Bulgaristan Göcmenleri Paylasim Alani

selam benimde dedelerim bulgaristan göçmeniymiş ama ben pek bilmeme yani hiç bilmeme onlarda küçükken göçmüşler buraya edirne keşana

merhabalar canlarım .. benim de baba ve anne tarafım bulgaristan göçmeni babam 17 yaşında gelmiş buraya :dance: ben bursa doğumluyum ama adetlerimiz yetişme tarzımız hep aynıdır soran olduğunda göçmeniz demekten :hooray: herşeyi çok seviyorum oyunlarını müziklerni konuşma tarzlarımızı ne bilim :içelim: sizde de var mı aynı durum

canım bizim kendimize has ayrı bir güzelliğimiz var
ha kendim için demiyorum ama göçmen bütün kızlar ve erklekler daha bi farklı
teninden bile belli oluyor mesela
inanmazsınız benim oğlum bile beyaz tenli kıpkırmazı yanaklı
mavi gözlü ve de tam sarışın bi çocuk...
bizden onlara bile gidiyor soy türesin güzellki devam etsin hehheee.....

Hepinize merhaba benimde dedelerimin kökenide bulgaristan biz beş kuşaktır bilecik,bozüyükte yaşadım benim ailem ise eskişehirde ikamet ediyor.sizleri tanımak isterim
merhaba hemso :)) bizimkilerde o taraftan gelip babamın buyukdedesine kadar bozuyukte yasamıslar..bulgaristan a gitmeden önce de bozuyuk merkezmis mesken :) yerlisiyis anlıcaann..
kıslar akraba çıkıcaz burdan hee :)sırnaşık şeysırnaşık şey

yaa cidden bi farklı güsellik oluo bislerde :)) sarısın ve renkli göslu oluorus..göçmen kızlar cilveli oluormus duyduuma göre :)kaydirigubbakcemile3

benim dedemler razgatta oturmuslar(anne tarafı)..baba tarafı deliorman tarafında :):) o taraflı olanlar varsa tanısmak istiyorum alkisalkisalkisalkisalkisalkis

Arkadaşlar benimde dedemin babası Şumnudan Bursaya göç etmiş hemşehrilerimle tanışmak için can atıyorum sizlerle kaynaşıp oralar hakkında bilgi almayı çok isterim...

zdarsti kızlar yani merhabalar nabeysınız bakalım bende orginal macırlardanım istanbul avcılar göçmenleri burda görünce çok şaşırdım tanılşalım paylaşalım mesjlarınızı bekliyorum. da jive samu bulgaria:)

Arkadaşlar benimde dedemin babası Şumnudan Bursaya göç etmiş hemşehrilerimle tanışmak için can atıyorum sizlerle kaynaşıp oralar hakkında bilgi almayı çok isterim...

tatlım benide sözlümün annaeannesi oradan göç etmiş..şimdi 8,0 küsür yasında..18 yasındayken gelmiş..

bursa da mı ikamet ediosun cnm????

30'larda dedelerimin dedeleri göçmüş gelmişler yerlerinden
bulgaristan göçmeniyim bende kırcaali yerimseniben

Ben de bulgarsitan göçmeniyim arkadaşlar, hatta 1989 doğumluyum ve sekiz aylık bebekken gelmişim:) Ailem sakarya'da ben ise üniversite dolayısıyla ankara'da yaşıyorum

bende bulgaristan göçmeniyim hihoyyyt
ben 3 yaşındayken gelmiş ailem buraya öpüyorum sizi hemşolarım =) opuyorumnanaktan

Benim dedem de eskicuma yani tırgovişte doğumlu babannem ise eski bulgaristan şimdi romanyaya dahil olan kızılcık diye bir yerde doğmuş sonra gelmişler babam ise kırklareli doğumlu..

Ben daha çok selanik göçmeni olan ananannemlerden pomakça öğrendim mesela
Şupraviş??
Napıyorsun demek ama cümleleri bağlayamıyorum tabiki benim ananannem pek türkçe bilmez pomakça konuşur bu arada arnavutça olsun bulgarca olsun makedonca olsun pomakçada dahil hepsi birbirin benziyormuş yani birini bilsen diğerlerini anlıyormuşsunşakkıdı

Benim annemler 8 kız kardeş görmen lazım çocukluk resimlerini hepsi mavi gözlü ve saçları sarı öyle böyle bir sarıda değil altın sarısı bazı teyze çocukları hala öyledir..

Babamda eskicuma kökenlii biraz bugday tenli kumrallar ben beyaz tenlii koyu kumralim nedense saç ve kaş olarak babama çekmişim göz hariçhihoyyyt
Tek benzeyen yanım zaten saç rengim

Bende Bulgaristan göçmeniyim,
merhaba herkese opuyorumnanaktan

Ne güzel bu sitede ne kadar da muhacir varmışş..=)))

Son düzenleme:
benim dedemler razgatta oturmuslar(anne tarafı)..baba tarafı deliorman tarafında :):) o taraflı olanlar varsa tanısmak istiyorum alkisalkisalkisalkisalkisalkis

valla bızde deliorman hetta koyumuzde razgattan gelenler var ama canım bız 1877 eskı yanı tabı sıve aynı

benim dedem su an 75 yasında sanırım..7 yasındayken gelmişler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…