Bulgaristan Göcmenleri Paylasim Alani

herkese selamlar
benim dedemlerde 1928 yılında silistireden göç etmişler.her iki dedemde geldiğinde çok küçüklermiş a.s.a.s.a.s.

meraba arkadaşalr bn de 90 bulgaristan kırcaali şirokopole göçmeniyim. böle bir site buluştuğumuz için çok memnunum bursada oturuyorum şirokopoleli varsa lürtfen bana cvp yazın sizinle tanışmak isterim kendinize iyi bakın

benim dedemlerde bulgaristan göçmeniler adetleri gelenekleri görenekleri bilenler varsa bburda paylaşalım benim pek bi bilgim yok çünkü

merhaba...

benımde dedemler bulgarıstan gocmenı..hem anne hem baba tarafım...burda bulusmak sevındırdı benı..:)

merhabalar benim ailem 1970 de gelmişler bulgaristandan kırcaalidena.s

arkadaslar merhba,bende bır bulgar gocmenı olarak boyle bır form acıldıgı ıcın cok sevındım.benım anneannemler yaklasık 50 yıl once bulgarıstan osman pazarından goc etmısler.hataya yerlesmısler ozaman.gocmen torunu olmakla cok mutluyum ozellıkle de o konusma tarzlarına beyaz tenlerıne ve renklı gozlerıne bayılıyorum.:1hug::1hug:

evett bende bulgaristan göçmeni olarak aranıza katılayım görünce çok sevindim bulgaristan karaağaçtan afyona göçmüş dedelerimiz.evet bizim diğerlerini ayıran özelliğimiz sarı renkli gözlü olmamız ve göz yapımız biri gördüğünde sen bulgar göçmenimisin diye hemen biliyolar:))))) hepinize bol selam

merhaba bende bg den 89 göçmenıyım burgaz butun bulgarıstanları öpuyorum herkeze çok selam

Merhaba arkadaşlar bende Bulgaristan Silistre göçmeniyim 1978 de geldik burda hemşerilerimizin olması çok güzel herkeze selamlar.

merhaba arkadaşlar göçmenim annemler bulgaristan kırcaali eğridere den karşı yapılan haksızlıktan dolayı hatta dedem "Ne mutlu Türküm diyene" ata sözünden esinlenerek nemutlu almış soyadlarını.babamda selanik iki taraftan göçemenim zaten gözlerden ve ten renklerindende belli oluo,:KK70:. sonu. olarak macır olmaktanda gurur duyuyorum çok çalışkanızdır .dürüsttüzdür.ayrıca su böreğini çok iyi yaparlar ananem başta olmak üzere :KK70: birde kapamaları wardır .et yemem ama tavuk etiyle olanı sewerim.birde tatlı kabak böreği wardır ki dillere destan ananemde pek güzel yapar şöyle bol cewizli .ah olsada ve rejimde olmasamda şöyle 4-5 dilim götürsem en kocamanından..sizlerin burda olduğunu bilmek beni mutlu etti açıkçası:1hug::1hug:a.s.

Son düzenleme:
hanımlar öncelikle bulgaristan türkleri olarak çok hassas olduğumuz bir konuyu tekrar gündeme getirme zorunluğu hissettim çünkü burada da çok yapılmış söz konusu hata biz bulgar değiliz dolayısıyla bulgar göçmeni değil ,bulgaristan göçmeni derseniz kimseyi kırmamış olursunuz ,kolay değil
bizim dedelerimiz ninelerimiz türk isimlerinden vazgeçmemek için ne eziyetler görmüş, konuştukları türkçe ise eski türkçe farklı bir dil değil,ibadet konusunda bir çok türk topluluğu bulgaristan göçmenlerinin eline su dökemez,bilerek ya da bilmeyerek bu ve bunun gibi pek çok detayı bir kalemde karalamak çok yakışıksız herkesi bir parça saygıya davet ediyorumyasakkelime

merhaba benim babam bulgaristan göçmeni kırcaali ama 51 de gelmişler istanbula çok olmuş yani istanbulun yerlisi olduk artık :)

selamlarr..bende 1994 dobriç göçmeniyim,çok özledim oraları ama geldiğimden beri hiç gidemedim:çok üzgünüm:

arkadaslar merhaba inanın burayı yenı gordüm.genelde gebelık kısmıyla ilgılenıyordum.bende bulgarıstan gocmenıyım.ama tabı taaa 1877 yılından.delı orman bolgesindenmiş

X