup öyle yapın pilavınızı.

bi aralar buna takmıştı ay ben ne çekiyrm bu kadından bir bilsen :) ben yıkamıyorum valla ama çok çok ısrarını aldım zamanında dünde aklıma geldi, sormak istedim. meraktan :)

Bende yıkamıyorum ama kapalı pakette alıyorum. Açık alınırsa bi sudan geçirilebilir.

bugüne kadar hiç yıkamadım,çevremde,ailemde,eşimgilde yıkayanı da görmedim

bizde herkes yıkıyor pilavlık ince farketmez ne yapıcaksak bulgundan yıkıyoruz hemde bol bol beyaz suy çıkana kadar...

buğdaydan bulgur olana kadar epey bir sudan geçiyor esasında..pakette alınanların yıkanmasına gerek yok ama ben yine de bir sudan geçiririm..

İnce bulguru yıkamıyorum ama normal bulguru sudan geçiriyorum. Çok üşendiğimde yıkamadan kullanıyorum

ben yıkıyorum. ince bulguru da normal bulguru da. hem de 2-3 kere takıntılı mıyım ne

kalın bulguru yıkarım ama kısırlık bulguru yıkamam çünkü kısır yapıldığı zaman suyla yıkayınca güzel olmuyor sevmiyorum

bende yıkayanlardanım, nedeolsa gözüm görmüyor ne şartlar altında üretildiğini

Son düzenleme:
Ben de kapalı,hazır pakette aldıysam yıkamıyorum ama açık aldıysam muhakkak,pirinç kadar olmasa da yıkıyorum canım..

bizde hiçbir zaman yıkamayız bulguru zaten bildik yerden alırım hep. yıkanınca tadı kaçıyor bence. aman kaynanalar hep aynıdır benimkide pirinç pilavı öğretmeye kalktıydı bana sen yap ben yiyeyim deyipte çıkıvermiştim mutfaktan eşimde gelip sordu ne oldu diye anlattım boşver otur yapsın dedi gtimiş annesinede o her zaman yapıyor ben ondan istedim sen ne karıştıryorsun ortalığı demişti:)))) sadece onlar bilir ya yemek yapmayı boşver sen kafana göre takıl. ben tvdede görmedim hiç yıkadıklarını.

ben de ilk yemek yapmaya başladığım zamanlarda bulguru yıkıyordum. ta ki annem ne yapıyorsun kızım bulgur yıkanır mı diyene kadar. o gün bugündür yıkamıyorum ve çevremde yıkayanı da görmedim.

Bir Egeli olarak,buğday,arpa,mercimek ve nohutun yetiştirilme ve öğütülme aşamalarını biliyorum.Pilavlık veya kısırlık buğday değirmene gitmeden kazanlarda fokurdayan sularda kaynatılır,biz çocukken kaynamış halini tuzlayıp yerdik,nefis olurdu.Kaynamış buğday sudan çıkarılarak bembeyaz örtülere dökülür,güneşte kurutulur,ardından değirmende öğütülen bulgurun kepeği uçurularak yemeye hazır hale getirilir.O yüzden bir kez daha yıkanmasına gerek yoktur,yıkandığı takdirde güneşte kururken topladığı bütün vitaminleri uçup gider,posası kalır.Bu benim anlattığım ev yapımıydı ama fabrikalardada aynı kaynatma ve kurutma uygulanıyordur değilse buğday kırılmaz.Mesela mercimekte daha az suda kavrulur,hem çim tohumlarından ayrıştırılır hem de böceklenmesi engellenmiş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…