Bulgaristan Göcmenleri Paylasim Alani

benimde dedemler gelmişlerrr cok önceden bulgaristandan neresi oldugu hakkında fikrim yok ama bizde bulgaristan göçmeniyiz:KK66:

meraba arkadaşalr bn de 90 bulgaristan kırcaali şirokopole göçmeniyim. böle bir site buluştuğumuz için çok memnunum bursada oturuyorum şirokopoleli varsa lürtfen bana cvp yazın sizinle tanışmak isterim kendinize iyi bakın
merhaba canım
ben şiroko poleden değilim ama oralarını bılıyorum benım köyümde yakın oraya.

Merhaba arkadaşlar,
Benim dedemlerde bulgaristan eskicuma dan gelmişler.
Annem ve babam daha bebekmiş.
Burada konusmak cok guzel olacak

Selamlar ben de 1989 göçmeniyim.Ben Rusçuk'ta doğdum ve göç edene kadar orada yaşadım.Bu yıl pasaportumun süresi bittiği için eşimle birlikte gittim(eşim de plovdiv te doğmuş).9 yaşında bırakıp gittiğim yerleri(daha önce de 3 kez gittim) eşimle birlikte gezmek çok keyif vericiydi ama o eski tadını alamadım.Ne bileyim orda yaşamak fikri bile beni korkutuyor.Çok şükür ki ailem bizi buralara getirmiş.

Herkese merabalar.
bende 1989 dobriç göçmeniyim 4 yasında gelmişiz toplu bir göcüş ile akrabalarım hepsi buradalar..
çok göçmen varmış ya burada genellikle göz şeklimizden hemen bulgaristan göçmeni oldugum anlaşılıyoo:)
herkese slmlar..görüşmek üzere

selamlar benimde büyük büyük babam Bulgaristan Pravada'dan göç etmiş Türkiye'ye.

selam!!!
Benim annemin akrabaları Balkan Savaşları sırasında göç etmiş, Anadolu'ya geldiklerinde de Sakarya'ya yerleşmişler!
Baba tarfım da Kırım göçmenidir. İki taraftan da göçmen kızıyım.

merhaba canım
ben şiroko poleden değilim ama oralarını bılıyorum benım köyümde yakın oraya.

merhaba bize yakın hangi köydensin adını köyünü yazarsan belki tanıdık çıkabiliriz kaç doğumlusun ben 1975

merhaba arkdaşlar ,bizde bulgaristan göçmeniyiz -yani anneannemler dedemler,1938 göçmeni..

ama bende büyük bi gururla göçmenim diyorum:KK66:

bulgarisatan göçmeni olmak bi ayrıcalıktır :1hug:

merhabalar
bende 89 da geldim...şumnu da yaşıyorduk ama köyümüzü daha çok seviyordum....şumnuya bağlı kalino (çamırlı köyü) çok güzel günlerimiz oldu...müthiş bir çocukluk dönemi yaşadım..10 yaşında geldik ..izmirdeyim şimdi..en son geçen yıl gittim çifte vatandaş olmak için.....tadı kalmamış oraların..üzüldüm valla...bakımsız kalmış çok...ama yine de özlüyor insan...
kalinodan olan var mı acaba çok merak ettim...
sevgiler herkese......

meraba ben bugun uye oldum, bende bulgarıstan göçmenıyım 2 yasındaymısım geldıgımızde, razgradlıyım , her yaz gıderdık temız hava bol yeşillik cok guzel, tanısmak dılegıyle...

senay hanım benım esımde sumnudan branıthevo koyu bıkackere gıttım oraya, haklısın eskı tadı kalmamıs hiçbirseyin kımsenın yuzu gulmuyor

bzde sofya gçmeniyiz.ben doqmadan gelmis babamlar.babaannemlerde lomda yaşıyorlar.

merhabalar göçmenler bende göçmen torunuyum annanemler selanik eski cumalı teyzeler dayım orda dogmuş annem burda dogmuş bende sayılırım herhalde göçmenden

slm arkadaslar ben de bulgarıstan göçmenıyım. kırcalı. suanda istanbulda ikamet edıyorum

slm arkadaslar benim dedelerim bulgaristan kırcaalıden gelmis 1932 yılında ve adapazarına yerlesmisler

Merhaba arkadaşlar
bende bulgar göçmeni sayilirim balkan harbinde bulgaristandan göç eden osmanli türklerindenmişiz.göçenlerdenmişiz karaağaç tan gelmişiz öyle anlatiyolardi büyüklerim..ama ben doğma büyüme istanbul orda bildiğim kadariyla ne bi toprak ne bi akraba kalmişş.dili de unutulmuş..konuşan yok bizde..
Sevgiyle kalin iyi akşamlar

selam bende 1989 ylında razgrad ın isperih (kemallar) kasabasından ailemle birlikte göç ettim..

selam arkadaşlar bende 1993 yılında razgradttan geldik sıksık gidiyorum evimiz var orda hatta çocuğumu orda mı doğursam diye düşünüyorum

Son düzenleme:
X