Bulgaristan Göcmenleri Paylasim Alani

merhabalar bende yalovada oturuyorum ve 89 göçmeniyim
2 oğlum var çalışan bir anneyim
yalovadaki arkadaşlarla tanışmaktan onur duyarım

selam arkadaşlar ben 93 göçmeniyim dobriç tervelde dogdum babam silistralı ama novi pazar dada dayım evet orası küçük bi yer ben orayı çok seviyorum ama malesef bu yıl gidemedim çünkü eşim ve bebgimin pasaportu yok ama ben oranın vatandaşıyımmm

Merhaba benim de baba tarafı şumnulu..1953 degöçmüşler..senağlama
Anne tarafı karadenizli..Ama ben her halimle göçmenim diye bağırıyorum..,sositososito
Oraları çok görmek istiyorum..Ama kimse yok ki..:1rolleyes:Belki birgün giderim..Soyadım şemen belki tanıdık çıkar..:teselli:

selamlar . bende kendime bağıra bağıra göçmeinim diyorum . ailem '78 de gelmişler . göçmen olmakdan gurur duyuyorum .herkese selam .

selam kızlar benimde babanem bulgaristan göçmeni rusçukta doğmuş sonra varnada yaşamış ondan öğrendiğim tek bulgarça kelime LE KA NOŞ yani iyi akşamlar tabiki bu okunuşu yazılışı nasıl bilemem sevgiler hepinize

benimde ailem bulgaristan göçmeni.. ben türkiye doğumluyun.. bulgaristana gidip gezme şansım oldu.. varna rusçuk..diğer adıyla (ruse.) razgrad ,şumen. hepsi çok güzel yerler.. gidip görmek isteyenlere tavsiye ederim..

benim dayım yıllarca türkiye hasreti çekmiş. bir türk ve müslümandır.. hatta anlattığına göre türkiyeye ilk ayak bastığında eğilip toprağı öpmüş bir insandır.. ama gerçek şu ki.. bulgaristan daki rahatlığı özgürlüğü ferah yaşamı.. türkiyede bulamamış ve hüsran yaşamış... ne büyük bir hayal kırıklığı..bende gidip görünce bulgaristanı ister istemez hak verdim dayıma..orda sokaklarda tek bir dilenci göremezsin .. devlet eskisi kadar güçlü değil özel sektör var artık ama..liberal bir insanım ne sağ ne sol işlerine pek kafa yormam ama.. ailemin anlattıkları aklıma geldikçe..bulgaristanda ki türklerin çoğu geldiklerine pişman olmuşlar.. burda onlarımı suçlamak lazım yoksa türkiyedeki yaşam koşullarını sorgulamak lazım..?

Kızlar çok merak ettiğim bir şey var,sizlerden de değinen olmuş bana anlatabilir misiniz lütfen şu göz olayını,yani benim anne tarafımda deli orman dan göçmüşler ve benim gözlerim de renkli ama hemen bulgaristan göçmeni misin diye soruyorlar sokakta orda burda,abi alnımda mı yazıyo diyorum,sokakta bir sürü çok güzel renkli gözle karşılaşıyorum ve nasıl ayırt ediliyor bu?Ayrı bir şekli var da ben mi farkedemiyorum acaba?Aydınlatın beni anacım..:uhm:

göz renginden de ziyade ten rengi başkadır göçmenlerin.. kırmızı yanaklarıyla berrak tenleriyle gelirler türkiyeye...neden se daha sağlıklı görünürler..:) annemler anlatırdı biz bulgaristanda siyah çay yerine ıhlamur kaynatır içerdik diye.. bu bir örnek mesela .. türkiyede tanışmışlar siyah çayla..( yemeklerle birlikte içildiğinde bütün vitaminleri öldüren siyah çayla ) ve uçup gitmiş zamanla yanaklarındaki allık tenlerinde ki duruluk ...birde.. tavırları başkadır onların.. daha bir kendine güvenen ama biraz da alışmaya çalışmanın verdiği acemilik..( türkiye koşullarına)..

Kızlar çok merak ettiğim bir şey var,sizlerden de değinen olmuş bana anlatabilir misiniz lütfen şu göz olayını,yani benim anne tarafımda deli orman dan göçmüşler ve benim gözlerim de renkli ama hemen bulgaristan göçmeni misin diye soruyorlar sokakta orda burda,abi alnımda mı yazıyo diyorum,sokakta bir sürü çok güzel renkli gözle karşılaşıyorum ve nasıl ayırt ediliyor bu?Ayrı bir şekli var da ben mi farkedemiyorum acaba?Aydınlatın beni anacım..:uhm:

slm canım benim annem tarafı deli ormanlı bizim herkez renkli gözlü beyaz tenli oldugumuz için belli ederiz hele bana şiven benziyo diolar ama alakası yok 4 yaşında geldim ne alaka ise işte hatta urfalı eşim onlardan hele gel hele git die konuşurum aman atıyolar işte genelde dogudada renkli gözlü olur çok ama onların gözleri sibirya kurtları gibi bide genelde esmerdir tüylüdür yani belli eder yüzleri bozuk çilli ve benzeri biz bebek yüzlü ouruz genelde

1978göçmeniyiz babam razgrad vazova eskibalabanlar annem kitancova kıdırköy

Merhaba ben bursalıyım bizimde dedelerimiz çok eskiden gelmiş.
bende oraları çok görmek isterdim
orada bir iki tanıdık var onların anlatmasına göre şuan orda hayat yokmuş.orda kalan bizim çalışan vatandaşlarımıza 250 tl veriyorlar.ve yicek içicek burdaki gibi bol değil.şuan istanbulda oturuyorum.ve buradada bulgaristan göçmeni bulmak çok zor.13 yıldır 1 kişi bulabildim selammlar...

hihoyyythihoyyythihoyyytmerhaba arkadaşlar.hepinizi selamlıyorum.benim kökende göçmen.dedelerden gelme bizimkiler.çok eskiden yerleşmişler çatalcaya.eşimde göçmen.89 göçmeni.akrabaları orda .bende gittim 99 yılında.kısmetse yine gidicez.çoluk çocuk.hepimiz .oraları çok güzel.hepinizi çok seviyorum arkadaşlar.kendinize iyi bakın.:teytey::teytey::sm_cool::sm_cool:

merhaba benim rahmetli ananem. 30,yillarin ortalarinda.islimiye yeni adi, ile sliven''den bursaya gelmisler. daha sonra . devlet tarafindan cesitli illere dagitilmislar. iki kardese farkli soy isim verilmis. haliyle butun akrabalardan, kopukluk olmus... ama yinede rahmetli ananem oralarin ozlemini cok yasadi butun bulgaristan gocmeni arkadaslara selamlar....a.s.

selam kızlar benim babamda 1950 yılında şumnunun doruklu köyünden göçmüşler.sakaryaya dedemin babası kızılkayadan babanem dorukludan.dedem o yıllarda öğretmenmiş.devlet önce eğitimde öğretmenlere uyguladığı baskıdan dolayı buraya göçmüş.fakat dedemin siyasi geçmişi malesef çok sevdiği öğretmenliği türkiyede yapmasına izin vermemiş.türkiyede çok zor koşullarda çalışarak varolmuşlar.dedem malesef her askeri ihtilalde komünist damgası yiyerek hapse atılmıştır.dedem bizler için çok zorluk çekmişti.ama her defasında iyiki türkiyeye anavatana gelmişim demiştir.NUR İÇİNDE YAT DEDECİĞİM:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

evet canım bu benımde basıma gelıyor bızde 1877 deliormandan gelmısız.bende renklı gozluyum nerede bır yabancı gorse hemen gocmenlık varmı dıyolar bınlerce kez duydum bu soruyu.canım sanırım gozler renklı bırde galıba kastan falan anlıyolar galıba tuyler acık renk oluyo geneldea.s.

merhaba arkadaslar ben gocmen degılım ama erkek arkadasım bg lı..Bg nın orf ve adetlerını bılenler varsa yazabılırmı bende sevgılıme ve aılesıne suprız yaparım belkıde ne dersınız...

X